Да ли бисте напустили своју девојку у случају да је неко силује?

Да ли бисте напустили своју девојку у случају да је неко силује?

• да

• не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
da li je statistika takva ili ne, mislim da je manje bitno. po meni su bitniji razlozi. ne rade to zene uvijek iz ljubavi. ne ostaju one uz partnere alkoholicare, nasilnike, zrtve nasilja i druge zato sto je njihova ljubav bezgranicna i nesebicna. ostaju najcesce zbog nemogucnosti izbora, odn nesposobnosti da sebi u zivotu obezbjede pravo na izbor ili zbog drustveno odredjene uloge, odn zato sto okolina, porodica ocekuje to od nje.

Pa da... i naravno da kasnije optuze muskaraca jer je ona ostala.

Kod nas je po difoltu muskarac za sve kriv, a zene nemocne.
Ne bih se slozila bas sa tim.

Mogucnost izbora postoji uvek.. ali bas uvek

pa ako nekad treba da si uz devojku, onda je to kad prolazi najteže, a silovanje je jedan od tih perioda
mislim kakvo je to pitanje

Postoje i situacije kada te devojke zamrze muskarce, pa i svog decka, i bukvalno ga oteraju od sebe. A naravno, sam od sebe muskarac ne bi trebao u takvoj situaciji da joj okrene ledja.

Postoje i situacije kada te devojke zamrze muskarce, pa i svog decka, i bukvalno ga oteraju od sebe. A naravno, sam od sebe muskarac ne bi trebao u takvoj situaciji da joj okrene ledja.

ma najcesce nije u pitanju nikakva mrznja,vec strah,potpuno iracionalni strah kao posledica onoga kroz sta je prosla,sama situacija eventualne seks.bliskosti proizvede burnu reakciju,makar i da je u pitanju osoba za koju je sigurna da je bezrezervno voli i da je nikad ne bi povredila

:(

За све оне који сматрају да је питање глупо, и да нема смисла, одмах да кажем да постоји статистика која каже да у већем броју случајева мушкарци напусте своје девојке онда када су им најпотребнији, након што их је неко силовао :(
Шта бисте ви учинили у том случају?

Да ли бисте започели везу са девојком за коју знате да је била силована?

Да ми неко силује девојку тај би умро у најстрашнијим мукама. Девојку би подржао. Иначе једна девојка са овог форума ми је испричала да ју је дечко оставио након што је добила рак. Страшно.

Да ми неко силује девојку тај би умро у најстрашнијим мукама. Девојку би подржао. Иначе једна девојка са овог форума ми је испричала да ју је дечко оставио након што је добила рак. Страшно.

bilo je i obrnutih slucajeva. i ne samo to nego se trpala dok je decko bio bolestan. to mi se najvise zgadilo.

За све оне који сматрају да је питање глупо, и да нема смисла, одмах да кажем да постоји статистика која каже да у већем броју случајева мушкарци напусте своје девојке онда када су им најпотребнији, након што их је неко силовао :(

Najverovatnije nebih....Tada joj je potrebna sva moja ...pažnja...strpljenje...oslonac i ljubav da prebrodi tu psiholosku traumu...
Napustiti je ....posle svega što joj se dogodilo....bila bi nova trauma za nju....

Iz onoga što znam i što sam video i čuo....muškarci obično ostaju sa devojkom ...neko vreme....dok ne utvrde da li ta veza može da se nastavi....koliko toliko normalno ili ne...
Nekada su posledice silovanja preteške i za nju ....a i za njega.....i tada veza ...puca....

Šta bih učinio nije za postovanje.....

A da bi se uopšte započela veza sa takvom osobom, prvo je treba naučiti kakvi su ti "muškarci" koji siluju u suštini, pa tek onda ići dalje u vezi, ako je uopšte i moguća, zbog trauma i opšte generalizacije od strane takvih žena....

Kad bi se to desilo, meni lično ne bi bila nikakva prepreka da nastavim vezu sa njom. Trudio bi se da je razumem, naoružao bih se strpljenjem i tolerancijom i dao bih sve od sebe, ali nekad se jednostavno desi da tu traumu ne mogu da prevazidju nikada ili su potrebne godine i godine, a onda se bojim da naš odnos nikada ne bi bio ni približan onom pre tog događaja i ne znam koliko bih bio sposoban da održavam takvu vezu.

Da, ako je spremna za vezu i ako je uspela da prevazidje traumu.

Teme o silovanjima mi uteruju strah u kosti i pocinjem da se brinem za svoju bezbednost , pogotovu sto sam sklona pogledima odredjenih osoba (da ne kazem ludaka) koji su evidentni propust zdravstvenog sistema jer se setaju slobodni ulicama....

ali da se vratim na temu, lik koji napusti devojku iz tih razloga je nikakav covek i treba ga zaobici

Poslednja izmena:
Pa da... i naravno da kasnije optuze muskaraca jer je ona ostala.

