Da li je Isus Bog?

Danas imate mnoge crkve koji se nazivaju hriscani a da to u stavri nisu.

Imate mesavinu hriscanstva i neznabostva i tradicije na primer.

To nije hriscanstvo.

Evropa nikada nije prihvataila cisto hriscastvo, vec je napravila mesavinu hriscanstva i svog neznabostva i tdradicije.

Pravi hriscani su uvek bili manjina.

Jer ziveti postenim, cestitim i morlanim zivotom nije vecina odusevljena za to.

Pa tako neke religije koje nisu hriscasnke iako se tako zovu, obecvaju svojim vernicima vecnost, iako ju nece dobiti jer to nije hriscanstvo sto im nude vec prevara.
A ovi misle da jeste, jer je vecina ljudi religozno nepismena, a i odgovara im greh a misle da ce uz to dobiti i vecnost?.

Oni neznaju sta je pravo hriscasntvo jer ne koriste svoj um, vec se oslanjaju na vodje ili zbog nacije.

Oni u stvari imaju mesavinu tradicije, neznabostva i hriscastva.

- - - - - - - - - -

mozete vi da raspravljate koliko hocete ali istina je samo jedna: isus je bio budista. zato se toliko i razlikuje od jevreja i ovih takozvanih religioznih hriscana

[]

Totalno religozno nepucena tvrdnja.
Da si se bar potrudio da procus ucenje Isusa ali nisi.

Tako samo skupoljas po netu sta ti odgovara a nisi u stanju da procenis da li je to tako, vec to prihvatas zbog predubedjenja.

Ima vas takvih vise nego verujucih.

Ako sam dobro pogledao tvoj tekst i razumeo, ti zastupaš sledeću tvrdnju. Da su sve religije koje su dokazano starije od judeo-hrišćanstva u stvari izopačene verzije nje, i njene kopije. Iskreno veću glupost nisam odavno čuo. Objasni mi kako su religije Maja i Asteka mogli da iskopiraju nju kada pre dolaska konkvistadora nisu ni znali za nas. Objasni mi kako su narodi koji nisu ni živeli na tim prostorima koji se pominju u starom zavetu mogli da kopiraju nešto o čemu nisu znali ništa. Da bi se nešto kopiralo prvo moraš da imaš nešto pisano ili u nekom obliku preneseno i da to prenosiš dalje. Objasni mi religije starih vikinga gemana. Hoćeš da kažeš da su religije starog istoka znale za jevrejski stari zavet pa ga kopirali, severno američki indijanci itd. I sve te religije uključujući i naše staro slovenske kao izopačene. Ako sam te pogrešno razumeo pojasni molim te

- - - - - - - - - -

car konstantin, desetine hiljada pobijenih ukratko tako je religija hriscanska postala popularna

Ajde ne pričaj svašta pogledaj kada je Isus živeo a pogledaj kada je konstanin. I pogledaj kako se hrišćanstvo širilo odmah posle smrti Isusa.

Kakve veze ima car konstantin sa hriscanstvom???

Ocigeldno ste ne informisani...

Car konstantin i slicni nisu hriscani, oni su samo u ime hriscanstva napravili zlocine.

Ako izucavte ucenje Isusa, videcte da to sto je cinio Konstantin i mnogi takvi, nije hriscanstvo.

Oni nisu hriscani.

pre konstantina hriscanstvo je bilo nivo jehovini svedoci a posle njega krece ludilo

JS nisu hriscani...
Ko poznaje njihovu nauku zna to da je tako...

Js nauka malo sta ima sa biblijom.
To je nauka Kule strazare...

