Crna Gora - potpuno drugačiji pristup

• Začetnik teme Začetnik teme lungica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta mislite o doceku NG u Budvi ili Kotoru?

Opština Budva i Turistička organizacija Budve pripremaju još jedan muzički "bogat" doček Nove godine, koji će, prema informacijama crnogorskih medija, košati 160.000 evra.

U novogodišnjoj noći ispred Starog grada sviraće grupa "Family of Gipsy Kings", zatim kalifornijski rok bend "Kridensi" i hrvatska grupa "Magazin".

Prvog dana naredne godine zabava će se nastaviti uz note "domaćih" muzičara. Najavljen je nastup Sergeja Ćetkovića, Stefana Filipovića, kao i grupa "Van Gog" i "Cubismo".

Dakle, puno zabave, vatrometa, provoda!

1. Nece me videti u naredna 3 zivota
2. CG je katastrofa i ne treb joj primirisati.
3. Puno lopova iz Italije
4. CG je uzasno mejsto po kome plutaju balege.
5. CG Prepuno kradenih automobila

uh.. imaš puno zastarelih informacija iz 90-ih... svi ti automobili su registrovani ili sklonjeni... lopovi i sverceri iz italije vise ne dolaze (makar ne ti o kojima se pisalo), a ostalo je subjektivno... no comment

imam jedno pitanje za one koji rade u crnogorskom turizmu.kada vi mislite da resite problem sa vodom?mislim kad ce celo crnogorsko primorje imati stalno vodu kao sto ima sav normalan svet?ja sam u Crnoj Gori bio poslednji put 2003godine,i jako me je nerviralo sto je slabo bilo vode.od tad sam rekao sebi da necu ici u Crnu Goru dok se ne obezbede minimalni uslovi za normalno letovanje,posle toga sam bio u Egiptu,Tunisu,Bugarskoj i Grckoj i svugde sam imao normalne uslove za letovanje bez nestasice vode sem u Crnoj Gori.Zbog toga sam otpisao Crnu Goru sve dok ne rese problem sa vodom...

imam jedno pitanje za one koji rade u crnogorskom turizmu.kada vi mislite da resite problem sa vodom?mislim kad ce celo crnogorsko primorje imati stalno vodu kao sto ima sav normalan svet?ja sam u Crnoj Gori bio poslednji put 2003godine,i jako me je nerviralo sto je slabo bilo vode.od tad sam rekao sebi da necu ici u Crnu Goru dok se ne obezbede minimalni uslovi za normalno letovanje,posle toga sam bio u Egiptu,Tunisu,Bugarskoj i Grckoj i svugde sam imao normalne uslove za letovanje bez nestasice vode sem u Crnoj Gori.Zbog toga sam otpisao Crnu Goru sve dok ne rese problem sa vodom...

Pozdrav NS GARI....
PItanje vodovodnog sistema treba definitivno da bude rijeseno do 2010 godine (makar je takav plan u vladi). Na zalost, prosle godine je ovaj problem bio jako izrazen u Budvi, koja je dozivjela kolaps u julu i avgustu. Budva je ove godine izgradila poseban sistem preciscavanja morske vode, kako bi svi hoteli bili uredno snabdjevani vodom, sto ce rasteretiti cjelokupni vodovnodni sistem grada u spicu sezone. Ipak, misljenja smo da ce problema sa vodom biti i ove godine u spicu sezone u Budvi i na Lustici, a u Boki je stanje iz godine u godinu sve bolje.

Huh... vidjecemo.. u svakom slucaju - ocekujemo te 2010 e :) za sigurno!

Pošten odgovor...svaka čast...
Da ljudi znaju na čemu su. Ja NISAM previše zahtevan turista, ali ipak...želim da osnovne stvari funkcionišu.

naravno ja licno uopste nisam razmazeni turista ali jednostavno zelim neke najnormalnije i najminimalnije uslove za letovanje...

turizam CG hvala na odgovoru i kad se to sredi sa vodom Crna Gora ce se sigurno vratiti na spisak mogucih odredista za moje letovanje,a do tada cu je izbegavati;-)

pre par dana sam razgovarao sa poznanikom koji je bio u crnoj gori proslo leto pa mi je spomenuo nekakvu algu "tumor mediterana" ili tako nekako koja se siri po primorju .pomenuo je Budvu,Zanjice, bigovo valjda i ostrvo mala Gospa.kao pokusavaju daje lokalizuju da se ne siri itd.ali nije znao reci kakva opasnost preti od nje?zna li se sta o tome vise TurizamCG?:roll:

