Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Унчи, 3 комада су остала за нас троје. Супер су. Наши су у фази украшавања, за вечерас. Хтела сам да сликам, али се истрошила батерија, а и било је касно. Сад сам се већ навукла и на фотографисање, све што урадим - сличица. Да се зна. Више ни домаћице нису наивне. Кад се оперу судови , ни трага од рада.

moji mafini od pre neki dan, skromni i daleko od savršenih, ali namerno stavljam sliku da ohrabrim domaćice koje nisu tako vešte ili nemaju vremena da se bave ukrašavanjem. Ukus je bio mmmm sa višnjama, čokoladom i seckanim orasima

35_mafini1.jpg

Danas "moje" starije dete nije islo u vrtic pa smo pravile prve mafine. Onaj po recpetu sa kutije od papirnih maramica, sto sam pominjala.
Ali slika nema baterije su me izdale. A da ste videli malu kuvaricu u hello kitty kecelji pa pravi li pravi....:heart::heart:
Ukus nije los, ali se ukucani zale sto ima banana. Pisacu recept ovih dana. Nisam sada kod kuce a ne znam ga napamet.
Dobila 12 komada tako da su svi stali u jedna pleh (sa 12 kalupa) i nije mi ostalo za one moje zvoncice i srca sto sam vas davila sa pdmazivanjem. :whistling::whistling:
Ja sam u ove teflonske kalupe stavila papirne korpice pa sam njih punila. ALi ja sam mislila da su to sve standarnde velicine i da te papirne korpice taman ulaze u te kalupe. Medjutim malo su sire pa su i guzvale. Ja sam se bojala da ce mi sami mafini ostati deformisani pa sam korpice samo stavila na kalupe i pustila da od tezine smese padnu dolu. Cinilo mi se da je tako ravnomernije nego da prvo naguzvam korpicu u kalup pa da onda punim.:dash:
Ali moja sestricina ne priznaje da smo mi pravile mafine, za nju su to obicni kolaci. Jer mafini moraju biti zuti imati visnje i stajati u beloj korpici. a nasi su bili tamni bez visanja u raznim korpicama. Nego njoj je to baba (ne moja mama vec druga baba) pravila kolac od visanja kao mafine i sada drugo nista ne priznaje pod tim imenom :hahaha::hahaha:

Evo za sve koji skidaju recepte sa neta:
1 cup of all-purpose flour: 142 grams ~ 150
1 cup of bread flour: 156 grams ~160
1 cup of cake flour: 128 grams ~130
1 cup of whole wheat flour: 142 grams ~ 150
1 cup of corn meal: 128 grams ~130

1 cup of cocoa: 94 grams ~100

1 cup of sugar: 198 grams ~200
1 cup of powdered sugar: 114 grams ~110
1 cup of light brown sugar: 213 grams ~215
1 cup of dark brown sugar: 241 grams ~ 240
1 cup of molasses: 319 grams ~ 320
1 cup of corn syrup: 326 grams ~ 325

1 cup of butter: 227 grams ~ 230 (or ~ 15 grams per tablespoon)
1 cup of shortening: 191 grams ~ 190
1 cup of vegetable oil: 191 grams ~ 190

1 large egg: 50 grams
1 large egg white: 28 grams ~ 30
1 large egg yolk: 18 grams ~ 20

1 cup of water: 235 grams (the "pint's a pound" thing is slightly mistaken)
1 cup of milk : 240 grams
1 cup of buttermilk: 240 grams
1 cup of sour cream: 240 grams
1 cup of half & half: 240 grams
1 cup of heavy cream: 230 grams

1 cup of powdered milk: 71 grams ~ 70

Back