Da li dozvoljavate gostima da puše u vašoj kući?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A vi ste nepušač

Povela se diskusija na Twiteru kada je jedan tviteraš napisao da više ne ide kod prijatelja jer ne dozvoljavaju da se puši kod njih u kući.

Šta vi mislite o ovome..?

Pogledajte prilog 1254870

mislim da je njegova odluka ispravna
ako ce se ponasati tako neprihvatljivo kod njih u gostima najbolje da tamo i ne ide

ne pusimo u stanu, ne dopustamo gostima da puse u stanu
na terasi imamo ugaonu i mjesto gdje mogu sjesti i zapaliti u miru

ne pusimo u stanu, ne dopustamo gostima da puse u stanu
na terasi imamo ugaonu i mjesto gdje mogu sjesti i zapaliti u miru
Pa gde su te silne terase sa ugaonim, ja ne videh još nijednu?
Kod mene se podrazumeva da:
a) Ako idem kod ljudi koje ne poznajem tako dobro, ne palim i ne pitam.
b) Ako ima dece u stanu/kući, isto ne palim i ne pitam.
c) Ako su mi stvarno dobri prijatelji, oni me teraju da zapalim, ja izbegavam koliko god mogu.

P.S.
Mnogo mi je gori običaj ovih dođoša da teraju ljude da se izuvaju kad uđu u kuću, a još ako im dođu rođaci sa sela...
To dobiješ momentalno kancer od smrada.

Pa gde su te silne terase sa ugaonim, ja ne videh još nijednu?
Kod mene se podrazumeva da:
a) Ako idem kod ljudi koje ne poznajem tako dobro, ne palim i ne pitam.
b) Ako ima dece u stanu/kući, isto ne palim i ne pitam.
c) Ako su mi stvarno dobri prijatelji, oni me teraju da zapalim, ja izbegavam koliko god mogu.

P.S.
Mnogo mi je gori običaj ovih dođoša da teraju ljude da se izuvaju kad uđu u kuću, a još ako im dođu rođaci sa sela...
To dobiješ momentalno kancer od smrada.

ne znam gdje su silne
mi smo svoj stan namjestali kako nama odgovara

sto se izuvanja tice
i mnogi drugi narodi to praktikuju
japanci npr

i generalno, ako ti se ne svidja kako netko zivi ili ne zelis postovati pravila njegovog doma
slobodan si da ne ides u goste
to ti pravo nitko ne moze i nece uskratiti

Poslednja izmena od moderatora:
Ne bih nikad zapalila u prostoriji gde borave deca. To što su neki ljudi pušači, ne znači da su svi neuviđajni.
P.S. Pre par dana sam bila na službenom putu,...u nekom lokalu svratili na piće, gde je bilo zabranjeno pušenje. Pitam da li imaju prostoriju za pušače,...kažu da nemaju! Ustajem da napustim lokal i za mnom napuštaju lokal i ostali, iako nisu svi pušači.
Ali da,...takve lokale i mesta, napuštam iz momenta!
siguro su se bas bili potresli sto si sa svojim čoporom napustila lokal! :lol:

When_Nurses_Smoked_In_Hospitals.jpg

CigsInHospitals-1024x576.jpg

Ono kati odredjeni doktori objasne da je dim štetan samo od cigare dok jedeš čajnu punu industrijskog karmina i zaliješ se hlorisanom vodom punom kamenca i opiljaka sa cevi, udri Mile...

ovo je postao svet nepusaca, ne znam za: Непушачи морају да изађу јер пушачи никога не уважавају.
bice da je cesce obrnuto?
Pa pazi pre par godina sam bio u restoranu jednom, vazi za bolje u NSu, namerno nepusacka Zona, u sred jela konombar spaja tri stola I dolazi grupa od jedno 15 ljudi, seda za sto I svi do jedne osobe puse. Kada sam pitao konobara dal bas mora da se pusi kada je nepusacki deo, dobijem odgovor pa zauzet je bio pusacki.. Ja sam ga na to pitao ako je zauzet sada wc jel mogu ja da pisam u cosku? U zivotu nisam video blentaviji izraz lica..

