Da li da instaliram windows 7 ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja se nisam dobro izrazio, kada sam spomenuo slabije racunare, mislio sam na iskljucivo starije. Normalna je stvar da nema vise podrske xp-a na novijim racunarima, tako i treba da bude ako zelimo napredak u oba pravca, mislim na hardver i softver. Sto se tice W8, slazem se da je dosta naklonjena METRO-u, ali sam odaziv sistema je neuporedivo bolji od W7. Mada, dobra vest jeste da sada, kada izbace 8.1, moci cemo da iskljucimo METRO u potpunosti, i koristiti deo sistema koji je samo za desktop racunare namenjen.

Видим води се полемика о свему и свачему,па ајде да нешто кажем.
Saul Goodman,немогуће да сам систем толико заузима ресурса,вероватно да имаш малвер,ситуација је најближа реалној како је описао снејкс.Значи,преко 1.5 гб може ићи баш тако.(Лично искуство),
Затим,вин 8 не може бити никако безбеднији од седмице самим тим што је нов,нису све слабости уклоњене и за то је потребно време,Постоји оправдана сумња да вин 8 има "уграђен" бекдор " што смањује вашу сигурност. Неко ће поверовати у то,неко неће,на вама је одлука.Бржи дефинитивно јесте,али ако бирам између сигурности и брзине увек гласам за прву опцију.

Видим води се полемика о свему и свачему,па ајде да нешто кажем.
Saul Goodman,немогуће да сам систем толико заузима ресурса,вероватно да имаш малвер,ситуација је најближа реалној како је описао снејкс.Значи,преко 1.5 гб може ићи баш тако.(Лично искуство),
Затим,вин 8 не може бити никако безбеднији од седмице самим тим што је нов,нису све слабости уклоњене и за то је потребно време,Постоји оправдана сумња да вин 8 има "уграђен" бекдор " што смањује вашу сигурност. Неко ће поверовати у то,неко неће,на вама је одлука.Бржи дефинитивно јесте,али ако бирам између сигурности и брзине увек гласам за прву опцију.

..........a, zašto ti ovo boldiraš, pa nismo ćoravi, vidimo čitati....:lol::lol:

za sve neverne tome koliko troši čist win7 pro 32 bita
Clipboard02.jpg

Koliko si mu procesa isključio pa je u trenutnoj upotrebi samo 31...Trenutno koristi 58 % fizičke memorije. Šta se dešava kada se pokrene Mozilla Firefox, je li instaliran antivirusni program.....Koliko vidim samo si podigao Windows..Daj nam i sliku procesa....

zašto sam napisao 450 sa svim programima ima da leti na 512 , tvoj problem je što ne znaš gde su granice - ultimate 32-bitna troši oko 650 i ide do 900 , 64 bitna ultimate sama troši oko 1gb a jako ga je teško nagurati preko 1,5 gb izuzev programima za virtuelizaciju i sl.
inače za tvoj info xp sp3 sam troši 280mb-a bez antivirusa i bez pratećih programa

- - - - - - - - - -

da se samo baviš testiranjem sistema znao bi to i bez mene

zašto sam napisao 450 sa svim programima ima da leti na 512 , tvoj problem je što ne znaš gde su granice - ultimate 32-bitna troši oko 650 i ide do 900 , 64 bitna ultimate sama troši oko 1gb a jako ga je teško nagurati preko 1,5 gb izuzev programima za virtuelizaciju i sl.
inače za tvoj info xp sp3 sam troši 280mb-a bez antivirusa i bez pratećih programa

- - - - - - - - - -

da se samo baviš testiranjem sistema znao bi to i bez mene

Završio sam ja stobom, ne vrijedi, mislim da je tvoj problem što ne znaš svoju granicu...ali, naučio sam iz tvojih postova ono što nikada ne bih naučio, a to je da su ljudske gluposti bez granice...ali eto, i moja je glupost što sam se upustio u polemiku sa tobom kada su svi ostali odustali.......pozdrav.....i pozdravi prijateljicu...

Poslednja izmena:
Ništa nisi zgriješio, nastavi tako raditi. Nastavi raditi instalacije na takve laptope. Pošto si najpametniji na ovom forumu a kao što neko reče komunikacija sa ostalim forumašima ti je na zavidnom nivou, u tom slučaju polemika sa tobom je samo gubitak vremena.....

Samo da dodam, puno mi znači kada ti lično nešto istestiraš. Onda sam siguran da je to tako i ne može drugačije da bude....

32 bitna verzija zahteva 512 mb, i ne prekucava preko, dakle maksimalno koliko moze taj sistem rama da uzme je 512 i naravno da nece savrseno raditi kada uzme svih 512mb od samog sistema, ostali programi ce ostati zaledjeni...

64 bitna verzija savrseno radi na 4gb, mada moze i na 2gb.

ponavljam da sam na 1.6ghz, 512mb ram-a, 256gk radio 2 godine opusteno i iskreno brzi mi bio od XP-a.

Teško da može za normalan rad win 7 ispod 1Gb,toliko se preporučuje kao minimum ( 2 gb puna kapa ) 512 mb jedino "goli sistem" bez ičega , čemu onda služi takav računar,sve je moguće izvesti međutim to je "mučenje" ako se pokrene recimo g chrome i otvore više od 5 -6 tabova 600-800 mb je zauzeto,Kada je ram iskorišćen preko 80 % već se oseća tromost . .Negde u proseku je normalno za win 7 x32 da se kreće u rasponu između 450-1200 mb (sistem+zastita+programi) .Preko toga samo zahtevnije igrice.

32 bitna verzija zahteva 512 mb, i ne prekucava preko, dakle maksimalno koliko moze taj sistem rama da uzme je 512 i naravno da nece savrseno raditi kada uzme svih 512mb od samog sistema, ostali programi ce ostati zaledjeni...

64 bitna verzija savrseno radi na 4gb, mada moze i na 2gb.

ponavljam da sam na 1.6ghz, 512mb ram-a, 256gk radio 2 godine opusteno i iskreno brzi mi bio od XP-a.

upravo tako,sistem se instalira baš radi programa,sigurno ne da gledaš i diviš se slici desktopa. Ne možeš da koristiš normalno programe na win 7 sa svega 512 mb .

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back