Kako brzo uočiš da je neko glup?

Neki psiholozi su napravili spisak 7 stvari koje su pokazatelji.
Neki psiholozi… Meh…

1. Ja retko postavljam pitanja, imam tendenciju da proucavam istrazivanja.

2.Hronicno odlaganje obaveza - tu sam istaknuti clan kluba prokrastinatora, no odlaganje obaveza nije direktno povezano s inteligencijom, inteligentni ljudi su cesto lenjivci i prokrastinatori.

3. Ovde sam sampion, cim pocne prica o stvarima koje me ne interesuju- moj mozak se iskljuci, ne vidim zasto bih morao slusati rana opanjkavanja i beskorisne informacije.
Ovo je uglavnom znak introventne i introspektivne osobe i ADHD.

4.Na neke stvari se ljudi tesko prilagodjavaju, narocito u poznim godinama- no to ne znaci da su ti ljudi glupi.

5.Definitivno imam previse samopouzdanja u svoje znanje, cvrsto smatram se npr bolje razumem od ovih “nekoliko psihologa”, to me vise cini arogantnim nego glupim.

6. Tinejdzeri retko kada imaju razumevanja za tudja misljenja i ljudi koji su ideoloski zaslepljeni- no to samo po sebi ne znaci da su glupi, nekad su tvrdoglavi ili kontrasi itd…

7. Samorefleksija je vec znak da se radi o nekome ko je saleko napredovao, vecina ljudi nema razvihenu samorefleksiju i takodje to ne znaci da su glupi, nekima vrlo inteligentnim ljudima- prdio il divanio- isto dodje.

Back