Takodje poredis babe I zabe... Niko te nece terati iz kafica ako je dozvoljeno pusenje, cak dozvoljavaju da se puse I elektronske cigare I one druge...
Al pazi da li mislis da bi pusaci trebali da placaju dodatno/skuplje zdravstveno..?

Pa pazi pre par godina sam bio u restoranu jednom, vazi za bolje u NSu, namerno nepusacka Zona, u sred jela konombar spaja tri stola I dolazi grupa od jedno 15 ljudi, seda za sto I svi do jedne osobe puse. Kada sam pitao konobara dal bas mora da se pusi kada je nepusacki deo, dobijem odgovor pa zauzet je bio pusacki.. Ja sam ga na to pitao ako je zauzet sada wc jel mogu ja da pisam u cosku? U zivotu nisam video blentaviji izraz lica..
:hahaha:

Takodje poredis babe I zabe... Niko te nece terati iz kafica ako je dozvoljeno pusenje, cak dozvoljavaju da se puse I elektronske cigare I one druge...
pricas samo o srbiji?
Al pazi da li mislis da bi pusaci trebali da placaju dodatno/skuplje zdravstveno..?
vec placaju vise nego ostali.

pricas samo o srbiji?
Pa u Srbiji, ako je dovoljeno svi do jednog ce pusiti, za vreme jela, posle jela... A sa elektronske da isto, eno loft kafic u Promenadi, nije dozvoljeno pusenje u lokalu ( samo u basti) uvek krcato I tek po koja osoba pusi te elektronske..
vec placaju vise nego ostali.
Ko placa? U Srbiji placas zdravstveno preko firme, tj firma placa, ne placa vise ako je osoba pusac...

A da se popnes 10 spratova a ne zadises? Predjes 10kg, pretrcis 2km?

trcala sam do povrede kicme i isla u teretanu, pre toga sam jahala i trenirala taekwondo bez ikakvih problema. zivim na 4 spratu vise puta dnevno idem peske, jer lifta nema (ok, nije 10, ali nemam problem sa penjanjem). najveci deo zivota sam se bavila nekim sportom, ali to nikad nije uticalo na to da prestanem da pusim. mozda i zato sto sma najveci deo zivota jela pravilno i zdravo.
meni ni dan danas nije jasno zasto ljudi misle da sport iskljucuje cigarete.

ovede sve neki osetljivi, nezne dusice, udisale cist planinski vazduh :lol:, ja avaj rodjena u bg, sto rekose neki ceo zivot ovaj bg vazduh udisem, valjda se i organizam adaptira.

Pa u Srbiji, ako je dovoljeno svi do jednog ce pusiti, za vreme jela, posle jela... A sa elektronske da isto, eno loft kafic u Promenadi, nije dozvoljeno pusenje u lokalu ( samo u basti) uvek krcato I tek po koja osoba pusi te elektronske..

citaj malo pazljivije: 'ovo je postao svet nepusaca' a ne 'srbija'.
to sto je u srbiji tako kako jeste vise je izuzetak a ne pravilo.

Ko placa? U Srbiji placas zdravstveno preko firme, tj firma placa, ne placa vise ako je osoba pusac...
placas li ti taksu na luksuz (na primer: cigarete, alkohol) kao nepusac? Pa ne.
Dakle, neko ko pusi vec placa vecu taksu od tebe. (osim ako nisi poklonik kapljice pa placas drugi luksuz)
pusenje je skupocena rabota.

citaj malo pazljivije: 'ovo je postao svet nepusaca' a ne 'srbija'.
to sto je u srbiji tako kako jeste vise je izuzetak a ne pravilo.

placas li ti taksu na luksuz (na primer: cigarete, alkohol) kao nepusac? Pa ne.
Dakle, neko ko pusi vec placa vecu taksu od tebe. (osim ako nisi poklonik kapljice pa placas drugi luksuz)
pusenje je skupocena rabota.
Ko puši plaća taksu na kupovinu, ne na pušenje.

Back