Cuda pod Ostrogom?

Ali vera leci. I molitve (sve i bas ovakvim svecima, ako su od srca i iskrene). Naravno ako je to i Bozja volja.

To bi valjda trebalo da znas ako si makar procitala Bibliju o kojoj govoris.

Ali posto nisi, ne zamaraj me, molim te...
Ja procitala Bibliju i to vise od 10 puta, znaci ti lazes :)

atvoja vera je pokazana na ovom forumu vredjanjima

ma da Bozja vola jje da nekome pomogne kamen a nekome ne, tj vecini ne...

Ako je takav tvoj Bog moj nije.

Poslednja izmena:
Dali je neko od vas doziveo ili video Bozije cudo pod Ostrogom? Ja kao vernik sam verovao u to ali kad sam doziveo to 2003 god. tek tada sam shvatio istinu u punom smislu.

ја знам неколико случајева оздрављења молитвама Светом Василију Острошком...дан данас имам уље из Острога које сам узео пре скоро 10 година....и дан данас је исто као оног дана кад је донето са Острога тј није ужегло нити се било како променило иако је пар година још стајало изложено сунцу директно...

дан данас имам уље из Острога које сам узео пре скоро 10 година....и дан данас је исто као оног дана кад је донето са Острога тј није ужегло нити се било како променило иако је пар година још стајало изложено сунцу директно...

to k'o one 7 days kiflice, rok trajanja 15 godina :cepanje:

I ti pises kao po obicaju nesto sto ne znas.

Koliko ima ljudi koji su otisli u manastire iskljucivo iz turistickih i kulturoloskih razloga, da vide kako izgleda?

O cemu ti pises uopste i ima li to veze s temom?

Kako moze da se "gubi realnost" u manastiru, crkvi...? Nonsens.
Da si ti, kojim slucajem, pohadjala bogosloviju, da li bi mogla da lecis bolesne. Po toj tvojoj prici, tamo gde je medicina nemocna tu Ostrog stupa na snagu i leci kao od sale. Da li lece monasi, ili prisustvom bolesnika u manastiru ili relikvije, tj. les svetog Vaislija. Da li ti znas da mi ne zivimo u Bronzanom dobu, niti smo u Srednjem veku, vec na pocetku Treceg milenijuma, kada je nauka dotle sigla da u carstvo nebesko salje vestacke satelite ne bi li nasli nesto sto lici na raj ili nekakvo sedmo nebo. Daj, uozbilji se malo, shvati da je ova drzava dovedena na ivici opstanka i da u njoj vladaju raznorazni klanovi, mafije i, naravno, verske nevladine organizacije koje se petljaju tamo gde im mesto nije. Ako su tako pametni neka peuzmu lecenje naroda. Zasto nema monahinja u bolnicama, zasto monasi ne doprinose svojim radom, vec po vas celi dan se "mole" bogu. Da te podsetim, katolicke casne sestre su pomoc u mnogim bolnicama sirom sveta, a nase monahinje se izlezavaju u zenskim manastirima. Zasto SPC ne otvara decja obdanista, "sigurne kuce", domove za stare, vec mesetari i u policiji, i u vojsci, i u skolama, i u zdravstvu, i u politici, i u urpavnim odborima, itd.. Koja je to hidra, gde je sve nema.

31_05_bosserthotel1_z.jpg

Ja procitala Bibliju i to vise od 10 puta, znaci ti lazes :)

atvoja vera je pokazana na ovom forumu vredjanjima

ma da Bozja vola jje da nekome pomogne kamen a nekome ne, tj vecini ne...

Ako je takav tvoj Bog moj nije.

Kao prvo Bog je jedan, nema moj, tvoj, njegov, njen, svima je isti. Drugo tu bibliju su sastavili oni cije ucenje sekte osporavaju, i nije Crkvi jedino Biblija izvor svih ucenja. Ima ono sto se naziva i zivotom u crkvi, a to nije samo danonocno izucavanje Biblije.

