Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma 'ajde, bre, čoveče, "stani na loptu". Fizičke veličine su strogo definisane. Da tako nije fizika ne bi bila egzaktna nauka, nego nauka "kako ko hoće", ili "kako ti hoćeš", a to bi bilo veoma naopako..

To što su fizičke veličine strogo definisane, znači da su fizičke veličine strogo definisane.

Kao npr. kada se kaže, magnetna indukcija je gustina magnetnog fluksa, jasno se vidi da je to strogo definisano.
Ili kada se kaže, magnetna indukcija je veličina magnetnog fluksa u jedinici površine upravne na pravac magnetnog toka, to je takođe strogo definisano.

Ali problem je u tome što magnetna indukcija nije samo fizička veličina, već je sinonim i za magnetno polje, takođe magnetna indukcija je i proces privremenog ili trajnog magnetizovanja neke materije itd, a to je već nešto, kao što rekoh, do čega se dolazi procesom razmišljanja, a ne samo procesom pamćenja, tj. ponavljanja upamćenog.

A profesori poput Tebe, uče decu da pamte, ali ih ne uče da razmišljaju, i to je ono što je loše.
I kada primetite da neko razmišlja, hoćete to da uskorenite i dovedete u okvir formalnog, tj. na nivo pamćenja.

Poslednja izmena:
Crni Djavo,moraces sacekati malo za odgovor o Svetom Duhu kao trecem licu Bozijem,jer sam pre neki dan citao neki pravoslavni udzbenik,i bas kad sam stigao do teme Sveti Duh kao trece lice Bozije,zatvorio sam knjigu,a knjiga je kod druga.Ja znam nesto o Svetom Duhu,mada mislim da cu kada procitam to razmatranje da cu iole bolje razumeti i moci da ti odgovorim bolje nego sad sto bih ti odgovorio.

Nego da se vratimo temi,sta Isus kaze za odnos izmedju njega i Oca:
1."Neka se ne uznemiruje srce vase.Verujte u Boga i u mene verujte."
2."Ja sam Put,Istina i Zivot,i niko nece doci k Ocu mome,osim kroz mene".
3."Da ste upoznali mene,upoznali bi ste i Oca moga.Od sad ga i poznajete i videli ste Ga."
4."Gospode pokazi nam samo Oca i dosta je",rece mu Filip,a Isus mu odgovori:"Filipe,toliko sam vremena sa vama, i jos me ne poznajes.Ko je video mene,video je i Oca mojeg."
5."Ne verujes li da sam ja u Ocu i Otac u meni?Reci koje vam govorim,od sebe ne govorim.Otac koji je u meni,cini dela svoja."
6."Verujte mi,ja sam u Ocu i Otac u meni."
Sta ima da se kaze na ovih 6 Isusovih citata,koji nisu izvuceni iz konteksa,vec su ove recenice recene jedna za drugom?I jos nesto,ne hvatajte se odmah za ovaj citat: "Reci koje vam govorim,od sebe ne govorim.Otac koji je u meni,cini dela svoja.",jer dok dodjemo do objasnjenja tog citata,treba objasniti i shvatiti mnoge stvari pre toga.Ali da me ne zapitkivali,to vam je ono sto pravoslavlje propoveda vec 2000 godina,da iz Oca isticu Sin i Duh,i da su po bozanstvenosti svi isti,ali Sin slusa Oca,i po nekim stvarima je Otac veci od Sina, po takoreci "poziciji" koju zauzima,jer Otac ne moze nista uraditi bez Sina i Svetoga Duha,vec iskljucivo kroz Sina preko Svetoga Duha,a Isto tako Sin ne moze nista uraditi sam od sebe,vec po Ocevoj volji.Dakle Sin je taj koji vrsi dela,ali ne sam od sebe,vec po Ocevoj volji.

Jos nesto,neko je ovde rekao sledece:
"Boga niko nije video,ako je Isus Bog,kako onda da su ga ljudi videli?"
Mojsije kaze:
"Ne ubij,jer je covek po liku Bozijem......itd",naravno svima je poznato i to da je Bog napravio coveka po svom liku,i to da je svaki covek,ikona Bozija.Dakle Isus se,kao covek,po spoljnom izgledu,nije ni po cemu razlikovao od bilo kog drugog coveka,pa kako onda gledas coveka,svaki dan,koji je po liku (licu),Bozijem?
Isus takodje kaze: Ko je video mene,video je i Oca mojeg.

