Čudni običaji ili koji običaji vam idu na živce?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kad neku ženu ostavi muž, a ona zaređa po vračarama, da vidi da nije u pitanju magija :dash: Naravno, uvek je u pitanju neka zla ženska osoba, crne kose, iz bliže porodice, bla, bla, koja je zamađijala. I naravno skidanje magije da joj se vrati muž. Nisam čula ni za jedan slučaj da im je vračara rekla da nije u pitanju magija:mrgreen: Što mi je najšokantnije i obrazovane žene od kojih to nikad ne bih očekivala se primaju na takve stvari:eek:

Cepanje kosulje muskarcu koji je dobio sina..nikada nisam razumela taj obicaj

Ово баш лепо

ili
skoro kada sam isla da vidim jednu bebu..pisustvovala sam..stavljanje novca pod bebin jastucak ..da kupi decka ako je zensko ili devojcicu ako je musko ..obicaj je to kazu stari ali..neka bar stave novac u koverat..

А кад ти смета ти то немој да радиш

Kad nekom u goste prvi put dolazi beba ili manje dete, treba da taj kod koga je dosao u goste (dakle, domacin ;) ) namaze bebu malo brasnom po licu i da joj jedno ili dva jajeta, nisam sigurna... :)

Јесте то је обичај

Kad neku ženu ostavi muž, a ona zaređa po vračarama, da vidi da nije u pitanju magija :dash: Naravno, uvek je u pitanju neka zla ženska osoba, crne kose, iz bliže porodice, bla, bla, koja je zamađijala. I naravno skidanje magije da joj se vrati muž. Nisam čula ni za jedan slučaj da im je vračara rekla da nije u pitanju magija:mrgreen: Što mi je najšokantnije i obrazovane žene od kojih to nikad ne bih očekivala se primaju na takve stvari:eek:

То није обичај него врачање

a znaš li zašto?
mislim, baš ste mi svi bzvz dok tako pljujete po narodnoj tradiciji koja je lepa i bogata
ne morate vi primenjivati to, ali ostavite ljude koji hoće na miru
eto tebi veksi npr, šta smeta da se vratiš drugim putem?
šta je tu za kolutanje očima?
ja i kad idem kući uvek bijem neke krugove jer me mrzi da gledam iste stvari
ok, sa grobljem to nije slučaj, nebitno
mislim
ili se ovde sad sakupljaju svi običaji kojih možemo da se setimo?
moram vas razočarati, već postoje ljudi koji su se time bavili, mato metodičnije i manje.. hm.. sa visine. i napisali su neke lepe knjige o tome. i tako

a znaš li zašto?
mislim, baš ste mi svi bzvz dok tako pljujete po narodnoj tradiciji koja je lepa i bogata
ne morate vi primenjivati to, ali ostavite ljude koji hoće na miru
eto tebi veksi npr, šta smeta da se vratiš drugim putem?
šta je tu za kolutanje očima?
ja i kad idem kući uvek bijem neke krugove jer me mrzi da gledam iste stvari
ok, sa grobljem to nije slučaj, nebitno
mislim
ili se ovde sad sakupljaju svi običaji kojih možemo da se setimo?
moram vas razočarati, već postoje ljudi koji su se time bavili, mato metodičnije i manje.. hm.. sa visine. i napisali su neke lepe knjige o tome. i tako

šta ćeš....moram i ja tebe da razočaram,.....
a što tebi smeta što će ovde neko da napiše nešto što smatra glupim običajem...
nije ništa lično
i naravno da ono što smatram glupim i ne primenjujem
ne smeta da se vratim drugim putem al ne smeta ni ako hoću istim...
mislim glupo mi je da neko jako veruje u to da se opterećuje nekim glupim stvarima, za koje smatram da nemaju osnova u realnosti....
al to što ja smatram glupim, ne sporim mu pravo da se time bavi
ako nekome nešto znači da radi, a nije na moju štetu, nek radi, al to neće promeniti moje mišljenje dal je nešto glupo ili besmisleno ili ne....

To, da se tačno vidi ko je koliko spustio! :mrgreen:

Pa naravno! ;)
Moram da dodam: mom tati na poslu jedna mušterija navaljivala da da bakšiš, on neće, ovaj opet, on neće i na kraju mu čovek zavuče ruku u džep od košulje... ćale kaže da mu je baš bilo bezveze, i ružan osećaj i sve to... a kad je lik otišao, ćale zavuče ruku u džep a tamo - NIŠTA! :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Tako to rade maheri!

Pa naravno! ;)
Moram da dodam: mom tati na poslu jedna mušterija navaljivala da da bakšiš, on neće, ovaj opet, on neće i na kraju mu čovek zavuče ruku u džep od košulje... ćale kaže da mu je baš bilo bezveze, i ružan osećaj i sve to... a kad je lik otišao, ćale zavuče ruku u džep a tamo - NIŠTA! :zcepanje::zcepanje::zcepanje: Tako to rade maheri!

Ili kad se neko na svadbi veseli i da se ne bi videlo koliko je dao muzici zguzva novcanicu i ubaci u trubu...

A, imam jedan jos bolji stos... To je bio ispracaj u vojsku... Nisam prisustvovao, ali sam gledao na kaseti... Dosla muzika ispred stola vojnikovih roditelja i ustali oni da igraju (da se klate) i njegova majka izvadi neku stranu povecu novcanicu i pevacica istog trenutka pridje i peva samo za nju... Majka je vrtela tom novcanicom celu pesmu i kad se pesma zavrsila, vratila je u dzep... :hahaha:

Back