Crna Gora u Srbiji 1878

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vladika Rufim:
Kakav dokaz da su Crnogorci poseban narod?
nema nikakvog dokaza da su Srbi narod jednog etnickog porijekla!
Srbi su religijska grupa koja se proglasila za naciju 1918. Acinim politickim dekretima!

Kakav imas dokaz da su Crnogorci Srbi?

Cekaj malo. Ne skreci sa pitanja. Objasni ti meni prvo kako to da jedan tekst na koji se pozivas vazi kad ide u prilog Crnogorcima, a ne vazi kad ide u prilog Srbima???

Da su Crnogorci Srbi, postoji mnogo dokaza i izvora. Nemam sad vremena da ti piskaram imam ispit 9.februara, ali cim budem imao malo vise vremena otvoricu novu temu.

Ovaj tekst sa srpskog nasledja, procitacu veceras, pa cu da ti ga pojasnim malo sa naucne tacke gledista.

Vladika Rufim:
Yebote, 100 puta sam ostavljao ovaj link, ovo je napisao vas "slavni" istoricar Vladimir Corovic, ali ovaj rad mu Srbi nijesu uvrstili u skole, u skole ste ubacili svetosavske bajke!
Zasto Srbi ne uce ovo u skolama?
Zasto uce lazi da su od Nemanjickih Srba a srpski istoricari pisu ovakve radove, koji se kriju??

http://www.srpsko-nasledje.co.yu/sr-l/1998/01/article-07.html

Pazljivo sam procitao prilog koji si stavio, prosto ne mogu da verujem dokle ide tvoja drskost i mrznja sto opet govori o tebi samom...
Sklon si manipulacijama i obmanama i tumacenjima po principu "sto se babi snilo to joj se i smilo"...
Ovim prilogom samo si potvrdio moje reci koliko si kontradiktoran jer sam sebe demantujes, skaces sa teme na temu i pricas na svakoj zadatoj temi sta ti odgovara pa makar takvi stavovi bili oprecni bitno je samo da oponiras i izvrces...
Mislim da je dalja konverzacija sa tobom ne moguca jer ne ostavljas utisak ozbiljnog sagovornika samim tim diskusija sa tobom je blago receno smesna...
Preporucio bi ti da potrazis neku strucnu literaturu moze i "teorija drzave i prava" gde se pominje jedna teorija koja se zove "Ideja Drzave-Nacije" koja ce ti mnooogo pomoci da shvatis neke cinjenice istorijske ,a samim tim i kako su nastale "istorijske nacije" kao sto su Francuzi i Englezi itd... dakle da vidis kakvu svest imaju narodi na kakve mi trebamo da se ugledamo...
Molio bi sve koji procitaju ove tekstove da obavezno procitaju i i prilog kvazi"Vladike" jer ce i sami shvatiti koliko je sebe samo demantovao...
Pitanje za "Vladiku" odakle su Petrovici od kojih je i Karadjordje "Crni" Djordje i kako se izjasnjavao???
Dalja diskusija sa tobom sa moje strane je zavrsena...

Pozz
M S

Isto to pitanje mozes postaviti sebi i na ovaj nacin:
Zasto u skolama u Srbiji ne uce da su Srbi najstariji narod na svetu-nebeski narod. I da je sve nastalo od Srba. Ako pogledas dokumenta Radovana Damjanovica i ostalih istoricara videces da se to "nepobitno" dokazuje. Zasto se to ne uci i ako postoje neki "dokazi"?
Iz jednostavnog razoga, jer to nije istina kao sto je i totalna nebuloza to sto ti pricas...

Ali kome ja pricam... To je kao pisanje uz vetar...

I ja sam pazljivo procitao text sa srpskog nasledja.

Prvo: Ne znam odakle ti to da se ovaj text skriva od javnosti i ne priznaje u srpskoj istoriografiji. Nalazi se u spisku prosirene literature za predmet istorijska geografija na Filozofskom u Nisu. S obzirom da se nalazi u prosirenoj, a ne u obaveznoj literaturi, znaci da ga nije obavezno obraditi za ispit, ali daleko od toga da se skriva.

Drugo: Ne mogu da verujem da ti ovaj text tumacis, kao naseljavanje nekakvih dosljaka u Sumadiju ko zna odakle, od kojih su nastali neki Novi Srbi, dok su Nemanjicki Srbi iscezli. Ovaj text nema blage veze sa tim, nego govori o postepenom sirenju srpske drzave na prostor Sumadije, koja je naravno bila obrasla gustim sumama i bila jako nepristupacna. Uopstalom pogledaj kako se centar srpske drzave od doseljavanja Slovena, pomerao od zapada ka istoku, a to ne znaci da su na zapadu ostali Srbi, a na istoku su Marsovci proglaseni Srbima.

