Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cele zemlje i od svih životinja što se miču po zemlji.

Ovaj stih ruši jehovine svedoke ko kulu od karata

A evo gde su zaboravili da falsifikuju

Zatim Bog reče: „Načinimo+ čoveka po svojoj
slici,+ sličnog nama,+ i neka vlada nad morskim ribama, nad stvorenjima koja lete po nebu, nad stokom, nad svom zemljom i nad svim drugim životinjama što se miču po zemlji.“

tu ne moze da izvrda pa da kaze da je boza samac i da je fiju u glavu prica sam sa sobom:rotf:
Ne može a i ti njihovi eksperti zaboraviše da stave "potom jehova bog reče: da načinim čoveka po svom liku"
Tako bi već imalo smisla za dalje falsifikovanje. I sve ovo što Ariana propoveda po forumu je jedna obična falsifikatorska konstrukcija da se kao odvoje od ostalih hrišćana i samoproglase se za tobož neke naučavaoce i prave hrišćane.
Zato od samog početka tvrdim da oni nisu hrišćani, mnogo su im bliži muslimani i hibrou.
Jedna laž povlači drugu i tako redom. Njihova stvar u i kako će verovati, ali podmetati je druga priča. Ariana ne zna da je u laži, ona samo misli da je u istini. ;)

A evo gde su zaboravili da falsifikuju

Zatim Bog reče: „Načinimo+ čoveka po svojoj
slici,+ sličnog nama,+ i neka vlada nad morskim ribama, nad stvorenjima koja lete po nebu, nad stokom, nad svom zemljom i nad svim drugim životinjama što se miču po zemlji.“
PA CITAJ CEO IZVESTAJ KO JE STVARAO
JEHOVA BOG PREKO ISUSA HRISTA
Kolosanima 1:15,16

i dalje stoji da je Bog SVE STVORIO

Otkrivenje 4 11 “Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti sve stvorio i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.”

PA CITAJ CEO IZVESTAJ KO JE STVARAO
JEHOVA BOG PREKO ISUSA HRISTA
Kolosanima 1:15,16

i dalje stoji da je Bog SVE STVORIO

Otkrivenje 4 11 “Dostojan si, Jehova, Bože naš, primiti slavu i čast i moć, jer si ti sve stvorio i tvojom voljom sve postoji i stvoreno je.”
100 falsikovanih stihova ne može da spere prvi.
Kad kaže NAČINIMO ČOVEKA KAO ŠTO SMO MI, ne može stvorenje da stvara čoveka samo BOG.
Dakle opravdaj razumno ovaj stih da je Bog u jednom licu. Izvoli.

15 Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.

16 Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.

Lepo ovde kaže KROZ, ta ti reč sve govori, a kroz Isusa mogao je i za mene da stvori svet. ;)

Kaže isus, ja i otac smo jedno.
Koji čovek može tako da izjavi za svog oca?
Nijedan, ja sam jedna ličnost a moj otac druga, priroda nam je ista, čak i suština ali nismo jedno nego dva, ovde Isus jasno kaže da je Bog, jedno. Jevreji htedoše da ga kamenuju ne što je činio dobra dela već što je "hulio" što se gradio Bogom. Isus ih ne ispravlja pa da kaže: ej braćo zašto mislite paganski ja sam sin božiji, anđeo gospodnji, jehova me preneo u Mariju i jehova će da me nastubi i žrtvovaće mene da bi njega voleli. :)

Nijedan, ja sam jedna ličnost a moj otac druga, priroda nam je ista, čak i suština ali nismo jedno nego dva, ovde Isus jasno kaže da je Bog, jedno. Jevreji htedoše da ga kamenuju ne što je činio dobra dela već što je "hulio" što se gradio Bogom. Isus ih ne ispravlja pa da kaže: ej braćo zašto mislite paganski ja sam sin božiji, anđeo gospodnji, jehova me preneo u Mariju i jehova će da me nastubi i žrtvovaće mene da bi njega voleli. :)
Isto kolko ste ti i tvoj Otac jedno.

