Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ива ме је предухитрила питањем. Ја имам наставке које сам добила уз пресу за кексиће, али они су за украшавање, па не могу да добијем тај утисак велике пусле.

dsc02377a.jpg
dsc02380a.jpg

dsc02381a.jpg
dsc02390a.jpg

Evo i mojih Cupcakes sa lešnicima - za 24kom
2 jaja
100gr margarina
100gr šečera
1 vanilin šečer
prstohvat soli
150gr čokolade u prahu
1,5dl mleka
150gr brašna
1/2 praška za pecivo
100gr naseckanih prženi lešnika

Umutimo jaja, margarin, šečer, vanilin šečer, so, čokoladu i mleko. Posebno pomešamo brašno , prašak za pecivo i lešnike, pa sjedinomi prvi i drugi deo.
Pečemo u papirnim korpicama 10-15 min na 160°c.

Cupcake icing
250gr maslaca
200gr šečera u prahu
250gr mascarpone sira
1 aroma lešnika
24 prženih lešnika

Umutimo sve osim lešnika, ukrasiti i na svaki dodati po jedan lešnik,

prijatno :kolac::kolac::kolac::kolac:

Ju! Šta bi?!:eek: Ja čitam, čitam i čitam o ovim mafinima iliti cupcakes-ovima i skroz sam se zanela, kad odjednom - poslednja strana!:eek: Baš mi je super ova tema, ja sam američke kolače dugo izbegavala (nepravedno). Ovo što vi ovde radite je fenomenalno!!!!!:klap:

Dragice, jesu li to oni što sam ih jednom jela kod tebe? Ako jesu, fenomenalni su! Moji doduše obožavaju mafine za čokoholike ali ovi tvoji su mi čak bolji.
Minice, predivno izgledaju :)
Unchi, svaka čast!!! Na žalost, ne daju da ti dam bone tamo kod torti i ovde kod mafina;)

E hvala puno na odgovoru,znam za tu ganache,pravila sam,super su,nego sam mislila u boji slag,verovatno nije dovoljno cvrs,pokusacu sledeceg puta kada pravim da stavim vise slaga pa onda da vidim sta ce biti,zanimljivo mi je to za decje rodjendane,mogu sinu sa plavim,a cerkicic sa roze slagom.

e moji se hlade...sve mi je moja Unica obezbedila,od recopisa do korpica i zastavica,cak i donela...kad je posla ja je htedoh upitati da mi ih i napravi,ali cinilo mi se da bi bilo previse:heart::zcepanje:ostavicu ih za kraj da zasladim ili uprskam posto glava puca a zivci sa ovim tortama popustaju

pa i ja htela da se ponudim, palo mi to na pamet:D al reko' ajd' nema smisla da ti ceprkam po kuhinji :mrgreen: dakle ima, da znam za sl. put.

a onda ne bi ni mogla da nas isteras iz kuce do ponoci, kao po obicaju :rumenko: i moj drug bi morao da bude budan zbog nas:mrgreen:

da si ga videla kad je dosao,ja mu kazem da umuti puter krem,krene on i pita onako kako on ume kol`ko secera kao da prvi put pravi...vidim smucilo mu se pa kazem da ide da spava da cu ja...naravno radio je sa mnom do 2 pa je juros ustao da razvozi klince po utakmicama a ja zaginula do 7.tako da si mogla ostati slobodno,mogli smo i tvoje kore da ispecemo...a da vidis ficu evo ga prcka po ovoj tvojoj knjizi sa mafinima, i naredjuje koje da mu pravim posto su mu sve pojeli.

Back