Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pre svog dolaska na zemlju kao Bozji sin, Isus postaje Bozji sin na nebu.

Isus postaje poslusan ocevoj volji.

Ali od kada i zasto?

Kaze se , od vecnih vremena.

Ali od kojih vecnih vremena, od kada?

2.Tim 1:9 Koji nas spase i prizva zvanjem svetim, ne po delima našim, nego po svojoj naredbi i blagodati, koja nam je dana u Hristu Isusu pre vremena večnih.

Dakle kada su ta vecna vremena?........

Pa od tada kada je napravljen plan spasenja, kada je Isus postao Bozji sin zauzevsi mesto Adama koji ce onda ici na ovu zemlju da nas spasi, i od vremena kada je Isus sam odlucio da dodje na ovu zemlju.

Isaija prorokuje za Hrista koji ce doci da donese spasenje svom narodu , ali ce ga odbiti.

Jes 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene
Is 6:9 A On reče: Idi, i reci tom narodu: Slušajte ali nećete razumeti, gledajte ali nećete poznati.
Is 6:10 Učini da odeblja srce tom narodu i uši da im otežaju, i oči im zatvori, da ne vide očima svojim i ušima svojim da ne čuju i srcem svojim da ne razumeju i ne obrate se i ne iscele.

Da pogledamo u novom zavetu na koga se odnose ove reci gore u Isaiji 6, 8-10

Matej, to jest sam Isus u Mateju potvrdjuje da se to odnosilo na njega, on ce bitit aj koji ce doci, ali nece slusati.

Mt 13:13 Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju.
Mt 13:14 I zbiva se na njima proroštvo Isaijino, koje govori: Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti.
Mt 13:15 Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.

Apostol Jovan nam potvrdjuje da se reci u isaiji 6,8-10 odnose na isusa:

Jn 12:37 Ako je i činio tolika čudesa pred njima, opet Ga ne verovahu;
Jn 12:38 Da se zbude reč Isaije proroka koji reče: Gospode! Ko verova govorenju našem? I ruka Gospodnja kome se otkri?
Jn 12:39 Zato ne mogahu verovati, jer opet reče Isaija:
Jn 12:40 Zaslepio je oči njihove i okamenio srca njihova, da ne vide očima ni srcem razumeju, i ne obrate se da ih iscelim.
Jn 12:41 Ovo reče Isaija kad vide slavu Njegovu i govori za Njega.

Apostol Pavle propovedjauci Isusa, potvrdjuje da se reci isaijine odnose na to da ce jevreji odbaciti onoga koga im je Bog poslao:

Dela 28:23 I odredivši mu dan dodjoše k njemu u gostionicu mnogi; kojima kazivaše svedočeći carstvo Božje i uveravajući ih za Isusa iz zakona Mojsijevog i iz proroka od jutra do samog mraka.
Dela 28:24 I jedni verovahu onome što govoraše a jedni ne verovahu.
Dela 28:25 A budući nesložni medju sobom, odlažahu kad reče Pavle jednu reč: Dobro kaza Duh Sveti preko proroka Isaije očevima našim
Dela 28:26 Govoreći: Idi k narodu ovome i kaži: Ušima ćete čuti i nećete razumeti; i očima ćete gledati i nećete videti.
Dela 28:27 Jer odrveni srce ovog naroda, i ušima teško čuju, i očima svojim zažmuriše da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i da se ne obrate da ih iscelim.
Dela 28:28 Da vam je dakle na znanje da se neznabošcima posla spasenje Božje, oni će i čuti.
Dela 28:29 I kad on ovo reče, otidoše Jevreji prepirući se medju sobom.

A i Otac se slozio sa time da Isus bude poslat u ulozi njegovog sina.
Isus nije stvaranjem ili bilo kakvim nastajanjem postao Bozji sin. Vec svojom odlukom i odlukom Ocevom da on to postane kako nam je Biblija to i zapisala

Apostol pavle nam potvrdjuje da se sledece reci odnose na Hrista.

Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni:Ti si sin moj, ja te sad rodih.
2Sam 7:14 Ja ću mu biti Otac, i on će mi biti sin: ako učini šta zlo, karaću ga prutom ljudskim i udarcima sinova čovečijih.

On citira pslame, 2 Samuilovu itd:

Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas rodih.

Ocigledno ui Bibliji imamo trenutak kada je Isus postao Bozji sin a da pre toga to nije bio.[/u]
I od tada kao sin, postao je obavezan da bude poslusan i odlucio je to sam i pristao da bude poslusan Ocu, jer je Oceva volja u svemu ista i Hristovoj.
On je odlucio da postane poslusan Ocevoj volji, jer je to trazi plan spasenja. Kao sto svaki sin treba da bude poslusan svom ocu, ili kao sto je Adam otpali Bozji sin, trebao da bude poslusan svom Stvoritelju.

