Da li dozvoljavate gostima da puše u vašoj kući?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koliko su smešni komentari da su pušači samoživi, te ovakvi te onakvi... Eto ja nisam sebična, nikad ne bih zapalila cigaretu ako sam kod nepušača/osoba kojima smeta duvanski dim/gde ima dece itd itd...
Jezim se od nepušača koji padaju mrtvi kada osete duvanski dim..ok smeta ti i kazi to ali kada počnu da drame pih...:dash::cross:

Ja se jezim od svih pusaca koji pocnu da puse a da ne pitaju da li to nekome smeta.
Ili, recimo, koji zapale cigaretu u restoranu. Her, hrana i cigare?!?! Pa to samo jos na retardiranom balkanu postoji!

citaj malo pazljivije: 'ovo je postao svet nepusaca' a ne 'srbija'.
to sto je u srbiji tako kako jeste vise je izuzetak a ne pravilo.
Pa posto pise u goste a ovo je srpski forum citaj Srbija...
placas li ti taksu na luksuz (na primer: cigarete, alkohol) kao nepusac? Pa ne.
Dakle, neko ko pusi vec placa vecu taksu od tebe. (osim ako nisi poklonik kapljice pa placas drugi luksuz)
pusenje je skupocena rabota.
Cekaj a sto meni duva i lice, sto moram da perem garderobu nakon pola sata prevedinih u zatvorenoj prostoriji.

Kakvu taksu placa? Placa drzavi, ne placa meni sto ce meni sjebati zdravlje jer mi duva u lice

trcala sam do povrede kicme i isla u teretanu, pre toga sam jahala i trenirala taekwondo bez ikakvih problema. zivim na 4 spratu vise puta dnevno idem peske, jer lifta nema (ok, nije 10, ali nemam problem sa penjanjem). najveci deo zivota sam se bavila nekim sportom, ali to nikad nije uticalo na to da prestanem da pusim. mozda i zato sto sma najveci deo zivota jela pravilno i zdravo.
meni ni dan danas nije jasno zasto ljudi misle da sport iskljucuje cigarete.
Pa ja mogu to sve a danisam trenirao taekwando :)

Niko to ne govori vec samo da misljenje da pusenje ne smanjuje kapacitet pluca, truje organizam i ostala sranja je zapanjujuci
ovede sve neki osetljivi, nezne dusice, udisale cist planinski vazduh :lol:, ja avaj rodjena u bg, sto rekose neki ceo zivot ovaj bg vazduh udisem, valjda se i organizam adaptira.
Tesko, ne udises vazduh koji je u zatvorenom, odes lepo u garazu, statrujes auto, zatvoris sve i velike sanse da nakon 10min neces izaci ziva... Pa ne stavljas usta direktno na auspuh pa da poredis.

Ок, бесмислена расправа са пушачима јер не желите да прихватите да сте зависници и одмах сте спремни на свађу.
Ljudi koji puse, upravo puse zato sto su zavisnici od pusenja. Inace ne bi pusili. Ako mislis da oni toga nisu svesni i da im to cak mozda i smeta mislim da si se prevario. E sad ti ocigledno nesto nisi zadovoljan tom cinjenicom, pa zelis da inteziviras svoj dozivljaj, i natrljas sve to nekom pusacu na nos. Sta ocekujes da bude reakcija? Necu da te pitam jer vec znas. Hoces da izazoves nekog da se posvadja.

Da nemas takav stav kakav imas, niko ti se ne bi obratio, a ti ocigledno zelis da izazoves svadju da bi ubo poen i time dokazao sebi svoj stav. Iako ti je vecina pusaca odgovorila ovde vrlo blago bez konflikta to ti nije dovoljno, pa prelazis i na vredjanje. Drugi nivo na koji ide isto pitanje: Sta ocekujes da bude reakcija? Necu da te pitam jer vec znas. Hoces da izazoves nekog da se posvadja.

Da li su pusaci odmah spremni za svadju? Nista vise ni manje od bilo koga drugog koga izazoves. U Srbiji su ljudi odma spremni na svadju i uz cigaru i bez nje.

Ako ja mogu da se suzdrzim da ne pusim kad znam da nekom smeta, onda i ti mozes da se suzdrzis, pa da ne izazivas ljude i guras im prs u oko.