Ako si se uhvatio za recenicu gde pise: Na području Šumadije završila je svoj život srednjevekovna naša država Nemanjića i njihovih naslednika; a na tom istom području, kao po nekom spremanom usudu historije, obnovljena je sa oba ustanka, od 1804. i 1815. godine, i naša draga nova Srbija.

Ako si ovo shvatio kao brisanje Nemanjicke Srbije sa karte i citavog srpskog naroda zajedno sa njima, ti si zaista zaslepljen mrznjom i zaista vazi kako neko rece: Sto je babi milo to joj se i snilo.

Nemanjicka Srbija jeste zavrsila svoj zivot, a.li je zavrsila svoj zivot i Obrenovicka Srbija i Karadjordjevicka Srbija, ako bas oces i Petrovicka Crna Gora, ali je narod ostao, najpre pod nesloznim velikasima, a zatim i pod Turcima, i pored toga nije izgubio svoj identitet.

Sve dok nije OBNOVLJENA sa oba ustanka, kako kaze Corovic, nasa NOVA SRBIJA.
To ne znaci da je postala neka Nova Srbija, koju cini nekakv NOVI NAROD koji nema veze sa Srbijom, vec je nastala NOVA DRZAVA u pogledu uredjenja.

U SUMADIJI JE ZGASLA NEMANJICKA SRBIJA, ALI JE U SUMADIJI I PODIGNUT USTANAK I TAMO JE OBNOVLJENA!!!

ma ja sam ga do sad sto puta nabo. Ovo nije prvi put da mu postavim pitanje, a on da se pravi mutav. Desilo se vec nekoliko puta da vodimo raspravu i pustimo po 10 posta i kad ja postavim pitanje ili iznesem neke dokaze, a on nema kud--tajac. Odma zaboravi na tu temu.

Svestan sam ja da se dzaba raspravljam s njim, toliko je dozvolio da bude izmanipulisan politikom, da od lisca ne vidi sumu.
I ma kakve dokaze mi izneli, on ce terati po svome.

Jadno je, sto ljudi tako lako gutaju price politicara, koji ih vode pravo u ambis.

Posto si uzasno glup, evo ja cu polako sa dodatnim objasnjenjima ponoviti pitanje:

Nekad si mahao nekim textom Radivoja Radica, gde se medju slovenskim plemenima koja su se doselila na Balkan pominju Srbi i Dukljani. U tom trenutku ti je tekst odgovarao jer zaboga tu se pominjnu Dukljani. A sad zanemarujes da se tu pominju i Srbi, i pokusavas da dokazes da su Srbi nastali od pojma Sebri.

E sad ti meni objasni: zasto se ti pozivas na taj tekst, kad ide u prilog Crnogorcima, a kasnije zanemarujes da se tu pominje i termin Srbin sto ukazuje da su termini Dukljanin i Srbin iste starosti, i pobija tvoju tvrdnju da je termin Srbin nastao od termina sebar.

Kad se pozivas na nesto, treba da se pozivas u potpunosti, a ne samo da izaberes ono sto ti odgovara. Sam sebi kontriras i na kraju sam sebi gurnes prst u bu.....

Oces jos jedan primer gde si sam sebe nokautirao.

Jednom si se pozvao na dokument iz Letopisa Matice Srpske, gde se nabrajaju oblasti u kojima Srbi zive i medju njima nije bilo Crne Gore, ali je bilo Dalmacije.

Logicno da ti je dokumet odgovarao jer zaboga, ne navodi se Crna Gora.

Neko ti je zatim odgovorio na to i sam nabrojao oblasti gde zive Srbi i takodje nabrojao Dalmaciju. A ti si mu odgovorio: U Dalmaciji ne zive niti su ikada ziveli Srbi.

Opet si sam sebi udario kontru, jer dokument na koji si se najpre pozvao, tvrdis da laze. Pa ako laze u vezi Dalmacije, onda ne mozemo biti sigurni da ne laze u pogledu Crne Gore.

Postoji i mnogo drugih primera iz kojih se vidi da niko ne treba da te shvata ozbiljno, samo ne znam kako da dodjm do starog foruma da sve to prikazem, onako kako je bilo- crno na belo.