Nego da se vratimo temi,sta Isus kaze za odnos izmedju njega i Oca:
1."Neka se ne uznemiruje srce vase.Verujte u Boga i u mene verujte."
2."Ja sam Put,Istina i Zivot,i niko nece doci k Ocu mome,osim kroz mene".
3."Da ste upoznali mene,upoznali bi ste i Oca moga.Od sad ga i poznajete i videli ste Ga."
4."Gospode pokazi nam samo Oca i dosta je",rece mu Filip,a Isus mu odgovori:"Filipe,toliko sam vremena sa vama, i jos me ne poznajes.Ko je video mene,video je i Oca mojeg."
5."Ne verujes li da sam ja u Ocu i Otac u meni?Reci koje vam govorim,od sebe ne govorim.Otac koji je u meni,cini dela svoja."
6."Verujte mi,ja sam u Ocu i Otac u meni."
Sta ima da se kaze na ovih 6 Isusovih citata,koji nisu izvuceni iz konteksa,vec su ove recenice recene jedna za drugom?I jos nesto,ne hvatajte se odmah za ovaj citat: "Reci koje vam govorim,od sebe ne govorim.Otac koji je u meni,cini dela svoja.",jer dok dodjemo do objasnjenja tog citata,treba objasniti i shvatiti mnoge stvari pre toga.Ali da me ne zapitkivali,to vam je ono sto pravoslavlje propoveda vec 2000 godina,da iz Oca isticu Sin i Duh,i da su po bozanstvenosti svi isti,ali Sin slusa Oca,i po nekim stvarima je Otac veci od Sina, po takoreci "poziciji" koju zauzima,jer Otac ne moze nista uraditi bez Sina i Svetoga Duha,vec iskljucivo kroz Sina preko Svetoga Duha,a Isto tako Sin ne moze nista uraditi sam od sebe,vec po Ocevoj volji.Dakle Sin je taj koji vrsi dela,ali ne sam od sebe,vec po Ocevoj volji.
Postoje dva dogadjaja koja anuliraju sve ovo sto si naveo. Prvo, na krstu, razapet i u mukama, "u deveti čas povika Isus iz svega glasa govoreći: Eloi, Eloi, lima savahtani? što znači: Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?" Dakle, po nekima, koji tvrde da je Isus bog, to bog priziva boga, tj. samog sebe. Smesno zar ne?

I, drugo, Isus je tek 325. godine, na Prvom nikejskom koncilu proglasen od strane "svetih otaca" na celu sa paganinom, imperatorom Konstantinom Velikim, za jedan od tri lika hriscanskog bozanstva, tzv. Sveto Trojstvo. Inace, Hrist na grckom znaci mesija, tj. poslanik, izaslanik.

Postoje dva dogadjaja koja anuliraju sve ovo sto si naveo. Prvo, na krstu, razapet i u mukama, "u deveti čas povika Isus iz svega glasa govoreći: Eloi, Eloi, lima savahtani? što znači: Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?" Dakle, po nekima, koji tvrde da je Isus bog, to bog priziva boga, tj. samog sebe. Smesno zar ne?

I, drugo, Isus je tek 325. godine, na Prvom nikejskom koncilu proglasen od strane "svetih otaca" na celu sa paganinom, imperatorom Konstantinom Velikim, za jedan od tri lika hriscanskog bozanstva, tzv. Sveto Trojstvo. Inace, Hrist na grckom znaci mesija, tj. poslanik, izaslanik.

Da trojstvo je tek od 4 veka uvedeno u hriscanstvo.. a zna se da je paganska doktrina...

lupas kao po obicaju

Ne, nego ti lažeš po običaju. Ti napisa:

Isus nije sigurno isto sto i Jehova Bog...

a rec bog znaci samo mocan...

pa ti ja objasnih:

Slovenska reč bogь vodi poreklo od arijevsko-indoevropske reči odnosno korena bag koji znači "sreća, bogatstvo". A taj koren je povezan sa sanskritskim rečima bhaga, koja znači jednostavno "božanstvo".