Kod nas je po difoltu muskarac za sve kriv, a zene nemocne.
Ne bih se slozila bas sa tim.

Mogucnost izbora postoji uvek.. ali bas uvek

jeste, s tiim sto se mnogim zenama pravo na izbor svodi na skaknje s litice. lako je o izborima pricati nekom ko se uvijek moze vratiti tati i mami, ili su tata i mama omogucili da se dijete skoluje i sama sebi obezbjedi nezavisnost

Teme o silovanjima mi uteruju strah u kosti i pocinjem da se brinem za svoju bezbednost , pogotovu sto sam sklona pogledima odredjenih osoba (da ne kazem ludaka) koji su evidentni propust zdravstvenog sistema jer se setaju slobodni ulicama....

ali da se vratim na temu, lik koji napusti devojku iz tih razloga je nikakav covek i treba ga zaobici

nisam strasljiva osoba, valjda zato sto ne vucem nikakve traume, ali san imala priliku da slusam zenu koja je radila sa zrtvama silovanja u smislu pruzanja psiholoske i pravne pomoci. i u jednom periodu sam, pod utiskom svega sto sam cula, izbjeavala da bilo gdje idem sama. i ova zena je sama rekla kako cim sjedne u auto, automatski se zakljucava. iako ne dozivis nista slicno, dovoljno je da slusajuci upijes traume i strahove.
i sam cin silovanja i ne bude ono najgore sto one dozive, pravi pakao nastaje kad one odluce da prijave nasilnika i zapocne sudski proces. iskustva koja sam cula bila su nevjerovatna, od situacija u kojima se to desava do nacina kako se zrtva tretira tokom sudskog procesa. meni je drago sto sam cula ovdje ovakva misljenja, ali bojim se da u praksi vecina toga pada u vodu.

nisam strasljiva osoba, valjda zato sto ne vucem nikakve traume, ali san imala priliku da slusam zenu koja je radila sa zrtvama silovanja u smislu pruzanja psiholoske i pravne pomoci. i u jednom periodu sam, pod utiskom svega sto sam cula, izbjeavala da bilo gdje idem sama. i ova zena je sama rekla kako cim sjedne u auto, automatski se zakljucava. iako ne dozivis nista slicno, dovoljno je da slusajuci upijes traume i strahove.
i sam cin silovanja i ne bude ono najgore sto one dozive, pravi pakao nastaje kad one odluce da prijave nasilnika i zapocne sudski proces. iskustva koja sam cula bila su nevjerovatna, od situacija u kojima se to desava do nacina kako se zrtva tretira tokom sudskog procesa. meni je drago sto sam cula ovdje ovakva misljenja, ali bojim se da u praksi vecina toga pada u vodu.

Nisam ni ja plasljiva barem nisam bila, sto vise slusam o tome, sve vise pocinjem da se okrecem oko sebe , jer sam nedavno imala slucaj da me mentalno zaostali lik uhvatio za .... dok sam izlazila iz autobusa, i pratio me je do zgrade , pa sam morala bukvalno da pobegnem...toliko sam se bila istraumirala i od tad sam opreznija...

naci ces u udruzenjima za lecenje alkoholizma, na onkologiji ...

po statistikama- muskarac ostavlja neplodnu zenu, zena ne napusta neplkodnog muskarca vec izlaze svoje telo velikim stresovima vestacke oplodnje ... koja ne uspeva uvek

Nije mi bas jasno kakve veze ima alkoholizam s ovim al aj

odgovorila sam na postavljeno pitanje ...

slicna je situacija sa obolelim zenama, partner bezi ako moze ... dok zena ostaje uz partnera ... kao sto zenu alkoholicara partner napusta, dok zena cesto prodje mukotrpno lecenje ( a i bez toga ostaje uz partnera) ...

to su statistike

Nije mi bas jasno kakve veze ima alkoholizam s ovim al aj

statistike kriznih situacija

Zavisi kakva je situacija. Ako se ona u klubu "navatala" sa nekim i pristala da ode sa njim, da je on vozi kuci i sl u zelji da se malo "povataju" ali da ne dodje do sexa, ali on ode dalje nego sto ona zeli i na kraju dodje do silovanja, verovatno bih.
Ali ako je situacija da je neki manijak presretne u liftu, ulicici, ulazu i slicno i siluje je, onda naravno da je ne bih napustio. Bas naprotiv. Jos jace bih bio uz nju i pomogao joj da prodje preko te traume.
A manijaka bih trazio i ako bih ga nasao kastrirao bih ga.

Back