Alal ti kultura.

Pa posto pise u goste a ovo je srpski forum citaj Srbija...

Cekaj a sto meni duva i lice, sto moram da perem garderobu nakon pola sata prevedinih u zatvorenoj prostoriji.

Kakvu taksu placa? Placa drzavi, ne placa meni sto ce meni sjebati zdravlje jer mi duva u lice
Vidim da si i ti nadrndan kao i onaj drugi - zapali cigaru, pa se smiri.

Ja se jezim od svih pusaca koji pocnu da puse a da ne pitaju da li to nekome smeta.
Ili, recimo, koji zapale cigaretu u restoranu. Her, hrana i cigare?!?! Pa to samo jos na retardiranom balkanu postoji!
Rođen si na "retardiranom" Balkanu. Nemoj me razočarati kao čovjek. Ne pljuj na ono gdje si stvoren, gdje si rođen i ono što jesi taman se selio sve dalje i dalje :)

Calm down, calm down... :mrgreen:
Ja se jezim od primitivnih ljudi koji misle da je svugde bolje nego u njihovoj zemlji...
Da da, u drugim zemljama te ljube u kakanu guzu i placu ako ti duvanski dim zasmeta..

Pusac mora da pusi i njegovo moranje je bitnije od tudje zelje da ne uduse duvanski dim!
Sebicno!
Tesko ce to dodji u Srbiji, sto ti i ja vidjamo ovde.

Auuuu...
sestra ima situaciju: Svekrva je strastveni pušač, a ona ne dozvoljava da se puši kod nje.
Namrzla je svekrva malo po malo, užas, ali sve je krenulo od cigarete.
"Kafu pijem, idem na terasu!"
"Dete volim, zna mi se mesto, terasa!"
Rodilo se dete u komšiluku... Roditelji pušači.. ljudi, svekrva moje sestre ide tamo i uživa, živi najbolji život, obožava dete, angžuje se za bilo šta u pola noći ili dana. :)
Zanimljivo, ako ništa drugo.

Tesko, al tebi ocigledno neko drma kavez
meni, ne, meni su ljudi u Srbiji bili pusaci ili ne izuzetno fascinantni, i sa njima volim da pricam i da se dobro i lepo druzimo, ja nisam od onih koji dele ljude na pusace i nepusace, nego da li su ljudi ili nisu. Moj kavez je sasvim uravnotezen. Ne moras da mi verujes, ja nisam odgovoran za ono sto si ti shvatio da sam ja rekao.

Rođen si na "retardiranom" Balkanu. Nemoj me razočarati kao čovjek. Ne pljuj na ono gdje si stvoren, gdje si rođen i ono što jesi taman se selio sve dalje i dalje :)

Jok, nego šta je nego retardirani?
Jel zaostaje po svemu? Zaostaje. Retardiranost je sinonim za zaostalost.
A stvari nazivam pravim imenom, i zabole me da li se to nekome svidja i da li cu nekoga da razocaram kao covek 😊

I, vidis, jedna od stvari koja me je oduvek nervirala je sto na balkanu kritiku shvataju kao "pljuvanje", i onda se zainate i umesto da se nesto koriguje, jok - to ide u jos gore.

Ceo svet smanjuje pusenje, izbacuje pusenje iz zatvorenih prostorija, Novi Zeland cak ide ka tome da skroz zabrani da svi rodjeni 2009. i kasnije ne mogu nikada da kupe cigarete, itd....

A na balkanu - jok! Udri kontru celom svetu. Nebeski narod!

Pa bas zato sto se ponasamo kao retardi, zato i izumiremo.

Srbija ima 850.000 stanovnima manje nego pre 11 godina. U BIH i Hrvatskoj je jos gore.

Razmisli o tome.

Calm down, calm down... :mrgreen:
Ja se jezim od primitivnih ljudi koji misle da je svugde bolje nego u njihovoj zemlji...
Da da, u drugim zemljama te ljube u kakanu guzu i placu ako ti duvanski dim zasmeta..

Pa bar mogu da udjem u restoran i jedem kao covek, da mi smrdljivi pusaci ne zagadjuju jelo smrdljivim dimom.

Zato me balkan vidja samo kad dodjem nekom na sahranu.

Vjecnaja pamjat!