Jasno pise ovako

Isus je rekao: " Moj je Otac veci od mene"

: Čuste da vam kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu. Jer je Otac moj veći od mene. (Jovan 14:28)

Jovan 10:38
38 Ali ako ih činim, sve ako i ne vjerujete meni, vjerujte djelima, da spoznate i znate da je Otac u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s Ocem.”

Jovan 17:21

21 da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s tobom,
da i oni budu u zajedništvu s nama, kako bi svijet vjerovao da si me ti poslao.

Poslednja izmena:

Jasno pise ovako

Super što si pomenula Saletovog oca.
Jer, po tvojoj "logici", Saletov otac je čovek, a Sale nije čovek, nego stvorenje :)
Pošto to, naravno, nema veze s mozgom, jasno je da jehovističko tumačenje besmisleno.
"Monogenis" znači da jedno Biće rađa drugo Biće takvim da su iste prirode (pri čemu ono "mono" tj. "jedino" znači da niko osim Sina nije više rođen na taj način, direktno od Oca)
Ljudsko biće rađa ljudsko biće. Tj.čovečanska priroda reprodukuje čovečansku prirodu.
Na taj način i Bog Otac predvečno "rađa" (biće od bića) Sina.
I time Sin, po prirodi, ne može imati ikakvu drugu prirodu do božansku, baš kao i Njegov Otac.
"Moj Otac je veći od mene" u tom smislu jeste izjava časti, jer je Otac "uzrok" postojanja Sina.
Baš kao što Isus na mnogo mesta u Jovanovom Evanđelju kaže da "priča ono što je čuo od Oca".
Jer, to je odnos poštovanja, baš kao što i ljudska deca poštuju svoje ljudske roditelje, pri čemu davanjem tog poštovanja nisu ništa manje ljudi, nego što su to njihovi roditelji. Naprotiv, odavanje tog poštovanja ih čini potpunim ljudima, kroz ispunjavanje njihove uloge u tom odnosu sa roditeljima.

Poslednja izmena:
Tako je.
I Jevreji koji su mu se suprotstavljali tačno i jasno su znali šta znače sve te tvrdnje koje Hristos tako obilato koristi u Jovanovom Evanđelju.

18. I zato još više tražahu Judejci da ga ubiju, ne samo što narušavaše subotu, nego što i Boga nazivaše svojim Ocem gradeći se jednak Bogu.

33. Odgovoriše mu Judejci govoreći: Ne kamenujemo te za dobro djelo, nego za hulu, što se ti, čovjek budući, praviš Bog.

I On im nije demantovao te optužbe.
Nego im je i rekao:

23. Da svi poštuju Sina kao što poštuju Oca

Super što si pomenula Saletovog oca.
Jer, po tvojoj "logici", Saletov otac je čovek, a Sale nije čovek, nego stvorenje :)
Pošto to, naravno, nema veze s mozgom, jasno je da jehovističko tumačenje besmisleno.
"Monogenis" znači da jedno Biće rađa drugo Biće takvim da su iste prirode (pri čemu ono "mono" tj. "jedino" znači da niko osim Sina nije više rođen na taj način, direktno od Oca)
Ljudsko biće rađa ljudsko biće. Tj.čovečanska priroda reprodukuje čovečansku prirodu.
Na taj način i Bog Otac predvečno "rađa" (biće od bića) Sina.
I time Sin, po prirodi, ne može imati ikakvu drugu prirodu do božansku, baš kao i Njegov Otac.
"Moj Otac je veći od mene" u tom smislu jeste izjava časti, jer je Otac "uzrok" postojanja Sina.
Baš kao što Isus na mnogo mesta u Jovanovom Evanđelju kaže da "priča ono što je čuo od Oca".
Jer, to je odnos poštovanja, baš kao što i ljudska deca poštuju svoje ljudske roditelje, pri čemu davanjem tog poštovanja nisu ništa manje ljudi, nego što su to njihovi roditelji. Naprotiv, odavanje tog poštovanja ih čini potpunim ljudima, kroz ispunjavanje njihove uloge u tom odnosu sa roditeljima.

