- Poruka
- 77.429
Šta, kako je opisuje u sz?jesi Expert si neznanja.
Ne znas da Biblija govori o Sotoni Djavolu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta, kako je opisuje u sz?jesi Expert si neznanja.
Ne znas da Biblija govori o Sotoni Djavolu
Citaj Bibliju.Šta, kako je opisuje u sz?
I koja je razlika izmedju ta dva Simbola vere,I rimokatolici imaju Simbol vere.
U tome što su rimokatolici naknadno dodali da Sveti Duh ishodi i od Sina, ne samo od OcaI koja je razlika izmedju ta dva Simbola vere,![]()
To je bio razlog za razilazak crkava.U tome što su rimokatolici naknadno dodali da Sveti Duh ishodi i od Sina, ne samo od Oca
1.Smatraš tu prastaru zbirku priča semitskih pastira, DOKAZNIM MATERIJALOM ?
Na čemu si ti kolega ?
SVAKA OSOBA IMA SVOJE OSOBNO IMETo je bio razlog za razilazak crkava.
Pise u JOvan4, 24: a Bog je i DUH.
Prema tome nema trojstva, vec Bog ima tri Titule: Otac, Sin i Duh.
Sin od Boga Jedinoga Oca JHVH,Pise u JOvan4, 24: a Bog je i DUH.
Ja nisam u niti jednoj COZVi jehovini svedoci ste hibrid tri zvanične svetske religije. Nju ejdž pokret samo što prezentujete mešavinu te tri religije naginjajući ka islamu najviše.
namjerno NE govoriš istinuIme boga je bog,
dokazujem da nisi istinitIme boga je bog,
u sz Mojsije kaže Bog Avramov, Bog Isakov i Bog Jakovov,
u nz Isus preciznije kaže, "krstite ih dakle u ime Oca Sina i Svetog Duha".
DOKAZUJEM sa malim brojem Biblijskih stihovaDakle Bog nema lično ime, niti to piše u Bibliji. To što ljudi žele da mu budu kumovi je druga stvar.
Aj sad ti dokaži da grešim.
ne vidim IMEDakle:
ko je "Prvi i Poslednji" iz Otkrivenja i Isaijinog proroštva
Ne vidiš zato što ne čitašne vidim IME
ne vidim dokazni STIH tipa - Ime Boga Je .......???
u čem je tvoj problem?
u tvojoj NE istinitosti
http://biblija.biblija-govori.hr/?term=Jahv&prijevod=sve&trazi=Traži#
Prvo jahve nije ime nego suština, drugo nigde bog ne govori ime jer bog nije neko stvorenjce da mu je potrebno ime, treće u Bibliji mnogi narodi su svoje bogove zvali imenima (čitaj Bibliju) kakvi su to bogovi koji imaju vlastita imena.namjerno NE govoriš istinu
ili si Biblijski NE obrazovan
kad bi IME Boga - bilo BOG
ovi dolje vodi te u kontradikciju
i dokazuje da NE govoriš istinu
SUCI 11,24
Zar ne posjeduješ sve što je tvoj BOG KEMOŠ bio oteo starim posjednicima?
Tako i sve ono što je JAHVE, NAŠ BOG,
oteo starim posjednicima, mi sada posjedujemo!
ŠTO JE TO - BOG KEMOŠ
ŠTO JE TO - JAHVE BOG
????????????????????
dokazujem da nisi istinit
IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako:
JAHVE,
Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA,
TAKO ĆE ME ZVATI OD KOLJENA DO KOLJENA..
=========================================
da li je za tebe DOVIJEKA - Ime Boga Oca Jedinoga = JAHVE?
da li će ISTINITI zvati Boga Jedinoga Oca od koljena do koljena sa JAHVE?
ILI si ti NEISTINITI izmišljivač NEistine
pa za tebe Ime Boga Jedinoga Oca NIJE = JHVH?
JHVH Bog Otac je
BOG od ABRAHAMA IZAKA JAKOVA
a ne SIN G Yehoshua
============================================
POSTANAK 26,24
Iste mu se noći ukaže JAHVE i reče: "Ja sam Bog oca tvoga Abrahama. Ne boj se, ja sam s tobom! Blagoslovit ću te, potomke ti umnožit, zbog Abrahama, sluge svojega.
IZLAZAK 3,15
Dalje je Bog Mojsiju rekao: "Kaži Izraelcima ovako: `JAHVE, Bog vaših otaca,
Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.
` To mi je ime dovijeka, tako će me zvati od koljena do koljena.
IZLAZAK 3,16
"Idi, skupi starješine Izraelaca pa im kaži: `JAHVE, Bog otaca -
Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev - objavio mi se i rekao mi:
Pohodio sam vas i razabrao što vam se čini u Egiptu.
IZLAZAK 4,5
"Tako moraju vjerovati da se JAHVE, Bog njihovih otaca,
Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, tebi objavio.
