Да ли бисте напустили своју девојку у случају да је неко силује?

Да ли бисте напустили своју девојку у случају да је неко силује?

• да

• не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Fiamma

Iskusan
Poruka
6.964
:(

За све оне који сматрају да је питање глупо, и да нема смисла, одмах да кажем да постоји статистика која каже да у већем броју случајева мушкарци напусте своје девојке онда када су им најпотребнији, након што их је неко силовао :(
Шта бисте ви учинили у том случају?

Да ли бисте започели везу са девојком за коју знате да је била силована?

Pa cak i da je ta statistika tacna, ja ne bih krivicu iskljucivo svaljivao na muskarce. Nakon takve traume, mnogim zenama se zgade muskarci, pa ne daju momku da im pridje iako bi on zeleo da je tu za njih. Ustvari, ne bih nikom davao krivicu. Verovatno je to veoma zaebana situacija.
Licno, za mene to ne bi bio neki kriterijum da ne budem sa nekom devojkom ili zenom (da nisam u braku).

Замолила бих вас да не спамујете тему ако не желите да дате нормалне одговоре.

Е сада вређаш!!! Мој одговор значи није нормалан?!:rtfm:

Не бих напустио...а можда и бих...све зависи...:per:

Biću bezobrazan i pitaću direktno: jer tebe neko silovao, tek planiraš da te siluje ili skupljaš građu za kakav scenario?

Ovo gore sam se upitao već posle druge teme o silovanju koju si postavila (evo je i prva), i morao sam ovako da se izlanem nakon treće tvoje teme o silovanju.

Mslm, razumem da postoje fiksacije određenim pitanjima, ali ovo je preterano. Ukoliko se radi samo o tvojoj ljubopitljivosti zanemari budalu koja lupeta, ukoliko si pak ti ili neka tebi bliska (makar poznata) osoba žrtva silovanja i osećaš da ti (joj) je potrebna stručna pomoć, zaštita, informacije i podrška, pokušaj da se obratiš ustanovama i organizacijama koje su za to specijalizovane, pritom mislim kako na zvanične tako i na nevladin sektor. Adrese za kontakt možeš pronaći putem pretraživača.

---------------------------

Inače, tema je preozbiljna da bih uopšte imao konačan šbbkbb odgovor. I nešto o čemu ne želim da razmišljam.

Чињеница је да велики број мушкараца није у стању да се носи са силованим девојкама чак и ако су оне сексуално активне поново.
Тај који остави девојку ЈЕР ЈЕ СИЛОВАНА је слабић.
Бар да покуша да буде уз њу, АКО ЈЕ СТВАРНО ВОЛИ, па ако му је толико тешко или шта већ... е онда тек би требао да размишља како и шта даље.
Нисам за то да неко остане са неким само да му буде ту јер се то десило, али ако има љубави заиста, ваљда треба да се разуме да је то тренутак када на првом месту требаш тој девојци да будеш ПРИЈАТЕЉ! :rtfm:

Pa cak i da je ta statistika tacna, ja ne bih krivicu iskljucivo svaljivao na muskarce. Nakon takve traume, mnogim zenama se zgade muskarci, pa ne daju momku da im pridje iako bi on zeleo da je tu za njih. Ustvari, ne bih nikom davao krivicu. Verovatno je to veoma zaebana situacija.
Licno, za mene to ne bi bio neki kriterijum da ne budem sa nekom devojkom ili zenom (da nisam u braku).

Pravo kazes..i za manje stvari zene izgube vec ionako slabo samopouzdanje..inace me zanima dal bi zena sa mnom ostala kad ne bih mogao imati decu i zasto je odluka na nama u ruznim situacijama..ako ostajemo zbog njih a ne zbog sebe onda ko da ne zivimo

Biću bezobrazan i pitaću direktno: jer tebe neko silovao, tek planiraš da te siluje ili skupljaš građu za kakav scenario?

Ovo gore sam se upitao već posle druge teme o silovanju koju si postavila (evo je i prva), i morao sam ovako da se izlanem nakon treće tvoje teme o silovanju.

Mslm, razumem da postoje fiksacije određenim pitanjima, ali ovo je preterano. Ukoliko se radi samo o tvojoj ljubopitljivosti zanemari budalu koja lupeta, ukoliko si pak ti ili neka tebi bliska (makar poznata) osoba žrtva silovanja i osećaš da ti (joj) je potrebna stručna pomoć, zaštita, informacije i podrška, pokušaj da se obratiš ustanovama i organizacijama koje su za to specijalizovane, pritom mislim kako na zvanične tako i na nevladin sektor. Adrese za kontakt možeš pronaći putem pretraživača.