Lepo si ovo objasnio.
Samo Otac ni u kom bukvalnom smislu nije rodio Isusa..
Nekada se Isus naziva rodjen zbog utelovljenja.
A nekada zbog posinjenja koje se desilo na nebu, pre utelovljenja a zapisano u Starom zavetu a koje apostol Pavle opisuje.
Dakle nikada u nekom smislu Isus nije rodjen od Oca da je tako postao.a da pre toga bije bio

Biblija kaze da je on vecan.
Svako nastajanje cini nekoga stvorenim i ne izjednacava ga sa Ocem.
Isus je u svemu jednak sa Ocem.
Samo u ljudskoj prirodi je ponizen.
Filib 2.
Ali u Bozanskoj ne.

Apostol Psvle zato kaze za njega, da Isus nema ni Oca ni majke.
Zamolio bih te da ispravis svoj stav.
U suprotnom je to velika jeres.
I narano, vise proucavanje biblije.
Hvala.

Poslednja izmena:
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bejah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista. 10 Bejah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji; 11 I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.

12 I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih, 13 I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim. 14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni; 15 I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih; 16 I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.

17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji, 18 I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti. 19 Napiši dakle šta si video, i šta je, i šta će biti potom; 20 Tajna sedam zvezda koje si video na desnici mojoj, i sedam svećnjaka zlatnih: sedam zvezda jesu anđeli sedam crkava; i sedam svećnjaka koje si video jesu sedam crkava.

Jasno ko dan ko je Isus.

Isus je rodjen, kako veli De Sisti. Nego za njega par pitanja . Ako je Isus rodjen onda on mora imati i početak, ali u vječnosti. Zatim ono moj otac je veći. To veci na grčkom "meizon" znaci stariji, visi - npr kao u primjeru Adama i Eve - prvo je bio Adam, a onda iz njega proizišla Eva. Ako misliš na vječno radjanje kao katolici, onda je to znanstvena fantastika, jer se Isus još radja i nikada neće biti do kraja rodjen. S moje strane meni Mije teško vjerovati da ako nešto ima početak može biti Bog.

Isus je rodjen, kako veli De Sisti. Nego za njega par pitanja . Ako je Isus rodjen onda on mora imati i početak, ali u vječnosti. Zatim ono moj otac je veći. To veci na grčkom "meizon" znaci stariji, visi - npr kao u primjeru Adama i Eve - prvo je bio Adam, a onda iz njega proizišla Eva. Ako misliš na vječno radjanje kao katolici, onda je to znanstvena fantastika, jer se Isus još radja i nikada neće biti do kraja rodjen. S moje strane meni Mije teško vjerovati da ako nešto ima početak može biti Bog.
Dobro pitanje, Kainose.
"Večno rađanje" ne znači da se svakog trenutka i ranije i sada i u budućnsti Sin "rađa".
Rađanje se "završilo" u "predvečnosti".
U predvečnosti nije bilo ni vremena, ni prostora, ni ničega.
Sem Trojičnog Boga
Bog označava kada nešto postaje Početak.
Na način koji počinje i Evanđelje po Jovanu.
"U početku beše Logos".
Logos je već bio u Početku.

Ne bih da prepričavam jednu odličnu besedu sv.Vasilija Velikog koju je on svrsishodno pripremio protiv arijanaca i njihovog osporavanja večnosti Sina
https://svetosavlje.org/besede-2/14/

Poslednja izmena:

Jasno pise ovako

: Čuste da vam kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste me ljubili, obradovali biste se što rekoh da idem k Ocu. Jer je Otac moj veći od mene. (Jovan 14:28)

Jovan 10:38
38 Ali ako ih činim, sve ako i ne vjerujete meni, vjerujte djelima, da spoznate i znate da je Otac u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s Ocem.”

