Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo novih, ali da kazem da sam verovatno bila drogirana kada sam napravila ovu kombinaciju boja. Upropastila sam moje slatke topere sa crnom i zelenom podlogom. HAOS

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

hocu prvi put da pravim cupcakes, procitala sam citavu temu nedavno al mi se sve izmesalo, u plehove stavim korpice za mafine i onda sipam testo, e sad, jel treba da namazem necim te korpice da se ne zalepi testo, i serviram ih u korpici, jel tako? mozda su glupa pitanja al nemam bas vremena opet da citam temu......:)

hocu prvi put da pravim cupcakes, procitala sam citavu temu nedavno al mi se sve izmesalo, u plehove stavim korpice za mafine i onda sipam testo, e sad, jel treba da namazem necim te korpice da se ne zalepi testo, i serviram ih u korpici, jel tako? mozda su glupa pitanja al nemam bas vremena opet da citam temu......:)
Upravo tako: korpice u pleh za mafine i testo unutra.
I ne treba ničim da mažeš korpice, i, da služiš ih zajedno sa korpicom.

veceras pravila prve mafine, jaooo katastrofe, mafini se razleteli preko korpica, uopse nisu otisli u visinu da dobiju ono brdasce vec sve iscurilo preko korpice i po plehu, a ganasche se uopste nije stegnuo, da je jos nesto moglo da se zezne i to bih zeznula :)

I lijepo izgledaju, a koji je recept upotrebljen kod tvojih prvih mačića :mace:, pardon mafinčića :kolac:
:super:

meni stalno traže isključivo čokoladne, pa pravim one Unine sa 3 vrste čokolade, treba ih malo više od 2/3 staviti u korpicu, jer su onako dosta gusti pa toliko ni ne porastu, ali se nikad ne razlivaju tako iz kalupa kao što si rekla

pravila sam po potinom receptu za coko mafine, testo je super mekano i vazdusasto kad se jede, samo kad se proba samo nije bas slatko i malo se oseti soda bikarbona jer je ide jedna kasika kao i prasak za pecivo, sledeci put cu smanjiti sodu na minimalno i povecati malo secer, mada u kombinaciji sa ganasch kremom je fantazija, e sad verovatno ni meni ne bi curilo nego pise u receptu ako tesko pada sa kasike testo dodati jos kasiku dve mleka, i ja dodala, i to mi je bila greska verovatno, jos ja dodala onako od oka :)

E da, pravila sam i ja jednom po tom receptu i isto mi nije bilo dovoljno slatko, ali nije gore isao ganache kod mene tad. Uglavnom, ja mislim da sam sve vrste coko mafina isprobala sto sa foruma, sto sa coolinarke i ubjedljivo najbolji meni a i na tajnom glasanju mojih ukucana je taj Unin recept jer svi volim te ne jednolicne smjese, gdje kada se zagrize vide sve crne i bijele coko mrvice,a ona mlijecna se vjerovatno istopi, crnu u zadnje vrijeme stavljam onu iz Jablanice termostabilnu, super je za mafine

Evo da prilozim i moj recept:
-250g brasna; -2 kaf.kas.praska za pecivo; -1/2 kaf.kas.sode; -1/2 kaf.kas.soli; -5 kaf.kas.kako; -200g secera; -1 jaje; -240ml mleka; -1 vanil secer; -85g margarina
Pomesati suve sastojke. Umutiti margarin i secer, dodati jaje, mleko pa iz dva-tri puta suve sastojke.
Meni je ovaj recept odlican, nisu suvi, ne lepe se i lako se skidaju sa papirnih korpica, a opet recept dozvoljava razne varijante. Moze se dodati seckana cokolada, seckani lesnici ili orasi, kokos, dzem, zelirano voce, ja sam stavljala i po vecu celu jagodu, kasicica euro-krema, kockice raznih mlecnih cokolada, pecene mozete puniti cime god pozelite...takodje budu fenomenalni ako se u testo doda rum ili ekstrakt lesnika, vanile...stvarno nebrojeno mogucnosti. I meni su zgodni jer ne popucaju mnogo od pecenja, tako da ih je lako prekriti i fondanom. Kada ih punim, manjim spicastim nozicem izvadim "kupicu", odstranim to malo testa, napunim i vratim "poklopac", preko stavim tanak sloj buter krema tek toliko da se popuni neka manja pukotina i fondan.
ovi su bili na temu "svarcvald", punjeni visnjama
2hgsk20.jpg

a evo i kako izgledaju sa fondanom
2wn1evb.jpg

Back