Jok, nego šta je nego retardirani?
Jel zaostaje po svemu? Zaostaje. Retardiranost je sinonim za zaostalost.
A stvari nazivam pravim imenom, i zabole me da li se to nekome svidja i da li cu nekoga da razocaram kao covek 😊

I, vidis, jedna od stvari koja me je oduvek nervirala je sto na balkanu kritiku shvataju kao "pljuvanje", i onda se zainate i umesto da se nesto koriguje, jok - to ide u jos gore.

Ceo svet smanjuje pusenje, izbacuje pusenje iz zatvorenih prostorija, Novi Zeland cak ide ka tome da skroz zabrani da svi rodjeni 2009. i kasnije ne mogu nikada da kupe cigarete, itd....

A na balkanu - jok! Udri kontru celom svetu. Nebeski narod!

Pa bas zato sto se ponasamo kao retardi, zato i izumiremo.

Srbija ima 850.000 stanovnima manje nego pre 11 godina. U BIH i Hrvatskoj je jos gore.

Razmisli o tome.
Retardirano je ne poštovati različitost. Možda si ti otišao sa "retardiranog" Balkana ali nije "to" otišlo iz tebe. Ja sam nepušač, nikada neću zapaliti cigaretu ali poštujem i prava pušača kao što oni poštuju prava nepušača.
I nadam se da nemaš namjeru da me uvjeravaš da se puši samo na "retardiranom" Balkanu, jer gle čuda, i ja putovala, bila, čak i živjela daleko od Balkana.
I sve dok se ponašaš tako, bahato i arogantno, sve dok sa visine gledaš mjesto gdje si postao-nema od tebe gospodina, mili moj :)

Pa bar mogu da udjem u restoran i jedem kao covek, da mi smrdljivi pusaci ne zagadjuju jelo smrdljivim dimom.

Zato me balkan vidja samo kad dodjem nekom na sahranu.

Vjecnaja pamjat!
Zaigrajmo naše kolo
a ko nece neka putuje
ja ostajem oooovde
ne valja al' dobro je :whistling:
Ne znam svetski putnice jesi li svestan da pusaci koje boli uvce da li ti smeta dim postoje svugde a ne samo kod nas. I sa takvim stavom ni na sahrane te vise nece zvati, iako se tu slavljenik mnogo ne pita ali i njega bi smorio garantujem:cmok2:

ma kakav osvezivac,probao jednom i kada prestane njegov miris,duvan se oseca jos gore.Preko leta mozes da luftiras koliko hoces,ali zimi ne moze da se podnese duga promaja.zato smo i nabavili i nabavljamo svece,ne samo za duvanski dim,vec i za mirise kada se sprema hrana.Pogotovo kiseli kupus.
mene boli glava od tih mirisljavih sveca...

Retardirano je ne poštovati različitost. Možda si ti otišao sa "retardiranog" Balkana ali nije "to" otišlo iz tebe. Ja sam nepušač, nikada neću zapaliti cigaretu ali poštujem i prava pušača kao što oni poštuju prava nepušača.
I nadam se da nemaš namjeru da me uvjeravaš da se puši samo na "retardiranom" Balkanu, jer gle čuda, i ja putovala, bila, čak i živjela daleko od Balkana.
I sve dok se ponašaš tako, bahato i arogantno, sve dok sa visine gledaš mjesto gdje si postao-nema od tebe gospodina, mili moj :)

Kakve veze ima postovanje razlicitosti sa pusacima?

Ne smeta mi sto je neko pusac, ali mi smeta kad pusi onde gde ja jedem!!!

To je elementarna nekultura, i to mi smeta. A to na balkanu skoro svi rade.

I da, nisam ja gospodin, niti zelim da to budem. Ti mislis da sam ja otisao trbuhom za kruhom? Pa u Srbiji sam zaradjivao dvocifreni broj prosecnih plata.

Otisao sam da zivim u sredini gde je AQI uvek u zelenom polju, gde mogu da vozim bajs bar 10 meseci godisnje i po stazama bez da brinem da me bahati vozaci pregaze, i da mogu detetu da pruzim veci izbor.

I da mogu da jedem ko covek bez dima, jer 70-80% mojih obroka je u restoranima.

Osoba koja zapali cigaru pored nekoga ko jede je najveci retard.

Back