---------------------------

Inače, tema je preozbiljna da bih uopšte imao konačan šbbkbb odgovor. I nešto o čemu ne želim da razmišljam.

Па јеси безобразан, то није питање које се тако поставља Шта мислиш да и ако јесте, рећи ће то на јави? Могао си да је питаш на ПП ако те толико занима....

За све оне који сматрају да је питање глупо, и да нема смисла, одмах да кажем да постоји статистика која каже да у већем броју случајева мушкарци напусте своје девојке онда када су им најпотребнији, након што их је неко силовао :(

vrlo zabrinjavajuca statistika, ako je stvarno istinita. tesko covek moze reci nesto pametno na ovakvu temu, ako nekoga volis onda sa njim prolazis kroz sve, bez obzira kako to teske i velike prepreke bile, sa druge strane odgovor je jednostavan, naravno da bi bio sa takvom devojkom, ona za mene nije nista manje vredna od ostalih, u zivotu coveka vrednujem na osnovu casti i reci!
neko se rodi bogat, neko siromasan, neko slep, neko nepokretan.........ako dodje neka budala i odsece ti ruku,nogu,siluje te i dr. ti na to ne mozes da utices, i niko ne treba da te gleda kao manje vrednu osobu zbog toga!
naravno da ima svakavih ljudi, ja govorim svoj stav o ovome.

Па јеси безобразан, то није питање које се тако поставља Шта мислиш да и ако јесте, рећи ће то на јави? Могао си да је питаш на ПП ако те толико занима....
Retoričko pitanje, za neupućene... i ne zanima me odgovor, jer ja nisam ni stručan ni iskusan da pomognem žrtvi, ako postoji, te mogu samo da predložim da se obrati nekom ko jeste... Imaš pravo da sam trebao na PP, i izvinjavam se ako nekog vređa moj pristup, takav kakav je.

Traume ostaju na obe strane.
Kod zene strah od pogleda tog muskarca (svog muskarca) , na to kako je gleda drugim ocima, kako vise za njega nije ista, i mnogo toga sto je ona ubedjena da on oseca, Osecaj manje vrednosti. Mozda strah od ponovnog povredjivanja (iako je to muskarac kom veruje), nemogucnost opustanja odmah u prvim pokusajima sexa, krivica koju oseca jer je to tako i smatra da on nije zasluzio. Osecaj koji traje.

Kod muskarca ipak strah da je on ne povredi sada, nenamerno. Zbunjenost, nemocnost da ista promeni i strah da pokusa da promeni nesto.

Zasto se vezem za sex? Jer je on trauma , posledica i problem koji je konstantan u tome. Na kraju sex i jeste stabilnost jedne veze, a u ovom slucaju ta ista stabilnost je silovana i treba da se sastavi iz delica, a dobro poznata cinjenica je da savovi uvek ostaju, lako lomljivi i uvek bolni, osecaju se cak i pod laganim dodirom prstiju, i mogu da puknu pod naletom povetarca.

Niko ne moze da ti odgovori tacno na ovo pitanje. Ni onaj ko kaze da ne bih, ni onaj koji kaze da bi.
Najlakse je iz daljine davati savete. Najlakse je odluke donositi koje se ne ticu nas samih, najlakse je imati stav ako nemamo sopstvenu situaciju, a najgore moguce je biti siguran u nesto sto nismo doziveli.

Odsekao bi jaja majmunima koji su maltretirali moje voljeno bice i njihovim jajima nahrano svoje kerove.

slazem se da je tema preozbiljna da bi se svasta lupetalo, a pogotovo izrugivalo.
pitanje je istina upuceno muskarcima, jer se podrazumjeva da je zrtva zena.
ali, zrtva moze da bude i muskarac, ne od strane zene, nego od strane drugo muskarca. sto nije nimalo nevjerovatno u danasnje vrijeme.

Ovo prvo ti je na mestu. Znaci, ne k*njajte bezveze, ako nemate nista pametno da napisete. Sve neki likovi sa moodima do poda, koji su nasli na ovakvoj temi da hrane svoj ego. :roll:

Ovo drugo: skoro neverovatno tj. veoma retko, osim u tvorza - tamo je to svakodnevnica.

