Da li je Isus Bog?

Ja kad iznosim argumente, mada ovde ne želim da pišem jer je tema bezveze, napišem kilometarski post, a ne "nije tacno".

Dakle: "nije tacno".

Uh kako si mu rekla! Kakav argument! U jeee!

U alti fora ,sta tito znaci jeeee, tako razgovaraju samo ulicari.

Ako si ateist ili musliman drzi se pravila foruma i nikoga ne ponizavaj zbog vere.

Po ovome se vidi ko si i stasi orah nije vise tvrd danas ga lome,seku i rade stahoce s njim, a cekic nikome vise netreba, jer ima bor hame,hilti ,itd,Upravo to je jos zajebanije nego to sto ti pises.

Sta si imaou vidu kad govoris da je tema bez veze, ako je to tako predlozi svoju temu, ako imas i malo inteligencije sto se tice biblije.

ne govorim ja tako vec Bozja rec, da ce zli biti unisteni ili svi koj cine... pa spisak grehova...
Ne mislis valjda da ce dobri biti unisteni?
Ko se pokaje nije zao... zli se ne kaju...
Istinsko pokajanje znaci da neko prestane sa grehom...

Zna se jer pise u Bibliji da je Bog nacinio Zemlju za ljude i to vecno...
Psalam 37

9 Jer će se istrebiti koji čine zlo, a koji čekaju Gospoda naslediće zemlju.

10 Još malo, pa neće biti bezbožnika; pogledaćeš na mesto njegovo, a njega nema.

11 A smerni će naslediti zemlju, i naslađivaće se množinom mira.

29 Pravednici će naslediti zemlju, i živeće na njoj zauvek.

Otkrivenje 11:18 Narodi se prognjeviše, ali dođe i tvoj gnev i dođe vreme da se mrtvima sudi i da se nagrade sluge tvoje, proroci i sveti, i oni koji se boje imena tvoga, mali i veliki, i da se unište oni koji zemlju uništavaju.

Lepo pise da je raj na zemlji... Nigde se ne spominje raj u kontekstu neba...

Sve prema Bibliji...

Tvoj problem je u tome sto ti neznas ko je gospod, ja sam pokusaqo da ti objasnim u samom pocetku, i jako mi je zao sto nisi htela da proucis stihove koje sam ti postavio.Vrati sae na pocetak tj na 1-2 gi post mozda i treci gde smo se ja i ti raspravljali.

U alti fora ,sta tito znaci jeeee, tako razgovaraju samo ulicari.

Ako si ateist ili musliman drzi se pravila foruma i nikoga ne ponizavaj zbog vere.

Po ovome se vidi ko si i stasi orah nije vise tvrd danas ga lome,seku i rade stahoce s njim, a cekic nikome vise netreba, jer ima bor hame,hilti ,itd,Upravo to je jos zajebanije nego to sto ti pises.

Sta si imaou vidu kad govoris da je tema bez veze, ako je to tako predlozi svoju temu, ako imas i malo inteligencije sto se tice biblije.

U la mi fora, pa moram da koristim uličarske fore za uličarske argumente.

Ne mogu da budem ateista, jer znam da postoji bog, a ni musliman, jer sam alergičan an obrezivanje.

Po ovome što ne umeš da pišeš na maternjem jeziku vidi se ko si I šta si, jer nije STASI nego ŠTA SI, nije STAHOCE nego ŠTA HOĆE, i nije NETREBA nego NE TREBA. Kakva je to diskusija kad ti neko za isneseni argument napiše “nije tacno”? Može I Torov čekić?

Predložio sam mnogo tema, niko me nije nadgovorio, a što se tiče Biblije, dokazali smo koliko vredi.

Исус је створитељ Отривење 19,13 и Псалам 33,6 потврђују.

Исус је Бог. Јеврејима 1,8

Nigde u Bibliji Isus za sebe nije rekao da je bog. Rekao je da je božji sin, ali ne da je bog.

Tvoj problem je u tome sto ti neznas ko je gospod, ja sam pokusaqo da ti objasnim u samom pocetku, i jako mi je zao sto nisi htela da proucis stihove koje sam ti postavio.Vrati sae na pocetak tj na 1-2 gi post mozda i treci gde smo se ja i ti raspravljali.

Nije NEZNAS nego NE ZNAŠ.

U la mi fora, pa moram da koristim uličarske fore za uličarske argumente.

Ne mogu da budem ateista, jer znam da postoji bog, a ni musliman, jer sam alergičan an obrezivanje.

