Ako su 1878.godine Crnogorci sebe smatrali Srbima zasto se Crna Gora nije utopila u Srbiju nakon Berlinskog kongresa 1878?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Vladika Rufim:Bosanski "Srbi" su postali Srbima 1918. Acinim dekretima.
Prije toga su se etnicki SAMOIZJASNJAVALI kao Bosanci ili Hrvati.
Dokumenta tako govore.
http://forum.krstarica.com/threads/85800
BG5:Ako su 1878.godine Crnogorci sebe smatrali Srbima zasto se Crna Gora nije utopila u Srbiju nakon Berlinskog kongresa 1878?
Zbog nedostatka vremena (rat u 1914.). Inače, vođeni su pregovori na tom planu, ali u tajnosti (Kralj je trebao da bude Aleksandar, zajednički izdanak porodica Petrović-Karađorđević, koje bi se nadalje tretirale kao jedinstvena dinastija).Vladika Rufim:Pravo je pitanje zasto se nijesu sjedinili sa Srbijom 1913. poslije balkanskih ratova kad su im se granicile drzave??
Vladika Rufim:Srbi uzeli ime po socijalnom terminu iz srednjeg vijeka SEBRIMA.
Vladika Rufim:Zar nijesu SPC i srpska nacionalna kapa stari ni sto godina??
Kako da ne, jos samo da objasnis kako se u srcu Raske do ne tako davno godina govorilo upravo IJEKAVICOM. Lokalna mesavina ekavice i ijekavice se i dalje moze cuti po selima oko Priboja, Sjenice, Prijepolja, Novog Pazara, Raske itd. Druga je stvar sto se iz velikih kulturnih i privrednih centara Beograda i Novog Sada forsirala ekavica i nametnula kao standard...Vladika Rufim:1918. su kao "Zvjezdane staze", politickim Acinim dekretima izmisljeni Srbi IJEKAVCI,
koji do tada nikada nijesu postojali
Sta bismo mi bez tvog znanja i pameti?Vladika Rufim:Srbi kao narod uopste ne postoje, kao etnicka grupa, grupa zajednickog porijekla.
Srbi postoje kao nacija.
Odlucili su da naprave od religijske grupe naciju i to su 1918. uspjeli.
Ako su Sicilijanac i Milanez jedan narod onda su i Hercegovac i Lala![]()
A svetosavske paklene bajke i mitovi, to je druga prica.
Bosanski "Srbi" su postali Srbima 1918. Acinim dekretima.
Prije toga su se etnicki SAMOIZJASNJAVALI kao Bosanci ili Hrvati.
Dokumenta tako govore, cisto i jasno.
http://forum.krstarica.com/threads/85800
Pa i nije za one koji vreme racunaju od 1918 godine kao sto to ovaj vladika Rufim radiUrosWasHere::shock:
!!
Srpska pravoslavna crkva nije stara ni sto godina??
Sta reci....
Vladika Rufim:Kakve fix ideje debilcino bugarsko-makedonska?
Zar ne vidis da te prave na fakultetu degenerikom?
Uce te da su Talijani i Spanci politicke nacije, a da su Srbi kobajagi nacija po porijeklu.
Pa zar ne vidis da te prave degenerikom?
Za sve sto tvrdim imam dokaze, linkove, za sve.
Ja sam kriv sto se to krije od Srba?
Zar nijesu SPC i srpska nacionalna kapa stari ni sto godina??
Pa zar ti to sve negovori Makedonce?
Vladika Rufim:To ti je prosto ka pasulj.
1690. su iz tih krajeva otisli Srblji za danasnju Vojvodinu u takozvanoj veliko Seobi Srbalja i te krajeve su naselili Bosnjaci, Crnogorci, Hercegovci...