- - - - - - - - - -

Ako sam dobro pogledao tvoj tekst i razumeo, ti zastupaš sledeću tvrdnju. Da su sve religije koje su dokazano starije od judeo-hrišćanstva u stvari izopačene verzije nje, i njene kopije. Iskreno veću glupost nisam odavno čuo. Objasni mi kako su religije Maja i Asteka mogli da iskopiraju nju kada pre dolaska konkvistadora nisu ni znali za nas. Objasni mi kako su narodi koji nisu ni živeli na tim prostorima koji se pominju u starom zavetu mogli da kopiraju nešto o čemu nisu znali ništa. Da bi se nešto kopiralo prvo moraš da imaš nešto pisano ili u nekom obliku preneseno i da to prenosiš dalje. Objasni mi religije starih vikinga gemana. Hoćeš da kažeš da su religije starog istoka znale za jevrejski stari zavet pa ga kopirali, severno američki indijanci itd. I sve te religije uključujući i naše staro slovenske kao izopačene. Ako sam te pogrešno razumeo pojasni molim te

- - - - - - - - - -

Ajde ne pričaj svašta pogledaj kada je Isus živeo a pogledaj kada je konstanin. I pogledaj kako se hrišćanstvo širilo odmah posle smrti Isusa.

Nista nisi shvatio...
Sve si pogresno shvatio.
Mozda jer ovlas citas ili ne mozes da vidis drvece od sume?

Pa slušaj jasno i glasno šta misliš o religijama bre Isusa nemoj mi citirati bibliju...Ja sam nju pročitao i nad starim zavetom sam se zgrozio...o novom imam malo drukčije mišljenje ali i tu ima budalaština. Bez metafora alegorija.

JS nisu hriscani...
Ko poznaje njihovu nauku zna to da je tako...

Js nauka malo sta ima sa biblijom.
To je nauka Kule strazare...

nismo se razumeli
pre konstantina nazivali su se pratioci isusa hrista i nisu bili toliko organizovani a posle konstantina postaju organizovana religija hriscanstvo. kad su pisana, pronadjena jevandjelja novog zaveta?
ogromna je razlika izmedju religioznih i vernika

nismo se razumeli
pre konstantina nazivali su se pratioci isusa hrista i nisu bili toliko organizovani a posle konstantina postaju organizovana religija hriscanstvo. kad su pisana, pronadjena jevandjelja novog zaveta?
ogromna je razlika izmedju religioznih i vernika

To e vec pocelo vreme otpalog hriscanstva. o kojem govore apostoli da ce nastati pisle njih. Samo male grupe su to bili i nisu imale vezu sa ovina. Kroz mracni srednji vek su od njih bili gonjeni i stavljani na lomace...

Pa slušaj jasno i glasno šta misliš o religijama bre Isusa nemoj mi citirati bibliju...Ja sam nju pročitao i nad starim zavetom sam se zgrozio...o novom imam malo drukčije mišljenje ali i tu ima budalaština. Bez metafora alegorija.

To su sve bile neznabozacke i mnogobozacke religije.
Prvi ljudi su imali znanje o Bogu pa su ga delili dalje. Posle potopa se narifi mnoze i raseljuju i poneli su mnogo od toga znanja koje je preneo Noje i njegovi sinovi. Ali nisu ostali sa pravim izvorom Bgom.
Tako se to znanje izopacuje kao ona igra gluvi telefon.
Tako nalazimo i dalje neke aspekte prave religige koja je data Adamu i Evi, ali najcesce iskrivljene.
Mesto Biblijskog trojstva, oni sebi izmisljaju druga trojstva.
Od istinskog trojstva ostalo je samo rec trojstvo.
Ali su sebi izmislili nove Bogove.

Od svih tih naroda su samo jevreji sacuvali znanje o Bogu kada ih je Bog po obecanju Avramu njihovom praocu pozvao i ponovo naucio. Samo su oni preziveli od svih tih tadasnjih naroda mada su i oni padali.
Ostali su kao spomenik pravoga i ziviga Boga.
Principi zivota i veza sa izvorom zivota ih je ocuvala kao svedocanstvo da su sluzili jedinom pravom Bogu usred tog vremena divljastva okolnih naroda koji du nestali a Izrael je jis tu. Svi ti narodi su prinosili ljudske zrtve. Ali izrail ne. Osim da su padali pa se opet dizali.
Sta te to zgrazava u Starom zavetu???