Vidiš da nemaš pojma.

NE PRIZIVA SEBE NEGO PRIZIVA OCA KOJI JE JEDNO OD TRI LICA BOZANSTVA:
TROJSTVO NIJE NASTALO U 4 VEKU, NEGO JE TO BIBLIJSKA DOKTRINA.

KAKO TO PRIZIVA OCA?

Pa tako sto je drugo lice bozanstva Isus postao covek da bi mogao da nas spasi i priziva Oca ne kao bog nego kao covek.

Isusova priroda je i bozanska i ljudska.

Phil 2:5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u oblikuBožijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus je bio poslusan kao covek:

Röm 5:19 Jer kao što neposlušanjem jednog čoveka (Adama) postaše mnogi grešni, tako će i poslušanjem jednog (Isusa) biti mnogi pravedni.

Isus je ponizio sam sebe radi nas time sto je boig uzeo oblik coveka i kao covek poslusanje radi nas:

Phil 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

U njegovoj polsusnosti je najveca Bozasnka sila i ljubav.

Neuzpuceni vide tu slabost???

Poslednja izmena:
Prvo, ne moras da se deres (pisanje velikim slovima znaci dranje, vikanje i nije dozvoljeno Pravilnikom koga moderator koristi samo oprema njemu nesimpaticnim).

NE PRIZIVA SEBE NEGO PRIZIVA OCA KOJI JE JEDNO OD TRI LICA BOZANSTVA:
TROJSTVO NIJE NASTALO U 4 VEKU, NEGO JE TO BIBLIJSKA DOKTRINA.

KAKO TO PRIZIVA OCA?

Pa tako sto je drugo lice bozanstva Isus postao covek da bi mogao da nas spasi i priziva Oca ne kao bog nego kao covek.
Daj, budi malo razuman. Gde se to u Bibliji govori o svetom trojstvu. Nigde u Bibliji nemas pojam “trojstvo”. Niti ko iz koga istice, niti ko je prvi, ko drugi ko treci. Ostavi se magijskog tumacenja Biblije. Ne znam kom hriscanskom destilatu ti pripadas, ali je zasigurno sumnjivo Biblijski. Biblija se ne tumaci, ona je zakon za sve hriscane i nije dozvoljeno da joj se “tumacenjem” laika pridaje znacenje kojeg nema.

Isusova priroda je i bozanska i ljudska.
Ovo jasno govori da je tvoja denominacija zapadno hriscanstvo – najverovatnije protestanti. U pravoslavlju Isusova priroda je samo i iskljucivo bozanska i nikako ljudska. Takva je i odluka (kredo) Prvog nikejskog sabora koja je i dan danas na snazi.

Phil 2:5 Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
6 Koji, ako je i bio u oblikuBožijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
7 Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove.

Isus je bio poslusan kao covek:

Röm 5:19 Jer kao što neposlušanjem jednog čoveka (Adama) postaše mnogi grešni, tako će i poslušanjem jednog (Isusa) biti mnogi pravedni. Itd. itd. itd. bla bla….
Ovo je vec mlacenje prazne slame. Nema ama bas nikakve veze sa temom.

Nema veze sa temom da tekst kaze da je Isus iako bio Bog nije se protivio tome da se unizi da postane i covek i bude poslusan radi naseg spasenja???

I onda kazes da u bibliji ne nalazimo ostala bozastva??

Ne nalazimo ih zato sto ti ta mesta nezelis da priznas iako postoje.

To je tvoja stvar a ne cinjenicna.

Da bi neko podrzao svoju teoriju on ne priznaje mesta koja jasno govoe o ostalim licma Bozastva???z:shock:

Alal vera...

Lapo ti biblijski stihovi koje sam gore naveo jasno kazu, da je to bio Bozji plan da Isus koji je nas tvorac, dodje kao covek i odigra ulogu poslusnog coveka jer pravda zakona zahteva samo takvu zrtvu.

Isus nije to morao kaze Biblija.

Isus je sam to odlucio da bi nas spasio.

To je bio jedini put.

Put postajanja covek i biti poslusan kao covek.