Svake godine ide hiljade i hiljade hodocasnika, raznih veroispovesti pod Ostrog, svake godine se prica o novim cudima, i onda neki forumasi, ateisti i sektasi krenu da to osporavaju vredjanjem Sveca, vredjanjem nase jedine Pravoslavne Crkve i njene tradicije, ko da je sve to od juce, Kada su nosili mosti svetog Vasilija kroz Srbiju, ptice su se skupljale oko kivota i konji su trcali niodkud za kolima. Svet se skupio po svim putevima da se poklone ovom velikom cudotvorcu, vecna mu slava i hvala. ''Jer neces ostaviti dusu moju u paklu, niti ces dati da Svetac tvoj vidi trulost.'' (Ps.16:10). Dakle, Sveti Vasilije nije nikakav les, nego zivi Svetac pred Bogom, cija su cuda dokaz Boga zivoga.

Svake godine ide hiljade i hiljade hodocasnika, raznih veroispovesti pod Ostrog, svake godine se prica o novim cudima, i onda neki forumasi, ateisti i sektasi krenu da to osporavaju vredjanjem Sveca, vredjanjem nase jedine Pravoslavne Crkve i njene tradicije, ko da je sve to od juce, Kada su nosili mosti svetog Vasilija kroz Srbiju, ptice su se skupljale oko kivota i konji su trcali niodkud za kolima. Svet se skupio po svim putevima da se poklone ovom velikom cudotvorcu, vecna mu slava i hvala. ''Jer neces ostaviti dusu moju u paklu, niti ces dati da Svetac tvoj vidi trulost.'' (Ps.16:10). Dakle, Sveti Vasilije nije nikakav les, nego zivi Svetac pred Bogom, cija su cuda dokaz Boga zivoga.

U nas u Međugorju oko 1 000 000 godišnje hodčasnika što je na BJELO registrirano a na CRNO pitaj Gospe koliko možda još toliko pa nitko od Pravoslavaca ne poštuje to.
Što bi ti?Da netko tvojh par 1000-a godišnje zapazi kao bitno?

Ostala si bez TXT-a.

обична подвала сатанска...ево шпта сами католици кажу томе

Међугорје, мит, стварност или дјело сотоне?

gorskivuk 4.6.2008. 13:12

Vatikan: Međugorje je delo đavola
Sreda, 4. jun 2008. 12:04

Međugorje, katoličko svetište u Hercegovini predstavlja lukavstvo Sotone, izjavio je ugledni vatikanski sveštenik i jedan od glavnih egzorcista Andrea Đena u izjavi za britanski "Dejli mejl".

U Međugorju se sve vrti oko novca, hodočasnika, kuća za iznajmljivanje i prodaje jeftinog nakita, što je velika sramota i delo samog đavola, kaže Đena ističući da je Međugorje i šta se oko njega dešava skandal.

Vatikan javno optužuje grupu ljudi koji tvrde da su Majku Božju u poslednjih 27 godina videli više od 40.000 puta, a šest "videlica" privuče više od milion turista godišnje zbog čega lokalni trgovci zadovoljno trljaju ruke, piše list.

Videlice danas žive u ogromnim kućama s obezbeđenjem, teniskim igralištima i skupocenim automobilima, a jedan od muškaraca koji je navodno video Bogomajku čak se oženio s bivšom kraljicom lepote iz SAD.

Sve je počelo 25. jula 1981. godine kad je šestoro dece u siromašnom delu Hercegovine dotrčalo svešteniku i izjavilo da su na obližnjem brdu videli Bogomajku.

Crkvena istraga nije u to poverovala pa je Vatikan 1985. zabranio vernicima dolazak na mesta navodnog ukazanja što su mnogi katolici zanemarili.

Međugorje je i pitanje spora Katoličke crkve u BiH, odnosno mostarskog biskupa, i sadašnjeg i pređašnjeg i hercegovačkih franjevaca koji su nosioci ustaške ideologije.

Štaviše, ukazanja su se odvijala na području na kome su ustaše pobile velik broj Srba i pocicnile ostale zločine nad njima, a u blizini je i pravoslavni manastir Žitomislić koji je bio na udaru u oba rata.

(Tanjug)

da li bi verovala u boga da nema takvih čuda?