Lk 3:38 Sina Enosovog, sina Sitovog, sina Adamovog, sina Božijeg.

Sada dolazi Bozji sin Isus, koji zauzima Adamovo mesto, a Adam je takodje bio Bozji sin kao sto smo videli gore u tekstu, i Isus kao Adam sto je bio Bozji sin, postaje poslusan kao drugi sin mesto Adama.

Zasto?...
1.Kor 15:22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.

Adam Bozji sin nas je uveo u greh i smrt, Isus kao drugi Bozji sin koji zauizima Adamovo mesto, nas spasva.
On nas celom ovom praksom, izbavlja od greha i smrti.
Jedan Bozji sin nas uovdi u greh i smrt, a drugi Bozji sin nas izbavlja od greha i smrti.

Vidite ovu povezanost i sistem koji stoji iza toga...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Otac prvo lice Bozanstva, niakada nije rodio ili stvorio Sina. Isus je posinjen, u jednom periodu nebeske istorije, Otac posinjuje sina, radi plana spasenja.

Posinivsi Isusa, prvo lice Bozanstva dobija i ulogu Oca.

Mi vidimo taj dogadjaj gde prvo lice Bozanstva kaze:

On kaze Isusu koji nije nejgov sin i pre toga razgovaraju:

Ps 2:7 Kazaću naredbu Gospodnju; On reče meni: ;Ti si sin moj, ja te sad rodih.

Apg 13:32 I mi vam javljamo obećanje koje bi očevima našim da je ovo Bog ispunio nama, deci njihovoj, podignuvši Isusa;
Apg 13:33 Kao što je napisano i u drugom psalmu: Ti si moj Sin, ja Te danas rodih.

------------------------------------------------------------------

U tekstu Dela 13, 32 se koristi grcka rec Podigao ili postavio Isusa, EGEIRO. Ona se koristi i u sledecem stihu gde vidimo da je rec o postavljanju Davida za cara, ne vaskrsenje, jer on nije vaskrsao: Dela 13:22 I uklonivši njega PODIZE im Davida za cara, kome i reče svedočeći: Nadjoh Davida sina Jesejevog, čoveka po srcu mom, koji će ispuniti sve volje moje. Ta rec u ovom slucaju ima znacenje podici, ili pozvati za cara, pa je tako i Isus pozvan za Sina cara U Delima 13, 32,33.
-------------------------------------------------------------------------------------
U Delima 13, Apostol (Pavle) svedoci o tome da obecanje o Mesiji koje je dato Ocima u Starom zavetu, da se ispunilo na Isusu. Isus je tek tada kada je postao covek, bio otrkiven svetu kao Bozji sin. Biblisjki komentar William Macdonald na dela apostola 13 29-37 strana 533.
--------------------------------------------------------
Pomazanje jednog Cara u Izrailju je znacilo simbolicno radjanje jednog cara koji ce predstavljati narod pred Bogom kao odnos sina i oca pred Jahvom. Biblijski komentar Brockhaus strana 232. Komentar na dela 13, 33. I Psalam 2,7. Komentar ovim kaze da je Isus na nebu pomazan za cara sina koji ce predstavljati ceo svet. Odnosi se na to ne na vaskrsenje. Taj Bozji sin je predstavnik celog sveta pred Bogom kao car sto je bio u izrailju, koji je bio slika cara i sina Isusa. Psalam 2,7 nam o tome govori i citiraju ga.Heb 1:5 Jer kome od andjela reče kad: Sin moj ti si, ja te danas rodih? I opet: Ja ću Mu biti Otac, i On će mi biti Sin.
------------------------------------------

Heb 5:5 Tako i Hristos ne proslavi sam sebe da bude poglavar sveštenički, nego Onaj koji Mu reče: Ti si moj sin, ja Te danas

rodih.

Prvo lice Bozanstva razgovara sa Isusom koji nije njegov sin a razgovaraju gore i on ga posinjuje, ti to postajes od danas kaze mu.

Isus nije sin Bozji po stvaranju ili slicno. Isus je posinjen, on postaje sin Bozji. Prvo lice Bozanstva razgovara sa Isusom i to mu kaze. Zasto mu to kaze od danas postajes moj sin?

Zasto je Isus postao posinjen a pre toga nije bio sin.

Prvo lice Bozastva pita, a Isus odgovara:

Isaija 6:8 Potom čuh glas Gospodnji gde reče: Koga ću poslati? I ko će nam ići? A ja rekoh: Evo mene, pošalji mene.

