Nema me jedan dan i odmah - lov na vestice!
@tema
Nikad ne reci nikad! I pre 50 godina nije bilo pojma o rasturanju Jugoslavije, a o jos jednom gradjanskom ratu - Boze sacuvaj! Pa ipak se desilo, gore nego sto je bilo ko mogao da sluti. Danas se odnosi izmedju bivsih Yu republika poboljsavaju, zdrave snage se teskom mukom probijaju prema povrsini, ali se probijaju, vreme prolazi, i pre ili kasnije ce bas svima da postane jasno da smo mi jedni pored drugih, iz te koze se nemere, dakle, ovako ili onako, MORAMO da budemo skupa, i pri tome je drzavna granica samo formalnost! Ja ne tvrdim da ce opet da se povampiri komunizam (iako ja i moji revolucionari punom parom radimo na tom), niti da ce biti zajednicka drzava, u pravnom smislu, dakle isti grb, zastava, himna, vojska (ne daj Boze), itd...ali ce saradnja da bude, sve veca i sve bolja, tako jednostavno MORA DA BUDE.
Koliko se god to ne svidjalo nekome, Srbija ce jednog dana da udje u EU, to je SIGURNO, a u njoj ce verovatno tada vec da bude Hrvatska, Slovenija i tako i tako, Makedonija ce da sledi, jedino ce BiH da ima najvecih problema. Ali vremenom ce se i to resiti.
E sad, onog dana kad to bude, kad bude jedna valuta, kad ne bude granica, kad vam gazda bude u Briselu, sta cete imati? Opet SFRJ, samo malo izmenjenu i sa drugim imenom. EU. HTELI VI TO ILI NE!