Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
53:2 Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli.
53:3 Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo.
53:4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
53:5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.

- - - - - - - - - -

Isaija 53.glava - prorocanstvo o dolasku Mesije

Nis objasnila pojam Utelovljeni bog

Kako se moze uteloVljati u boga.

Ko to moze,

Koje je to znacenje

I sta bi to bilo.

I da nemoj izbacivati tu i tamo piskaranja iz bajke, vec ti to nama objasni, kako Ti to osecas ,koliko je on u tebi i sta za tebe to znaci.

Koristi svoje reci, nemoj da si samo prepisac.:zelenko3:

U Svetom Pismu jasno pise za Isusa Hrista da je Bog
ali isto tako pise i Sin Bozji.

O cemu se u radi?

'Ajde kako vi razlisljate o tome?

Postovanje Perla, u Isaiji pise,a i drugde da je Isus sluga Boziji:
42,1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
11, 2 I na Njemu će počivati Duh Gospodnji, duh mudrosti i razuma, duh saveta i sile, duh znanja i straha Gospodnjeg.
Matej 12, 18 Gle, sluga moj, koga sam izabrao, ljubazni moj, koji je po volji duše moje: metnuću duh svoj na Njega, i sud neznabošcima javiće.

I u Staro, i u Novom zavetu, jasno pise da je Issus Sluga Boziji.
Takodje pise i da je Sin Boziji, ali da je Bog nigde ne pise, vec pise da se Otac Proslavio kroz Sina.

Postovanje Perla, u Isaiji pise,a i drugde da je Isus sluga Boziji:
42,1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.
11, 2 I na Njemu će počivati Duh Gospodnji, duh mudrosti i razuma, duh saveta i sile, duh znanja i straha Gospodnjeg.
Matej 12, 18 Gle, sluga moj, koga sam izabrao, ljubazni moj, koji je po volji duše moje: metnuću duh svoj na Njega, i sud neznabošcima javiće.

I u Staro, i u Novom zavetu, jasno pise da je Issus Sluga Boziji.
Takodje pise i da je Sin Boziji, ali da je Bog nigde ne pise, vec pise da se Otac Proslavio kroz Sina.

Da, Isus je Bozji Sin. Ali takodje Bozanstvo. Jel se ti molis Isusu Hristu ? Ili samo Bogu Ocu ?

Da, Isus je Bozji Sin. Ali takodje Bozanstvo. Jel se ti molis Isusu Hristu ? Ili samo Bogu Ocu ?

Postavljeno ti je pitanje Perlice.

Nema suvislog odgovora osim magle.

Odgovori Perlice:

Ko to moze,

Koje je to znacenje

I sta bi to bilo.

I da nemoj izbacivati tu i tamo piskaranja iz bajke, vec ti to nama objasni, kako Ti to osecas ,koliko je on u tebi i sta za tebe to znaci.

Koristi svoje reci, nemoj da si samo prepisac.

Pozdrav Eliotte

a. Ako tebe Eliotte neko pita "Kako je Isus reko da se treba moliti?" Šta bi mu ti odgovorila?

b. A ako ja tebe pitam "Dal osim Svemogućeg Boga Isusa imaš još nekog Svemogućeg Boga koga obožavaš ili kome se moliš?" Šta bi meni odgovorila.

c. Ako tebe neko pita "Dal je i tebi Bog JHWH, jedan JHWH"? šta bi mu ti odgovorila?

Pozdrav Eliotte

a. Ako tebe Eliotte neko pita "Kako je Isus reko da se treba moliti?" Šta bi mu ti odgovorila?

b. A ako ja tebe pitam "Dal osim Svemogućeg Boga Isusa imaš još nekog Svemogućeg Boga koga obožavaš ili kome se moliš?" Šta bi meni odgovorila.

c. Ako tebe neko pita "Dal je i tebi Bog JHWH, jedan JHWH"? šta bi mu ti odgovorila?

Hello Smesko.. dugo te nije bilo.... :)

1. Rekao je da se molimo Ocu.

2. Bog Otac, Isus i Sveti Duh za mene imaju autoritet Bozanstva.

3. Da, JHWH je za mene jedini Bog.
S tim sto smatram da je JHWH Bog,Bozju (Sveti) Duh, i Isus ,koji postoji od vavek veka :)

Sada moje pitanje: Sta je Sveti Duh za tebe..... Da li on ima nepogresivi autoritet Bozanstva ?

S tim sto smatram da je JHWH Bog,Bozju (Sveti) Duh, i Isus ,koji postoji od vavek veka :)

Sada moje pitanje: Sta je Sveti Duh za tebe..... Da li on ima nepogresivi autoritet Bozanstva ?

Smeškova pitanja su ovde, Eliotte daj tvoj jasan komentar na ova pitanja, a ako imaš želju možeš i da citiraš neki stih u vezi onoga što komentarišeš.

Citat Original postavio Smeško_s Pogledaj poruku
Pozdrav Eliotte

Vidi Eliotte ja ću komentarisati tvoj post

"1. Rekao je da se molimo Ocu."
Tačno! a stoji napisano ovako:

[TD="bgcolor: transparent"] Matej 6,6 [/TD]
[TD="bgcolor: transparent"]Ti naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu , koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.[/TD]
Dakle ocu se treba moliti i otac će ti uzvratit. Nego ako tebe ja pitam "Gde u Bibliji piše da se trebaš moliti Bogu Sinu i Bogu Svetom Duhu?" imaš li te biblijske reference?