Po ovome što ne umeš da pišeš na maternjem jeziku vidi se ko si I šta si, jer nije STASI nego ŠTA SI, nije STAHOCE nego ŠTA HOĆE, i nije NETREBA nego NE TREBA. Kakva je to diskusija kad ti neko za isneseni argument napiše “nije tacno”? Može I Torov čekić?

Predložio sam mnogo tema, niko me nije nadgovorio, a što se tiče Biblije, dokazali smo koliko vredi.

Nigde u Bibliji Isus za sebe nije rekao da je bog. Rekao je da je božji sin, ali ne da je bog.

Nije NEZNAS nego NE ZNAŠ.

Slusaj ti prijatelju ko god da si, ja sam jednom objasnio zasto moja gramatika nije dobra ,jer sam rodjen i zivim u svedckoj i fakticki to je jezik i gramatika koju odlicno poznajem, a srpski sam izucavao samostalno a gramatika u odnosu na svedcki je mnogo teza, ja nisam imao te srece da izucavam materlji jezik u srbiji kao ti, toliko o tome.

P.S
Nikome nesmeta moja gramatika osim tebi, a to je zato sto nemas argumente na moje postavljene biblijske postove ,i uostalom ovo je biblijska tema dli je Isus Bog,

a ne dali dobro poznajete srpsku gramatiku!!!

A tebi ako smeta moja gramatika niko te netera da citas moje postove:

A ako se i dalje budes ponasao ovako prema meni u buduce cu ignorisati tvoje postove OK.

Slusaj ti prijatelju ko god da si, ja sam jednom objasnio zasto moja gramatika nije dobra ,jer sam rodjen i zivim u svedckoj i fakticki to je jezik i gramatika koju odlicno poznajem, a srpski sam izucavao samostalno a gramatika u odnosu na svedcki je mnogo teza, ja nisam imao te srece da izucavam materlji jezik u srbiji kao ti, toliko o tome.

P.S
Nikome nesmeta moja gramatika osim tebi, a to je zato sto nemas argumente na moje postavljene biblijske postove ,i uostalom ovo je biblijska tema dli je Isus Bog,

a ne dali dobro poznajete srpsku gramatiku!!!

A tebi ako smeta moja gramatika niko te netera da citas moje postove:

A ako se i dalje budes ponasao ovako prema meni u buduce cu ignorisati tvoje postove OK.

Meni smeta kad se neko neuk trći da zna nešto. Eto. Ništa više. Jas am se rodio u mravinjaku i bio princ od mrava, ali mi nisu dali da oženim mravlju kraljicu i sad lutam po svetu i propovedam mravlji New age.

Ja sam izneo masu argumenata protiv hrišćanstva i uopšte svih organizovanih religija, i ako iko ima argumente onda sam to ja. Prevrni malo podforum Religija.

Uh, hoće li mi to biti veća osuda od gubitka mravlje krune? Pošto znam da ne možeš da me nadgovoriš.

Мој бог није...

Nije ničiji. Nigde za sebe nije ni rekao da je bog; barem nije zapisano.

Nije.
Sledece pitanje? XD

Naravno da nije. Čovek koji je imao telo ne može biti bog. Uzgred, u svim filmovima Isus je prikazan kao krajnje nesimpatičan lik, kao neki teški jadnik bez nekog razloga, kao neko ko sam pristaje na to da ga svi ponižavaju bez ikakve potrebe za tim, kao slabić, koji ne zna šta mu se događa, koji trpi progon zato što je svet loš, a svet je loš za sve a ne samo za njega, kako reče Njegoš - "Svijet je ovaj tiran tiraninu / a kamoli duši blagorodnoj." - i jednostavno ne daje utisak da bi ga iko sledio, a pošto smo ovih dana u priči oko njegovog takozvanog uskrsnuća, koje iz godine u godinu menja datum, svima je valjda jasno da se uskrsnuće nije ni dogodilo, dok je pitanje da li je i on postojao, jer je utvrđeno da je Nazaret osnovan u IV veku naše ere... itd. itd.

Jeste BOG. Sva priča da nije Bog izvan Biblije nisu utemeljena.

Sama Biblija svjedoči da je Isus Bog.

COPY PASTE

Da li je Isus Bog? Da li je Isus ikada tvrdio da je Bog?

--------------------------------------------------------------------------------

Pitanje: Da li je Isus Bog? Da li je Isus ikada tvrdio da je Bog?

Odgovor: Nigde u Bibliji nije zapisano da je Isus tačno rekao, “Ja sam Bog.”