Javno pozivam ljubaznu gospodu iz specijalne bolnice "Laza Lazarevic" da dodju i odvedu bolesnika sa brojem CG434VR (Vladika Rufim)....
Navedeni je pusten uslovno i to samo na vikend a na ovom forumu se smuca vec duze od mesec dana. Molim nadlezne da reaguju :-)

CMOK RUFI !!! TI SI MOJ IDOL !!! Ako ikada osnujem svoj univerzitet zvacu tebe da cistis klonje!!! Posao dobar a para je lahka heheheheh

Ma pustite ga vidite li da je izlapio.Bena vise ne zna sto prica.Covek je zesce izmanipulisan od strane tzv."Dukljanske akademije" i Milove politike.
Sad setih necega sto je reka cini mi se Matija Beckovic Jevremu Brkovicu uvezi tog crnogorskog pitanja i nacije Crnogorac, pa evo i ja to tebi porucujem "vladiko":
"Posagni se (Brkovicu)"vladiko" u velikoj si nuzdi"

Vladika Rufim:
Ma hajde, dosli Srbi i Hrvati, formirane nacije i naselili Balkan u 7. vijeku!
To ti je rekla komsinica dok ste srkali kafu, a ona vidjela na TV Palma?
Rekoh dva naroda, plemena, etniciteta, obrni okreni kako god hoces ali Srbi i Hrvati su ti koji su naselili zapadni Balkan u 7. veku nove ere i uz nesto Ilira, Vlaha i ostalih starosedelaca formirali genezu sadasnjeg stanovnistva na tom prostoru. Glavne obrise nacije smo inace dobili pod Nemanjicima, kada je na prostoru vecine etnicki srpskih drzavica izrasla kraljevina Srbija. To sto su Nemanjici ostavili kao zaostavstinu je i dan danas temelj srpskog identiteta odnosno nacije, dok se kod nekih mnogo "naprednijih" naroda kao n.pr. Nemaca i Italijana takva vrsta nacionalne homogenizacije dogodila nekoliko vekova kasnije...

Vladika Rufim:
To ti je prosto ka pasulj.
1690. su iz tih krajeva otisli Srblji za danasnju Vojvodinu u takozvanoj veliko Seobi Srbalja i te krajeve su naselili Bosnjaci, Crnogorci, Hercegovci...
Znam da ovo naglabas napamet kao i 99% svojih ostalih teza i tvrdnji, jer sta ti znas o tome ko se tacno gde preselio i zasto se bas u staroj Raskoj govorilo ijekavicom i sto se tu nalaze ijekavski toponimi a ne i u nekim drugim mestima, koji su takodje naseljavani dosljacima iz Bosne, Hercegovine i CG. Nego, zanimljivo je da po tebi ispada da su Sumadinci u stvari 'cistiji' Crnogorci od danasnjih Crnogoraca u CG, jer ako je Sumadija bila potpuno opustosena a mala CG bas do te mere naselila Sumadiju, onda je i neko morao naseljavati od emigracije opustosenu CG, zar ne? Salu na stranu, cinjenica je da je bilo povezanih emigracija i imigracija na ovim prostorima ali sigurno ne do te mere da je kao sto ti kazes sve 'prosto ko pasulj' i da su kompletna stanovnistva zamenjivala jedno drugo preko noci...

Epa bato, opet si munuo sam sebi.
Kad se neko ozbiljno bavi istorijom, ne moze da dozvoli sebi da tvrdi da je stariji termin nastao od mladjeg termina. Katastrofalna je greska reci da je termin SRBIN nastao od termina SEBAR, kad se zna da je rec SRBIN starija od reci SEBAR. Da si odmah rekao da je rec SRBI nastao od reci SERVI, tad bi i imalo neke logike.

Medjutim nije tako. Svetska zvanicna istoriografija smatra da je tumacenje K.Porfirogenita da je termin SRBIN nastao od latinske reci SERVUS, isuvise slobodno i samovoljno, jer u svom kasnijem pisanju on sam potvrdjuje da su se Srbi, ovim terminom zvali i pre dolaska na Balkan, odnosno pre ikakvog dodira sa latinskim jezikom. To potvrdjuje i pominjanje luzickih i ruskih Srba. Dakle rec Srbin je autenticna, odnosno javlja se jos u pradomovini Slovena.

Inace, pozivam se samo na zvanicnu istoriografiju, jer ako pocnem da se pozivam na nezvanicnu, termin je mnoooooogo stariji nego sto neki smatraju. Ali necu sad o tome, drzim se samo onoga sto svet priznaje.

Po kome li se zovu Luzicki Srbi, je li bato?

Srbi su rec koja je imala jasno znacenje u slovenskoj pradomovini, a vremenom se njen izvorni oblik izgubio i ostali su mestimicno termini diljem svih slovenskih teritorija.....

Postoji veliki broj toponima u svim slovenskim jezicima koji imaju vise nego ocigledne veze sa imenom Srbin.......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back