Poslednja izmena:
Prvo ajmo redom... Malo je naučnih dokaza koji govore u prilog da se potop desio...Drugo i da su se raseljavali a da su imali znanje o Bogu što nisu sve religije ostale monoteističke nego su eto gle slučajsnosti gotovo sve politeističke. A što bi izmišljali nove bogove? Drugo ako su samo oni preživeli kako si napisao kako su u isto vreme postojale i druge religije u starom zavetu se jasno i glasno pominje egipat. Divljaštvo okolnih naroda. Hoćeš mi reći da Egipćane i celu njihovu kulturu nazivaš divljačkom samo zato što nisu verovali u boga u koga su Jevereji verovali. Ja nešto se ne sećam da su egipćani u sklopiu svog praktikovanja religijskih obreda prinosili ljudske žrtve.

Da nemoram da radim objasnio bih ti šta me sve zgražava u Starom zavetu...Neki drugi put ću ti detaljno reći šta.

Idem da spavam kasno je. Malo.naucnih dokaza da se potop desio???
Nije ih malo, vec si se ti malo bavio tim informacijama
Zasto nisu ostale monoteisticke?
Zato sto sve sto se odvaja od Boga se kvari.
Nema mu drugog aspekta.
Zasto divljacke?
Ne zbog religije vec zbog svog nacina postupanja i brutalnosti.
Pa tadasnji okolni narodi oko Izraila ih danas nema.
A ovi egipcani se zovu tako jer su naselili ta podrucja.

A to sto te zgrazava u starom zavetu napisi drugi put.
Kazem okolni narodi oko tadasnheg Izraila su prinosili ljudske zrtve i decu.
Mada i Egipcani http://www.svjetlorijeci.ba/clanak/2382/misli-i-zapazanja/zrtveni-obredi-u-svjetskim-religijama

Setimo se kada je umro farson, sluge i sve njegovo ja bilo zskopano ili ubijeno sa njime. To je posebno bilo pored direktnih prinosenja ljudskuh zrtava. Mada ne u toj meri kao okolni narodi Izraila. Sigurno da je i zbog uticaja jevreja koji su zivelu kod njih 5 veka i na pocetku im doneli pravu religiju koju vremenom u ropstvu i sami gube.

Poslednja izmena:
Ocigledno su jevreji shvatili da Isus za sebe govori da je Bog pa su hteli da ga kamenuju zbog toga.
Da je rekao da je cocek, ne bi pokusali da ga kamenuju...

Isus nikada i nigde rekao nije da je Bog, ali se Bogu molio, i svojim ucenicima dokazivao, da Otac cini dela , kroz njega.
Zasto je molio Oca, da ga casa mimoidje i prilikom raspeca, je izgovorio sledece = Matej 27,

46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?

Naravno da je to rekao. Sami jevreji mu to kazu.
Sam nacin nakoji je Isus postupao je Bozanski.
Odakle apostoli znaju da je on Bog?

A o Starom zavetu i Isusovom Bozanstvu i da ne govorimo...

Исус Христ није ни постојао, а Талмуд се бави њиме тек 500. А.Д дакле 500 година од наводних догађаја.Мислим на распеће и васкрснуће,

- - - - - - - - - -

Isus nikada i nigde rekao nije da je Bog, ali se Bogu molio, i svojim ucenicima dokazivao, da Otac cini dela , kroz njega.
Zasto je molio Oca, da ga casa mimoidje i prilikom raspeca, je izgovorio sledece = Matej 27,

46 A oko devetog sata povika Isus glasno govoreći: Ili! Ili! Lama savahtani? To jest: Bože moj! Bože moj! Zašto si me ostavio?

Занимљиво је да остала јеванђеља не помињу да се Исус на самрти обратио Богу тим речима.

