Da li bi ste uzeli madjarsko drzavljanstvo i postali gradjanin EU da mozete?

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Uzeo bih madjarsko drzavljanstvo. Persze!!!

• Da naravno odmah, dvojno drzavljanstvo

• Ne nikada

• Iskreno ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Danas imaš priliku da lako dobiješ blue card i otpočneš život u Nemačkoj,a možeš lako da se uglaviš i u Austriji.Čak i zatvorena švica više nije problem,s' obzirom da tamo posluje gomila srpskih firmi,ali i švajcarskih koje su povezane sa Srbijom (Alston npr.),a tu je i naravno američka zelena.Singapuru nedostaje 50.000 radnika,a tamo uz 2.500 dolara mesečno dobijaš i stan.Uz sve te mogućnosti,samo potpuni retard bira državljanstvo nesrećne i propale Mađarske....

Da brate samo Srbe cekaju tamo. :hahaha:

Klasican si Srbin. U masti deo ruskog carstva a u reali slepac gladni :D

Ако мора да се учи мађарски то би био невиђен смор. Ако може без неких захтева са мађарске стране, не би било лоше.

Ranije je moralo ,sada više čak ni to ne mora , ispuniš neki upitnik , doneseš krštenicu od nekog dede/babe ili pradede/prababe ko je rodjen na područiju Kund K monarhije ,a pošto su Madjari neskloni korupciji kao i mi , sve završiš za 250 evra i jednim cimanjem do tog Makoa pored Segedina di se izdaje pasoš , toliko je razradjeno sada da znam brdo ljudi koji vade samo u poslednjih 2 meseca .

Ranije je moralo ,sada više čak ni to ne mora , ispuniš neki upitnik , doneseš krštenicu od nekog dede/babe ili pradede/prababe ko je rodjen na područiju Kund K monarhije ,a pošto su Madjari neskloni korupciji kao i mi , sve završiš za 250 evra i jednim cimanjem do tog Makoa pored Segedina di se izdaje pasoš , toliko je razradjeno sada da znam brdo ljudi koji vade samo u poslednjih 2 meseca .

Trebas himnu da znas,valjda.

Ljudi,da li ste čuli za belu kugu?Jeste.E,pa, ona vlada i na bogatom zapadu (nije to samo naš problem).Usled nje,zapadne nacije stare,ljudi odlaze u zaslužene penzije i javlja se nedostatak mlađeg radnosposobnog stanovništva.Zbog toga neke zemlje pribegavaju upumpavanju nove radne snage iz inostranstva.Francuska i Nemačka imaju strategiju da svake godine dovuku preko 0,5 % (u odnosu na svoju ukunu populaciju) sveže krvi da bi im privrede nasstavile da beleže kakav-takav rast.U poslednjih godinu dana su se posebno otvorile za evropljane koji žive van EU.Švabija je ponudila poseban tretman obrazovanom stanovništvu Srbije,BiH,CG i Makedonije.Najtraženiji su, naravno, doktori i medicinske sestre i braća.Oni moraju da imaju položen Nemački na nivou B2.Zatim su veoma popularni inženjeri tehničkih struka :super: (inženjeri mehatronike,mašinstva i elektrotehnike).Za njih je za početak dovoljno poznavanje engleskog jezika,ali je poželjno posedovanje bar B1 licence nemačkog.Takođe su popularni i razni majstori (zavarivači,razni glodari i strugari),ali i negovatelji.Hemičari i Tehnolozi takođe imaju prođu,ali imaju i problem jer teško mogu organizovati grupni odlazak (koji se praktikuje).I svi ostali mogu da odu,ali moraju da izdvoje dosta novca za ozbiljno znanje Nemačkog,a i procedura za odlazak je malo teža (raspitati se u ambasadi oko BlueCard-a).
Nažalost,svakodnevno posmatram odlazak mnogih starih poznanika,mada očekivanja Nemačke da će uposliti u 2013. oko 40.000 stranaca su se izjalovila.Otišlo je samo oko 3.000 ljudi iz Srbije,ali je veoma moguć rast tog broja.I šta će sada nekome pasoš nesrećne Mađarske?

Ja bih rekao da je tebi debelo krivo jer si Turcin i nemas prava na papire zuto crne monarhije :hahaha:

Brate samo da znas da srbijanac nema leba da jede i polupismen je u proseku. Takav je najmanje potreban u Singapuru.

A mi lalosi smo em pismeni em imamo pasos EU mi smo visa rasa Srbije.

Normalno je to jer svaki narod ima visu rasu.

ja vec imam dva komada
IDs.jpg

'ел мора предак да буде рођен у Угарској или се важи цела Kund K монархија? Имам бабу словенку. Није да имам намеру да узмем пасош, ал' ми некако мерак да спадам у оне који имају могућност за ту привилегију.