========================================
MATEJ 28,19
Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode
KRSTEĆI IH U IME OCA I SINA I DUHA SVETOGA
???????????????????????????????
Zašto NITKO NIKAD NIJE u Bibliji TAKO krstio?
Zašto NITI jedan od apostola NIJE poslušao NAREDBU G Jehoshue,
i NIJE NIKAD NIKOGA tako krstio?
Zašto ima samo zapisa
da su apostoli krštavali u ime SINA G Yehoshue????
ZATO jer je OČITO da je TO nadodano!
Ime Boga Oca je JHVH
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
IZLAZAK 3,15
JAHVE,
Bog vaših otaca, Bog Abrahamov, Bog Izakov i Bog Jakovljev, poslao me k vama.` TO MI JE IME DOVIJEKA,
=============================================
2.
Ime Božjeg Sina je Yehošua
Božjem Sinu je Bog Otac JHVH dao Ime Yehošua
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
MATEJ 1,21
Rodit će sina, a ti ćeš mu NADJENUTI IME ISUS
jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih.
MATEJ 1,25
I ne upozna je dok ne rodi sina. I NADJENU MU IME ISUS.
......................................................................
Yehošua = OD JHVH dolazi spasenje
OD Koga?
OD Yehošue?
NEEEEEEEEEEEEEEE!
OD Boga Oca Jedinoga JHVH
==============================================
3.
Sveti Duh NEMA Ime jer NIJE OSOBA
nego OSOBNOST Boga Oca JHVH
DOKAZUJEM sa malim brojem Biblijskih stihova
da namjerno LAŽNO naučavaš
IME BOGA - JAHVE
POSTANAK 4,26
Šetu se rodi sin, komu on nadjenu ime Enoš. Tada se počelo zazivati ime Jahvino.
POSTANAK 12,8
Odatle prijeđe u brdoviti kraj, na istok od Betela. Svoj šator postavi između Betela na zapadu i Aja na istoku. Ondje podigne žrtvenik Jahvi i zazva ime Jahvino.
POSTANAK 13,4
do mjesta na kojem je bio postavio šator, između Betela i Aja, gdje je prije podigao žrtvenik. Tu je Abram zazivao ime Jahvino.
POSTANAK 21,33
Abraham zasadi kod Beer Šebe tamarisku i ondje zazove ime Jahve - Boga Vječnoga.
POSTANAK 26,25
Izak tu podigne žrtvenik i zazove Jahvu po imenu; postavi ondje svoj šator, a njegove sluge počnu kopati bunar.
…………………………………………………………………………………..
IZLAZAK 3,15
JAHVE,
=========================================
IZLAZAK 6,3
Abrahamu, Izaku i Jakovu objavljivao sam se kao El Šadaj.
Ali njima se nisam očitovao pod svojim imenom - Jahve.
IZLAZAK 15,3
Jahve je ratnik hrabar, Jahve je ime njegovo.
3. Božja Zapovjest
IZLAZAK 20,7
Ne uzimaj uzalud imena Jahve, Boga svoga,
jer Jahve ne oprašta onome koji uzalud izgovara ime njegovo.
IZLAZAK 33,19
"Dopustit ću da ispred tebe prođe sav moj sjaj", odgovori, "i pred tobom ću izustiti svoje ime Jahve. Bit ću milostiv kome hoću da milostiv budem; smilovat ću se komu hoću da se smilujem.
IZLAZAK 34,5
Jahve se spusti u liku oblaka, a on stade preda nj i zazva Ime: "Jahve!
IZLAZAK 34,14
Ne smiješ dopuštati da koje tvoje dijete bude žrtvovano Moleku; ne smiješ tako obeščašćivati ime Boga svoga. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 19,12
Nemojte se krivo kleti mojim imenom i tako oskvrnjivati ime svoga Boga. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 21,6
Neka budu posvećeni svome Bogu; neka ne oskvrnjuju ime svoga Boga, jer oni prinose žrtve u čast Jahvi paljene, hranu Boga svoga. Zato moraju biti sveti.
LEVITSKI ZAKONIK 22,2
"Reci Aronu i njegovim sinovima da sveto postupaju sa svetim prinosima Izraelaca; neka ne oskvrnjuju moje sveto ime koje oni - ta moje je! - moraju svetiti. Ja sam Jahve!
LEVITSKI ZAKONIK 22,32
Ne oskvrnjujte moga svetog imena, nego neka budem proglašen svetim među Izraelcima - ja, Jahve, koji vas posvećujem.
LEVITSKI ZAKONIK 24,16
tko izgovori hulu na ime Jahvino neka se smakne - neka ga sva zajednica kamenuje; bio stranac ili domorodac, ako pohuli ime Jahvino, mora mrijeti.
Svi vi hrišćani koji zastupate da Bog mora da ima ime samo što se vama tako sviđa, ne verujete u biblijskog boga jer u Bibliji bog nema ime, ima suštinu, osobinu.