@turizamcg

planiram ove godine letovanje sa porodicom u CG. Dete ima dve godine, dosao bih avionom do Tivta. U CG nisam letovao 10-ak godina pa me interesuje kako je Tivat povezan sa pescanim plazama, koja je najbliza, cuo sam da ima nekoliko... koliko staje prevoz do tih plaze i koliko se naplacuje ulaz na plazama? Da li je sa malim detetom, bez auta bolje da potrazim smestaj u nekom mestu na obali (mislim gde ima pescanih plaza) poput Milocera, Przna... ili nije veliki problem da se kombijem, brodicima, cime vec za kratko vreme stigne do neke lepe plaze?

Hvala.

pre par dana sam razgovarao sa poznanikom koji je bio u crnoj gori proslo leto pa mi je spomenuo nekakvu algu "tumor mediterana" ili tako nekako koja se siri po primorju .pomenuo je Budvu,Zanjice, bigovo valjda i ostrvo mala Gospa.kao pokusavaju daje lokalizuju da se ne siri itd.ali nije znao reci kakva opasnost preti od nje?zna li se sta o tome vise TurizamCG?:roll:

Da, bilo je puno priče oko toga prošle godine... Međutim, opasnost od ovih algi je vezana za floru i faunu, jer se mijenja eko sistem, a nema opasnosti po ljude. Imajte na umu da su crnogosrka kupališta još uvijek među najčistijima na planeti. Ovo nije hvala tek da se hvalimo, nego prosto - takvo je okruženje i morska strujanja pa nam je Bog dao više sreće nego pameti po tom pitanju... Sa druge strane, u julu i avgustu, na javnim plažama na kojima je veliko mnoštvo ljudi, pri samoj plaži voda teško da može biti idealna za kupanje....

Dakle, bez straha u vodu!

@turizamcg

planiram ove godine letovanje sa porodicom u CG. Dete ima dve godine, dosao bih avionom do Tivta. U CG nisam letovao 10-ak godina pa me interesuje kako je Tivat povezan sa pescanim plazama, koja je najbliza, cuo sam da ima nekoliko... koliko staje prevoz do tih plaze i koliko se naplacuje ulaz na plazama? Da li je sa malim detetom, bez auta bolje da potrazim smestaj u nekom mestu na obali (mislim gde ima pescanih plaza) poput Milocera, Przna... ili nije veliki problem da se kombijem, brodicima, cime vec za kratko vreme stigne do neke lepe plaze?

Hvala.

Pozdrav i dobrodošli u Crnu Goru!
Tivat nije baš blizu pješčanih plaža, mada u njegovoj regiji postoje najmanje dvije plaže koje su jedne od najljepših na primorju, ali one da bi njih posjećivali morate koristiti automobil. Možda zbog toga Tivat ove godine nije najbolje rješenje.

Miločer i Pržno su najskuplja lljetovališta u Crnoj Gori.. cijene su sada zaista veoma nepristupačne za one koji nisu spremni da plate toliko koliko "samo" smještaj košta... Ako imate finsijske mogućnosti, onda su ovo lokacije broj jedan.

Ako ipak imate manje novca u budžetu, onda razmislite od Petrovcu (koji ima predivne plaže i u gradu i van grada, a koje nisu daleko ni za prošetati, posebno Lučice), ili o Bečićima, ili pak o Jazu, koji ima odličan smještaj po normalnim cijenama (posebno porodica g.dina Kovačevića čija kuća je na samoj plaži, pogledajte na našem sajtu)...

to su za sada neki predlozi.. napišite još nešto ako vas zanima pa ćemo vidjeti...

srdačan pozdrav,

Da, bilo je puno priče oko toga prošle godine... Međutim, opasnost od ovih algi je vezana za floru i faunu, jer se mijenja eko sistem, a nema opasnosti po ljude. Imajte na umu da su crnogosrka kupališta još uvijek među najčistijima na planeti. Ovo nije hvala tek da se hvalimo, nego prosto - takvo je okruženje i morska strujanja pa nam je Bog dao više sreće nego pameti po tom pitanju... Sa druge strane, u julu i avgustu, na javnim plažama na kojima je veliko mnoštvo ljudi, pri samoj plaži voda teško da može biti idealna za kupanje....