Cuda nisu dokaz delovanja Boga...

Isus je rekao:

Matj 7
21 Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! ući u kraljevstvo nebesko, nego samo onaj koji ispunjuje volju Oca moga koji je na nebesima. 22 Mnogi će mi reći u onaj dan; Gospode! Gospode! nismo li mi u ime tvoje prorokovali? i nismo li mi tvojim imenom zle duhove izgonili? i nismo li mi tvojim imenom čudesa mnoga činili? 23 Tada ću ja njima otvoreno reći: Nikada vas nisam znao, idite od mene vi koji nepravdu činite.

Takodje

2 Solunjanima

3 Da vas niko nikakvim načinom ne prevari, jer najpre treba da dođe otpad, i da se pojavi čovek bezakonja, sin pogibli,

4 protivnik koji se uznosi iznad svega što se zove Bog ili se obožava, da će čak u Božjem hramu zasesti i proglasiti sebe Bogom.

8 Tad će se otkriti bezdušnik, koga će Gospod Isus oboriti dahom usta svojih i uništiti svetlošću pojavljenja svoga.

9 Pojavljenje tog bezdušnika biće po moći Sotoninoj, sa svakojakim čudesima, znacima i čudima lažnim,

10 i sa svakim zlobnim zavođenjem za one koji propadaju, jer ljubavi istine ne primiše da bi se spasli.

11 Zato će im Bog poslati silu prevare da veruju laži, 12 da se osude svi koji ne verovaše istini, već zavoleše nepravdu.

