Da li i vi mislite ovako

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Živeh u ubeđenju da postoje oni koji vole životinje i oni koji ih ne vole.

I da imao psa ili mačku treba da budeš odgovoran vlasnik kućnog ljubimca.

A onda iščitah temu i iznenadih se (neprijatno) predrasudama koje pojedini vlasnici pasa imaju prema vlasnicima mačaka. Valjda mi se činilo da ili imaš ljubavi za druga živa bića ili nemaš a ne voliš ih samo zato što su pas, mačka, fikus, papagaj i ne radiš psihološku analizu poznanika na osnovu kućnih ljubimaca:roll:

Volim i pse i mačke i konje i ptice i akvarijumske ribice i zečeve i...

Imala sam dva psa. Uginula su od bolesti i dan danas patim za njima.
Trenutno imam mačku jer se tako potrefilo. Ona je odabrala moj dom za svoj i mene za svoju gazdaricu.

Niti sam usamljena niti su mi kućni ljubimci zamena za prijatelje, porodicu, momka. Jolanda je deo moje porodice i tretiramo je sa puno ljubavi ali kao mačku a ne kao čoveka. A priča o ludim i usamljenim ljudima koji hrane pse i malke lutalice je priča o ljudima koji žele da pomognu drugima. Kamo sreće da su svi ljudi ludi na taj način.

a zar ne mislis da je i obrnuto, da smo mi njima zive igracke i uveseljivaci
koji se sa njima igraju, maze ih , ceskaju, hrane i paze..

- - - - - - - - - -

Ja sam to isto dozivela..da mi kazu : bolje setaj dete nego psa..
sta reci na ovo..nista..samo nastaviti dalje..

Aj ti meni reci sta je u mozgu tih ljudi kad tako lupetaju: )?

- - - - - - - - - -

Ja sam imala jare, islo za mnom svuda, ko ker a onda sam ga nasla obesenog o cengele, nisam znala tada zasto mi ga je deda "kupio" :(:(:(

Sta rade, druzila sam se i sa kozom, nije bila agresivna ali me jedan petao jurio po dvoristu

nisi se druzila dovoljno dugo :lol:
nepredvidive su te zivotinje.alpinke...rogate bolje recheno,predstavljaju izvestan rizik
mada i sam udarac glavom "shute" nije zanemarljiv

- - - - - - - - - -

Ja sam imala jare, islo za mnom svuda, ko ker a onda sam ga nasla obesenog o cengele, nisam znala tada zasto mi ga je deda "kupio" :(:(:(

eto...vidish kako si zdravo izrasla hraneci se jaretinom :heart:

Sta mislite da na zemlju sleti neki leteci tanjir sa bicima mnogo superiornijim od nas da li bi nas tretirali kao niza bica i okretali nas na raznju ili bi bili prijateljski nastrojeni?
Zavisi u kom smislu superiorni. U posedovanju nekih specificnih znanja i obrade informacija-raznjici. Ako je superiornost u smislu razumevanja i dubljeg tumacenja nase kulture-opet raznjici, ustvari tim pre, kad vide kakvi smo divljaci i da bismo mi raspalili rostilj prvom prilikom.

Sta mislite da na zemlju sleti neki leteci tanjir sa bicima mnogo superiornijim od nas da li bi nas tretirali kao niza bica i okretali nas na raznju ili bi bili prijateljski nastrojeni?

ko je to nama gledo gjorgosa cukalosa
ti si bukvalno shvatila njihovu tvrdnju da oni na nas gledaju kao što mi gledamo na mrave u mravinjaku ili na neku tamo vrstu u prašumama amazonije...

Можеш имати и жену/мужа и десеторо деце, и живе родитеље, бабе и деде итд., можеш имати и псе и мачке и жабе и зечеве и не знам ни ја шта све. Па опет можеш бити усамљен. А можеш бити потпуно сам а опет не бити усамљен. На крају сви умиремо сами. Тада смо сви усамљени. А то пас, мачка итд. важи неко опште правило да је пас човеков најбољи пријатељ, што и јесте, некад већи од човека самог и када чујем да неко има пса, не мислим о том неком да је усамљен па због тога има пса, него баш насупрот. Да ли се онда венчавамо само зато да не бисмо били усамљени? Да ли само зато правимо децу? А када чујем да неко има мачку онда знам да је тај и усамљен (или ми бар тако досадашње искуство говори) . . .

Pas je lojalan, veran, raduje se svemu sto mu pruzimo. Mislim da je u pitanju bitno tada da se ima neki ljubimac ako nema emotivne reakcije i ispunjenosti. Znam samotnjake koji imaju oko 60 i imaju samo macke a drugi nemaju nikakve ljubimce.

Moja komšinica Ljilja kaže da je pas od Boga,
a mačka od đavola.
Kad im se uporede ponašanja i odnos sa gazdom,
ima tu nečega....!

To hranjenje pasa i mačaka lutalica izražava samoću, tugu i potrebu za ljubavlju !

U pravu si ti, strasno sam usamljena kad zakasnim na predavanje da bih kupila nesto da nahranim psa lutalicu a autobus mi pobegne ispred nosa...ili kad moj tata svako jutro nosi hranu nekom dobermanu koga je neki, preko noci socijalizovan tip, izbacio na ulicu... i kucicu mu je napravio, kaze da tesko podnosi zimu:heart:

Pa i macke su po prirodi takve, nisu privrzene gazdi, otud je i bliskost sa mackama manja nego sa psom.
Pas prosto trazi ljubav, macki je dovoljno da je toplo i da je sita.
Nemam uslove ali bih volela da imam psa.

Na unutrašnjoj strani korica enciklopedije pasa piše "Mi psima pružamo višak naše ljubavi,
vremena i pažnje.
Oni nama sve što imaju....
To je najzahvalnije biće, koga je čovek ikada sreo."

To hranjenje pasa i mačaka lutalica izražava samoću, tugu i potrebu za ljubavlju !

Постоје само пси луталице. Мачка увек нађе своје место и некога ко о њој брине.

Мачка никада не изгледа као врећа туге.

- - - - - - - - - -

Moja komšinica Ljilja kaže da je pas od Boga,
a mačka od đavola.
Kad im se uporede ponašanja i odnos sa gazdom,
ima tu nečega....!

Твоја комшиница је глупа крава.

Постоје само пси луталице. Мачка увек нађе своје место и некога ко о њој брине.

Мачка никада не изгледа као врећа туге.

- - - - - - - - - -

Твоја комшиница је глупа крава.

Ne bih se složio sa tom ocenom.
Posebno, jer je gospođa Ljilja jedna fina dama.
A, drugo, jer odlično pravi oblande !

to znaci da imas saosecanje za druga bica i da ne mislis da si sam na ovoj planeti
Mislim da bi im Srbi ukrali leteci tanjir .Morali bi sletiti negdje na sjevarni pol .
Mada bi im i tamo Srbi ukrali leteci tanjir .z:mrgreen:

kad smo mogli maznuti onaj cuveni bicikl,sto ne bi mogli jedan leteci tanjir

Власници паса који живе на мојој адреси уопште не скупљају говна својих штићеника, око зграде је права изложба разноразних екскремената - што у распадању, што свежих.

Наведени људи су и иначе пример неваспитања и асоцијалног понашања.

Back