Dе Sisti
Stara legenda
- Poruka
- 91.654
Niko ovde ništa ne izmišlja.Onda cete morati da izmisljate da jejejdan drugog rodio i slicno.
To što se Logos RAĐA, a Duh Sveti ISHODI od Oca, to su biblijska svedočanstva.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Niko ovde ništa ne izmišlja.Onda cete morati da izmisljate da jejejdan drugog rodio i slicno.
Pa daj nam stihove i objasni kako se radja i ishodi.Niko ovde ništa ne izmišlja.
To što se Logos RAĐA, a Duh Sveti ISHODI od Oca, to su biblijska svedočanstva.
Sts to?Ja sam upravo i naveo da je to tvoja tvrdnja
Jer, ti tvrdiš da Logos ne duguje svoju suštinu Ocu.
Nego da Logos postoji sam po sebi, nezavisno i van Oca.
"Rođenje" NIJE ISTO ŠTO i "stvaranje".Ti kazrs da je Otac stvorio Isusa..Da je uzrok njegovog postojanha, samo sto to uvrces i krstis da ne kazes bas direktno pa kazes sistina.
ZAR SIN NIJE OCU SVAGDA POSLUSAN? - zar to nije hijerarhija? pa kada kaze, ako je moguce, ....ali NE KAKO JA HOCU, - zar to nije podredjenost Ocu? -----aaaaaaa, pa ovde zaudara od satanske pobune, nego bata sisti ne zna kako se one guse... pusti ga deder meniJedinstvo u trojstvu je nauka.
Ono sto ti zagovaras, nije jedinstvo vec podredjenost.
Niko id njih be radi nesto zasebno.
Vidimo da i Otac ishodi iz sina.
I ja mogu da uzmem dba stiha negde u bibliji i izmislim neku teoriju i kazem, te reci stoje u bibliji.
„A kada dođe pomagač - utešitelj, koga ću vam poslati od Oca, Duh istine, koji od Oca ishodi, on će svedočiti za mene”.Pa daj nam stihove i objasni kako se radja i ishodi.
zar to nije podredjenost Ocu? -----aaaaaaa, pa ovde zaudara od satanske pobune, nego bata sisti ne zna kako se one guse... pusti ga deder meni
1=== O kojoj crkvi ti pises,
Objasniti sledeci stih:
Isaija 66, 1 Ovako veli Gospod: Nebo je presto moj i zemlja podnožje nogama mojim: GDE je dom koji biste mi sazidali, i gde je mesto za moje počivanje?
D.Apost. 7,
48 Ali najviši NE zivi u rukotvorenim crkvama, kao što govori prorok:
49 Nebo je meni presto a zemlja podnožje nogama mojim: kako ćete mi kuću sazidati? Govori Gospod; ili koje je mesto za moje počivanje?
Ja ovde vidim da Bog NE zivi u crkvama i objektima, vec na Nebu,a sta ti vidis,
2=== Osvedocen sam Svevisnjim, a da li si ti osvedocen kaop tradicionalni pravoslavac,
3=== Da li je Bog trazio od tih "svetih" ljudi da se osame i pokusaju da se produhove i spoznaju,
Zasto Mesija kaze ucenicima:
Idite dakle i naučite sve narode, Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.
Da li znas sta je Mesija zapovedio ucenicima,
4=== zasto su poceli da se odrzavaju ekumenski sabori od cetvrtog veka i sta je na njima odlucivano,i ko je odlucivao, i tako je trajalo do 9-tog veka,
5=== u Simbolu vere pravoslavlja, lepo pise sledece: a) И у једног Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; , a ja Pitah : kako je Otac RODIO Sina, pre svih vekova,
6=== zasto je Mesija rekao za svestenike, da vernici gledaju sta oni rade, ali, DA NE cine to isto,A ja tebe pitam, sta ce to meni crkva da objasni, kada recimo SPC, ni svoje parohijane u Srbiji nije uspela da se odreknu poroka, vec im daje PRIMER svojim bahatim ponasanjem: svestenstvo najbolja kola vozi, vece su im plate od obicnog radnika, naplacuju za sve obrede koje cine.Da te podsetim sta je Mesija rekao ucenicima: ZABADAVA ste dobili, ZABADAVA i dajte, zasto
Sad, da se edukujes malo:
Hriscanstvo je moralo da se transformise, kako bi se od tog prvobitnog, Idealistickog Eshatoloskog pokreta pretvorilo u Staticnu , patrijarhalnu HIJERARHIJSKU crkvenu organizaciju.