Ja cu ici kaze Isus. Od tog trenutka Isus preuzima ulogu Adama i pocinje njegovo delo spasenja.

Sta on cini?

Fil 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se unizi;
Phil 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nadje se kao čovek.
Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus bio Bog koji je sam sebe unizio da bi nas spasio. Niko ga nije unizio.

On od tog trenutka preuzima ulogu Adama. On igra ulogu ponizenog. Zasto?

http://biblija.serbianforum.info/t39-nefilimi-u-bibliji
Na ovom blogu je to opisano.

Joh 1:1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
Joh 1:2 Ona beše u početku u Boga.
Joh 1:3 Sve je kroz Nju stvoreno, i bez Nje ništa nije stvoreno što je stvoreno.

Ovde imamo jasnu istinu da Isus nije stvoreno bice, vec Bog koji je stvarao . Nista nije stvoreno bez njega . Sto znaci da Isus nije niakda stvoren.
Nista nije stvoreno bez njega sto je stvoreno.
Da je on stvoren tako ne bi moglo da pise. Jer bi nipak nesto bilo stvoreno pre njega sto je stvorano. Ali tekst kaze da nista nije stvoreno sto je stvoreno bez njega. Sto nam pokazuje njegovo vecno postojanje.
--------------------------------------------------------------------------------------------

Apostol Pavle uzima primer Melhesedeka da pokaze da ni Isus nema pocetak danima ni Oca ni majke.
Jer nije nikada nastao, ili rodjen.

Jevrejima 7,1Jer ovaj Melhisedek bješe car Salimski, sveštenik Boga najvišega, koji srete Avraama kad se vraćaše s boja careva, i blagoslovi ga;Jevrejima
7,2Kojemu i Avraam dade desetak od svega. Prvo dakle znači car pravde, potom i car Salimski, to jest car mira:Jevrejima
7,3Bez oca, bez matere, bez roda, ne imajući ni početka danima, ni svršetka životu, slican sinu Božijem, i ostaje sveštenik dovijeka.

Isus je rodjen, kako veli De Sisti. Nego za njega par pitanja . Ako je Isus rodjen onda on mora imati i početak, ali u vječnosti. Zatim ono moj otac je veći. To veci na grčkom "meizon" znaci stariji, visi - npr kao u primjeru Adama i Eve - prvo je bio Adam, a onda iz njega proizišla Eva. Ako misliš na vječno radjanje kao katolici, onda je to znanstvena fantastika, jer se Isus još radja i nikada neće biti do kraja rodjen. S moje strane meni Mije teško vjerovati da ako nešto ima početak može biti Bog.
Jeste cim je Isus rodjen mora imati pocetak i time nije Bog.
Vec stvorenje, stvoren je.

Jer Bog nema pocetak ni kraj.
Da tako je.

Prema Bibliji je jedan Bog Tvorac svega sto postoji.

Jehovini Svedoci veruju Onako kako kaze Bozja rec
da je Bog jedan JHVH Jehova Svevisnji nad celom Zemljom.

Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti SVE stvorio
i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.” ”(Otkrivenje 4:11)

Sto znaci da je sve drugo stvoreno pa time i Isus Hrist.
U Celom pismu ima na hiljade mesta napisano da je Isus Hrist Bozji Sin a ne Bog, a samo je Bog Tvorac.

Time sto je Bozji Sin ne moze biti Bog, nego stvorenje - stvoren je.
Jer je samo jedan Bog JHVH Jehova.
1. Timoteju 2:5, 6
5 Jer jedan je Bog, i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovek, Hrist Isus,
6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve. O tome će se svedočiti u svoje vreme.

Pise da je Isus jedinorodjeni Bozji Sin, dakle Bozji sin a ne Bog.

To sto je rodjen je isto sto i stvoren.

Neko da bi bio rodjen mora da prvo bude stvoren.

Isus ima pocetak jer je jedinorodjeni prvorodjeni Bozji Sin.

Tako da najpre je stvoren direktno od Boga JHVH.

Time sto je Isu rodjen znaci da ima pocetak, a neko ko ima pocetak ne moze biti Bog - Tvorac.

Samo je Bog JHVH Tvirac svega, ODUVEK i ZAUVEK.

Puno ima Dokaza da je Samo Bog Tvorac JHVH a Isus je Bozji Sin - to ga izuzima kao tvorca - time je stvorenje - znaci da je stvoren.

Evo neki dokazi da je Isus Bozji Sin.

