Eoja
Ističe se
- Poruka
- 2.168
Verovatno ljudi, koji pripremaju sahranu, sto od zalosti sto od obaveza i ne stizu da jedu, pa pretpostavljam da ne moraju da stave nesto u usta na groblju, da bi bilo mnogo vise onesvescivanja.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To možda ima i simbolično značenje...život se nastavlja...
Ljudi su možda iz straha od smrti i uveli taj običaj...
A zasto ljudi nose torte na sahranuE to mi stvarno nema nikakvog smisla. Pa nije slavlje pobogu. Kako dodjes nekome na vrata, izjavljujes mu saucesce i jos mu predas tortu. Jel jos treba posebno i da se ukrasi
Zar je nekome poslije sahrane do torte i kolaca a ljudi jedva i koji zalogaj stave u usta.
Gdje to nose torte?Kod nas nije običaj da se išta od hrane nosi na sahranu.Hranu sprema porodica i niko sa strane ništa ne donosi...a pogotovo tamo nema kolača i sl.
Drugo je kad su daće...tad se nose obično pite,štrudle i neke vrste jednostavnijih kolača (obično se zna koji se nose na groblje),ali nikad još nisam vidjela da neko nosi tortu...![]()
Ja znam da kad ideš u kuću da izjaviš saučešće poneseš neko piće ili neki ratluk, štatijaznam, iz praktičnog razloga jer to ljudima treba, pa da ''saučestvuješ''.... I, da, znam da se ne zvoni nego se samo ulazi ali to ne znam što...![]()
пре само дваеспет година маса људи је нападала религију ено их сад као црквењаци иду са поповима
Sto bi trebalo da dokaze sta?
Tradicija je kul, ali po mom misljenju nema veze sa religijom.
ide mi na živce kada za neku biljku kažu da ne valja da se uzgaja, kao "maler", a meni se baš svidja.
zato što selo ima 3.000 stanovnika i zamisli kad bi svako zvonio...kuća je tog dana otvorena za prmim. saučeštja....a za rahatluk nisam čuo da se nosi...pošto srbi spremaju žito ili koljivo...
pusi ...i za grad isto važi. za kolibu i soliter, za kartonjerku i vilu... ..
Slanje onih mailova i sms-ova - ako ne pošalješ na 10 adresa/brojava strefiće te nesreća, nećeš naći ljubav svog života--![]()