Lapo ti kaze gore i zasto.

Jer je adam bio neposlusan zato je Isus bio duzan da u svemu bude sada poslusan radi nas i naseg spasenja.

To ne umanjeuje njegovo Bozastvo.

Poslednja izmena:
Da trojstvo je tek od 4 veka uvedeno u hriscanstvo.. a zna se da je paganska doktrina...

Sta onda znaci sledece:
"Ja i Otac jedno smo."
"Filipe,toliko sam vremena proveo sa vama,a ti jos ne znas ko sam.Zar kroz mene nisi upoznao Oca mojega?"
"Ko je video mene,video je i Oca mojega".
"Ja sam Put,Istina i Zivot,i niko nece doci k Ocu mome,osim kroz mene".
"Jer zaista,zaista vam kazem,ja sam od pre nego sto se Avraam rodio".
"Verujte mi,Ja sam u Ocu,i Otac je u meni."
"Verujte u mene i verujte u Boga".

Kada je Bog dosao kod Avraama kao covek ( pazi,kao covek,do juce ste i za to tvrdili da je nemoguce,da Bog postane covek),pitao je Saru,Avraamovu zenu: "Postoji li cudo koje Bogu nije moguce?"
Kada je arhangel Gavrilo dosao ka Bogorodici Mariji,i rekao joj da ce zaceti,a ona je rekla:"Kako je to moguce,ja sam devica?",Gavrilo je rekao:"Sto je ljudima nemoguce,Bogu je moguce."
Dakle,ako je Bog vec postao covek,kroz rodjenje,zasto bi Bogu bilo nemoguce da taj covek umre?Nije Bog umro,vec covek,jer da je Bog umro,ne bi posle vaskrsao.
Dalje,Isus je rekao:"I ja cu biti s vama,sve do kraja sveta",zasto onda mislis da Isus nije bio sa sv. Ocima,medju kojima su mnogi bili sveci,cudotvorci,kao npr Sv. Nikola.Zasto mislis da su ti ljudi koji su toliko bili bliski sa Bogom pogresili?
Takodje,325. godine je Trojstvo samo zvanicno uvedeno u crkvu,tj uvedeno je zvanicno da je Isus Bog,a dobro znamo da su apostoli tvrdili da je Isus Bog,a oni su i krstili ljude u ime OCA i SINA i SVETOGA DUHA,kao sto im je Isus rekao.Ja mislim da je negde oko 325. Hriscanstvo priznato i da su hriscani prestali da se progone,pa su verovatno zbog toga dobili i vise slobode da uce,i da uredjuju crkvu.
Trece,Isus je sam govorio da ce napraviti crkvu,i govorio je o hriscanima ("Ako vas svet omrzne,znajte,omrznu prvo mene.......Progonice vas,kao sto ce progoniti mene,ali ne brinite,doci ce Utesitelj)

Prvo, ne moras da se deres (pisanje velikim slovima znaci dranje, vikanje i nije dozvoljeno Pravilnikom koga moderator koristi samo oprema njemu nesimpaticnim).

Daj, budi malo razuman. Gde se to u Bibliji govori o svetom trojstvu. Nigde u Bibliji nemas pojam “trojstvo”. Niti ko iz koga istice, niti ko je prvi, ko drugi ko treci. Ostavi se magijskog tumacenja Biblije. Ne znam kom hriscanskom destilatu ti pripadas, ali je zasigurno sumnjivo Biblijski. Biblija se ne tumaci, ona je zakon za sve hriscane i nije dozvoljeno da joj se “tumacenjem” laika pridaje znacenje kojeg nema.

Ovo jasno govori da je tvoja denominacija zapadno hriscanstvo – najverovatnije protestanti. U pravoslavlju Isusova priroda je samo i iskljucivo bozanska i nikako ljudska. Takva je i odluka (kredo) Prvog nikejskog sabora koja je i dan danas na snazi.