Ako se pod "crkvom" podrazumeva samo lokalna institucija, gde se povremeno okupljaju vernici, kako bi ucestvovali u liturgiji ili da cuju propoved, onda u socioloskom smislu nema pravog kontinuiteta izmedju Mesijanskog pokreta i hriscanstva iz kasnijih vekova.
Citaj sta pise u Otkrivenju 3, 20, jer ako ti Mesija kuca na vrata , otvori mu i on ce "vecerati" s tobom, jer jedini je posrednik izmedju Boga i vernika.
HalleluYAH, brate
Tvoj problem je sto si prihvatio dogmatiku tradicionalne crkve, sa kojom Mesija ima samo toliko, da mu se ime i to pogresno pominje.Vidim da se upinješ kako bi nešto dokazao, i to suštinu Božju.
Verujem da ćeš, ako to činiš iskrenog srca, jednom doći do Istine.
A Istina (pisana velikim slovom I) je sam On - Gospod Isus Hristos.
Nama, koji ne idemo tim putem kao ti, Istina je jasna.
Istina da je Istina Ličnost. Da Istina nije filizofija, ili učenje, ili sistem učenja već Ličnost.
Tako da,
u vezi s tim,
ko je On, kako je rođen, kada je rođen itd. to je pitanje koje nema rešenja kakvo će SVI prihvatiti.
Nama, Pravoslavcima, dovoljno je ono što Simvol vere navodi.
Svesni smo da je to najveća tajna: Bog se javi u telu.
To poštujemo, i sada svoje istraživačke snage usmeravamo u drugom smeru:
kako bismo sagledali svoje ponašanje, pokajali se zbog naopakih stvari koje smo činili,
gledamo kako bismo u ovom Božjem svetu ostavili što ispravniji trag,
bili Bogu korisni u njegovom naumu... i sl.
Pozdrav
Tvoj problem je sto si prihvatio dogmatiku tradicionalne crkve, sa kojom Mesija ima samo toliko, da mu se ime i to pogresno pominje.
Evo primer , koliko je pravoslavlje gresno:
7 januar je Navodno rodjenje Mesijino, nema pojma, Mesija je rodjen u Septembru, postoje Dokaz, jer je rodjen posle Jovana krstitelja,a on je rodjen u martu,zanci da je Mesija rodjen u devetom mesecu.
Izmadju dva rata SPC je slavila rimokatolicki Bozic,a onda pomerila kalendar na 7-mi januar.
Odgovori, zasto se ne slavi u septembru, vec u januaru, a sto je jos gore, Dva puta se slavi, s tim sto 25 decembar je ustvari dan Sunca, pagansko obelezje,
Drugo, vec sam naveo pogresnost simbola vere.
Trece, Spasavamo se delima, jer ona dokazuju veru u Svevisnjega.
Cetvrto zasto u Bibliji ne pise ime Boga i originalno ime Mesije, Bog je Imenica,
Peto, do Istine sam davno dosao, Bog mi spasao 2-puta zivot, sta treba vece svedocanstvo.
Sesto , citat : "Svesni smo da je to najveća tajna: Bog se javi u telu.
Interesantno ti je ovo, zasto slavis trojstvo, ako lepo pise i Bog sam TRVDI da je on Jedan,
Sedmo: citat" Gospod Isus Hristos,, ovako treba : Adonai YAHusha Mashiach, otidji kod svog paroha i insistiraj da ti objasni zasto nije originalno napisano.