Radi se o zakonu, i o drvetu zivota. Covjek je zagrizo plod dobra i zla, ali je izgnan iz Raja da ne bi kusao od drveta zivota i postao vjecan kao Bog(ovi). I postavljen je Andjeo (sin Bozji) da cuva Rajske vrtove. To je zakon. Nema vjecnog zivota. Kad je Kain ubio Abela, Bog nije ni znao nego je osjetio da se zemlja natapa krvlju Abelovom. Abel nije vjecan. Nema vjecnog zivota.
Hriscani zele vjecni zivot. Oni zele drvo zivota. Oni nece po zakonu. To je banda teroristicka. Oni su ratnici protiv Boga. Hriscani su humanisti koji ce i sa crnim djavolom (jahve), da sebi obezbjede sto ih je volja.
Isus kao vodja andjela im moze obezbjediti da dodju do drveta zivota. To oni vjeruju. Ali to nije zakon Bozji.
Ima oboje u Rajskim vrtovima. I Bog to nije postavio bezveze. Ima razlog, ima red. Ali hriscani hoce na gungulu da navale, bez zakona i reda. Sve je njihovo. Kriminalne bande narodne. E zato su dobili Isusa, sto su banda.Ne postoji drvo života u Bibliji. Postoji drvo dobra i zla.
Božiji zakon je ljubav nebitno koja religija je u pitanju. Da čovek ima ljubavi u sebi ne bilo gladi, ratova, bolesti, ljubomore, mržnje, zavisti, ponižavanja... Svemu ovome je uzrok čovek, ali "premudri" čovek se setio, zašto JA da budem krivac, izmisliću zlog boga (đavola) njega ću da krivim a JA ću da perem ruke ko pilat. Ako ima mržnje u nama onda ima i ljubavi ali izgleda da nam je lakše hraniti mržnju. Kako se udaljavamo od Boga tako je apetit mržnje sve veći.Radi se o zakonu, i o drvetu zivota. Covjek je zagrizo plod dobra i zla, ali je izgnan iz Raja da ne bi kusao od drveta zivota i postao vjecan kao Bog(ovi). I postavljen je Andjeo (sin Bozji) da cuva Rajske vrtove. To je zakon. Nema vjecnog zivota. Kad je Kain ubio Abela, Bog nije ni znao nego je osjetio da se zemlja natapa krvlju Abelovom. Abel nije vjecan. Nema vjecnog zivota.
Hriscani zele vjecni zivot. Oni zele drvo zivota. Oni nece po zakonu. To je banda teroristicka. Oni su ratnici protiv Boga. Hriscani su humanisti koji ce i sa crnim djavolom (jahve), da sebi obezbjede sto ih je volja.
Isus kao vodja andjela im moze obezbjediti da dodju do drveta zivota. To oni vjeruju. Ali to nije zakon Bozji.
Bolje otvori Bibliju nego sto iznosis te tvoje izmisljotineBožiji zakon je ljubav nebitno koja religija je u pitanju. Da čovek ima ljubavi u sebi ne bilo gladi, ratova, bolesti, ljubomore, mržnje, zavisti, ponižavanja... Svemu ovome je uzrok čovek, ali "premudri" čovek se setio, zašto JA da budem krivac, izmisliću zlog boga (đavola) njega ću da krivim a JA ću da perem ruke ko pilat. Ako ima mržnje u nama onda ima i ljubavi ali izgleda da nam je lakše hraniti mržnju. Kako se udaljavamo od Boga tako je apetit mržnje sve veći.
Ne znam šta ide posle ovog života, neko veruje u vaskrsenje, u raj, pakao, reinkarnaciju, nepostojanje...a Bog nam nije dao da nešto čekamo već da nađemo ono što smo izgubili i potisnuli.
Ne vredjas ti meni nikogaIzvini što sam ti uvredio gazdu![]()
Jehovu haha ko je taj, velzevul?Ne vredjas ti meni nikoga
samo vredjas Jehovu svijim neznanjem
i nezainteresovanoscu da ga upoznas
pa eto opet ga vredjasJehovu haha ko je taj velzevul?
Ti se pa brineš za čovečanstvo kome je kako kažeš bog satana sem jwpa eto opet ga vredjas
bas lepo sebi skupljas materijal za unistenje
IME BOGA - JAHVEPrvo jahve nije ime nego suština, drugo nigde bog ne govori ime jer bog nije neko stvorenjce da mu je potrebno ime, treće u Bibliji mnogi narodi su svoje bogove zvali imenima (čitaj Bibliju) kakvi su to bogovi koji imaju vlastita imena.
Svi vi hrišćani koji zastupate da Bog mora da ima ime samo što se vama tako sviđa, ne verujete u biblijskog boga jer u Bibliji bog nema ime, ima suštinu, osobinu.
Šta kažeš "nadodato"? Opet ćeš da krojiš boga po sebi. Fariseji su mala deca za vas, a Isusa razapinjete svaki dan.