Pre svega,Isus sam svedoci Trojstvo,iako se ne pominje:"Ja i Otac jedno smo","Zar kroz mene nisi upoznao Oca mojega?","Ko je video mene video je i Oca mojega","Ja sam Put,Istina i Zivot i niko osim kroz mene nece doci k Ocu mojem",itd,itd.....
Dovoljno je i to sto Isus sebe naziva Sinom Bozijim,i to JEDNORODNIM sinom Bozijim.
Sta za sad znamo o Isusu samo na osnovu onoga sta Isus tvrdi za sebe:
1.Isus je sin Bozji.
2.Isus je vecan,oduvek i zauvek. (Jer zaista,zaista vam kazem,ja sam od pre nego sto se Avraam rodio......I ja cu biti s vama sve do kraja vremena)
3.Isus je jedno sa Ocem,jedino se kroz Isusa moze doci k Ocu.
4.Isus je zivot.
5.Isus je istina.
6.Isus ljudima govori da VERUJU U NJEGA.
7.Isusa su nazivali GOSPODOM.
8.Isusu su na zemlji sluzili andjeli i proroci.
9.Isus je govorio da je NEBESKI CAR.
KO JE ONDA ISUS??

Poslednja izmena:

Nije mi jasno,zasto neko prica o necemu o cemu apsolutno nema pojma.
Pravoslavlje tvrdi da je Isus bogocovek,i to je jedno od osnova pravoslavlja.Evo,pogledaj ikonu Isusa Hrista,obucen je u crvenu haljinu,a preko nje je plava.Crvena simbolizuje Bozansku Isusovu prorodu,koja je Isusova osnovna priroda,a plava simbolizuje Isuovu coveciju prorodu,koja je preko Bozanske,tj Bozanska priroda je "presvucena" covecijom.Sam Isus sebe naziva i Sinom Bozijim i Sinom Covecijim,tako da ako nemas sta da kazes,CUTI,pametnije je.

Kada je Bog dosao kod Avraama kao covek ( pazi,kao covek,do juce ste i za to tvrdili da je nemoguce,da Bog postane covek),pitao je Saru,Avraamovu zenu: "Postoji li cudo koje Bogu nije moguce?"
Pazi, prvo, nisam tvrdio da je nemoguce da se pojavljuje kao covek, vec zasto pravi budalu od sebe, zasto ne sme da se pojavi kao bog? Kao covek mogao je da se predstavi bilo ko, u ona stara vremena bilo je varalica na pretek, bas kao i danas. Znaci li to da je svaki covek mogao da se predstavi kao bog, a Abraham, koji po svoj prilici nije bio bog zna kako pametan, poverovao je. Zasto da ne. Dakle, nije se pojavio kao bog!

Kada je arhangel Gavrilo dosao ka Bogorodici Mariji,i rekao joj da ce zaceti,a ona je rekla:"Kako je to moguce,ja sam devica?",Gavrilo je rekao:"Sto je ljudima nemoguce,Bogu je moguce."
A sta bi mlada udavaca, koja je malo “svrljnula” mogla da kaze svom ostarelom i nemocnom vereniku, vec da joj je dete koje nosi napravio ni manje ni vise nego sam bog. Eto, voli bog device, voli da skida himen. Jadan Josef, nije imao gde pa je poverovao.

Dakle,ako je Bog vec postao covek,kroz rodjenje,zasto bi Bogu bilo nemoguce da taj covek umre?Nije Bog umro,vec covek,jer da je Bog umro,ne bi posle vaskrsao.
U mastovita coveka sve je moguce. Prvo, bog nije “postao”, vec se samo maskirao u coveka??? I, evo, bog laze da je dao svog sina jednorodnog za spas covecanstva. Zeznuo je celokulpno hriscansko covecanstvo koje, kao sto vidimo, nicim nije spaseno. A, i od cega je trebalo da bude spaseno?????

Dalje,Isus je rekao:"I ja cu biti s vama,sve do kraja sveta",zasto onda mislis da Isus nije bio sa sv. Ocima,medju kojima su mnogi bili sveci,cudotvorci,kao npr Sv. Nikola.Zasto mislis da su ti ljudi koji su toliko bili bliski sa Bogom pogresili?
Ma to sto je taj lutajuci Palestinac i samoproklamovani bozji sin rekao, obesi macku o rep. I ja to tvrdim za sebe, a ti ne verujes. Zasto?