Pravo kazes..i za manje stvari zene izgube vec ionako slabo samopouzdanje..inace me zanima dal bi zena sa mnom ostala kad ne bih mogao imati decu i zasto je odluka na nama u ruznim situacijama..ako ostajemo zbog njih a ne zbog sebe onda ko da ne zivimo

po statistikama- muskarac ostavlja neplodnu zenu, zena ne napusta neplkodnog muskarca vec izlaze svoje telo velikim stresovima vestacke oplodnje ... koja ne uspeva uvek

da, ali danas svi nesto mute, koliko je poslova na ivici zakona, zavrse tamo i oni koji su mislili da im niko nista ne moze. o sitnim ribama da i ne govorim.
jeste, i meni je zatvor prvo pao na pamet kad sam pisala komentar, ali mislim da nije i jedino mjesto gdje se to moze desiti. muska prostitucija u homosexualnom smislu bice u porastu.
sta hocu reci. muskarac nikad ne moze da osjeti sta znaci biti zrtva. i dok god je tako svako njegovo ponasanje moze biti pogresno i neprihvatljivo. znaci, razmislite, i vi mozete biti zrtve silovanja i kako biste voljeli da se ponasa vasa djevojka, zena, koja svaku noc lijeze pored vas znajuci sta su vam radili.

Dobro, kakve veze to ima sa silovanim devojkama/zenama?

odgovorila sam na postavljeno pitanje ...

slicna je situacija sa obolelim zenama, partner bezi ako moze ... dok zena ostaje uz partnera ... kao sto zenu alkoholicara partner napusta, dok zena cesto prodje mukotrpno lecenje ( a i bez toga ostaje uz partnera) ...

to su statistike

@u visinama: oni koji su doziveli, sigurno mogu zamisliti kako je biti zrtva. Muska prostitucija isto nije nista novo, ima toga koliko hoces (sto ne znaci da se radi automatski o silovanju, bezveze...)

@tehduduk: priznajem da je tako kako si ti napisala. Necu pokusati da izvrcem realnost, kao sto neke zene pokusavaju (npr. kod pitanja koliko zena placaju alimentaciju a koliko muskaraca, a pogotovo cinjenica da su muskarci skoro bez sanse pred sudom u borbi da "dobije" decu nakon razvoda braka). Ajde da vidim i da su neke zene ovde realne i da priznaju to, kao sto sam ja priznao da "medju mojima" vecina likova su jajare koje napustaju bolesne, neplodne zene! Da vas vidim da li ste ozbiljne...Ajmo...

@tehduduk: priznajem da je tako kako si ti napisala.
Necu pokusati da izvrcem realnost, kao sto neke zene pokusavaju (npr. kod pitanja koliko zena placaju alimentaciju a koliko muskaraca

:confused: sta je pisac teo reci???
znamo da su alimentacije minorne

, a pogotovo cinjenica da su muskarci skoro bez sanse pred sudom u borbi da "dobije" decu nakon razvoda braka).

po propisima i muskarac moze dobiti dete na sudu ;)

Ajde da vidim i da su neke zene ovde realne i da priznaju to, kao sto sam ja priznao da "medju mojima" vecina likova su jajare koje napustaju bolesne, neplodne zene! Da vas vidim da li ste ozbiljne...Ajmo...

Sta da priznaju, da po razvodu dete cesto pripadne majci?
Od 15-te god deca se izjasnjavaju- povecava se mogucnost izbora. Sud dodeljuje decu podobnijem roditelju, onom ko ce se brinuti za dete ...

znam pricu da je muz u procesu pretio zeni da ce dobiti stan, a stan na njeno ime :lol: i da ce mu ona sa [Bdecom][/B] mahati u prozore

Sta da priznaju, da po razvodu dete cesto pripadne majci?
Od 15-te god deca se izjasnjavaju- povecava se mogucnost izbora. Sud dodeljuje decu podobnijem roditelju, onom ko ce se brinuti za dete ...

znam pricu da je muz u procesu pretio zeni da ce dobiti stan, a stan na njeno ime :lol: i da ce mu ona sa [Bdecom][/B] mahati u prozore

Diskvalifikovala si se ovim odgovorima. Dakle, ja sam lepo priznao i jasno rekao "tako je" na ono sto si ti tvrdila. A sa tvoje strane sam dobio na moja pitanja nebulozne odgovore, a pitanja su bila jasna kao suza. Dakle, to je slucajnost sto 95% (ili vise) dece zavrsavaju kod majki nakon razvoda braka??? O.K., vazi. Inace, jos mi napisi da poznajes 150 majki koje placaju alimentaciju deci koja zive kod oca i onda priznajem...pobedila si.

Dakle, ima li ozbiljnih odgovora? Ovo je bio bedan pokusaj. Ima li neka od vas zena mooda?

Back