Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
U Starom Zavetu - Bog je bio autoritet, i davao zapovesti.

A u Novom Zavetu Isus je Bog u telu, koji nas uci svojim primerom.

Da u svemu budemo kao sto je On :)

- - - - - - - - - -

On je imao misiju da bude Bozji Sin na Zemlji, da bi i mi mogli da se nazovemo sinovi i kceri Bozje.

I ugledamo se na jegov primer - U SVEMU.

Isus Hristos je morao da se ponizi da bi nam pokazao Primer u svemu.

I primer kako treba da sluzimo nasem Bogu... kao i On sto je sluzio svom Bogu Ocu.

I mi imamo naseg Oca na Nebu.

Da je on rekao- ja sam Bog.... ne bi mogao da izvrsi svoju misiju na Zemlji - da pokaze kako ljudi treba da se pokore Bozjoj volji.

kada se i kome ponizio i zbog cega se ponizio,

Ako je ziveo i umro od strane Rimskih Vojnika, kako je moguce da nema igde ista zapisano, niti uklesano u tabli ili kao sto su pismeno slali za Rim.....

Mozes li mi ti to objasniti. O sveznalice .

I da sve citati sa kojima izlazis, jesu delo coveka i njegove maste a u cilju " Brainwashing" a i vidm da su uspesni.

I daj mi primer kakoces da sluzis , i kome ces sluziti i kada ces poceti da sluzis.

U Starom Zavetu - Bog je bio autoritet, i davao zapovesti.

A u Novom Zavetu Isus je Bog u telu, koji nas uci svojim primerom.

Da u svemu budemo kao sto je On :)

- - - - - - - - - -

On je imao misiju da bude Bozji Sin na Zemlji, da bi i mi mogli da se nazovemo sinovi i kceri Bozje.

I ugledamo se na jegov primer - U SVEMU.

Nego te Pitah za Kleportu i za Julija cezara.

A za Aleksandra Makedonskog, s kojim bogovima je on isao u ratove....

Poslednja izmena od moderatora:
Poštvani marsijaner,

Možda ne vidite, ali skrećem Vam pažnju da spamujete temu, molim Vas da to više ne radite.

I zašto umesto osporavanja postojanja Isusa Hrista ne biste pogledali biblijske argumente koji govore u prilog ponižavanja...

STVORITELJA NEBA I ZEMLJE

Php 2:5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Php 2:6 Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Php 2:7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Php 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

.. da bi grešnici (a grešnici smo i ja i Vi) mogli da imamo šansu da dobijemo večni život...

ZABADAVA!

(pretpostavljam da slažete da bezakonici nisu zaslužili večni život)

Rev 22:14 Blago onome koji tvori zapovesti Njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad.
Rev 22:15 A napolju su psi i vračari i kurvari i krvnici i idolopoklonici i svaki koji ljubi i čini laž.
Rev 22:16 Ja Isus poslah anđela svog da vam ovo posvedoči u crkvama. Ja sam koren i rod Davidov, i sjajna zvezda Danica.
Rev 22:17 I Duh i nevesta govore: Dođi. I koji čuje neka govori: Dođi. I ko je žedan neka dođe, i ko hoće neka uzme vodu života za badava.

Poslednja izmena:
Perlice, Tema je koja je tema, i uz tvoje postove koje postavljas , svako pa i Ja imam pravo da i potrazim od tebe , gde i kako je i kad je to napisano.

Ako Ti tvrdis ,i koristis svoje reci, Ja imama pravo dai potrazim da mi objasnis ,kako si ti dosla do toga, jer ako sam kao osoba imao prilike da vidim razne civilizacije, da sam proputovao i bio na razlicitim Takozvanim Svetim Mestima i bio znatizeljan da otkrijem ono o cemu se pricalo i nijesam uspeo da pronadjem ,ni jotu od onoga sto je zapisano i u starom zavetu ,koji kaze da datira jos pre 2000 godina pre Nove Ere, a nema igde da je o tome zapisano...!!!!!!z:shock:

Bilo bi sasvim drugacije ako bi ti pisala i stavila pod znacima , da je citat iz toga dela biblije i da Ti licno verujes da su se takvi dogadjaji i desilo, pa bi to bilo razumljivo, jer je to tvoje misljenje koje si ti dosla na osnovu citanja svoje knjige.

Ali stavljati nesto kao da je To sto je dato, da je NEPROMENLJIVO i Konstantno, onda budi spremna da ce se neko, u ovom slucaju Marsovac i zapitati i postavljati ti pitanja i isto ti traziti dokaz o tome sto si postavila.

Inace je to i deo i Metodologije Drustvenih Istrazivanja i metode i tehnike rada ka otkrivanju ....pa dal istine ,koja je uvek i pred sudom Vremena i istorije.