Dakle, bez straha u vodu!

da bio sm prije dve godine u petrovcu ali sam zbog djece isao na plazu u susjedno mjesto zbog manje guzve i more je bilo stvarno cisto.nemam lose iskustvo sa ljetovanjem tamo o cemu sam i pisao .jedino ceste.da i voda ali nije bilo duzih nestasica.samo potrudite se da sredite tu urbanu mafiju jer ce unistiti prirodu.

@turizamcg

Hvala.

Tivay je lose povezan ,imas povoljan rent a car cijene su mislim oko 20 eura dnevno ja sam uzeo bio micubisi colt super je kad sam isao za albaniju http://www.neltrentacar.com a imas i brodiva ljeti kolko hoces blizu su plavi horizonti zanjice itd

Kakav je Petrovac po pitanju vode? Mislim na pijacu vodu! Sda bas gledam ovu vilu Posejdon u Jazu i izgleda mi privlacno, narocito zbog blizine plaze Ploce! Interesuje me kolike su cene, bar okvirno?

Par godina sam letovao u inostranstvu ali ove godine hocu da idem u CG! U poslednje dve godine proveo sam godinu dana u inostranstvu i svega mi je dosta,i lose hrane i stranih jezika! Hocu negde gde bih se osecao kao kod kuce!

@turizamcg, ako imas nesto da preporucis bio bih zahvalan! Moze na bilo kom delu primorja, pa cak i da to bude neko malo selo ali samo da ima vode! Svejedno idem autom tako da mi udaljenost gradova ne predstavlja problem! Hvala unapred!

despote,

Ukoliko si spreman cak i da se malo izmaknes iz guzve i centra, nece biti problem naci smjestaj i to dosta povoljnije nego blize vodi.
Kakav smjestaj zelis - sobu u privatnom smjestaju, hotel, apartman? Ako imas neku viziju po tom pitanju, mogu pokusati da pomognem.
Vrlo je pohvalno planirati ovoliko unaprijed, jer mozes da skupis sve potrebne informacije i ides bez iznenadjenja da se opustis.

Ja volim Boku Kotorsku i uvijek preporucujem Herceg Novi, sto je vrlo subjektivno jer je to moj grad. Ukoliko neko dolazi sa djecom, pa jos kolima i nije mu akcenat na tome da bude tik uz popularne kafice - HN ima divne plazice u oblizjnim naseljima Baosici, Kumbor, Djenovici. Bijela i Kamenari mi vec nisu favoriti.
Posto imate auto, mozete brzo doci do centra grada, obici tvrdjave, vidjeti ondasnje plaze, prosetati Setalistem Pet Danica, ici do Igala, mozda u neku kupovinu... Sve zavisi od interesovanja.

Izvan Boke, mislim da je Petrovac veoma lijep.

Ako slecete avionom u Tivat, imate taksi sluzbe, kao i organizovane minibuse do mjesta koje vam odgovara. Tako da uopste ne moprate ostati smjesteni u Tivtu.

Sto se tice vode - cak i dok se famozno pitanje vodosnabdjevanja ne rijesi - trazite smejstaj sa hidroforom. Ta voda nije za pice, ali ja svakako svima preporucujem, narocito ljeti da piju flasiranu vodu. Hidrofor stvarno rjesava problem, makar sto se tice turiste.
Na temu bezbjednosti vaseg automobila, nema se sta za reci. Mnogo su vece sanse da vam ukradu automobil u Beogradu i mislim da su svi toga svjesni.

Nadam se da cete uzivati u svom odmoru u Crnoj Gori.

Hvala na javljanju Nevena! Pa sto se tice smestaja odgovaralo bi mi nesto gde imaju obezbedjeni dorucak i rucak tj polupansion( nece zence leti da se kuva pored sporeta)! Tako da mislim da u tom slucaju privatni smestaj otpada!