Biblija kaze jasno za Isusa da je Bozji Sin.
Bog je sa neba posvedocio da je Isus Bozji Sin
Isus je za sebe rekao da je Bozji Sin.
Isus: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Isus nije nikada rekao ja sam Svemoguci BOG

sto implicira da je stvorenje - stvoren

Biblijski dokazi da je Isus Bozji Sin. - u spoileru
Tako kaze Bog u celoj Bibliji

1. Kušač mu se približi i reče mu: Ako si Sin Božji, zapovedaj da se ovo kamenje pretvori u hlebove. (Matej 4:3)
2. i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči dole, jer je napisano: "Anđelima svojim zapovediće za te, i oni će tebe na ruke uzeti, da gde nogom svojom za kamen ne zapneš." (Matej 4:6)
3. Oni koji bejahu u lađi približiše se Isusu i pokloniše mu se, govoreći: Zaista si ti Sin Božji! (Matej 14:33)
4. Prvosveštenik mu reče: Zaklinjem te živim Bogom da nam kažeš jesi li ti Hristos, sin Božji. (Matej 26:63)
5. i govoreći: Ti koji hram razvaljuješ i za tri dana opet sagrađuješ, pomozi sad sam sebi! Ako si Sin Božji, siđi s krsta! (Matej 27:40)
6. Centurion i oni koji s njim čuvahu Isusa, pošto videše kako se zemlja zatrese i šta bi, obuze veliki strah, i oni rekoše: Ovo je zaista bio Sin Božji! (Matej 27:54)
7. I dusi nečisti, kad ga viđahu, pripadahu k njemu i vikahu: Ti si Sin Božji! (Marko 3:11)
8. Kad centurion koji stajaše prema njemu vide kako izdahnu, reče: Ovaj je čovek zaista bio Sin Božji! (Marko 15:39)
9. Anđeo joj odgovori: Duh Sveti doći će na te, i sila Najvišega oseniće te. Zato i sveto dete koje će se od tebe roditi nazvaće se sin Božji. (Luka 1:35)
10. Reče mu đavao: Ako si Sin Božji, zapovedaj ovome kamenu da postane hleb. (Luka 4:3)
11. Đavo ga odvede još u Jerusalim, postavi ga na vrh hrama, i reče mu: Ako si Sin Božji, skoči odavde dole, (Luka 4:9)
12. Iz mnogih iziđoše i zli duhovi vičući i govoreći: Ti si Sin Božji! Ali im on zaprećivaše, i ne davaše im da govore, jer oni znadijahu da je on Hristos. (Luka 4:41)
13. Svi rekoše: Ti li si dakle Sin Božji? A on im reče: Vi kažete, jesam. (Luka 22:70)
14. I ja videh i zasvedočih da je on Sin Božji. (Jovan 1:34)
15. Natanailo odgovori i reče mu: Ravi!, Ti si Sin Božji, ti si kralj Izrailjev. (Jovan 1:49)
16. i mi verovasmo i poznasmo da si ti Hristos, Sin Božji. (Jovan 6:69)
17. kako vi govorite onome koga Otac posveti i posla na svet: Hulu govoriš! I to zato što rekoh: Ja sam Sin Božji? (Jovan 10:36)
18. Kad to Isus ču, reče: Ova bolest nije na smrt, nego na slavu Božju, da se proslavi Sin Božji s nje. (Jovan 11:4)
19. Reče mu ona: Da, Gospode! Verujem da si ti Hrist, Sin Božji, koji je trebao da dođe na svet. (Jovan 11:27)
20. a ova su napisana da verujete da Isus jeste Hristos, sin Božji, i da, verujući, imate život u imenu njegovom. (Jovan 20:31)
21. Filip mu reče: Ako veruješ od svega srca svoga, možeš. A evnuh odgovori: Verujem da je Isus Hristos Sin Božji. (Dela 8:37)
22. i odmah je propovedao po sinagogama da je Isus Sin Božji. (Dela 9:20)
23. Jer sin Božji, Isus Hristos, koga propovedasmo vama ja, Silvan i Timotej, ne bi "da i ne", nego u njemu bi "da". (2. Korinćanima 1:19)
24. nauči se - i ako je Sin Božji bio - poslušanju, po onome što podnese, (Jevrejima 5:8)
25. Ko počini greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Sin se Božji zato javi da uništi dela Đavolja. (1. Jovanova 3:8)
26. Ko prizna da je Isus Sin Božji, Bog u njemu stoji i on u Bogu. (1. Jovanova 4:15)
27. Ko je koji svet pobedi, osim onoga koji veruje da je Isus Sin Božji? (1. Jovanova 5:5)
28. A znamo da Sin Božji dođe i dade nam razum da poznamo Boga istinitoga, i da budemo u istinitom Sinu njegovom Isusu Kristu. On je koji je istiniti Bog i život večni. (1. Jovanova 5:20)
29. Anđelu Tijatirske Crkve napiši: Evo šta govori Sin Božji, koji ima oči kao plamen ognjeni, i noge kao usjali bakar. (Otkrivenje 2:18)
30. Ja vam kažem: koji god prizna mene pred ljudima, priznaće i Sin čovečji njega pred anđelima Božjim; (Luka 12:8)
31. On se uzdao u Boga; neka mu pomogne sad, ako ga voli, jer govoraše: "Ja sam Sin Božji". (Matej 27:43)
Jovan 3:16 Jer Bog toliko ljubi svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.
Jovan 17:3 A život je večni u tome da tebe poznaju, tebe, jedinoga istinitoga Boga, i onoga koga si ti poslao, Isusa Hrista.

