- Poruka
- 13.583
Ahhaahaa obozavam ovu forumasicu, kraljica
![]()
Jeste,jako mu je teško pitanje postavila,samo je odgovor lak...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ahhaahaa obozavam ovu forumasicu, kraljica
![]()

Jeste,jako mu je teško pitanje postavila,samo je odgovor lak...![]()
Мене само занима зашто сам ја, из блаженог непостојања, дошла у постојање?
Ок, чак и ако је одговор - да спознам себе, пошто ми се живот не чини као ишта друго до алатка за спознају себе; мене занима да ли ћу икад коначно спознати себе и више нећу на то морати да се враћам, или је то неко циклично, бескрајно путовање, што је ужасавајућа идеја?
Е баш ти хвала. Кад ти то ауторитативно напишеш - мора да је тако.

Човек нема душу! Најновија апликација за андроид смарт телефоне доказала (на основу анкетираног узорка од 80 стручњака из области неорганске хемије и машинства) да је свест само продукт импулса у мозгу
Моје питање је - и андроид смарт телефон има мозак, а и у њему импулсе, па где му је свест?

Ок, чак и ако је одговор - да спознам себе, пошто ми се живот не чини као ишта друго до алатка за спознају себе; мене занима да ли ћу икад коначно спознати себе и више нећу на то морати да се враћам, или је то неко циклично, бескрајно путовање, што је ужасавајућа идеја?
Priznaj da je kul...![]()
Ок, полако схватавам твоју класификацију - апсолут је оно што је вечно и непроменљиво, по себи, а пројекције искуства су ту зарад знања о себи
Моје питање је, кад се оконча то сазнавање себе, хоће ли опет доћи до неког сазнавања себе, где ће то што себе сазнаје опет себе заборавити ко је/шта је ради сазнавања себе?
Моје питање је, кад се оконча то сазнавање себе, хоће ли опет доћи до неког сазнавања себе, где ће то што себе сазнаје опет себе заборавити ко је/шта је ради сазнавања себе?
Човек нема душу! Најновија апликација за андроид смарт телефоне доказала (на основу анкетираног узорка од 80 стручњака из области неорганске хемије и машинства) да је свест само продукт импулса у мозгу
Моје питање је - и андроид смарт телефон има мозак, а и у њему импулсе, па где му је свест?
Супер што је апсолуту све у "сада", али мени није, ја перципирам промену и јасно перципирам "пре" и "после". Тако да за мене у овом стању, апсолутне никакве практичне вредности нема што је Апсолуту све у "сада", када ја нисам у апсолутном, него у релативном. И када кажем ја, мислим на сопствену свесну личност, не на "ја" као субјекат, тако да ми у том контексту одговарај, то желим да знам.Proces je VJEČAN, kao i sam apsolut (kao i Ja) nema ni početka ni kraja. Sve se dešava u SADA, sva prošla, sadašnja i buduća saznavanja. Ja sam uvijek u SADA. Ono što traje (što ima svoj očetak i kraj) jeste naše-moje (bića-koje-jesam) prisustvo u određenom spoznavanju, u razmjeni Subjekta-objekta. Traje dakle 'oživljaj' te razmjene (ovo 'oživljaj' mi se učini greškom pri kucanju ali kad pročitah šta sam otkucao shvatih da to i nije greška). Sama razmjena-odnos može da bude, kao što i uvijek jeste vječna, jer je prisutna u SADA. Spoznaja je proces koncentracije bića-koje-jesmo na određeni odnos. Biće-koje-jesmo to čini razumom , čineći izbor, pozajmljujući taj već postojeći odnos iz vječnosti (oživljavajući ga u svojoj Svjesnosti da bi smo ga u njoj i po percepciji karekterističnoj samo za nju i do-živili). Pri tome imamo i pravo da svoj doživljaj tog pozajmljenog odnosa sačuvamo kao već proživljeno iskustvo u memoriji svog razuma a ono 'oživljeno' tad vraćamo u njegovo 'uspavano-umrtvljeno' (za nas Ne-svjesno) stanje postojanja. SVE, apsolut i projekcija, JE U SADA.
Zar ne vidiš koliko sam sebe demantuješ?Kratak odgovor: Proces je VJEČAN.
.
.a. SVE, apsolut i projekcija, JE U SADA.
),ali su njegove analize veliki prodorKao da nisi čitala šta sam posprdno o "vremenu" pisao...Не мислим да тај исечак из његовог поста демантује оно што је он хтео рећи, иако мислим да је ово што Ја Који Јесам пише чист мистицизам, езотерично учење, не баш филозофија, али ок.
Под вечним вероватно подразумева оно што никад не почиње нити се завршава, што је непроменљиво и безвремено, а ти, фишерман, под вечно замишљаш вечно трајање времена, низање тренутака.

)To onaj poplašeni Amfioksus crnogorsko primorski i Majstor Jefta ...A ima li žena dušu? Na onom crkvenom saboru, zamalo da izglasaju da je nema...

Razgovarao sam sa drugom o tome da li ima života posle smrti, ja potajno verujem u reinkarnaciju, on želi da veruje u nju, ali smatra da čovek možda ne poseduje dušu.Kaže da je možda sve stvar hemijskih reakcija koje se dešavaju u mozgu, jer kaže ako bi postojala duša, kako onda ona pati, ako je odvojena od samog tela (bića) kada smo na primer bolesni. Naime, on je gledao neku emisiju gde su naučnici došli do toga da se sve može naučno objasniti.
Tema je dosta apstraktna i ne verujem da će mo naći rešenje, mene interesuje šta vi mislite da li čovek poseduje dušu ili je sve što se dešava plod nekakve hemije.
Супер што је апсолуту све у "сада", али мени није, ја перципирам промену и јасно перципирам "пре" и "после". Тако да за мене у овом стању, апсолутне никакве практичне вредности нема што је Апсолуту све у "сада", када ја нисам у апсолутном, него у релативном. И када кажем ја, мислим на сопствену свесну личност, не на "ја" као субјекат, тако да ми у том контексту одговарај, то желим да знам.
Шта мислиш - под процес је вечан? Да, ради, спознаје себе, то подразумева вечну инкарнацију?
Па чему онда тај процес, како се то окончава, има ли неког циља, ти хоћеш да кажеш да никада нећу спознати целовитост и коначно спознати себе? Ја сам престрављена.