Osmo: da li si se ikada Bogu direktno molio Naglas, jer Bog zeli da te cuje.
Deveto: Otkrivenje 3, 20: Mesija ti kuca na vrata, otvori mu, da bi s tobom , "vecerao".
Deseto: pitaj svestenika sta znace stihovi iz Otkrivenja:
21, 9 I dođe k meni jedan od sedam anđela koji imahu sedam čaša napunjenih sedam zala poslednjih, i reče mi govoreći: Hodi da ti pokažem NEVESTU, Jagnjetovu ženu.
22, 17 I DUH i NEVESTA govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.
Jovan 4, 24: a Bog je i DUH;
HalleluYAH
Mani se ti Glasnika.Ljudi moji,
(mislim na Tebe i Glasnika, pošto vidim da se sa Tobom saglašava),
lepo je to što ste vi Bogotražitelji, ali.....
Nadam se da ćete jednog dana uvideti
kakve ljude slušate da vam tumače Božanske istine.
Vratite se Crkvi.
Ona jedina ima Božju potvrdu da je jedina Crkva.
Potvrdu sam napred opisao.
Mimo Crkve nema crkve.
Mimo Boga nema boga.
Opet Vas pozdravljam.Dopuna za Istraživača i Glasnika:
Crkveni atributi su da je ona:
- jedna,
- sveta,
- saborna i
- apostolska.
Znači: ne postoji dve ili više crkava,
Ta jedna je ona koju je Hristos osnovao pre 2000 god.
Ona od tada do danas ispoveda Gospoda našeg Isusa Hrista
onako kako su nam Njegovi apostoli preneli.
To je Pravoslavna Crkva.
Da je samo Pravoslavna Crkva ta jedna, sam Bog nam potvrđuje.
Kako?
Čudotvornim Svetim plamenom koji se svake godine pojavljuje u Jerusalimu,
na veliku subotu, po julijanskom kalendaru, i SAMO na služenju Pravoslavnog sveštenika.
Ovo je najveća, neoboriva i Božanska potvrda.
Niko nema takvu potvrdu ispravnosti i Bogougodnosti Crkve.
Papisti su probali isto ali im se plamen nije hteo pojaviti.
Štaviše, ono što ih je osramotilo i jasno ukazalo da jesu jeretici
jeste da se plamen pojavio iznutra (u hramu) ali nije hteo da upali sveće papistima koji su se okupili u hramu već je prošao kroz pukotinu u zidu hrama i upalio sveće Pravoslavcima koji su bili isterani iz hrama i okupili su se oko njega. Probali su još par puta s istim rezultatom i od tada više ne pokušavaju, a o čudotvornom plamenu više ne govore i ne spominju ga.
Protestanti (očekivano) nisu ni probali.
PS
Jedno pitanje:
Da li vas dvojica mislite da je Bog čekao 19 vekova dok se vi (tj. ti ljudi koji vam tumače Božanske istine)
niste pojavili? Da je sve to vreme čovečanstvo (Ili, uže gledano: Hrišćani) Bog ostavio bez Svoje Crkve.
U neznanju, u lutanju, u dezorijentaciji, iščekivanju, žedne i gladne Istine...?
Otkrivenje 18,4 | I čuh glas drugi s neba koji govori: iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina. |
Da, izolovano gledano, ishod rađanja i stvaranja je isti.Nissm to rekao.
Nemoj Arijanine metode da koristis,zamoljavsm.
Ishod radjanja ilistvaranja je isti.
Nastanak nove sustine, novog bica.
Cesto se jaze da su stvorili njihovog sina, iako su ga rodilu.
Zele time da iskazu da su oni uzrok njwgovog postojanja.
Da, izolovano gledano, ishod rađanja i stvaranja je isti.
Ali ono što je nastalo, nije isto.
Rađanjem nastaje nešto što je iste vrste i prirode.
Stvaranjem nastaje drugo.
