Da li biste voleli povratak SFRJ?

• Začetnik teme Začetnik teme was
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li biste voleli povratak SFRJ?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
AltinaD:
Све има свој почетак и крај па и ЕУ. ;)
Не бих ја имао ништа против те творевине, када би она имала исте стандарде према свима на Балкану...

Altina ta "tvorevina " ima iste standarde za sve u EU. Neki samo to neće da vide.
U svakom kraju leži novi početak. Ništa novo im Westen. ;)

monti7-krstas:
Eh hebiga Hektore :-( Po ure sam treba da pročitam preko 200 postova razmišljajući pri tom o sadržaju mog posta kad,-- ti ga objavi. Nije fer :p Jesi li ti neki moj mene nepoznati klon? Vielleicht ;) Evo ti jedna kafa :p
6c5v5l5.jpg

p.s. Zaboravio si Torrente po dobru spomenut :lol:

Servus Rambo Amadeus!!!

Ja sam spomenuo SVE, pitanje je gde ce ko da se prepozna, u to ne ulazim, al sam za tebe znao!

Pa EU ce doziveti istu sudbinu SFRJ..samo bez rata.
Te gluposti o "obecanoj zemlji"koju danas prosipaju u vidu EU je oduvek bilo..."novi svetski poredak" je prvi Hitler upotrebio kao termin...isto sranje drugo pakovanje.
A granice ce uvek biti vazne...te nebuloze oko toga da u EU nisu vazne je neistina.

AltinaD:
Све има свој почетак и крај па и ЕУ. ;)
Не бих ја имао ништа против те творевине, када би она имала исте стандарде према свима на Балкану...

To je druga prica ko ce kakve standarde da ima, kao clan EU, naravno da ne mozemo imati iste standarde kao Nemci, ali gore nece da bude, i to je ono najvaznije.
Isto tako ne igra nikakvu ulogu da li se to tebi ili meni svidja, poenta je da to DOLAZI, svidjalo se to nama ili ne.

hektorius:
To je druga prica ko ce kakve standarde da ima, kao clan EU, naravno da ne mozemo imati iste standarde kao Nemci, ali gore nece da bude, i to je ono najvaznije.
Isto tako ne igra nikakvu ulogu da li se to tebi ili meni svidja, poenta je da to DOLAZI, svidjalo se to nama ili ne.

Знам да ће доћи, и да ту ја ништа не могу. :|

nesha taxista:
Da ne bude zabune, nove Juge biti neće, ta je priča završena. Pravo pitanje je da li je trebala da se završi. Tu nemam dilemu: nije! To je bila zemlja koja je u svetu bila poštovana više od ove, kojoj je nuđen ulazak u EU još 1992., u kojoj mržnja nije bila ni na približno ovakvom nivou, s čijim smo pasošem mogli svuda ...

Socijalizam se mogao transformisati kao što je i učinjeno u svim istočnoevropskim državama, ali ostaje činjenica da smo onda bili ispred svih njih. A sada?

Ti na ovu temu gledaš malo drugačije ili da kažem, šire od postavljenog pitanja.
Ako me pitaš, da li postoji neki gorki ukus u ustima zašto, kako i zbog čega je rasturena Juga, slažem se potpuno sa tobom. Da li je to moralo tako biti, da li se mogao taj socijalizam, menjati za, kolokvijalno da se izrazim "švedski socijalizam", da li bi svi živeli bolje da nije bilo usijanih glavurdi nekih nedoraslih likova i vremena i mesta i značaja u kome su postojali i "carevali". Tragično je kad slušaš da je istoj toj "tamnici naroda" bio ponuđen, ili predstavljen ulazak u EZ....a gde smo mi danas, a gde bili pre 15 godina.Sve se slažem da je to vredelo očuvati na bilo kakav način, makar labavom konfederacijom.
Ali je tema prosto da li smo za neku novu Jugu...jednostavno nisam, mnogo je gorkih pilula popijeno u zadnjih 80 godina zbog takve ideje koja u svojoj izvornoj i osnovnoj srži nije loša, samo nije za ovako primitivan svet koji na ovom području obitava.

Pa sve to stoji ali se uvek naprasno zaboravlja u vezi toga za ulazak u EU ko je bio glavni protivnik...o tome je chak i Kiro Gligorov prichao.Glavni protivnik ulaska Jugoslavije u EU pre rata bio je Tudjman jer je rekao neshto tipa da"Hrvati ne mogu dozvoliti da ne iskoriste priliku da dobiju svoju nezavisnu drzavu,bla,bla...ma kolika cena bila".
Znachi ajde lepo da se prvo svi slozimo oko 1 chinjenice,a to je da je Jugoslavija propala iz 1 i samo 1 razloga a to je-separatstichke teznje 1 naroda-Hrvata.

filatelista:
Ti na ovu temu gledaš malo drugačije ili da kažem, šire od postavljenog pitanja.
Ako me pitaš, da li postoji neki gorki ukus u ustima zašto, kako i zbog čega je rasturena Juga, slažem se potpuno sa tobom. Da li je to moralo tako biti, da li se mogao taj socijalizam, menjati za, kolokvijalno da se izrazim "švedski socijalizam", da li bi svi živeli bolje da nije bilo usijanih glavurdi nekih nedoraslih likova i vremena i mesta i značaja u kome su postojali i "carevali". Tragično je kad slušaš da je istoj toj "tamnici naroda" bio ponuđen, ili predstavljen ulazak u EZ....a gde smo mi danas, a gde bili pre 15 godina.Sve se slažem da je to vredelo očuvati na bilo kakav način, makar labavom konfederacijom.
Ali je tema prosto da li smo za neku novu Jugu...jednostavno nisam, mnogo je gorkih pilula popijeno u zadnjih 80 godina zbog takve ideje koja u svojoj izvornoj i osnovnoj srži nije loša, samo nije za ovako primitivan svet koji na ovom području obitava.
Прво, можда је заиста непримерено говорити у фазону "шта би било, да је било"
јер, све штоо је било баш тако - било је. како , и зашто, је у ствари мање важно. Чим се десило - постојали су "дебели" разлози да се баш тако деси.

Друго, ја ипак не бих за то толико кривила "примитиван свет", како кажеш. дакле, народ.

Већ, пре свега - рђаву му - елиту.

А сем тога, и врло битан утицај неких спољашњих фактора, што се овде од неких негира, или минимализује, али, заправо, тај је фактор - пресудан.

Не мислим само на последњих двадесет година.

Него, у ствари - читаву историју, Балкана (задржимо се ту, јер нас то највише интересује, иако су принципи исти за читав свет).

Нарочито је битно и актуелно последњих, 150-200 година, да ипак сад не идемо даље.

Зато ја стално понављам, оно - погледајте мало темељније ту историју, па ћете схватити (надам се), зашто, рецимо, и "НЕ ЈУГОСЛАВИЈА", (што је овде конкретна тема).

Back