Nije mi bitno je li blizu plaze ili ne posto dolazim autom tako da mi je svejedno! I naravno, odgovaralo bi mi negde u Boki!

Vijesti 09.02.2008. Prijeti saobraćajni kolaps
Budva - Crnogorsko turističko udruženje upozorilo je juče da će i ovoga ljeta najveći problem biti loši putevi.
Uvođenjem eko-takse za sva motorna vozila koja ulaze u Crnu Goru taj problem mogao bi biti ublažen. Eko-taksa bi imala destimulativni efekat kako bi se turisti drugačije i racionalnije organizovali i koristili druge vidove transporta.
Ono što nas ove godine malo više raduje nego prošle je što su određeni radovi počeli odmah po završetku prošle sezone i što smo svjedoci, konkretno u Budvi, da se intenzivno radi i da se radovi bliže kraju. Imamo uvjeravanja od ljudi iz nadležnih institucija da će krajnji rok za završetak radova, kada su u pitanju izgradnje trećih traka, bulevara, proširenja i rješavanja uskih grla biti 1. jun. Ministar saobraćaja je obećao da će turistički autobusi imati prioritet u saobraćaju - kazao je predsjednik CTU Predrag Jelušić na okruglom stolu "Saobraćajna infrastruktura u službi razvoja turizma" koja je organizovana u okviru Berze turizma na jadranskom sajmu.
Predsjednik sektora za saobraćaj pri CTU Boško Lučić ocijenio je da će ove sezone problem putne infrastrukture biti izuzetno veliki.
- Problem sa vodom i strujom možemo riješiti, ali dobar put ili autoput iz Njemačke ili bilo gdje iz Evrope ne možemo preseliti u Crnu Goru kada je špic sezone - kazao je Lučić.
On je, kao drastičan primjer, naveo izlete za Dubrovnik, koji su prepolovljeni, jer se turisti ne žele voziti satima ili provoditi mnogo vremena u kolonama.
- Broj izleta je minule godine bio prepolovljen u odnosu na 2006. Ove godine biće još gore jer je opalo interesovanje. Gosti iz Njemačke, ili Engleske dolete za dva sata, a treba im duplo više do Dubrovnika - kazao je Lučić.

V.L.

Poštovana gospodo iz Crnogorskog turističkog udruženja, ovo sigurno nije pravi pristup rešavanju problema. Crna Gora je jako interesantna destinacija za posetu zbog izuzetnih prirodnih lepota koje ima. To naravno treba prodati turistima ali na potpuno drugačiji način od ovoga koji Vi predlažete. Pošto Vam je turizam glavna privredna grana njemu (nama turistima) treba sve podrediti. Sve aktivnosti u toku dva meseca u kojima zaradite za celu godinu treba da budu podređena tom cilju. Znači saobraćajni kolaps koji evidentno imate rešavamte na sledeći način. Zabrana saobraćaja za sva vozila sa domaćim tablicama u određeno doba dana (vreme odlaska na plažu ili izlete, vreme povratka sa istih i sl.). Naravno izuzetak su vozila koja su u funkciji zarade od turista ( javni prevoz, taxi, renta car, turistički autobusi i kombiji i sl).

Nećete nas SKORO videti

Turisti koji ove sezone budu dolazili u Crnu Goru sa sobom neće smeti da nose namirnice u većim količinama, propisuje crnogorski Zakon o bezbednosti hrane.

Ministar turizma Crne Gore Predrag Nenezić rekao je na Berzi turizma u Budvi da će na taj način biti zaštićeni turisti jer je bilo dosta problema sa hranom koja se prevozila u automobilima na temperaturama većim od 40 stepeni, što je, naveo je, izazivalo velike probleme.

"Moramo aktivno komunicirati sa kolegama sa tržišta iz regiona kako se u sezoni ne bi javljali problemi zbog nepoznavanja propisa", rekao je Nenezić.

U Nemačku ili Hrvatsku, na primer, ne možete uneti pršut jer ćete platiti kaznu od 300 evra ili veću količinu vina od dve flaše, kazao je Nenezić i dodao da se ni u Crnu Goru neće moći više unositi hrana.

On je naglasio da je Zakon o bezbednosti hrane donet isključivo zbog bezbednosti i u interesu zdravlja turista.