Poslednja izmena:
Пустињак узвишеног живота и ретких подвига једне ноћи се тихо молио у својој келији. Одједном се пред њим разлила заслепљујућа светлост и младић анђеоске лепоте се појавио пред њим. Пошто је прихватио правило да се клони чулних виђења ма каква она била, пустињак је мирно остао на свом месту и, молећи се, није обраћао пажњу на привиђење. Међутим, младић није нестајао. Ово је зачудило пустињака тим пре што се овај који се појавио није плашио ни крста ни молитве.
"Ко си ти?" строго га на крају упита пустињак.
"Твој анђео—чувар," кротко одговори придошлица.
"Зашто си дошао?" упита пустињак.
"Наређено ми је од Господа Бога," рече овај, "да те посетим у свом садашњем облику и дошао сам код тебе."
"Мени то није потребно," примети пустињак, устаде и поче да се моли.
Анђео није нестао, и изгледало је као да се моли са старцем који се молио. Пустињак није схватао каква је ово чудна појава.
"Чиме ћеш му уверити," упита пустињак придошлицу у некој недоумици, "да си ти стварно Божији анђео?"
"Чиме год хоћеш," одговори овај. "Ти знаш," настави анђео, "да се демони боје силе крста и крсног знамења, а ја се не бојим. Клањам се Богу, клањам се, као што видиш, и крсту..." Ту се анђео прекрсти и у дирљивом страхопоштовању паде пред сликом крста Христовог. Пустињак се поколеба.
"Шта још тражиш од мене?" упита га анђео, подигавши се од земље. "Видиш да не само да се не бојим крста него му се и клањам: значи, ја сам твој анђео—чувар."
"Можда," спокојно рече пустињак, "али ми ипак ниси потребан у свом чулном облику, наши анђели—чувари су невидљиви!".
"Дакле, још увек ми не верујеш?" анђео поново упита пустињака.
"Никада нећу ни поверовати," одлучно одговори старац. "Иди од мене са Богом, ма ко да си, макар и сам арханђео, ниси ми потребан у свом видљивом облику. Одвлачиш ме од молитве, а већ само то доказује да ниси анђео."
"Узалуд," успротивио се овај, "нећу отићи од тебе зато што ми је наређено да останем уз тебе."
"Како хоћеш," хладнокрвно рече монах, "без питања и савета духовника нећу да знам за тебе, иди од мене! Ниси ми потребан у овом облику," и монах стаде на молитву док је анђео постао невидљив, обећавајући да ће се следеће ноћи поново појавити на исти начин.
Када је свануло монах оде код свог духовника и исприча му за привиђење. Духовник се замислио: клањати се крсту, крстити се и не бојати се молитве — то није својство демона. Међутим, духовник је забранио пустињаку и да говори и да се бави привиђењем ако се оно понови, већ само да се моли и да на обраћа пажњу на то јављење из духовног света. Пустињак је тако и поступио.
Међутим, ради разрешења својих недоумица у погледу монаховог привиђења духовник се обратио једном од стараца који је овде на Светој Гори познат по искуству у созерцатељском животу, дару расуђивања и строгом разликовању демонских предлога и замолио га је за савет: "Шта да ради монах приликом сличних појава?"
"Ништа," одговори овај, "да не зна ни за шта друго осим за себе и за Бога."
"Шта ти мислиш о клањању крсту младића који се јавио: да ли је он стварно анђео?" упита духовник старца.
"Можда јесте," одговори овај, "али је највероватније демон..."
"А то што се младић не боји крста, ни целивања крста?" примети духовник. "Шта кажеш на то?"
"Исто што и за само привиђење," одговори старац. После неког размишљања настави:
"Ти наравно, знаш и слажеш се са тим да је, што је наш пут ка Богу на већој висини, тиме је и опаснија и суптилнија наша борба против сатане. Да би показао у нама Своју силу и уједно разобличио немоћ сатане, Бог сатани понекад допушта да дејствује и да се бори против нас, као што само он лукави хоће и може. Због тога што Бог то допушта и сам крст за злог духа може да не буде страшан, да не буде страшно ни све оно што је у другим случајевима за њега грозно и убиствено, као Божији гнев.
"Шта преостаје пустињаку да ради уколико се привиђење понови?" упита духовник старца. "Можда му се стварно јавља анђео."
"Макар да онај ко се појави узме облик и Самог Христа," рече старац, "не треба обраћати пажњу. По Вазнесењу Господњем за нас је кориснија вера у Њега него било какво привиђење. Овде се тражи само једно: да не обраћамо пажњу на јављење него да се бавимо својим послом, то јест молитвом. Нека се јавља и анђео — то није наша ствар? Ми имамо посла и молитвене односе са Богом, са нашим Владиком и Господом; а анђео није више него Његов роб и слуга... Просуди сам: да ли је добро прекинути разговор са Господом и бавити се Његовим слугом? Ако се твом монаху стварно јавља анђео Божији нека га не прима! Анђео се никада неће увредити нашом непажњом према њему за време молитве зато што он зна Божанствену важност наших молитвених односа са Богом и не само да нас никада неће одвлачити од њих, него, напротив, још треба да нас подстиче да их стално извршавамо. А ако анђео буде огорчен нашим необраћањем пажњем на њега и ако нас буде ометао у молитвеним разговорима са Богом — такав анђео макар и када би сав био у крстовима, а не само целивао крст, не примај га; он је непријатељ!
Дакле, мој савет је исти: не само да се не примају него се, чак, не смеју ни желети чулна јављања из духовног света, зато што нам она нису ни потребна ни корисна, а опасности има небројено много.

А ево примера како истинско смирење лако избегава сличне замке.
Неком брату се јавио ђаво, преобразивши се у анђела светлости и рекао му: "Ја сам архангел Гаврило, послан сам теби." Монах је на то одговорио: "Пази! Да ти случајно ниси послат неком другом, зато што сам ја недостојан да ми се шаљу Анђели." Ђаво је истог тренутка нестао.
Старци су говорили: "Ако ти се заиста јави Анђео, немој га примити лаковерно него се смири говорећи: ја живим у гресима и недостојан да видим Анђеле" (11, стр. 480, стр.134).
Причали су за другог старца да је тиховао у својој келији, трпећи демонска искушења. Њему су се, очигледно, јављали демони, али их је он презирао. Ђаво видећи да га је старац победио јавио му се и рекао: "Ја сам Христос!" Старац затвори очи. Ђаво му понови: "Ја сам Христос, зашто си затворио очи?" Старац одговори: "Не желим да видим Христа овде него у будућем животу." После овога ђаво се више није јављао (11, с. 481, стр. 135).

Back