Da li je Drazi mesto na fresci?

Protiv nemačkih konzervi najviše. Njihov komandat sa Homolja, Piletić je bio težak saradnik okupatora, rat mu se svodio na ispijanje rakije sa Nemcima i Bugarima i na klanje partizanskih žena i dece.
titoiste srbe jeste trebalo likvidirati. ako se vec nisu mogli dozvati pameti. zene i djecu ne ali to je vise mantra titoisticka

titoiste srbe jeste trebalo likvidirati. ako se vec nisu mogli dozvati pameti. zene i djecu ne ali to je vise mantra titoisticka
Za ozbiljne anti-komuniste nije bilo pravog pokreta otpora u Srbiji. Vlada u Londonu se kladila na pogrešnog konja, dali komandu oficiru koji je višestruko osuđivan za disciplinske prekršaje i imao problema sa alkoholom. Možda bi saveznici nekoga i podržali ali sa Dražom nisu mogli ozbiljno da se dogovaraju.

Да, да, ти си тај што се хвалио како је стрељао људе у Сребреници.

Не знам да ли су то само празна хвалисања на интернету болесног алкохоличара којем је мозак уништен од алкохола,

или истина.

Ако је истина, ратни злочин не застарева.

Кад тад ћеш морати да одговараш за своја злодела.
Strašno, kolegu transferirati u Hag, ako je istina...uhititi, PROCESUIRATI, kaZZamaržtirati...

ključ naravno BACITIII...

Za ozbiljne anti-komuniste nije bilo pravog pokreta otpora u Srbiji. Vlada u Londonu se kladila na pogrešnog konja, dali komandu oficiru koji je višestruko osuđivan za disciplinske prekršaje i imao problema sa alkoholom. Možda bi saveznici nekoga i podržali ali sa Dražom nisu mogli ozbiljno da se dogovaraju.
Titoističke mantre.

London je imo svog piuna. Ćopavu stoku

Davno kad sam bio mali, našao sam u ormaru,
sakrivenu u čaršave, požutjelu sliku staru

Đedo me je zatekao kako sliku gledam kradom,
upitah ga: "Je li, đedo, ko je ovaj čovjek s bradom?"

To je, djete, Čiča Draža, reče đedo tužna lica,
vjeruj đedi, nije bio zločinac i izdajica

Nije htjeo petokraku, nije dao krsnu slavu,
volio je svoga kralja i zato je dao glavu

Veliki je Srbin bio, ubili su zato Dražu,
vjeruj djete svome đedi, komunisti sve nas lažu

Moga đeda danas nema, nestaće i komunista,
na zidu u mojoj sobi stoji ona slika ista

Pa mogli ste vi iz Homolja ili da prihvatite volju većine ili da se odvojite i proglasite svoju državu ako vam se nije sviđalo da živite u većinski komunističkoj Srbiji. Šta je trebalo, da se mi ostali vratimo u siromaštvo kraljevine jer Vlasi žele kralja?
Vidi, tvoja vrcanija nije ,,cela Srbija“. Šumadija je takođe bila glavno četničko uporište. Dakle, Istok Srbije i Šumadija,su billi za Dražu i Kralja.
To je čak otvoreno priznao Titov krvolok, Jovo Kapičić.

Vidi, tvoja vrcanija nije ,,cela Srbija“. Šumadija je takođe bila glavno četničko uporište. Dakle, Istok Srbije i Šumadija,su billi za Dražu i Kralja.
Razlika je sto je u mojoj Vrcaniji podrška Partizanima bila 99%, a u tvojoj Šumadiji su četnici u najboljem slučaju imali 55-60% pa kad se lepo saberu glasovi po celoj Srbiji shvati se ko prosi, a ko vodu nosi.

Razlika je sto je u mojoj Vrcaniji podrška Partizanima bila 99%, a u tvojoj Šumadiji su četnici u najboljem slučaju imali 55-60% pa kad se lepo saberu glasovi po celoj Srbiji shvati se ko prosi, a ko vodu nosi.
Vrcanija nije cela Srbija, dragi brate, a kad sabereš krajeve Srbija gde su dominirali četnici, a gde partizani, ne vode baš partizani. Da su bili tako jaki u Srbiji, ne bi se tekrivično sa dolaskom ruskih tenkova pojavili, nego su celi rat po Bosni prebivali.

Lupa gluposti: u jugoistočnoj Srbiji je bilo i četnika i partizana, samo su njegovi kao podanici Borisa III sve vreme strepeli od JVuO.

Back