Ne znam mozemo li doci do neke spoznaje a da ne ispadne 'filosofsko mudrovanje i naklapanje'

Tesko
Meni je veoma zanimljivo i ovo: ima dosta invalida koji ne bi sa invalidima. Znaci, da ne budemo nepravedni u zakljuccima. Nije tacno kako samo zdravi nece u vezu sa invalidima, nece ni mnogi invalidi sa invalidima. Ovo ne govorim samo iz svojih iskustava sa devojkama, vec uopste iz iskustava svih onih koje poznajem a koji su invalidi, i koji su pokusavali da ostvare, ili bar da udju u kakvu takvu vezu, ili bar seks kombinaciju, i sa zdravima i sa invalidima. Covek onda mora da se zapita( a opet da pazi da ne upadne u 'teoriju zavere'

) zasto je to bas toliko rasprostranjeno. Ok, ako stavimo na stranu ono karakter, licnost, navike, razmisljanje, interesovanja(a nikom idealan nije kao osoba), onda sta nam to ukazuje? Ukazuje da ostaje kao glavni i centralni razlog hendikep. Ali ne samo objektivna tezina, jer ako ima invalida koji mogu samostalno ili barem 50% koliko toliko samostalno, a ljudi se opet plase ulaska u vezu, onda je o dubok podsvesni strah. Ima misljenja da to treba posmatrati ono uobicajeno kao deo prava na odabir,kao npr kada neko kaze da nece saT sa ljudima koji su niski, ili koji su debeli, ili prosto neprivlacni. Ok, moze to i tako da se posmatra, da bi se eto mi invalidi mozda osecali lakse. Ali, realno, ja nisam primetio da je izbegavanje niskih i debelih toliko prisutno kao recimo eskiviranje veza sa invalidima.

Kao sto rekoh i medju samim invalidima ta eskiviranja postoje. Razummem ja da je to i prosto pravo na odabir. I ok, nije to smak sveta. Al znas kako se kaze, svakog zulja njegov kamen u cipeli. Odnosno svako prica o onom sto njega najvise zelja. Pa nisam ni ja izuzetak od toga

Priznajem, covek sam, sa vrlinama i manama. I eto zulja me to sto nemam uspeha u ljubavnom zivotu. Ne, ne tvrdim da je samo hendikep razlog za to, ali ne smartam ni da sam najgori covek na svetu. Ako je o karakteru rec. Tako da ja ipak mislim da je hendikep centralni problem kada je rec o nam invalidima i o vezama. Kao sto vec rekoh, to sam uocio izlazeci sa devojkama i jednim i drugim. I zakljucio sam da recimo zena bez obzira da li je invalid ili skroz fizicki zdrava podsvesno trazi, prizeljkuje zdravog muskarca. Razmislja na nacin zdrave zene. To sto je recimo zena invalid nece ponistiti njene prirodne receptore, i prirodne selektivne receptore prema muskarcima, odnosno biranje zdravog umesto hendikepiranog. Cak mogu reci da mi se cini da su devojke sa hendikepom vise neumoljive u toj selekciji, strozije prema muskarcima sa hendikepom, nego zdrave devojke. Mislim mene zanimaju jedino devojke zene

pa zato vise fokus stavljam na njih.

Ali, okvirno, mozemo reci slicno se ponasa i vecina muskaraca prema devojkama sa hendikepom. Iako mislim da su devojke u prednosti jer ionako traze zastitnika u muskarcu, oslonac. Mozda ce se pre muskarac odluciti za takvu vezu nego zena. Jer zena zeli i ocekuje da bude tretirana kao zena, u vezi. Znaci podsvest sve to radi, pravi blokade i usmerava ljude ka selekciji. Usmerava ih da se klone hendikepa kada je rec o vezama. I sve ono sto proizilazi iz hendikepa. Mislim na ogranicenja. Ovrnuo bih se i na ovo..procitao sam na prethodnim stranama pominjani su kompleksi, ogorcenost, ljutnja na ceo svet, 'agresija'..itd Kompleksi, ogorcenost i frustracije, to jesu nus pojave slazem se, ali to su posledice a ne uzroci. Misljenja sam da niko od invalida nema zelju da ima te nus pojave, ali da se prosto po inerciji stvari upada u to. Jung je to lepo obbjasnio objasnajvajuci slojevitost ljudske psihe. Pa kaze otprilike koliko se secam da 'l
judi posmatraju svoju vrednost kroz interakciju sa drugim ljudima. I osecaju se pozeljno i prihvaceno onoliko koliko nam okolina kroz tu interakciju potvrdi nasu vrednost'. Naravno, Jung nije govorio eksplicite o invalidima, vec o ljudima generalno. A to se odnosi i na nas invalide. Misljenja sam da bi se sve znatno smanjilo kada bi invalidi osetili da su prihvaceni prvo kroz inkluziju u drustvo(u skadu sa svojim fizickim i intelektualnim mogucnostima), a i kao moguci ljubavni partneri partnerke, seksualni partneri, bracni..itd. Svaki covek koji ima neki nedostatak fizicki nekako razumljivo da dodje do kompleksa.To nije dobro ni bas pohvalno, ali jeste razumljivo. Ako zbog tog nedostatka nije u mogucnosti da vodi koliko toliko ajd da kazem normalan zivot, ili ako pokusava da voodi normalan zivot, a oseca se odbaceno 'obelezeno' na neki nacin, nezeljeno. Kompleksi su tu razumljiv posledica, to se izbeci ne moze. Moze se samo drzti pod kontrolom, boriti u sebi protiv toga i postepeno prevazilaziti. Nije sramota obratiti se i psihologu ako treba, da bi se to prevazislo. Iskreno, ja u svom arsenalu borbe protiv svojih kompleksa imam i psihologa kada zatreba.