mini_me
Iskusan
- Poruka
- 6.119
ne ukljucivati tv i slusati muziku 40 dana posle sahrane....
Da.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne ukljucivati tv i slusati muziku 40 dana posle sahrane....
Neke stvari koje su ovde svrstane u "obicaje" su me inspirisale da napisem ovu kratku pricicu... I to zbog onog dela "ne znam, tako mi je neko rekao"...
Pitala cerka majku zasto kada zamesi strudlu isece po deo sa oba kraja... Majka je pogleda zacudjeno i rece da ne zna odgovor, ali da to tako treba... Tako je nju naucila njena majka... Srecom baba je bila ziva pa ode devojcica kod nje i postavi joj isto pitanje, ali i dobi isti odgovor... Opet, srecom, i prababa je bila ziva pa ode devojcica i kod nje sa istim pitanjem i dobi logican odgovor: "zato sto nisam imala veci pleh"...
kada oni stari od 100 god pocnu da popuju kako je zeni mjesto u kuci![]()
![]()
Mene baba pitala jesi nevina![]()
Meni je to vec kultni obicaj..kada se devojka ne uda do tridesete godine ..da kazu za nju ..da je usedelica..mislim stvarno..![]()
I nervira me sto na svadbama u Srbiji na ulazu u restoran postave presretace sa sve rokovnikom i samoljepljivim papiricima pa otvaraju kese, koverte i torbe da bi zapisali i zabiljezili ko je sta i koliko donio. Jos malo ce i vagu da postave pa da vagaju ko je sa koliko kg usao a sa koliko izlazi iz restorana![]()
...Uvijek sam više voljela čokoladu...![]()
ijaija
jedino sto sam pizd.ela kad dobijem secernu tablu mesto cokelade
i kad dobijemo jenu cokuladu (nas dve) pa mora da je delimo
(nisam kapirala da neki ljudi imaju manje kesa)
ne znam sto sam vam sad ovo ispricala
al eto![]()
Ovo pitanje se može postaviti i ovako...da li bi tebi bilo bitno da kad već dobiješ poklon znaš i od koga si ga dobio...ili kad već nekome poklanjaš,želiš da znaš da on zna da mu ti to poklanjaš,a ne neko drugi...Ili ti je svejedno i od koga je poklon i kome poklanjaš?
A naravno kad su veće svadbe,niko ne može napamet znati ko je donio koji poklon i slično...
Mislim da u ovom običaju nema ništa ružno,samo je praktičan...
Šta bi tek rekla za ciganske svadbe gdje vode dvojno knjigovodstvo...razdužio i zadužio...
Raspričah se,a htjedoh samo da pomenem običaj koji je bio kod nas nekad uobičajen,a sada mislim da je ispario,da se djetetu koje ti prvi put dođe u goste daje živo pile...
Ne ono malo žuto,već veliko pile...
A ono svezanih nogu,mlatara krilima i sav se istraumiraš...
Uvijek sam više voljela čokoladu...![]()
obicaj da mrtvac bude u kuci do sahrane..
pa ti 2 dana bude kuca puna ljudi...
ybt..umre ti neko..nije ti ni do cega..
a ti moras jos da kuvas kafu i picem sluzis..
..terali me danas da povuchem za nos jednu zenicu koja
pokushava vec duze vreme da ostane u drugom stanju...
..zapeli, pa bog..
..ne znam da li je bilo neprijatnije njoj ili meni..![]()
Pa radi sto skorijeg majcinstva.
I nisam imala cmicak.
Evo jednog obicaja kojeg se mnoge zene u mojoj okolini pridrzavaju
Ne valja kupovati nista za bebu prije porodjaja (valjda da nesto ne izbaksuziraju) pa kada se porode muz i babe se razlete po prodavnicama pa uglavnom kupe sve kontra. Skoro mi se prijateljica porodila pa je drugi dan kada je izasla iz bolnice trcala u prodavnicu da kupuje benkice i bodice![]()
Ma ima da opremim sve od poda do plafona cim saznam da li je djecak ili djevojcica kao sav normalan svijet
I nervira me sto na svadbama u Srbiji na ulazu u restoran postave presretace sa sve rokovnikom i samoljepljivim papiricima pa otvaraju kese, koverte i torbe da bi zapisali i zabiljezili ko je sta i koliko donio. Jos malo ce i vagu da postave pa da vagaju ko je sa koliko kg usao a sa koliko izlazi iz restorana :mrgreen:
Evo jednog obicaja kojeg se mnoge zene u mojoj okolini pridrzavaju
Ne valja kupovati nista za bebu prije porodjaja (valjda da nesto ne izbaksuziraju) pa kada se porode muz i babe se razlete po prodavnicama pa uglavnom kupe sve kontra. Skoro mi se prijateljica porodila pa je drugi dan kada je izasla iz bolnice trcala u prodavnicu da kupuje benkice i bodice![]()
Ma ima da opremim sve od poda do plafona cim saznam da li je djecak ili djevojcica kao sav normalan svijet
I nervira me sto na svadbama u Srbiji na ulazu u restoran postave presretace sa sve rokovnikom i samoljepljivim papiricima pa otvaraju kese, koverte i torbe da bi zapisali i zabiljezili ko je sta i koliko donio. Jos malo ce i vagu da postave pa da vagaju ko je sa koliko kg usao a sa koliko izlazi iz restorana![]()
obicaj je izmisljen ranije dok su deca malo cesce umirala na rodjenju
pa zamislite sve se kupi i opremi a posle mora da se sklanja
nisam tela da pricam, ali jeeee dosadiste
90% svih ti obicaja nije besmisleno u svom korenu