27. Потом рече Томи: Пружи прст свој амо и види руке моје; и пружи руку своју и метни у ребра моја, и не буди неверан него веран.

28. И одговори Тома и рече Му: Господ мој и Бог мој.

29. Исус му рече: Пошто ме виде веровао си; благо онима који не видеше и вероваше.

значи тома се захебо:D

Zato jer on svet i savršen mora primiti u tom trenutku grijehe cjelg svijeta!

I pazi,Isus je još nešto rekao"Tko je vidio mene vidio je i Oca,ja sam u Ocu i Otac u meni!"

Naravno da je to rekao. Sami jevreji mu to kazu.
Sam nacin nakoji je Isus postupao je Bozanski.
Odakle apostoli znaju da je on Bog?

A o Starom zavetu i Isusovom Bozanstvu i da ne govorimo...

U starom zavetu samo na jednom mestu Bog kroz proroka Isaiju, pominje Isusa: Isaija 42, 1 Evo sluge mog, koga podupirem, izabranika mog, koji je mio duši mojoj; metnuću Duh svoj na Njega, sud narodima javljaće.

I vidimo da je ovde Isus naveden kao sluga.

Isus je na krstenju dobio Bozijeg duha, to znamo.
A kasnije kada ga Filip pita za Oca, Isus kaze u Jovan 14 ,10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

A kasnije Isus kaze 12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;

Kako ovo drugacije razumeti, kada Isus dokazuje da Otac cini dela kroz njega, i da Isus odlazi Ocu.

A kako bi bilo da uzmes i procitas jednom Stari zavet i pronadjes Isusa na jos mnogim mestima???

http://biblija.serbianforum.info/t23-isus-je-takodje-bog-jhvh-jave

- - - - - - - - - -

Ili da ga pronadjes po celom Starom zavetu od pocetka stvaranja:

http://biblija.serbianforum.info/t25-biblijsko-trojstvo

A kada ces ti shvatiti, dsa je Bog jedan, sa tri lica.
I on sam to tvrdi kroz proroke.
I pise ,a Bog je i duh i u duhu da se molimo.
A kada ces shavtiti da se Bog uselio u Telo.

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
14 I reč postade telo i useli se u nas puno blagodati i istine; i videsmo slavu Njegovu, slavu, kao Jedinorodnoga od Oca.

A kasnije kada ga Filip pita za Oca, Isus kaze u Jovan 14 ,10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.

Kada ces shvatiti da je Isus sam tvrdio da je Otac u njemu, i da on cini dela,a ne Isus ?

- - - - - - - - - -

1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

- - - - - - - - - -

Rec trojstvo se ne nalazi direktno u Bibliji, ali indireketno.

- - - - - - - - - -

Sta je ovde ime, kada su ovo titule ?

9 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha

- - - - - - - - - -

A Bog je i duh i u duhu da se molimo.

A I Duh sveti i on sam ima Bozanske atribute i naziv Bog.

Ako je Bog duh, kako si izdvojio duha posebno,a Bog je svet ?

- - - - - - - - - -

Ako je Bog jedan, kakve su to tri bozanske licnosti, ovo je cisto mnogobozacki.

Iako imamo tri bozasnke licnosti, mi ipak imamo jednoga Boga koga one zajednicki sacinjavaju.

- - - - - - - - - -

Zasto Dodajes, ono sto ne pise u Bozijoj reci ?

Da je apsolutno opravdano da neko sme da upotrebi rec koja ne stoji striktno u bibliji ali ima osnove za nju, i sa njom zeli da objasni to sto nalazi u Bibliji.

- - - - - - - - - -

6 I krstivši se Isus iziđe odmah iz vode; i gle, otvoriše Mu se nebesa, i vide Duha Božjeg gde silazi kao golub i dođe na Njega. 17 I gle, glas s neba koji govori: Ovo je Sin moj ljubazni koji je po mojoj volji

Dakle Isus je primio Bozijeg duha, i time je dokazano, ono sto on sam tvrdi, da je Otac u njemu, jer Bog je i duh.

