Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Izguglaj sta znaci rodjeni
Ne moze biti Bog neko ko je rodjen niti stvoren
neko ko je rodjen ili stvoren ima pocetak
A Bog JHVH nema pocetak
"oduvek je i zauvek"
Znam ja da ti tvrdiš ROĐEN=STVOREN.

To su, naravno, budalaštine, za koje bi ti se smejao svako iole ozbiljan u filosofiji i bogoslovlju. U vreme kada je hrišćanstvo nastalo, vrlo je bila razvijena filosofska terminologija koja se bavila ovim stvarima. Nije tadašnji antički svet s bolom u srcu čekao pojavu "ozbiljnih istraživača Biblije".

Za Logosa se nigde ni ne kaže da je imao početak u nekom vremenu.
Naprotiv, Jovanovo jevanđelje kaže da već i samom početku Logos već bivstvovao.

i kaj zo timi očeš reči?
niš te ne razmem
Ne verujem ti da ne razumes, vidi se lepo da su demoni pobedili svet po 1. ivanovoj, i posle oni u ivanovom otkrivenju slave tu svoju pobedu ubijanjem po zemlji i raznim zlima.
1. IVANOVA 5,5-8 – TKO je ŠTO?
===============================

1. IVANOVA 5,5
Jer tko da pobijedi svijet, ako ne onaj,
koji vjeruje, da je Isus Sin Božji?
  • LUKA 4,41 A i demoni izlažahu iz mnogih vičući i govoreći: Ti si Hristos Sin Božiji...
  • JAKOV 2,19 ..., i djavoli veruju, i drhte.

Jeri to bas tolko bitno? Sta sad, kad dodje Isus reci ce "vi arijevci koji me smatraste sinom covecijim, da za bjek vjekova gorite na raznju sotoninom, nece vam pomoci ni sto dobra dela cinjaste, a vi, gle, katolici nek svi u dzenet idete jer me samtraste sinom Bozjim, nece vam odmoci ni sto djecu u guzicice njihove taslaciste, oh, gle". Sigurno ce Isusu to biti glavna preokupicija prilikom treceg dolaska, ali uveren sam, znaci bas bas osecam.

Znam ja da ti tvrdiš ROĐEN=STVOREN.

To su, naravno, budalaštine, za koje bi ti se smejao svako iole ozbiljan u filosofiji i bogoslovlju. U vreme kada je hrišćanstvo nastalo, vrlo je bila razvijena filosofska terminologija koja se bavila ovim stvarima. Nije tadašnji antički svet s bolom u srcu čekao pojavu "ozbiljnih istraživača Biblije".

Za Logosa se nigde ni ne kaže da je imao početak u nekom vremenu.
Naprotiv, Jovanovo jevanđelje kaže da već i samom početku Logos već bivstvovao.
Tebi je budalastina sto BOG KAZE DA JE SVE STVORIO
STO BOG KAZE DA JE ISUS BOZJI SIN

DAKLE NE VERUJES U BOZJU REC

Back