Biološko dete jeste rođeno. Iste prirode kao i roditelji.
Lutka Pinokio je stvorena/napravljena, nije iste prirode kao roditelji.
Nema svrhe poistovećivati te dve stvari u smislu da i pre rađanja i pre stvaranja postoji trenutak koji prethodni ta dva čina
U slučaju rađanja Logosa, nema PRE, nema trenutka pre Njegovog rađanja.
Logos (isus) je rođen u predvečnosti.
Pre stvaranja ičega.
I postanja postanja vremena u odnosu na koji se može meriti "pre" i "posle"
To znači da nije bilo trena kada Otac nije bio Otac, niti trena Logos (Isus) nije bio Sin.
Logos (isus) je oduvek bio Sin Očev.
I sada proslavi ti mene, Oče, u Tebe samoga, slavom koju imadoh u tebe pre nego svet postade.
[/SPOILER]
Jovan 8,58 | A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio. |
Jovan 1,1 | U početku bješe logos i logos bješe u Boga, i Bog bješe riječ. |
Jovan 1,2 | Ona bješe u početku u Boga. |
Jovan 1,3 | |
Pogledaj malo bolje.Ovo sto si pisao je samo teorija.
Izmisljotine.
Ovo nemas u bibliji.
TO su suviše jednostavna, da ne kažem prosta razmišljanja, pogotovu kada je reč o BoguTo da je neko rodjen a isto star kao onaj koji ga je rodio, ne mozes nikoga da ubedis da ti to prihvati, osim onih koji i neznaju sta si rekao, napisao.
To da je neko rodjen a nije nastao, mozes samo da kazes nekome ko ne razmislja sta si mu rekao.
А ми проповедамо Христа разапетога, камен спотицања за Јевреје, лудост за многобошце, а за оне које је Бог позвао, како Јевреје тако и Грке, Христа – силу и мудрост Божију
I ta Mudrost Božija progovorila je i u Pričama Solomonovim (glava 8). Koristim prevod @Padre
Мене је имао Господ на почетку његовог пута, још пре дела својих древних. Постављена сам од давнина, од искона, пре постања земље. Рођена сам кад бездана још није било, када није било ни извора обилних вода. Пре планина постављених и пре брда рођена сам, док још земљу он створио није, ни поља, ни прво тло света.
Када је створио небеса, ја сам била тамо, када је оцртавао хоризонт над лицем бездана; када је горе учвршћивао облаке и када су набујали извори бездана; када је мору поставио његове обале, како вода не би прелазила његову заповест, и када је означио темеље земљине. Била сам уз њега као градитељка, била сам му радост свакодневна, веселила се пред њим стално;
1Зар то мудрост не позива,
не диже ли разборитост глас свој?
2Ено је на узвишицама, покрај пута,
на раскршћима се поставила;
3на капијама, на улазима у град,
на улазним вратима она виче:
4„Људи, вас дозивам
и глас дижем целом човечанству!
5Разборитости се научите, лаковерни људи,
уразумите срце, неразумни.
6Слушајте, јер ја објављујем драгоцене ствари,
честите ће бити изреке усана мојих.
7Баш истину казиваћу
јер је злоба мрска уснама мојим.
8Праведне су све речи мојих уста
и нема у њима изопачености и непоштења.
9Све су оне јасне разборитом
и исправне онима што знање стичу.
10Прихватите поуку моју, а не сребро,
изаберите знање пре него суво злато.
11Јер је мудрост од драгуља боља
и сва јој уживања ни принети нису.
12Ја, мудрост, с разборитошћу живим,
проналазим знање и домишљатост.
13Богобојазност значи мрзети зло,
јер ја мрзим бахати понос,
пут злобе и уста покварена.
14У мени је савет, поуздана мудрост.
У мени је умност, ја имам снагу.
15Цареви владају уз моју помоћ
и владари деле правду.
16Главари, кнезови и све праведне судије
владају уз моју помоћ.