Izvor: Beta

Najpre moram da kažem: GNUSNE LAŽI na koje smo već navikli od strane tih bolesnika iz vlasti.
Čak i za vreme ''epidemije ludih krava'' se u Grčku BEZ OGRANIČENJA mogla unositi hrana, čak i sveže meso ....
Ne treba to meni, ja kad putujem, putujem kao gospodin čovek. I P A K, stvar je u principu....
A vi N I K A D A nećete biti Nemačka, do kraja sveta i veka, pa se NEMOJTE ni porediti sa njima .....

Još kad budu PRVI priznali Kosmet kao nezavisnu državu.....

25257.jpg

Nećete nas SKORO videti

Turisti koji ove sezone budu dolazili u Crnu Goru sa sobom neće smeti da nose namirnice u većim količinama, propisuje crnogorski Zakon o bezbednosti hrane.

Ministar turizma Crne Gore Predrag Nenezić rekao je na Berzi turizma u Budvi da će na taj način biti zaštićeni turisti jer je bilo dosta problema sa hranom koja se prevozila u automobilima na temperaturama većim od 40 stepeni, što je, naveo je, izazivalo velike probleme.

"Moramo aktivno komunicirati sa kolegama sa tržišta iz regiona kako se u sezoni ne bi javljali problemi zbog nepoznavanja propisa", rekao je Nenezić.

U Nemačku ili Hrvatsku, na primer, ne možete uneti pršut jer ćete platiti kaznu od 300 evra ili veću količinu vina od dve flaše, kazao je Nenezić i dodao da se ni u Crnu Goru neće moći više unositi hrana.

On je naglasio da je Zakon o bezbednosti hrane donet isključivo zbog bezbednosti i u interesu zdravlja turista.

Izvor: Beta

Najpre moram da kažem: GNUSNE LAŽI na koje smo već navikli od strane tih bolesnika iz vlasti.
Čak i za vreme ''epidemije ludih krava'' se u Grčku BEZ OGRANIČENJA mogla unositi hrana, čak i sveže meso ....
Ne treba to meni, ja kad putujem, putujem kao gospodin čovek. I P A K, stvar je u principu....
A vi N I K A D A nećete biti Nemačka, do kraja sveta i veka, pa se NEMOJTE ni porediti sa njima .....

Još kad budu PRVI priznali Kosmet kao nezavisnu državu.....

25257.jpg

koliko ja znam poljaci u hrvatsku tj.vecina njih donosi brdo hrane koja je konzervirana ili barena kao npr. salame isl.dovoze cak i vodu za pice.pivo alkohol verovatno u dozvoljenim kolicinama.i u vecinu zemalja eu je dozvoljeno dovoziti hranu koja je termicki spremljena ili konzervirana.ostalo moze proci ako ne nadju.evoi na islandu mozes doneti isto tako.prsut naravno ne kao i kulen i kobasice a alkohol ako je jak tj rakija samo jednu litru .vina i piva nesto vise.pa mislim da i crna gora treba da radi tako .naravno sveze meso povrce i mlecne proizvode nikako da pustaju .to je u redu.samo bojim se da oni nece dati nista.

Vijesti 09.02.2008. Prijeti saobraćajni kolaps
Budva - Crnogorsko turističko udruženje upozorilo je juče da će i ovoga ljeta najveći problem biti loši putevi.
Uvođenjem eko-takse za sva motorna vozila koja ulaze u Crnu Goru taj problem mogao bi biti ublažen. Eko-taksa bi imala destimulativni efekat kako bi se turisti drugačije i racionalnije organizovali i koristili druge vidove transporta.
Ono što nas ove godine malo više raduje nego prošle je što su određeni radovi počeli odmah po završetku prošle sezone i što smo svjedoci, konkretno u Budvi, da se intenzivno radi i da se radovi bliže kraju. Imamo uvjeravanja od ljudi iz nadležnih institucija da će krajnji rok za završetak radova, kada su u pitanju izgradnje trećih traka, bulevara, proširenja i rješavanja uskih grla biti 1. jun. Ministar saobraćaja je obećao da će turistički autobusi imati prioritet u saobraćaju - kazao je predsjednik CTU Predrag Jelušić na okruglom stolu "Saobraćajna infrastruktura u službi razvoja turizma" koja je organizovana u okviru Berze turizma na jadranskom sajmu.
Predsjednik sektora za saobraćaj pri CTU Boško Lučić ocijenio je da će ove sezone problem putne infrastrukture biti izuzetno veliki.
- Problem sa vodom i strujom možemo riješiti, ali dobar put ili autoput iz Njemačke ili bilo gdje iz Evrope ne možemo preseliti u Crnu Goru kada je špic sezone - kazao je Lučić.
On je, kao drastičan primjer, naveo izlete za Dubrovnik, koji su prepolovljeni, jer se turisti ne žele voziti satima ili provoditi mnogo vremena u kolonama.
- Broj izleta je minule godine bio prepolovljen u odnosu na 2006. Ove godine biće još gore jer je opalo interesovanje. Gosti iz Njemačke, ili Engleske dolete za dva sata, a treba im duplo više do Dubrovnika - kazao je Lučić.

