Crna Gora Srbija kandidati za domaćinstvo SP u košarci

cizmice

Buduća legenda
Poruka
35.831
utorak 1.03.2011 | 11:19
Srbija i Crna Gora ponovo zajedno?
6887492104d6cc82dc665a033297639_extreme.jpg

Čelnici saveza Crne Gore žele da se uključe u organizaciju, ali ta zemlja nema potrebnu infrastrukturu, dok bi zajedno sa Srbijom predstavljala najozbiljnijeg kandidata za odluku FIBA.

Prvo što Srbija mora da uradi je izbor novog predsedništva, a onda će uslediti pregovori sa Crnom Gorom, a zatim i istupanje pred FIBA sa konkretnim predlogom.

Protivstruja su Letonija i Estonija koje, takođe, žele da se ujedine na terenu. Međutim, one zavise i od uspeha Litvanije u organizaciji Evropskog prvenstva ove godine, dok su se Srbija i Crna Gora već dokazale organizacijom prvenstva Evrope 2005.. Veliki plus za naše zemlje u konkurenciji baltičkih zemalja je i veća infiltriranost u košarkaškim krugovima, ali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac koji je jedan od najboljih evropskih igrača koji su nastupali u NBA ligi.

Aktuelni predsednik KSS Dragan Kapičić kaže da je razgovora o zajedničkom domaćinstvu bilo u prošlosti, odnosno da bi takav projekat doneo prednost Srbiji i njenom partneru u svim aspektima.

“Postoje indicije da tema zajedničkog domaćinstva 2018. bude prva tema razgovora dva nova predsednika košarkaških saveza. Poznato je da Milo Đukanović voli košarku i da ima najveći uticaj u Crnoj Gori, a isto je i sa Draganom Đilasom koji će, izgleda, biti moj naslednik. Ako bi Srbija sa Crnom Gorom, ili bilo kojom drugom bivšom jugoslovenskom republikom, konkurisala, bio bi to odličan sportski, ekonomski i politički potez. Svi imamo košarkašku tradiciju, što potvrđuje učešće svih SFRJ republika na Eurobasketu u Litvaniji, ali i infrastrukturu koju pojedinačno u dovoljnoj meri nema nijedna zemlja. Zamislite da se planetarno prvenstvo igra u Beogradskoj areni, novim halama u Ljubljani, Zadru, Zagrebu, Podgorici ili, recimo, Nišu. Na kraju krajeva, svi ćemo biti zajedno u EU, pa bi bilo dobro da se prvo i sportski povežemo”.

Direktor košarkaških selekcija Crne Gore Danilo Mitrović kaže za B92 da je za to prvi put čuo u ponedeljak, ali da je ideja dobra.

“Kažem vam da sam to prvi put juče čuo. Ideja je odlična čija god da je, ali ja ne znam ništa o tome", rekao je Mitrović.


====
eto tako
 
Pa normalno.
A nece biti jedini konkurenti, jos ce biti kandidata. A iskreno bih volio da ponovo budemo domacini.

Nece biti jedini kandidati... Oni Litvanci i ne znam vec koji "rusi" ce se kandidovati takodje.
Sto se mene tice meni je sasvim sve jedno . Mogu kosarku kao sport i da ukinu - osim NBA lige :lol:
 
Pa normalno.


Nece biti jedini kandidati... Oni Litvanci i ne znam vec koji "rusi" ce se kandidovati takodje.
Sto se mene tice meni je sasvim sve jedno . Mogu kosarku kao sport i da ukinu - osim NBA lige :lol:

Vidjecemo, a i sto jes' jes', kad je Juzna Afrika sa vuvuzelama (koje su bile jedini minus u organizaciji) bila domacin SP-a u fudbali zasto ne bi mogli i mi u kosarci.
 

Back
Top