Ma, cuj, sveti oci bliski sa bogom???
Bliski jer su stalno nesto sanjali, a ti poverovao.Popiju malo vise, ili malo makovog soka, pa da vidis kako imaginacija radi kao Seiko.

Takodje,325. godine je Trojstvo samo zvanicno uvedeno u crkvu,tj uvedeno je zvanicno da je Isus Bog,a dobro znamo da su apostoli tvrdili da je Isus Bog,a oni su i krstili ljude u ime OCA i SINA i SVETOGA DUHA,kao sto im je Isus rekao.
Trece,Isus je sam govorio da ce napraviti crkvu,i govorio je o hriscanima ("Ako vas svet omrzne,znajte,omrznu prvo mene.......Progonice vas,kao sto ce progoniti mene,ali ne brinite,doci ce Utesitelj)
Brkas pojmove. Apostoli su Jeshu oslovljavali sa “rabi”, sto ce reci ucitelju. Trojstvo na Nikejskom koncilu nije potvrdjeno vec je ucenje (kredo) "inovirano" i Jesha je od mesije postao bog.

Drugo, hoces da kazes da su “sveti oci”, oni koji su posle 325. godine progonili i ubijali pagane, rusili njihove hramove i spaljivali njihove knjige i druga vredna umetnicka dela, bili ovlasceni da potvrdjuju da taj mesisja zvani Jeshua ne laze. U Bibliji se nigde ne govori o svetom trojstvu. I cemu sluzi ta sarada o tri lika jednog boga? Zar je on toliko nemocan da je morao da ima jos dva lika?

Ja mislim da je negde oko 325. Hriscanstvo priznato i da su hriscani prestali da se progone,pa su verovatno zbog toga dobili i vise slobode da uce,i da uredjuju crkvu.
I nema sta da mislis. Ili znas ili ne znas? Hriscanstvo nije priznato 325. godine, vec je Konstantin, paganski imperator ediktnom zabranio progon hriscana jos 313. godine, posle bitke kod Malvinskog mosta.

Poslednja izmena:
Pre svega,Isus sam svedoci Trojstvo,iako se ne pominje:"Ja i Otac jedno smo","Zar kroz mene nisi upoznao Oca mojega?","Ko je video mene video je i Oca mojega","Ja sam Put,Istina i Zivot i niko osim kroz mene nece doci k Ocu mojem",itd,itd.....
Dovoljno je i to sto Isus sebe naziva Sinom Bozijim,i to JEDNORODNIM sinom Bozijim.
Pre bi se reklo da je sveodocio, ako je to svedocenje, o “Dvojstvu”?

Sta za sad znamo o Isusu samo na osnovu onoga sta Isus tvrdi za sebe:
1.Isus je sin Bozji.
2.Isus je vecan,oduvek i zauvek. (Jer zaista,zaista vam kazem,ja sam od pre nego sto se Avraam rodio......I ja cu biti s vama sve do kraja vremena)
3.Isus je jedno sa Ocem,jedino se kroz Isusa moze doci k Ocu.
4.Isus je zivot.
5.Isus je istina.
6.Isus ljudima govori da VERUJU U NJEGA.
7.Isusa su nazivali GOSPODOM.
8.Isusu su na zemlji sluzili andjeli i proroci.
9.Isus je govorio da je NEBESKI CAR.
KO JE ONDA ISUS??
Lutajuci, samoproklamovani sin boziji. Pri tome je, verovatno, hteo da kaze da su svi ljudi sinovi boziji. Sve to sto Jeshua govori za sebe, to isto i ja tvrdim za sebe. Taj boziji mesija ja malo i lazuckao, nije vecit, nema ga medju nama, nije ziv,