баш ме интересује зашто ово није могуће мађарској да ради у словачкој и румунији;)разјасними пошто видим да се разумеш у те ствари:per:

Poslednja izmena:
Ja bih rekao da je tebi debelo krivo jer si Turcin i nemas prava na papire zuto crne monarhije :hahaha:

Brate samo da znas da srbijanac nema leba da jede i polupismen je u proseku. Takav je najmanje potreban u Singapuru.

Немогуће је да неки народ има своју вишу расу а да нема нижу расу. Дакле, с обзирмо да сваки народ има вишу расу, како тврдиш, јасно је да и Мађари имају своју вишу расу. Ако имају своју вишу расу, јасно је да морају да имају и нижу расу. Нижа раса Мађара сте управо ви!

Дроид, како се осећаш као припадник ниже расе? (ваљда си зато онако непаметан, на оној другој теми)

Ili bi ostali izolovani u srcu EU :D

Ajmo lagano, već imam državljanstvo jedne EU-rupske državei od toga lično nemam ama baš nikakve koristi. Kako matrijalne tako ni moralne. A što se tiče mađarskog državljanstva i to bi lako dobio (deda po ocu bio Mađar) ali me i za to isto tako zabole kao i za ovo postojeće EU-rupsko državljanstvo. A ako izolacija podrazumeva da mi ne šetaju ****** ispred nosa, da mogu da pečem rakiju i koljem svinje kao i do sada. Rado ću biti izolovan od te EU-rupe.

Ja bih rekao da si ti debelo ljubomoran na to što meni,kao mnogo obrazovanijem,kulturnijem,pametnijem,lepšem i jačem čoveku od tebe, ne treba pasoš žalosne Mađarske da bih izašao odavde i radio na nekom boljem mestu.Takođe,tvoj rečnik i podela naših ljudi na više i niže rase jasno govore da ti nisi nikakav laloš (jer te vrste autorasizma među lalošima nikada nije bilo),nego da si samo iskompleksiran svojim nomadsko-stočarskim poreklom,ličnom bedom,nesposobnošću i odbačenošću od svih oko sebe (žena pogotovo).Hajde priznaj da te ženska ruka nije dotakla od kada je majka prestala da te tuče?Ja jedino u tome mogu da vidim razlog ovolikoj isfrustriranosti jednog mladog čoveka.Nađi bre neku žensku i nabaci kakav takav posao,pa ćeš videti da se može živeti bez besa u sebi...

Немогуће је да неки народ има своју вишу расу а да нема нижу расу. Дакле, с обзирмо да сваки народ има вишу расу, како тврдиш, јасно је да и Мађари имају своју вишу расу. Ако имају своју вишу расу, јасно је да морају да имају и нижу расу. Нижа раса Мађара сте управо ви!

Дроид, како се осећаш као припадник ниже расе? (ваљда си зато онако непаметан, на оној другој теми)

Osecam se divno! :hahaha:

- - - - - - - - - -

Ja bih rekao da si ti debelo ljubomoran na to što meni,kao mnogo obrazovanijem,kulturnijem,pametnijem,lepšem i jačem čoveku od tebe, ne treba pasoš žalosne Mađarske da bih izašao odavde i radio na nekom boljem mestu.Takođe,tvoj rečnik i podela naših ljudi na više i niže rase jasno govore da ti nisi nikakav laloš (jer te vrste autorasizma među lalošima nikada nije bilo),nego da si samo iskompleksiran svojim nomadsko-stočarskim poreklom,ličnom bedom,nesposobnošću i odbačenošću od svih oko sebe (žena pogotovo).Hajde priznaj da te ženska ruka nije dotakla od kada je majka prestala da te tuče?Ja jedino u tome mogu da vidim razlog ovolikoj isfrustriranosti jednog mladog čoveka.Nađi bre neku žensku i nabaci kakav takav posao,pa ćeš videti da se može živeti bez besa u sebi...

Masta moze svasta :hahaha:

баш ме интересује зашто ово није могуће мађарској да ради у словачкој и румунији;)разјасними пошто видим да се разумеш у те ствари:per:
Rumuni i Slovaci su u EU odavno ,koji će njima madžarski pasoši ?

Osecam se divno! :hahaha:

- - - - - - - - - -

Masta moze svasta :hahaha:

Реално. шта ће ми мађарски пасош? Шта то има у Мађарској осим дугова, проблема и кобаја!? Тужна земља.

- - - - - - - - - -

Ajmo lagano, već imam državljanstvo jedne EU-rupske državei od toga lično nemam ama baš nikakve koristi. Kako matrijalne tako ni moralne. A što se tiče mađarskog državljanstva i to bi lako dobio (deda po ocu bio Mađar) ali me i za to isto tako zabole kao i za ovo postojeće EU-rupsko državljanstvo. A ako izolacija podrazumeva da mi ne šetaju ****** ispred nosa, da mogu da pečem rakiju i koljem svinje kao i do sada. Rado ću biti izolovan od te EU-rupe.

Хит:zcepanje:

Back