Perliceeeeeee.:zelenko3:

Poštvani marsijaner,

Možda ne vidite, ali skrećem Vam pažnju da spamujete temu, molim Vas da to više ne radite.

I zašto umesto osporavanja postojanja Isusa Hrista ne biste pogledali biblijske argumente koji govore u prilog ponižavanja...

Dakle dragi druze, gospodine, Vi ste poteglijedno veoma diskutabilnu temu i izricito ntrazite da se teme pridrzavaju, pa se postavlja pitanje, Ko je i sta je utelovljeni bog.

Taj pojam koji je ovde ukljucen moze se samo prevesti da je neko u sta??

Trazite da se bakcem sa knjigomi izmisljenim citatima, koje nigde i ne postoje.

Pisah da sam imao u rukama , originale biblije pisanih od strane svestenstva- monaha i iz doba 15 veka, 16 veka, 17 veka, rariteti, i sa prevodima.

Nekada davno bese i u Narodnoj biblioteci, na posebnom delu i sa posebnim dozvolama da se dobiju stare knjige- biblije.... i ti mislis da ces meni pricati o knjigama......

Pa da li si video koliko strana je imala i tj imaju,

Pa da li znas koji je uticaj u ekspanziji Rimo katolicke vere i stancovanja istine .....

Pa zar ne isticu oni Koji jesu sto jesu, Da imaju dokaze o postojanju Isusa i svega ostalog a nijesu ikada ga i predocili.

Sve ama bas sve sto citirate je i ima se pravo da neko ko je pao sa Marsa, da mu predocite dokaze.....

A jel mozete osim da ponavljate eto pise u bibliji...

Pai mujo napisa na tarabi ticka, pa jel je?

Velika Borba
Između Hrista i Sotone
Vekovni Konflikt u Hrišćanskoj Eri

http://forum.krstarica.com/entry.php/38972-Velika-borba-(Audio-knjiga)

NASTAVLJA SE I DANAS

I , i bilo bi dobro znati , otkad je pojam sotona se ustalio u Serpskom Jeziku,

U moje vreme se koristio izraz Djavo , i milion puta su mi se i tako oslovljavali sa Djavo si ti aa aaa, bi ti djavole da mi se uvuces pod gaca, i bome jes , sto je jes istina.

Nego , mozes li mi ti reci otkad borba postoji izmedju tebe i tvoje drugo Ja.:zelenko:

Poslednja izmena:
Velika Borba
Između Hrista i Sotone

http://forum.krstarica.com/entry.php...udio-knjiga)

NASTAVLJA SE I DANAS

E pa neće ni tako! Nije krstarica oglasna tabla gde nesmetano Adventisti samo promotiraju Adventističke blogove bez dokaza.

Ako Adventisti nisu kadri razmenjivati mišljenja osim na PP onda samo na PP studirate vaše blog ove a ne ovde. Ovde uvek ima ko će vam rasklinkati Crkvenu dogmu baziranu ni na što.

Dakle da počnemo.

Šta je Isis Adventistima?
Koji Hristos Adventistima jeste Bog? Konkretno dal je HRISTOS Boga živoga Adventistima jedan i jedini Gog? I
Koji Bog po Adventističkoj dogmi se utelovio?

Izvolte.

Velika Borba
Između Hrista i Sotone

http://forum.krstarica.com/entry.php...udio-knjiga)

NASTAVLJA SE I DANAS

E pa neće ni tako! Nije krstarica oglasna tabla gde nesmetano Adventisti samo promotiraju Adventističke blogove bez dokaza.

Ako Adventisti nisu kadri razmenjivati mišljenja osim na PP onda samo na PP studirate vaše blog ove a ne ovde. Ovde uvek ima ko će vam rasklinkati Crkvenu dogmu baziranu ni na što.

Dakle da počnemo.

Šta je Isis Adventistima?

Iskreno ni ja neznam sta je ovaj njima, a da li ti znas !!!

Koji Hristos Adventistima jeste Bog? Konkretno dal je HRISTOS Boga živoga Adventistima jedan i jedini Gog? I

Ni ovo ic da sam razumeo, ako ima Zivoga, to znaci da se ima i mrtvoga, a i sta ti je to lebati gog, jel je to skracenica od gorgonzela ?

Koji Bog po Adventističkoj dogmi se utelovio?

Pa Ja trazim , ehej od kada da se ovaj termin objasni i koje i sta je i kakvog to znacanja ima na veru....?
:zelenko2::zelenko3::zelenko:

Utelovio - znaci da je Bog u telu.

Sin Bozji, ali ipak Bog.

Rodjen od Svetog Duha i zene Marije.

Cega se Bog odrice da bi postao bogocovek?

Zasto to cini?

Zasto se utelovljeni Bog naziva Sin Bozji?

Dalje diskutante bih molila da odgovaraju na ova pitanja:-)

Hvala,laku noc i do sutra! :zag:

Sin Bozji, ali ipak Bog.