Jovan 17:21

21 da svi budu jedno, kao što si ti, Oče, u zajedništvu sa mnom i ja u zajedništvu s tobom,
da i oni budu u zajedništvu s nama, kako bi svijet vjerovao da si me ti poslao.
Ja i moj otac nismo jedno, već dva, dve različite ličnosti, on je samo veći od mene po hijerarhiji ali smo obojica ljudi. Nije moj otac rodio majmuna (možda jeste :D) nego čoveka. Čovek od čoveka a bog od boga.
Kada Isus jasno kaže Ja i Otac smo jedno tu je potpuno jasno da misli o jednobitnosti, istom. Onda povežeš sa stvaranjem čoveka, stvorenje ne može da stvara. Ako stvorenje može da stvara onda ne bi trebala majka da radja, već je dovoljno da kažem, načiniću čoveka od prašine i udahnuću mu životni dah i biće kao ja. Jevreji su odlično znali šta je Isus rekao samo vi js ne znate.
Ono što ti potenciraš stihove da je Isus božiji sin, gde Isus veliča Oca govori samo o tome da ih ne razumeš (tvoji vrhovnici dobro znaju ali su oni fariseji i žele da je Bog po njihovom) Isus i kaže da je došao da svedoči za oca a ne za sebe kao sina koji treba da se unizi a otac uzdigne jer ne bi bilo normalno da sin ostane na zemlji 2000 godine u liku Isusa, zato i svedoči za sebe u liku Oca. Opet, Jevreji su znali šta on priča, ali mu nisu verovali pa su ga kamenovali za hulu.
Evo šta ti hoćeš, da u Bibliji piše: ja Isus sam bog . A rekao je a i rekli su mu prvo Jevreji potom učenici i nikog nije demantovao.
Zašto ih nije demantovao?
1.Pustio ih da žive u zabludi
2.Zato što je namerno Hulio gradeći se Bogom
3.Zato što je sam Bog

Ko je onda Isus?
1.prevarant
2.protivnik božiji
3.zato što je istina

Dobro pitanje, Kainose.
"Večno rađanje" ne znači da se svakog trenutka i ranije i sada i u budućnsti Sin "rađa".
Rađanje se "završilo" u "predvečnosti".
U predvečnosti nije bilo ni vremena, ni prostora, ni ničega.
Sem Trojičnog Boga
Bog označava kada nešto postaje Početak.
Na način koji počinje i Evanđelje po Jovanu.
"U početku beše Logos".
Logos je već bio u Početku.

Ne bih da prepričavam jednu odličnu besedu sv.Vasilija Velikog koju je on svrsishodno pripremio protiv arijanaca i njihovog osporavanja večnosti Sina
https://svetosavlje.org/besede-2/14/
I koliko je trajalo Isusovo radjanje?
Sat, dva , tri, duze?
Koliko ga je meseci nosio i ko je Otac to jest majka?
Ko je preseko vrpcu na nebu?

Ne mogu da verujem koje jeresi prosipate.
Niste ni svesni sta pricate.
A bibliju i apostole i sta oni kazu, ste skroz zabatalili.
Malopre jis nije bila jeres ovo o radjanje.
A sada posto nastavljas.
Sada je vec teska jeres.
Sada mogu da tvrdim da su vam JS deo crkve.
I to onaj bolji.

Pa kada se istina odbaci, sve se posle moze verovati.
Ne moze nesto da ne moze onda.
Nesto sto ima pocetak, nije bog nego stvorenje.
Bozanska odoba nema pocetak.
Isaija jsze:
Pre mene i posle mene nece biti boga.

Morate jako paziti da ne umanjite Hrista.
Jer onda ste na tankom ledu.
Tebi nije ni tesko da verujes da je Isus licno Duh sveti i da je zemlja ravna ploca..
Kada se jednom pocne, vise nista nije tesko.
Moj Otac je veci, Isus izgovara na osnovu Filibljanima 2.
Unizio je srbe postavsi covek.
Isus govori u smislu svoje ljudske prirode.
Kada govori o Bozanskoj.
Onda kaze, ko vide mene vide Oca.
Ja i Otac smo jedno.
Ko postuje mene, automatski postuje Oca.
Itd.

I koliko je trajalo Isusovo radjanje?
Sat, dva , tri, duze?
Koliko ga je meseci nosio i ko je Otac to jest majka?
Ko je preseko vrpcu na nebu?

Ne mogu da verujem koje jeresi prosipate.
Niste ni svesni sta pricate.
A bibliju i apostole i sta oni kazu, ste skroz zabatalili.
Malopre jis nije bila jeres ovo o radjanje.
A sada posto nastavljas.
Sada je vec teska jeres.
Sada mogu da tvrdim da su vam JS deo crkve.
I to onaj bolji.
Pobogu, čoveče... :(

Back