Da li bi ste uzeli madjarsko drzavljanstvo i postali gradjanin EU da mozete?

• Začetnik teme Začetnik teme Droid
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Uzeo bih madjarsko drzavljanstvo. Persze!!!

• Da naravno odmah, dvojno drzavljanstvo

• Ne nikada

• Iskreno ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
А је л' то нека велика привилегија да се буде грађанин ЕУ?

Ogromna privilegija u svakom smislu! :rtfm:

Ja bih jos danas uzeo AMERICKO DRZAVLJANSTVO jer ono mnoga vrata otvara. :per:

Kao uopstalom sto i svi gradjani i sportisti koji su u inostranstvu.uzimaju strana drzavljhanstva.

Ima li neko naivan pa da misli da oni Srbi koji su preko 5 godina u inostranstvu JOS imaju srpsko drzavljanstvo?

Malo morgen.

Najvise sto moze je da imaju su dvojna drzavljanstva, ali samo u zemljama koje to dopustaju.

- - - - - - - - - -

Ne bih uzela madjarsko drzavljanstvo..imam svoje .
A, Ja sam gradjanka treceg kamena od Sunca i u EU sam svaki put kada odem tamo..:D

WOW!

Ovo boldovano mi se jako dopada! :ok:

Vrlo neobvican izraz za nasu Planetu...

Gospodo moja draga, da li ste vi nekda culi za cuvenu latinsku izreku: "IBI BENE - UBI PATRIA!"

Sta mislite o njoj? :think:

Mislim da je sasvim odgovarajuca za ljude koji su materijalisti i koji kvalitet zivota ocenjuju samo po tome koliko i kako zive u finansijskom smislu.
Ja nikad ne bih mogla nazvati domovinom recimo - Nemačku ili Hrvatsku, pa taman da milione zaradjujem.
Neke zemlje bih i mogla nazvati "domovina broj 2".

Mislim da je sasvim odgovarajuca za ljude koji su materijalisti i koji kvalitet zivota ocenjuju samo po tome koliko i kako zive u finansijskom smislu.
Ja nikad ne bih mogla nazvati domovinom recimo - Nemačku ili Hrvatsku, pa taman da milione zaradjujem.
Neke zemlje bih i mogla nazvati "domovina broj 2".

To je DEBELA FILOZOFIJA. :D

A sta mislis o Marksovoj tezi da je LJUDSKA SVEST U STOMAKU? :kez:

Пооштрили су Мађари мало услове за пријем у држављанство. Нпр. мађарски мора добро да се говори, од телефонског разговора, па до заказивања и разговора итд.
Može se to srediti za 300 do 500 evra , zavisi od toga na koliko ljubaznog Djarmu službenika naidješ .

To je DEBELA FILOZOFIJA. :D

A sta mislis o Marksovoj tezi da je LJUDSKA SVEST U STOMAKU? :kez:

Marks se toliko napričao...svega i svacega:D
Ako je domovina tamo gde ti je dobro - to je materijalisticki, a ako je domovina tamo gde ti je srce - to je ljubav - to je duhovno i emotivno.
Sad smo se zavukli u filozofiju...
Ja samo kazem biznis je biznis, a ljubav je ljubav.
To ne ide nuzno zajedno.:D

ПАТРИА је отаџбина и она није променљива већ је уткана у наслеђе. Домовина би могла бити променљива ако би претпоставили да дом може бити свуда, па и тамо где ти је лепо. Но, та утилитаристичко хедонистичка поставка лако од човека може да направи мајмуна. Отаџбина и домовина не требају бити одређени тим принципима. Људски развој је условљен бројним кризама, па тако и отаџбина пружа човеку не само оно што је тренутно лепо - чукно задовољство, већ и кризе како би се развијао човек.

Што се држављанства тиче, могуће је да овде човек може да се "игра" јер скоро ни једна држава нит је отаџбина, нит је домовина. Тако да, треба да процени и извага добро и начини корак који је бољи по њега, породицу и ону отаџбину коју носи у "срцу".

Back