Da li je Drazi mesto na fresci?

Draža je oterao sve srbe u partizane mislite o tome.
Naravno, poklao je više Srba nego pojedini okupatori. Samo Ustaše i Nemci su ubili više ljudi. A po broju silovanja na teritoriji Srbije su Četnici uveliki prevazišli Nemce. Majku Ratka Mladića su Četnici vezali za kravu i zapalili štalu, morali od požara da je spašavaju italijanski okupatorski vojnici.

Lupa gluposti: u jugoistočnoj Srbiji je bilo i četnika i partizana, samo su njegovi kao podanici Borisa III sve vreme strepeli od JVuO.
Наравно.
Partizana je u Srbiji bilo više od četnika samo u krajevima koje je formalno “anektirala” Bugarska ali je i tamo bilo četnika.
Бугарска ,,Освободителна фронта" је ,,ослобађала" југ Србије, толико о силним партизанима тамо.

Naravno, poklao je više Srba nego pojedini okupatori. Samo Ustaše i Nemci su ubili više ljudi. A po broju silovanja na teritoriji Srbije su Četnici uveliki prevazišli Nemce. Majku Ratka Mladića su Četnici vezali za kravu i zapalili štalu, morali od požara da je spašavaju italijanski okupatorski vojnici.
Нико није спорио четничке злочине. Проблем је што су и партизани вршили исто такве злочине и мноштво српских кућа завиои у црно.
Али, то се прећуткује и оспорава. Ране се не могу зацелити док се сви злочини не истраже и осуде.

Наравно.

Бугарска ,,Освободителна фронта" је ,,ослобађала" југ Србије, толико о силним партизанима тамо.
Kakvi oni, isključivo srpske formacije na koje su Bugari non stop slali višestruko jače jedinice iz više pravaca. Svetozar Vukmanović Tempo je posle rata zapisao da u celom ratu nije video takva pustošenja kakva su Bugari ostavljali za sobom, posla ih Broz pomilovao…

Нико није спорио четничке злочине. Проблем је што су и партизани вршили исто такве злочине и мноштво српских кућа завиои у црно.
Али, то се прећуткује и оспорава. Ране се не могу зацелити док се сви злочини не истраже и осуде.
Ja ne znam za slučaj da su partizani u mom kraju ubili dete, znam za slučaj da su streljali muškarce koji nisu hteli da se odazovu mobilizaciji ali žene i decu nisu dirali dok su četnici targetirali žene i decu. Tu dole prema Medveđi su udavili dete u reci jer mu je stariji brat bio u partizanima.

Kakvi oni, isključivo srpske formacije na koje su Bugari non stop slali višestruko jače jedinice iz više pravaca. Svetozar Vukmanović Tempo je posle rata zapisao da u celom ratu nije video takva pustošenja kakva su Bugari ostavljali za sobom, posla ih Broz pomilovao…
Иначе, Освободителна фронта су заправо бивши бугарски фашисти који су обукли партизанске униформе.

Ja ne znam za slučaj da su partizani u mom kraju ubili dete, znam za slučaj da su streljali muškarce koji nisu hteli da se odazovu mobilizaciji ali žene i decu nisu dirali dok su četnici targetirali žene i decu. Tu dole prema Medveđi su udavili dete u reci jer mu je stariji brat bio u partizanima.
У Миљевини су побили све младиће, буквално децу и побацали у јаму.
Знаш, твој крај није цео свет да према њему све мериш.

Иначе, Освободителна фронта су заправо бивши бугарски фашисти који су обукли партизанске униформе.
Slabo l, sve su ih pobili Bugari u pokušaji prebacivanja u Bugarsku - morao ih da potražim knjigu pa da okačim ovde, međutim Bugari su ubacili špijune pomoću kojih su ih pratili i potpuno uništili cele grupe.

Kako za to niko ne zna i zašto ste onda postali komunisti tako brzo kad vam Tito nije valjao?
Ако ти не знаш, не значи да нико зна: https://jadovno.com/zlocini-komunista-protiv-boga-i-srpskog-naroda-video/

1714726582214.png

Upravo ti, i to oni koji su do dan dva pre toga počinili opšta streljanja nad Srbima, znajući da Bugarska ionako gubi rat:

E143A3A1-7A57-4F20-9168-487D1F9531C2.jpeg

B66AD4B1-1CC5-4A34-A271-C31F24429E07.jpeg

To su slike iz Crne Gore.
Rekao bih da je to jedna budallrtina zaostala iz davno prošlih vremena.
Evo bugarskih zločina u Srbiji, Drugi svetski rat:

Odvođenje takaca u ropski rad:
C8FC0D39-C2F1-4BCB-A85C-D1245580A097.jpeg

Streljanja:
C81A6DBA-D859-451B-B97C-16B672689183.jpeg

Tzv “lovci na parizane”, najbrutalnije bugarske jedinice tokom WW2:

3F6236C9-11CE-4C5D-8241-08097AC340E9.jpeg

Taoci pred streljanje:
C457A1BE-3622-488A-8992-7D0365E3D8CB.jpeg

Rekao bih da je to jedna budallrtina zaostala iz davno prošlih vremena.
A evo šta su dični Brrozovi saveznici radili tokom Prvog svetskog rata, po čemu se to razlikuju od ustaša?

DD1DE972-5278-48E4-B589-FDE6D3AA7191.jpeg

092DBEAB-42FA-4AB3-A256-B0EFDF30D626.jpeg

2219D317-9E0F-4B31-8AB1-5ED6FB8D0F5C.png
0A33ACA2-3F60-45CF-AD47-1D60BD3FC558.png
F2461112-012E-437E-8E13-A58E90B2B28F.jpeg

На фрескама нњ морају обавезно бити Свеци. Свеци су на иконама. Треба знати разлику између иконе и фреске, очигледно их многи не знају.
Ja ne pravim razliku jer ja onu ikonu koju ljubim, te ljude očekujem da budu iznad mene na freskama

Back