Sve je meni predao Otac moj, i niko ne zna za Sina do Otac, niti Oca ko zna do Sin i ako kome Sin hoće objaviti. (Matej 11:27)

Simon Petar odgovori: Ti si Hristos, Sin Boga živoga. (Matej 16:16)

: A danu tome i o času niko ne zna, ni anđeli nebeski, ni Sin, nego Otac sam. : (Matej 24:36)

Sam Bog je sa neba posvedocio nakon Isusovog krstenja u vodi…da je ISUS njegov SIN

Svedocanstvo Boga da je Isus njegov Sin, tj Sin Bozji...

I gle, glas s nebesa progovori: Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje. (Matej 3:17)

Dok on još govoraše, oblak sjajan zakloni ih, i, gle, ču se glas iz oblaka koji reče: Ovo je Sin moj ljubljeni, na kome je moje blagovoljenje; njega poslušajte! (Matej 17:5)
I ču se glas s nebesa koji progovori: Ti si sin moj ljubljeni, u kome je moje blagovoljenje! (Marko 1:11)
I dođe oblak te ih zakloni, i iziđe glas iz oblaka: Ovo je Sin moj ljubljeni, njega poslušajte! (Marko 9:7)

i siđe na nj Duh Sveti u telesnom obliku kao golub, i ču se glas s neba koji progovori: Ti si Sin moj ljubljeni, u tebi je moje blagovoljenje! (Luka 3:22)

Jer on primi od Boga Oca čast i slavu kad dođe k njemu glas: "Ovo je sin moj ljubljeni, u kome je moje blagoslovljenje." (2. Petrova 1:17)

Ä
Jeste cim je Isus rodjen mora imati pocetak i time nije Bog.
Vec stvorenje, stvoren je.

Jer Bog nema pocetak ni kraj.
Da tako je.
Bravo.
Rekoh ja da ih ti polako osvedocavas u JS!
Jos im fali 20% i tu su.
Prakticno si im pokazala kuda vodi njihov put.
I sta ti svojim ucenjem potvrdjuju kada se ne oslanjaju na bibliju.
Zamolio bih te da im rezervises i posaljes sledeci broj kule.
Ja placam.

Jez 28:13 Bio si u Edemu, vrtu Božjem; pokrivalo te je svako drago kamenje: sarad, topaz, dijamant, hrisolit, onih, jaspis, safir, karbunkul, smaragd i zlato; onaj dan kad si se rodio načinjeni ti biše bubnji tvoji i svirale.

Vidi ti vidi, i lucifera neko rodio?
Po logici nekih forumasa, i njega je Bog Otac rodio?
Pitams e koliko meseci je njega nosio, i ko je Otac, kako je bilo na porodjaju?

Rec rodio se takodje koristi kada nekog posinis ili stvoris.
U hebrejskom ne postoji posinak, posnjenje.
Vec onaj dan kada ti neko postane sin na primer, kao Isus kada je zbog adama i plana spasenja postao sin,kaze se rodio sam ga.
I smatra se punopravnim sinom uz sva prava.

Jer 2:27 Koji govore drvetu: Ti si otac moj; i kamenu: Ti si me rodio; jer mi okrenuše ledja, a ne lice; a kad su u nevolji govore: Ustani i izbavi nas.

Kako kamenu rodio?
Znaci covek je izisao iz kamena koji obozava.
Nosen je u utrobi kamena, pa je bio porodjaj ili sta?
Ko je bio tata?

Is 51:17 Probudi se, probudi se, ustani, Jerusalime! Koji si pio iz ruke Gospodnje čašu gneva Njegovog, pio si, i talog iz strašne čaše ispio si.
Is 51:18 Od svih sinova koje je rodio nijedan ga nije vodio, i od svih sinova koje je othranio nijedan ga nije prihvatio za ruku.