Ali ovo isto ne znači da On nije objavio da je Bog. Uzmimo na primer Isusove reči u Jovanu 10:30, “Ja i Otac jedno smo.”

Na prvi pogled, ovo možda ne izgleda kao izjava da je Bog.
Međutim, pogledajmo na reakciju Jevreja na Njegovu izjavu, “Odgovoriše mu Judeji: za dobro delo te ne zasipamo kamenjem, nego zbog hule na Boga, što se ti kao čovek – gradiš se Bogom” (Jovan 10:33).

Jevreji su Isusovu izjavu razumeli kao tvrdnju da je Bog. U stihovima koji slede, Isus nikada nije ispravio Jevreje govoreći , “Ja nisam tvrdio da sam Bog.”

To ukazuje da je Isus zaista govorio da je Bog kada je izjavljivao, “Ja i Otac jedno smo”(Jovan 10:30).

Jovan 8:58 je drugi primer. Isus je izjavio, “ Reče im Isus: zaista, zaista kažem vam: ja postojim pre nego što se Avram rodio!” I iznova, kao odgovor na ovo,

Jevreji su uzeli kamenje u pokušaju da Ga kamenuju (Jovan 8:59). Zašto bi Jevreji želeli da kamenuju Isusa ako On nije rekao nešto što su oni verovali da je bogohulno, u ovom slučaju, tvrdnju da je Bog?

Jovan 1:1 kaže da “Bog beše Reč.” Jovan 1:14 kaže “Reč se ovaploti.” Ovo jasno pokazuje da je Isus Bog u telu.

Dela 20:28 nam kažu, "...napasajte Božiju crkvu, koju je On stekao svojom krvlju." Ko je kupio crkvu svojom krvlju? Isus Hristos.

Dela 20:28 izjavljuju da je Bog kupio crkvu svojom sopstvenom krvlju. Samim tim, Isus je Bog!

Toma, jedan od učenika ja izjavio u vezi sa Isusom, “Gospod moj i Bog moj” (Jovan 20:28).

Isus ga ne ispravlja. Tit 2:13 nas ohrabruje da sačekamo na dolazak našeg Boga i Spasitelja – Isusa Hrista

(vidi takođe 2 Petrovu 1:1). U Jevrejima 1:8, Otac kaže o Isusu, "Za Sina pak: Tvoj presto Bože, stoji u sve vekove i žezlo tvoje pravosti je žezlo tvoga carstva."

U Otkrivenju, jedan anđeo upućuje Apostola Jovana da slavi jedino Boga (Otkrivenje 19:10). Nekoliko puta u Pismu Isus prihvata slavljenje (Matej 2:11; 14:33; 28:9,17; Luka 24:52; Jovan 9:38). On nikada ne ukorava ljude kada Ga slave. Da Isus nije bio Bog, On bi ljudima rekao da Ga ne slave, baš kao što je i anđeo u Otkrivenju to učinio. Postoji još mnogo stihova i odlomaka u Pismu koji potvrđuju Isusovo božanstvo.

Najvažniji razlog zbog koga Isus treba da je Bog, je taj da u slučaju da nije Bog, Njegova smrt ne bi bila dovoljna da plati kaznu za grehe čitavog sveta (1 Jovanova 2:2). Samo je Bog mogao da plati tako veliku kaznu. Samo je Bog mogao da preuzme grehe celog sveta (2 Corinthians 5:21), da umre i da bude vaskrsnut – dokazujući svoju pobedu nad grehom i smrću.

Možeš da kopiraš do kraja sveta, ko god je imao ljudsko telo nije bog. A za Isusa se ne zna ni da li je uopšte postojao. Sam Uskrs nema tačan datum, što pametnom čoveku dosta govori. Svi istorijski događaji imaju datum. Znači da Uskrs nij istorijski događaj.

Ja sam se bavio pričom o tome da li čovek (ili bilo koja druga životinja) koja ima telo može biti bog - i tako je nastala ova tema:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/456860-Da-li-je-dr.-Herman-bog

Da je Isus to što ti kažeš - "Najvažniji razlog zbog koga Isus treba da je Bog, je taj da u slučaju da nije Bog, Njegova smrt ne bi bila dovoljna da plati kaznu za grehe čitavog sveta (1 Jovanova 2:2). Samo je Bog mogao da plati tako veliku kaznu. Samo je Bog mogao da preuzme grehe celog sveta (2 Corinthians 5:21), da umre i da bude vaskrsnut – dokazujući svoju pobedu nad grehom i smrću." - onda bi svi ljudi na svetu bili hrišćani, a ne samo 1,5 milijardi ljudi, dok ostalih 5,5 milijardi to nisu. Kraj priče.