- - - - - - - - - -

JEDINSTVO U TROJSTVU

Da li ti znas sta pises ?

- - - - - - - - - -

DVA TELA A IPAK JEDNO???

Kako moze dva tela,a ipak jedno ?

16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

Da li ti je ovde jasno da pise da se Bog otac javio u Isusovom telu ?

- - - - - - - - - -

1.Mo 1:26 Potom reče Bog: Da načinimo čoveka po svom obličju, kao što smo mi,

Elohim je plural u mnozini, jer jevreji tako iskazuju postovanje Bogu ocu.
A drugo da li je bilo andjela na nebu ?

- - - - - - - - - -

ELOHIM BOG; SE NA JEVREJSKOM JEZIKU IZGOVARA U PLURALU MNOZINI.

Evo ti sam si potvrdio.

- - - - - - - - - -

Od Elohima postoji na jevrejskom SINGULAR ELOAH

To znaci da je Samopostojeci, Svedovoljan, Svemocan.

On je Jedan, i nema drugih.

- - - - - - - - - -

Аутор Зохара открива плурализма у Тетраграматон.

Sta uzimas ovo kao primer, kada se Zoharom, koriste kabalisti,a znas li sta je Kabala?

Onima bez duhovnog postignuća, Zohar se čini kao zbirka alegorija i legendi koje svaki pojedinac može drukčije percipirati i interpretirati. No onima s duhovnim postignućem, tj. kabalistima, Zohar je zapravo praktičan vodič ka unutarnjim akcijama koje osoba izvršava kako bi otkrila dublja i viša stanja percepcije i osjećanja.

- - - - - - - - - -

Mt 16:20 Tada zapreti Isus učenicima svojim da nikom ne kazuju da je On Hristos.

Ime Спаситеља свега света Исуса Христа на грчком оригиналу гласи Христос, и то је првенствено глаголски придев, који на српском значи помазан, помазани.

- - - - - - - - - -

I TO POKAZUJE NEJGOVO BOZANSTVO !!!

Pokazuje Puninu,a to znaci da je Otac kao Duh u njemu i on cini dela,a ne Isus.

- - - - - - - - - -

Mt 4:10 Tada reče njemu Isus: Idi od mene, sotono; jer stoji napisano: Gospodu Bogu svom poklanjaj se i Njemu jedino služi.
ISUS DOBRO ZNA DA SE KLANJANJEM SLUZI SAMO BOGU;

Evo ovde si sam dokazao da Isus nije Bog.

- - - - - - - - - -

Pa to da su to vecinom cinili kada je Isus pokazivao svoju Bozasnku moc, cineci cuda, dizajuci mrtve, lececi, ljudi oni su prepoznavali u njemu Bozasntvo.

Nisu se oni rped Isuom kalnjali i padali samo kao pred nekim obicnim covekom vec iz RELIGIOZNIH razloga a to moze samo pred Bogom.

I ovo je dokaz onoga sto je Isus govoriuo da je Otac u njemu i cini dela, pa prema tome, oni su se klanjali Ocu,a ne Isusu.

- - - - - - - - - -

Isus kaze u stvari sviojim nacinom JA SAM TO UCINIO.

Kojim nacinom, on to kaze, kojim, kada tvrdi da je Otac u njemu i cini dela ?

Ovoliko neznanja i izvrtanja, prevrtanja, odavno ne videh...

- - - - - - - - - -

Ignorisao si gomolu Biblijskih citata koje sam dao a koji te pobijaju i napravio svoju pricu.

Reci ti nama jednostavno, jeli po tebi Isus Bog ili nije?

Biblijski tekst mnozina Elohim koji jasno kaze da je Bog jedan Echad, u mnizini, si jednostavno objasnio da je to zbog postovanja?

Pa koga ti to zaftlrkavas jeli?

Ne postoji u hebrejskom ili arapskom takav nacin postovanja. .

Poslednja izmena:

Back