Nije mi jasno,zasto neko prica o necemu o cemu apsolutno nema pojma.
Pravoslavlje tvrdi da je Isus bogocovek,i to je jedno od osnova pravoslavlja.Evo,pogledaj ikonu Isusa Hrista,obucen je u crvenu haljinu,a preko nje je plava.Crvena simbolizuje Bozansku Isusovu prorodu,koja je Isusova osnovna priroda,a plava simbolizuje Isuovu coveciju prorodu,koja je preko Bozanske,tj Bozanska priroda je "presvucena" covecijom.Sam Isus sebe naziva i Sinom Bozijim i Sinom Covecijim,tako da ako nemas sta da kazes,CUTI,pametnije je.
”Bozanska priroda je “presvucena””??? Uvrnuto tumacenje svetih spisa. Tumacis isusovu ikonu koju je naslikao neki ikonopisac i ti u bojama trazis dokaze o Jeshuinoj prirodi. Rimokatolici i vecina zapadnih hriscanskih denominancija tumace Jeshuinu prirodu i kao ljudsku i kao bozansku, tj. dvojne naravi, dok istocno ortodoksno hriscanstvo stoji na sasvim suprotnom gledistu, tvrdeci da je njegova priroda samo i iskljucivo bozanska. Ti zaista izigravas nekakvog tumaca ikona i Biblijskih spisa.

Pazi, prvo, nisam tvrdio da je nemoguce da se pojavljuje kao covek, vec zasto pravi budalu od sebe, zasto ne sme da se pojavi kao bog? Kao covek mogao je da se predstavi bilo ko, u ona stara vremena bilo je varalica na pretek, bas kao i danas. Znaci li to da je svaki covek mogao da se predstavi kao bog, a Abraham, koji po svoj prilici nije bio bog zna kako pametan, poverovao je. Zasto da ne. Dakle, nije se pojavio kao bog!

A sta bi mlada udavaca, koja je malo “svrljnula” mogla da kaze svom ostarelom i nemocnom vereniku, vec da joj je dete koje nosi napravio ni manje ni vise nego sam bog. Eto, voli bog device, voli da skida himen. Jadan Josef, nije imao gde pa je poverovao.

U mastovita coveka sve je moguce. Prvo, bog nije “postao”, vec se samo maskirao u coveka??? I, evo, bog laze da je dao svog sina jednorodnog za spas covecanstva. Zeznuo je celokulpno hriscansko covecanstvo koje, kao sto vidimo, nicim nije spaseno. A, i od cega je trebalo da bude spaseno?????

Ma to sto je taj lutajuci Palestinac i samoproklamovani bozji sin rekao, obesi macku o rep. I ja to tvrdim za sebe, a ti ne verujes. Zasto?

Bliski jer su stalno nesto sanjali, a ti poverovao.Popiju malo vise, ili malo makovog soka, pa da vidis kako imaginacija radi kao Seiko.

Brkas pojmove. Apostoli su Jeshu oslovljavali sa “rabi”, sto ce reci ucitelju. Trojstvo na Nikejskom koncilu nije potvrdjeno vec je ucenje (kredo) "inovirano" i Jesha je od mesije postao bog.

Drugo, hoces da kazes da su “sveti oci”, oni koji su posle 325. godine progonili i ubijali pagane, rusili njihove hramove i spaljivali njihove knjige i druga vredna umetnicka dela, bili ovlasceni da potvrdjuju da taj mesisja zvani Jeshua ne laze. U Bibliji se nigde ne govori o svetom trojstvu. I cemu sluzi ta sarada o tri lika jednog boga? Zar je on toliko nemocan da je morao da ima jos dva lika?

I nema sta da mislis. Ili znas ili ne znas? Hriscanstvo nije priznato 325. godine, vec je Konstantin, paganski imperator ediktnom zabranio progon hriscana jos 313. godine, posle bitke kod Malvinskog mosta.