Vidi vidi, i Izrailce je rodio?
Koristeci tumacenja nekih diskutanata, i ovde se pitam, koliko meseci je njih nosio u stomaku i ko je Otac?
Gde je bio porodjaj, kako su svi stali unutra?

Jov 38:4 Gde si ti bio kad ja osnivah zemlju? Kaži, ako si razuman.
Jov 38:21 Znaš ti; jer si se onda rodio, i broj je dana tvojih velik.

Vidi vidi, i prvog coveka je Bog rodio, sto znaci da ga nije stvorio, vec da ga ga je nosio u stomaku ili je na neki nacin izisao iz njega iz njegovog tela?
Opet se sluzim logikom nekih diskutanta.

Auu, ide dalje:
Jov 38:28 Ima li dažd oca? Ili ko je rodio kaplje rosne?
Jov 38:29 Iz čije je utrobe izašao led, i ko je rodio slanu nebesku,
Znaci i dazd i rosu i led, slanu, sve je Bog rodio?

Sve je znaci izaslo iz njeogovg tela, stih gore cak kaze stomaka?

Da zakljucim po nacinu razmisljanja nekih diskutanta, da je onda led i rosa bog pa i sam sotona?
I Izrail takodje.

Isaiji kaze sledece:

Is 66:9 Eda li ja, (JHVH) koji otvaram matericu, ne mogu roditi? veli Gospod. Eda li ću ja, koji dajem da se radja, biti bez poroda, veli Bog tvoj.

Kada Isaija ovo pise, vidimo pre toga pocev od 1 Mojsijeve kod stvaranja i vodjenja Izraila do Hanana, Isusa Hrista celo vreme da je tu.

Kako sada JHVH kaze da nema poroda?

I onda je rodio Izraila:
Is 66:8 Ko je ikada čuo to? Ko je video takvo šta? Može li zemlja roditi u jedan dan? Može li se narod roditi ujedanput? A Sion rodi sinove svoje čim oseti bolove.

Sve su to reci simbolike, koje ljudi iz nemarnosti i neznanja zloupotrbljavaju...

Internet je danas stvorio milione strucnjaka i tumaca,, sve jedan do drugoga.

Zato zivimo u vremenu kada ce se laz prosiriti kao nikada ali i istina, sto ce dovesti do brzeg kraja ovom neizdrzivom zlu..

Bild könnte enthalten: 1 Person, lächelnd

Neko je postavio ovu sliku sa istinitim natpisom:

Ovaj svet mi se gadi.
Ne mogu cak da se oslonim ni na ono sto jedem, vidim, pijem, cujem, ili udisem.
Sve je od strane sistema zatrovano.

Ja dodajem:
Na podrucju religije je jos gore i bice jos gore.
Ako nismo utvrdjeni na bozjoj reci i nemamo znanja o njoj.
Tesko ga se nama.
Najveca bitka koja se na kraju zemlajske istorije vodi, je bitka za um ljudi, izmedju sila tame i sila dobra.
Samo utvrdjeni na steni Hristu, koji je i rec, ziva rec bozja, mozemo opstati.
Inace nema sanse.

Poslednja izmena:
1. TIMOTEJU 2,5 –

POSREDNIK DO BOGA = Čovjek
============================

1. TIMOTEJU 2,5
Jer JEDAN je Bog, = OTAC JHVH

JEDAN je i posrednik između Boga i ljudi,

ČOVJEK –

Krist Isus,
================================

1. TIMOTEJU 2,5
Jer jedan je Bog,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

BOG JE JEDAN OTAC JHVH
Bog iz 1.BZ

1. TIMOTEJU 2,5
jedan je i posrednik između Boga i ljudi,

JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐU
BOGA OCA JHVH I LJUDI
-----------------------------------------------------------------

1. TIMOTEJU 2,5
ČOVJEK - Krist Isus,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Yehoshua JE ČOVJEK
Yehoshua NIJE BOG

======================================================

1. IVANOVA 2,1
Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite.
Ako tko i sagriješi,
ZAGOVORNIKA imamo kod Oca -
Isusa Krista, Pravednika.
..........................................................

G3875

παράκλητος

paraklētos

par-ak'-lay-tos

An intercessor, consoler: - advocate, comforter.

Total KJV occurrences: 5
------------------------------------
POSREDNIK, utješitelj: - zastupnik, tješitelj.