Rodjen od Svetog Duha i zene Marije.

Cega se Bog odrice da bi postao bogocovek?

Zasto to cini?

Zasto se utelovljeni Bog naziva Sin Bozji?

Dalje diskutante bih molila da odgovaraju na ova pitanja:-)

Hvala,laku noc i do sutra! :zag:

Kažeš

A ja pitam " Koji Bog je po Adventističkoj dogmi Bog u telu?
Koji Bog je rođen od Marije?
Šta je ta Marija rodila?
I šta je Marija Bogorodica možda?

:vatromet::vatromet::vatromet:

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
2 Ona beše u početku u Boga.
3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Ovi stihovi nam u mnogome pomazu da shvatimo Isusovo poreklo,

i nacin utelovljenja.

Rec je Bog (stih1.) i Rec postade telo (stih 14.)

Poslednja izmena:
1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
2 Ona beše u početku u Boga.
3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.
4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
12 A koji Ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji veruju u ime Njegovo,
13 Koji se ne rodiše od krvi, ni od volje telesne, ni od volje muževlje, nego od Boga.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

Ovi stihovi nam u mnogome pomazu da shvatimo Isusovo poreklo,

i nacin utelovljenja.

Rec je Bog (stih1.) i Rec postade telo (stih 14.)

Bog reče i postade!
Tako u mojoj Bibliji piše, a u tvojoj?
Iz priloženih replika ja nigde ne vidim Da piše Bog je morao da se utelovi, što znači da ti izmišljaš Kad već izmišljaš hulu na Boga onda pojasni mi Adventističkom bogohulom ko se tu utelovio, dal Bog Otac ili Bog Sin ali Bog Sveti Dum?

Pitao sam te "Koji Bog se utelovio" koji Bog po Adventističkoj dogmi je morao da se ponizi?
Ako ne znaš odgovoriti pitaj glasnika ili SDG možda onI znaju.

Nagradno pitanje pošto izmišljaš glasi:

Koga ti i tvoja Adventistička Crkva sledi? Pink Pearl, čiju nauku na glasnikov blog studirate ako nije Biblija i po Bobliji, onda čije je?

Ničim nisam hteo da uvredim ovim pitanjem...

ali pošto vidim da branite božanstvo Isusa Hrista, pomislih da ste možda hrišćanin i zato pitam.

Ako ste ikada prihvatili Isusa Hrista za svoga Spasitelja, onda će Vam biti čast da to priznate.

Interesuje me Vaš stav prema Isusu Hristu...

(mi svi ovde diskutujemo i saopštavamo jedan drugome svoja uverenja, mene prosto interesuje Vaše mišljenje i kako ste došli do sadašnjih stavova)

Popio sam 3 piva, pogledao u bibliju i bas u tom trenutku je biblija pala na zemlju i otvorila se na strani gde pise ""I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.", pa reko da napisem ovde to...

Mozel li na bilo koji pragmatican nacin da eto kako pise neznaboscima , dokaze i pokazes sve ovo sto i pise.

Hajde pocni od prve stavke Tajna poboznosti- sta je i koja je svrha tajne ako se stalno pominje i ti je prizivas,/

Da li uopste postoji Poboznost i....

Daj objasni, posto kazes da si procitao: Opravda se u Duhu: Koje i kava znacenja ima.....

Iostalo, bas bih hteo da vidim sta je tu, nepoznato a sta bi bilo poznato i da mene prosvetli

Mozel li na bilo koji pragmatican nacin da eto kako pise neznaboscima , dokaze i pokazes sve ovo sto i pise.

Hajde pocni od prve stavke Tajna poboznosti- sta je i koja je svrha tajne ako se stalno pominje i ti je prizivas,/

Da li uopste postoji Poboznost i....

Daj objasni, posto kazes da si procitao: Opravda se u Duhu: Koje i kava znacenja ima.....

Iostalo, bas bih hteo da vidim sta je tu, nepoznato a sta bi bilo poznato i da mene prosvetli

Druze, ti si mene pomesao sa nekim. :)

53:2 Jer izniče pred Njim kao šibljika, i kao koren iz suve zemlje; ne bi obličja ni lepote u Njega; i videsmo Ga, i ne beše ništa na očima, čega radi bismo Ga poželeli.
53:3 Prezren beše i odbačen između ljudi, bolnik i vičan bolestima, i kao jedan od koga svak zaklanja lice, prezren da Ga nizašta ne uzimasmo.
53:4 A On bolesti naše nosi i nemoći naše uze na se, a mi mišljasmo da je ranjen, da Ga Bog bije i muči.
53:5 Ali On bi ranjen za naše prestupe, izbijen za naša bezakonja; kar beše na Njemu našeg mira radi, i ranom Njegovom mi se iscelismo.

- - - - - - - - - -

Isaija 53.glava - prorocanstvo o dolasku Mesije

Back