Naime, navikli smo na to da svako za svoju versku zajednicu, crkvu ili sektu kaže da je prava, da su sve ostale pogrešne ili krive, te da će se samo njeni članovi spasiti od nekakvog sudnjeg dana a da će svi drugi biti uništeni itd. Naravno, nikada nismo naišli na neku versku zajednicu, crkvu ili sektu koja je za sebe rekla da je loša a da su sve ostale dobre. Šta to govori?

Dakle, u pitanju je čist politički marketing. Verske zajednice, crkve i sekte nisu ništa drugo do društveno-političke organizacije koje ubiraju članarinu i/ili dobrovoljne priloge od svojih članova i simpatizera. I to je to.

Da razmotrimo jednu stvar, a to je tolerancija. U kojoj meri su ili nisu tolerantne sve te verske zajednice. Hrišćani nisu nimalo tolerantni prema neistomišljenicima. Muslimani takođe. Dalje, pripadnici novovekovnih sekti takođe. Evo, naiđoh i na Indiju i sve religije koje su tamo nastale i videh da tamo ima izvesne tolerancije za ljude koji ne razmišljaju kao oni. Recimo, svaki budista vam može reći kako se bog na mnogim delovima sveta (ili svetova) otkrio ljudima na razne načine. Ali osim tolerancije, ovde nema mnogo istine. Zašto? Pa zato što se ovde ljudi stavljaju u prvi plan a bog u drugi, kao da bog postoji zbog ljudi a ne obrnuto. Dalje, recimo, čuveni indijski guru Sai Baba, jednom prilikom kad ga je intervjuisao jedan beogradski novinar koji mu je rekao da je on pravoslavac dobio je odgovor od gurua u ovom stilu: „Ti kad odeš od mene ako ne budeš bio pet puta veći pravoslavac nego što si to bio kad si došao kod mene ja nisam ništa uradio.“ Razmisli malo o ovome.

Dobro rekoh nema valjanog argumenta izvan Biblije.

Ja iznesoh masu argumenata izvan Biblije (uzgred Postanje je u celosti prepisano iz Gilgameša) i ne videh da si išta oborio argumentima.

Isus je SIN BOZIJI,a samim tim je i Bozanstvo!E,sad sto Bog nema vek trajanja i ne umire Isus ce UVEK BITI SIN BOZIJI,a Bog ce ostati Bog ZAUVEK,VECNO!

Zašto se onda Uskrs ne obeležava svake godine u isti dan? Zato što se uskrsnuće nije dogodilo. Zašto? Zato što možda nije ni bilo Isusa. Kako može biti bog neko koga možda nije ni bilo? Za Nazaret znamo da je osnovan u IV veku naše ere, pa da samim tim nije ni postojao u vreme Isusa:

http://forum.krstarica.com/showthread.php/460119-Da-li-je-Nazaret-izmišljeni-grad

Everything we know about the life of Jesus comes from the Bible. Jesus' name is not mentioned in any other reliable source written during his lifetime, or within the lifetimes of people who might have known him. According to the Bible, Jesus was born during the reign of the Roman Emperor Augustus, about 4 BC (there is some disagreement about exactly when). He was born in Israel, in the town of Bethlehem according to the Bible, and he grew up near Bethlehem, in Nazareth. When he was about 30, in the reign of the Roman Emperor Tiberius, Jesus took to preaching in public like his cousin John the Baptist.

Jesus had many new ideas to talk about. He told people that after the Last Judgment at the end of time they would either go to Heaven or go to Hell. He told people that faith in God, and in Jesus as the son of God, were the most important ways of getting into Heaven. He said that God no longer wanted animal sacrifices, because Jesus himself was going to be the biggest sacrifice ever, and if you believed in Jesus then his sacrifice would be for you too.

Like some other men of his time, Jesus acted like a holy man. He wore simple clothes, and wouldn't take money for anything he did for people. He healed sick people, and he travelled around.

After a few years of preaching, (again according to the Bible) Jesus got in trouble with the Jewish leaders in Israel. They didn't believe he was the son of God, and so they didn't like him going around telling people that. The Jewish leaders asked the Roman governor of the province, Pontius Pilate (whose name does appear in an inscription found by archaeologists), to get rid of Jesus, and, afraid that Jesus might be leading a rebellion against Rome, Pilate ordered his soldiers to hang Jesus from a cross until he was dead (this was a normal Roman punishment for criminals).

http://www.historyforkids.org/learn/religion/christians/jesus.htm

Back