1.Naravno da je mogao svaki covek da tvrdi da je Bog,cak je i Isus rekao:"Doci ce mnoge lazne mesije i ustace mnogi lazni proroci,ali lako cete ih prepoznati,jer se DRVO PO SVOJIM PLODOVIM POZNAJE".Svako je mogao da tvrdi,ali kao sto i sam znas,Isusu su poverovali,ne zato sto je govorio,vec zato sto je to dokazao delima i cudima.Kada se Isus krstavao,zacuo se glas sa neba:"Ovo je sin moj ljubljeni,koji je po mojoj volji.Njega slusajte."Bog je postao covek zbog prevelike ljubavi prema ljudima. "I Bog je toliko zavoleo svet,da im je poslao svog JEDNORODNOG Sina,ne da osudi svet,vec da svet kroz njega bude spasen".Dakle,necemo pricati o tome zasto su poverovali u Isusa,a nisu u nekog drugog.
2.Stari zavet kaze:"Dobicete znak,devojka ce zatrudneti i roditi dete". Isus kaze za Jovana Krstitelja:"Ti si najveci covek,od zene rodjen".
3.Od cega da nas spase?Od ropstva.Isus je rekao:"Dosao sam da vas spasem od rosptva greha"......"Nisam dosao da donesem mir,nego mac".-ovaj drugi citat ne odgovara bas na tvoje pitanje,kao ovaj 1.,ali ide uz prvi citat.Isus nam je doneo mac,da se mi sami borimo protiv greha. "Pijte iz ove case svi.Ovo je krv moja Novoga zaveta,koja se proliva radi oprostenja mnogih grehova"..... itd,itb.
4.Odgovor je delimicno pod 1.
5.Hriscanstvo se i DOKAZUJE.Evo ti ga jedan od 100000 primera:Kada je sv.Petar ucio grupu ljudi o hriscanstvu,i kada je krenuo da uzme granje,da zalozi vatru,jer je pala noc,a kad padne noc u pustinji temperature su jako niske,iz granja je iskocila zmija i ujela ga.To je bila ona otrovna zmija,ciji otrov ubija nakon par minuta.Sveti Petar ju je samo otrgo sa ruke i bacio u vatru i nastavio da propoveda.Ljudi su gledali i cekali kada ce Petar da umre,jer je bilo nemoguce da covek prezivi ujed te zmije.Petar je samo nastavio da propoveda i nista mu se nije dogodilo.
Imas i primer Sv. Vasilija Ostroskog.Kako to da jedan covek koji prica neistine i huli na Boga,moze da izvede tolika cuda,da bude prozorljiv,i ta cuda su nastavila da se desavaju i posle njegove smrti,a njegovo telo nije istrulilo i iz njega tece miro?
6.Ne kazem ja,nazivali su Isusa uciteljom,i to najcesce.Ali su ga nazivali i Gospodom,Bogom,Sinom Bozijim.Kada je Sveti Duh sisao na apostole i kad su spoznali istinu,ucili su da je Isus Bog.
Ako je Isus bio sa njima 325. godine,kao sto je i rekao da ce biti sa nama sve do kraja sveta,zasto bi to bilo neistinito?A i sami apostoli su tvrdili da je Isus Bog-dakle Isus je Bog,a Bog se javljao Isusu,dakle Sveto Trojstvo,a i sam Isus kaze-Idite sada i krstite sve ljude u ime Oca i Sina i Svetoga Duha.Ako je Bog ljubav,koga je on mogao da voli pre postanja sveta?Sebe?Ne,to nije ljubav,vec egoizam,samoljublje.Bog je ispoljavanje ljubavi izmedju Oca,Sina i Svetoga Duha.
7.Ja sam rekao "mislim",jer sam zamalo pogodio,a nisam znao napamet kad je to bilo.Vidis da sam bio u pravu,samo 12 godina posto su hriscani dobili prava,mogli su dalje da razvijaju svoju crkvu.

Pre bi se reklo da je sveodocio, ako je to svedocenje, o “Dvojstvu”?

Lutajuci, samoproklamovani sin boziji. Pri tome je, verovatno, hteo da kaze da su svi ljudi sinovi boziji. Sve to sto Jeshua govori za sebe, to isto i ja tvrdim za sebe. Taj boziji mesija ja malo i lazuckao, nije vecit, nema ga medju nama, nije ziv,

Isus je i rekao,ne znam sad tacno,ali kako god rekao je "Blago onima (e sad ne znam sta je tu rekao),jer ce se Sinovima Bozijim nazvati".
Sta kaze apostol Petar?Petar kaze da se mi mozemo nazvati sinovima Bozijim,samo kroz Isusa Hrista,jer je on jedini Sin Bozji.Mi se mozemo nazvati zato sto se Bog,kroz svog Sina "zbratio" sa nama,tj postao covek,kao i mi,i samo preko Isusa Hrista se mi mozemo nazvati sinovima Bozijim,jer je takodje lepo receno i to da je Isus Hrist JEDNORODNI SIn Bozji.

Back