V.L.

Poštovana gospodo iz Crnogorskog turističkog udruženja, ovo sigurno nije pravi pristup rešavanju problema. Crna Gora je jako interesantna destinacija za posetu zbog izuzetnih prirodnih lepota koje ima. To naravno treba prodati turistima ali na potpuno drugačiji način od ovoga koji Vi predlažete. Pošto Vam je turizam glavna privredna grana njemu (nama turistima) treba sve podrediti. Sve aktivnosti u toku dva meseca u kojima zaradite za celu godinu treba da budu podređena tom cilju. Znači saobraćajni kolaps koji evidentno imate rešavamte na sledeći način. Zabrana saobraćaja za sva vozila sa domaćim tablicama u određeno doba dana (vreme odlaska na plažu ili izlete, vreme povratka sa istih i sl.). Naravno izuzetak su vozila koja su u funkciji zarade od turista ( javni prevoz, taxi, renta car, turistički autobusi i kombiji i sl).

da putevi .to sam vec pisao.to pod hitno uradite i videcete koliko ce te imati gostiju tokom cele godine jer nije turizam u crnoj gori samo dva meseca preko leta vec celu godinu ima sta da se poseti bilo na planinama bilo na moru.to je po meni nacionalni park-drzava.samo treba puno raditi na tome kao i na ljudima.:)

Kakav je Petrovac po pitanju vode? Mislim na pijacu vodu! Sda bas gledam ovu vilu Posejdon u Jazu i izgleda mi privlacno, narocito zbog blizine plaze Ploce! Interesuje me kolike su cene, bar okvirno?

Par godina sam letovao u inostranstvu ali ove godine hocu da idem u CG! U poslednje dve godine proveo sam godinu dana u inostranstvu i svega mi je dosta,i lose hrane i stranih jezika! Hocu negde gde bih se osecao kao kod kuce!

@turizamcg, ako imas nesto da preporucis bio bih zahvalan! Moze na bilo kom delu primorja, pa cak i da to bude neko malo selo ali samo da ima vode! Svejedno idem autom tako da mi udaljenost gradova ne predstavlja problem! Hvala una7pred!

Pozdrav,
Crna Gora ce ove godine biti zanimljiv izbor, ali mislim da ce tek sledece godine poceti da biva "ono pravo".

Prvo, sto se tice objekata u Jazu kod g.dina Kovacevica, to jedan od najboljih pansiona koje mozemo preporuciti, jer upravo nudi ono sto malo ko ima: kuca na samoj obali, cista plaza, prihvatljive cijene, korektan odnos, solidna hrana u restoranu pansiona, porodicna atmosfera... Tako da ako trazite nesto u tom fazonu, onda je ovo preporuka broj jedan.

Voda takodje nije problem i Jaz nema problema sa njom.

Selo! E pa sto se tice sela, onda je preporuka broj jedan selo Blizikuce, na 8 km od Budve... Cijene su razlicite, a tamo je jedan od najskupljih restorana na cg primorju, ali pogled vrijedi svake pare! Blizikuce imaju vlastiti planinski izvor pijace vode, koji ne presusuje nikada, na svega 6 km od Petrovca, na 1.5 km od Svetog Stefana i sto je najbolje, najljepse plaze se naalze upravo u blizini ovog starog pastrovackog mjesta.

pozdrav,

Back