1. TIMOTEJU 2,5 –

POSREDNIK DO BOGA = Čovjek
============================

1. TIMOTEJU 2,5

ČOVJEK –

Krist Isus,
================================

1. TIMOTEJU 2,5
Jer jedan je Bog,

BOG JE JEDAN OTAC JHVH
Bog iz 1.BZ

1. TIMOTEJU 2,5
jedan je i posrednik između Boga i ljudi,

JEDAN JE POSREDNIK IZMEĐU
BOGA OCA JHVH I LJUDI
-----------------------------------------------------------------

1. TIMOTEJU 2,5
ČOVJEK - Krist Isus,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Yehoshua JE ČOVJEK
Yehoshua NIJE BOG

======================================================

1. IVANOVA 2,1
Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite.
Ako tko i sagriješi,
ZAGOVORNIKA imamo kod Oca -
Isusa Krista, Pravednika.
..........................................................

G3875

παράκλητος

paraklētos

par-ak'-lay-tos

An intercessor, consoler: - advocate, comforter.

Total KJV occurrences: 5
POSREDNIK, utješitelj: - zastupnik, tješitelj.
Da

1. TIMOTEJU 2,5

ČOVJEK –

Krist Isus,

Zakljucak

Isus Hrist ne moze biti Bog jer je Bozji sin, stvorenje - ima pocetak.

Samo Bog JHVH nema pocetak ni kraj.

1.KORINĆANIMA 8,6

nama je JEDAN

BOG, OTAC, = JHVH -
OD koga je sve
, a mi za njega;

i

JEDAN
Gospodin, ISUS KRIST, = ČOVJEK -

PO kome je sve, i mi po njemu.

===========================
Bog Jedini je OTAC - a NE - SIN!
--------------------------------------------

Ovo je stih od apostola napisan
nakon Yehošuina uznesenja na Nebo.

Jasno rečeno – DVIJE OSOBE!
Jedna je Bog Otac JHVH Jedini,
Druga je Jahvin Sin - G Yehošua Pomazanik.

-------------------------------------------------
JHVH je Bog – SIN G Yehošu NIJE Bog.
TO je ONO što apostoli naučavaju

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Osnova za biti BOG je – biti STVORITELJ.
SIN G Yehošua niti je Bog niti je Stvoritelj
jer je i sam - stvorenje stvoreno.

Bog Jedini je OTAC - a NE - SIN!

koji beše mrtav, i evo je živ:
BOG Jedini Otac JHVH - NE MOŽE UMRIJETI
===============================================

Bog Jedini Otac JHVH ne može umrijeti.
Kad bi umro - sve živo bi pomro,
jer je Bog Otac JHVH jedini temeljni nosioc života.
-------------------------------------------------------------------

JOB 34,14

Kad bi on dah svoj u se povukao,
kad bi čitav svoj duh k sebi vratio,

JOB 34,15

sva bića bi odjednom izdahnula
i u prah bi se pretvorio čovjek.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

SIN od Boga Jedinog Oca JHVH
G Yehošua je UMRO,
time NIJE BOG jer - BOG ne može umrijeti.

====================================

HABAKUK 1,12
Nisi li od davnih vremena, JAHVE, Bože moj, Sveče moj?
TI KOJI NE UMIREŠ!
Ti si, JAHVE podigao ovaj narod radi pravde, postavio ga, Stijeno, da kažnjava.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Bog Jedini Otac JHVH – NE MOŽE UMRIJETI
----------------------------------------------------------------

Da načinimo (minimum dvojica)
Stvaranje je opisano u POSTANAK 1:1-31,

Gdje je jasno opisano KAKO Bog Jedini Jahve stvara

PO svojoj Stvaralačkoj Riječi!

A oni koji vjeruju u TTT, odmah se vezuju na;

......................................................................................................

Postanak 1,(26) I reče Bog: "NAČINIMO čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!"

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

vezuju se na NAČINIMO čovjeka – da je u MNOŽINI!
---------------------------------------------------------------------
ALI TO - NIJE IZVRŠENA RADNJA
NEGO SAMO PRIJEDLOG!

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Da, je, taj jedan stih je rečeno kao PRIJEDLOG u množini,

ALI JE DO TADA 25 STIHOVA U JEDNINI,

gdje se govori o ostalom stvaranju, ali to tada ti zaboravljaju.

--------------------------------------------------------------------------------

Ali takvi izbjegavaju i da čitaju dalje;

............................................................

Postanak 1,

(27) Na svoju sliku stvori Bog čovjeka,

na sliku Božju on ga stvori,

muško i žensko stvori ih.

-----------------------------------

Sljedeći stih je JEDNINA!

Bog Otac Jahve je stvorio čovjeka – ne G Yehošua, ne SD!