Prvo treba da mi pojasniš šta ti svataš ili šta tebi znači "autoritet Bozanstva" da ne bi išli u krug, Dakle ako tebe ja pitam koliko Bogova imaš a i koliko Bogova obožavaš? šta ćeš ti meni odgovoriti?

"3. Da, JHWH je za mene jedini Bog."

Naravno da svima JHWH treba da je Bog ne samo tebi i za sve narode i nacije JHWH treba da bude jedan JHWH.

Nego ako tebe neko pita "Šta je Bog JHWH otac ili sin" šta bi mu ti odgovorila? ili ako tebe ja sad pitam " Uči li Biblija da i Sin Isus Hristos ima i oca a ima i Boga?" šta bi ti meni odgovorila.

ne znam koja je ovo sekta ali veze sa vezom nema .uzmite lepo bibliju pa cete videti da po bibliji isus kaze da je on sluga bozji.ne trazite po internetu uzmite bibliju.po internetu ima svega i svakakvi su montirali kako im se svidja.

a sto se tice istorije ime nekih naznaka li nema cvrstih garancija da je isus ziveo .

Tema je za sve one koji veruju da u naseg Gospoda Isusa Hrista, i u Boga Oca, Boga Sina i Bozjed Duha (Svetog Duha).

Isus Hristos je drugo lice Bozanstva, i dosao na Zemlju iz 3 razloga:

- da iskupi grehe ljudi svojim bezgresnim zivotom i smrcu na krstu

-da nam pokaze primer svoim zivotom kao da se branimo od greha i sluzimo Bogu

-da nam pomogne da vidimo Boga

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo nije tema za sve one koji sumnjaju u bozanstvo Isusa Hrista.

Ovo je temo o kojoj ce se raspravljati o TAJNI UTELOVLJENJA , i razmenjivati nasa razmisljanja o tome.

Stoga koristim pravo ovog pdf-a, da mi koji verujemo u ISUSA HRISTA BOGA mozemo bez smetanje da pricamo o tome i hrabrimo se stihovima iz Biblije! :)

zašto je Isus bio taj koji će iskupiti grehe svoig stradanja na 'krstu',
a toliko je drugih ljudi što su proživeli sve te muke a opet nisu ušli u pojam božanskog ?

e sad nista ne razumem..
ko je reko na sinaju ja sam onaj koji jeste,tj skraceno po naski jhvh koje on ne bi naravski razumeo....el svi troje rekose to u glas ili to rece samo otac ili sin ili duh sveti..

ali nije Isus bio jedini razapet, zašto baš on
da bude spasitelj?

čak se i ne zna pouzdano da je to bio bio krst na kome je razapet

daj neki podatak iz biblije, da su za njega napravili krst na kom je preuzeo sve grehe ovog sveta....

pa i nije razapet na krstu nego stubu - staurosu

zasto da Isus Bude spasitelj objasnila sam jer je on savrsen kao Bozji sin i iznad ljudi je

ne moze covek da otkupi coveka jer je covek nesavrsen

Jer Sin čovečji nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svoj u otkup za mnoge. (Marko 10:45)
koji sebe dade u otkup za sve. To je svedočanstvo koje je u svoje vreme dato, (1. Timotiju 2:6)
i on uđe jednom za svagda u svetilište, ni s krvlju jarećom ni telećom, nego svojom krvlju, i pribavi večni otkup. (Jevrejima 9:12)
a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu. (Rimljanima 3:24)

Predadoh vam najpre kako i sam primih, da Hristos umre za grehe naše, po Pismu, (1. Korinćanima 15:3)

koji dade sebe za grehe naše, da nas izbavi od sadašnjega sveta zloga, po volji Boga i Oca našega, (Galatima 1:4)

Poslednja izmena:
pa i nije razapet na krstu nego stubu - staurosu

zasto da Isus Bude spasitelj objasnila sam jer je on savrsen kao Bozji sin i iznad ljudi je

ne moze covek da otkupi coveka jer je covek nesavrsen

Jer Sin čovečji nije došao da mu služe, nego da služi, i da da život svoj u otkup za mnoge. (Marko 10:45)
koji sebe dade u otkup za sve. To je svedočanstvo koje je u svoje vreme dato, (1. Timotiju 2:6)
i on uđe jednom za svagda u svetilište, ni s krvlju jarećom ni telećom, nego svojom krvlju, i pribavi večni otkup. (Jevrejima 9:12)
a bez svoje zasluge su opravdani milošću njegovom, otkupom koji je u Isusu Hristu. (Rimljanima 3:24)

da li taj stub je uopšte bio kao krst ?

A jel se moze dobit odgovor......ili da se samo smejem.

Da se ponovim.....

Ko to moze,

Koje je to znacenje

I sta bi to bilo.

Koristi svoje reci, nemoj da si samo prepisac.

- - - - - - - - - -

bitno nije bio krst

kao krst ne znaci da je krst

A jel ti je taraba i na tarabi pise js, jel je to stub tvoj.....

Back