Da li i vi mislite ovako

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nema to nikakve veze, neki ljudi imaju psa jer vole životinje ali to ne znači da su usamljeni kao što ima onih koji su usamljeni pa ih životinje čine manje usamljenima. Isto tako ima ljudi koji su okruženi i porodicom i prijateljima pa se opet osećaju usamljeno, a ima i ljudi koji "nemaju nikoga" pa se ne osećaju usamljeno, i to je moguće. Sve je to individualna stvar.

Danas je pas vise modni detalj nego zaista kucni ljubimac, pogotovo oni mali cupavi beli koje nose kao igracke, ono, vratite se na modu da na podlaktici nosate torbice a ne zivotinje... A sto se tih zivotinja generalno tice, nisam bas za to, nemam puno strpljenja, nemam bas ni vremena za to... A sto se tice misljenja, cudno je kako ljudima holivudski filmovi nametnu misljenje, tamo se u krugu porodice uvek cudesno pojavi zlatni retriver npr, a kod nekih usamljenih ljudi macka, i sad je ceo svet prihvatio to kao da je slika porodicnih ljudi petoclana porodica i pas, a kod uvelih oni sami, prljava fotelja, tv upaljen i macka ili vise njih, mislim da su to predrasude, meni su macke nekako draze, pogotovo porodica velikih macaka, tigar, lav, gepard, tako da su mi i one manje simpaticnije od pasa... A kad pricam o psima tu u obzir dolaze pitovi, rotovi, stafordi, vucjaci, dobermani, ne mislim na one kerove na baterije koji laju kao macke.

Do sad sam mislila da su macke ugrozenije, ne samo sto su slabije, vec zato sto je mnogo onih koji ih ne vole, dok pse svi vole. A sad vidim da je psima mnogo teze, jer zavrse u vlasnistvu onih koji o njima nemaju pojma i mukuce ne mogu da odgovore na nerealna ocekivanja vlasnika, i na njihova velika dobrocinstva u vidu hrane i smestaja, te se onda od njega podrazumeva da pokaze zahvalnost, neverovatnu odanost, nesebicnost i pozrtvovanost i sve drugo sto vlasniku padne na pamet, a nije sam u stanju da pruzi. Taman posla da pokaze malo saosecanja za ulicne pse i macke, gladne i promrzle, to bi znacilo da sa njim nesto nije u redu.

Imati jednu ili dve mcke kao kucnog ljubimca nije nista cudno
cudno je kada se u stanu drzi preko 20 macka..

Zasto je broj kucnih ljubimaca kriterijum za cudno? Ako neko moze da izadje na kraj sa 20 macaka, a da su sve sterilisane, zdrave i negovane, to je cudno, a nije kada uzme jedog i to bas psa i kada o njemu ne vodi racuna ili kada, u slucaju da mu finansijska konstrukcija odstupi od plana da na tom psu zaradjuje velike pare, onda psa gleda kao sto bi neki roditelji posmatrali dete koje im nije po meri, pomalo sa stidom, pa onda psa potpuno zanemare i tuku za svaku svoju gresku, kao sto imam u komsiluku, vrata pored. Ali, po broju i vrsti kucnog ljubimca sasvim na mestu.

books
Makondo, to vam je, slatka moja Nina, selo po svemu nalik ovome. Ono, jes' da u njemu pasa i mačaka nema ali sto godina samoće časkom prođe, jer kiša stalno laje end mjauče.

Do sad sam mislila da su macke ugrozenije, ne samo sto su slabije, vec zato sto je mnogo onih koji ih ne vole, dok pse svi vole. A sad vidim da je psima mnogo teze, jer zavrse u vlasnistvu onih koji o njima nemaju pojma i mukuce ne mogu da odgovore na nerealna ocekivanja vlasnika, i na njihova velika dobrocinstva u vidu hrane i smestaja, te se onda od njega podrazumeva da pokaze zahvalnost, neverovatnu odanost, nesebicnost i pozrtvovanost i sve drugo sto vlasniku padne na pamet, a nije sam u stanju da pruzi. Taman posla da pokaze malo saosecanja za ulicne pse i macke, gladne i promrzle, to bi znacilo da sa njim nesto nije u redu.

Одакле ти идеја да псе сви воле? Пре бих имала крокодила него неког од тих, људском руком склепаних, ругоба.

English-bulldog-Only-in-My-Dreams-Savana-de-Mauiexpo3.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili
-Osobe koje nemaju prijatelje i sami su,cesto imaju pse

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

Ja mislim da u zavisnosti koju životinju volimo,(samim tim i koja nam je kućni ljubimac) makar delom nosimo njene osobine.
Stoga, ljudi koji vole i imaju psa po mom mišljenju su verni i odani prijatelji, supružnici, ljudi od reči......i druželjubivi su.
Dakle,daleko od usamljenosti.

Ja mislim da u zavisnosti koju životinju volimo,(samim tim i koja nam je kućni ljubimac) makar delom nosimo njene osobine.
Stoga, ljudi koji vole i imaju psa po mom mišljenju su verni i odani prijatelji, supružnici, ljudi od reči......i druželjubivi su.
Dakle,daleko od usamljenosti.

Људи из моје зграде који имају псе су далеко од тог стереотипа. Не умеју ни 'добар дан' да кажу него мутаво пролазе у пратњи своје ругобе.

Пробораве око десет минута испред зграде, оставе пар крупних гована и назад у лифт.

Ljudi koji drže pse su control freakovi koji pate od kompleksa vođe čopora.
Ljudi sa mačkama su nepouzdani, ćudljivi i prevrtljivi.
Akvarističari su uštogljeni i dosadni pedanteri.
Vlasnici egzotičnih životinja su sociopate sa kompleksom više vrednosti.
Papagajisti su glupi.
Golubari smrde.

Eto vam pa se zanimajte.

Back