U 27. stihu se ponavlja 3 x da je Jedini Bog Otac Jahve stvorio čovjeka.

On Sam Jedini Stvoritelj.

Nema množine.

Svi ostali stihovi, do 31. su – Jednina!

Nastavak je Drugi izvještaj o Stvaranju – sve u jednini!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Da pojasnim – kaže Bog Otac Jahve u množini! Znači netko je sa Njime.

Tko je to – ne znamo. Nije rečeno. Da je važno – pisalo bi.

Ono što je važno – u Bibliji piše na jako puno mjesta, da se ureže!

To je mogao biti Sin, ili Anđeli, ili neko treći. Nije važno za nas.

------------------------------------------------------------------------------------------

U Jobu Bog Otac JHVH kaže tko je s njime;

Job 1,6

Jednoga dana dođu SINOVI BOŽJI da stanu pred Jahvu,

a među njima pristupi i Satan.

Job 2,1

Jednoga dana dođu opet SINOVI BOŽJI da stanu pred Jahvu,

a među njima pristupi i Satan.

Ali je najvažnije da piše da je sve stvorio Jedan Jedini Stvoritelj Bog Otac Jahve,

a ne Sin Yehošua Pomazanik.

-----------------------------------------

Tu množinu mogu predočiti – vozač vozi auto i kaže suvozaču –
idemo! (množina) skrenuti desno.

Suvozač može biti za to ili ne, ali će biti kako vozač napravi, ne suvozač!

-------------------------------

Donje stihove govori Isus – jasno kaže da On – Isus nije ništa stvorio.

----------------------

MATEJ 19,4

On odgovori: "Zar niste čitali: Stvoritelj od početka muško i žensko stvori ih

MARKO 10,6

Od početka stvorenja muško i žensko stvori ih.

MARKO 13,19

jer će onih dana biti tjeskoba kakve ne bi od početka stvorenja, koje stvori Bog, sve do sada, a neće je ni biti.

--------------------------------

TKO je sve sa Bogom Ocem Jedinim JAHVOM na Nebu?
============================================

OTKRIVENJE 4,8

Ta su četiri bića - u svakoga po šest krila - sve naokolo i iznutra puna očiju. Bez predaha dan i noć govore: "Svet! Svet! Svet Gospodin, Bog Svevladar, Onaj koji bijaše i koji jest i koji dolazi!

1. KRALJEVIMA 22,19

A Mihej reče: "Zato čuj riječ Jahvinu: vidio sam Jahvu gdje sjedi na svome prijestolju, a sva mu vojska nebeska stajaše zdesna i slijeva.

2. LJETOPISA 18,20

Tada uđe jedan duh, stade pred Jahvu i reče: `Ja ću ga zavesti!` Jahve ga upita: `Kako?`

====================================
Da je Bog Otac Jahve sve SAM stvorio
BEZ POMOČI IČIJE
kaže ti stih:

IZAIJA 44,24

Ovako govori Jahve, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe:

"Ja sam JAHVE koji sam sve stvorio,

Koji sam nebesa SAM razapeo

i učvrstio zemlju

BEZ POMOĆI IČIJE.

Nigde u Bibliji NEMA, niti piše da je jehova stvarao
NEMA
4. Božja Zapovjest
.................................

IZLAZAK 20,11

Ta i JHVH je šest dana STVARAO nebo, zemlju i more i sve što je u njima,

a SEDMOGA JE DANA POČINUO.

PONOVLJENI ZAKON 32,6

Tako li uzvraćaš JAHVI, narode glupi i bezumni!

Nije li on OTAC tvoj, STVORITELJ,

koji te sazdao, po kom postojiš?

Da, kroz sina je sve stvoreno, znači ne za nego kroz, što implicira da je i sin stvarao a samo Bog stvara
SAM SAMCAT Veliki El Šadaj Svemogući JHVH
Jedini Bog Otac
stvorio je SVE SAM SAMCAT
Bez Pomoći Ičije
BEZ POMOĆI SINA G Yehošue

IZAIJA 44,24

Ovako govori JHVH, otkupitelj tvoj i tvorac tvoj od utrobe:

"Ja sam JHVH koji sam sve stvorio,

koji sam nebesa SAM razapeo

i učvrstio zemlju

BEZ POMOĆI IČIJE.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Nije G Yehošua NITI pomagao
NITI bilo kako UČESTVOVAO u Stvaranju.
G Yehošua sam kaže da NIJE ništa stvorio.
---------------------------------------------------------

G Yehošua NIJE NIKAD NIŠTA stvorio
zato jer je i sam - stvorenje!

A stvorenje ne može stvarati,
jer nije Bog.

Back