17Ја волим све који воле мене,
налазе ме сви који ме помно траже.
18Част, иметак, трајно благостање
и праведност су са мном.
19Од злата, од сувога злата је род мој бољи,
и добит моја боља од пробраног сребра.
20Ја ходам путем праведности
и посред стаза правде,
21да онима који ме воле дам наследство
и њихове ризнице напуним.
22Мене је имао Господ на почетку његовог пута,
још пре дела својих древних.
23Постављена сам од давнина,
од искона, пре постања земље.
24Рођена сам кад бездана још није било,
када није било ни извора обилних вода.
25Пре планина постављених
и пре брда рођена сам,
26док још земљу он створио није,
ни поља, ни прво тло света.
27Када је створио небеса, ја сам била тамо,
када је оцртавао хоризонт над лицем бездана;
28када је горе учвршћивао облаке
и када су набујали извори бездана;
29када је мору поставио његове обале,
како вода не би прелазила његову заповест,
и када је означио темеље земљине.
30Била сам уз њега као градитељка,
била сам му радост свакодневна,
веселила се пред њим стално;
31веселила се по свету, по његовој земљи
и радовала се са потомцима људи.
32Зато ме, децо, послушајте.
О, како су благословени они који се држе мојих путева!
33Послушајте поуку моју,
радите мудро и не одбацујте је.
34Како је благословен човек који ме слуша,
који свакодневно бдије на мојим вратима
и пази на доврацима врата мојих!
35Јер ко мене нађе, нашао је живот
и добио наклоност Господњу.
36Али ко мене не нађе, себи самом шкоди,
а сви који ме мрзе воле смрт.“
Psalam 2,6 | "Ja sam pomazao (nasak) cara svojega na Sionu, na svetoj gori svojoj." |
Psalam 2,7 | Kazaću naredbu Gospodnju; on reče meni: "ti si sin moj, ja te sad rodih. |
Price Solomunove 8,22 | Gospod me je imao u početku (nasak)puta svojega, prije djela svojih, prije svakoga vremena. |
Price Solomunove 8,23 | Prije vijekova postavljena sam, prije početka, (nasak) prije postanja zemlje. |
Price 8,30 | Ja (mudrost) bih glavni graditelj s njegove strane, bila sam u radosti, iz dana u dan, igrajući pred njim sve vrijeme: |
Price Solomunove 8,22 | Gospod me je imao u početku puta svojega, prije djela svojih, prije svakoga vremena. |
Mihej 5,2 | A ti, Vitlejeme Efrato, ako i jesi najmanji među tisućama Judinijem, iz tebe će mi izaći koji će biti gospodar u Izrailju, kojemu su izlasci od početka, od vječnijeh (Olam) vremena. |
Mani se ti Glasnika.
Ali kad bas trazis.
Odavno ti je ona otpala kada je progonila, mucila i ubijala Srbe i druge, Hriscanake vere koji su hteli da se drze biblije a ne crkve.
Mnogo su joj ruke krvave.
Tako ne izazivaj da ne pricam vise.
Otkrivenje 18,4 I čuh glas drugi s neba koji govori: iziđite iz nje, narode moj, da se ne pomiješate u grijehe njezine, i da vam ne naude zla njezina.
Ma, tagovao sam te pozdrava radi, a i da upravo ovo objašnjenje. Jer, zamisli kako bi se zakomplikovala moja prethodna poruka da sam, umesto "Padreov prevod" napisao ceo tvoj pasusPadre je u tom prevodu samo potpisan kao odgovorna osoba za izdavača a nije prevodilac istog. Čisto da ne dođe do zabune.
S kim ti pričaš, uopšte?Nema rec stvoren kako pise u tekstu koji si naveo.
...................................
Trece, Spasavamo se delima, jer ona dokazuju veru u Svevisnjega.
.............
Moze bar malo hriscanske ljubaznosti?S kim ti pričaš, uopšte?
Ovo je moj citat
Мене је имао Господ на почетку његовог пута