sanja v
Zainteresovan član
- Poruka
- 491
Mmmmmm,da!
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sta mislite o doceku NG u Budvi ili Kotoru?
1. Nece me videti u naredna 3 zivota
2. CG je katastrofa i ne treb joj primirisati.
3. Puno lopova iz Italije
4. CG je uzasno mejsto po kome plutaju balege.
5. CG Prepuno kradenih automobila
imam jedno pitanje za one koji rade u crnogorskom turizmu.kada vi mislite da resite problem sa vodom?mislim kad ce celo crnogorsko primorje imati stalno vodu kao sto ima sav normalan svet?ja sam u Crnoj Gori bio poslednji put 2003godine,i jako me je nerviralo sto je slabo bilo vode.od tad sam rekao sebi da necu ici u Crnu Goru dok se ne obezbede minimalni uslovi za normalno letovanje,posle toga sam bio u Egiptu,Tunisu,Bugarskoj i Grckoj i svugde sam imao normalne uslove za letovanje bez nestasice vode sem u Crnoj Gori.Zbog toga sam otpisao Crnu Goru sve dok ne rese problem sa vodom...
Pošten odgovor...svaka čast...
Da ljudi znaju na čemu su. Ja NISAM previše zahtevan turista, ali ipak...želim da osnovne stvari funkcionišu.
pre par dana sam razgovarao sa poznanikom koji je bio u crnoj gori proslo leto pa mi je spomenuo nekakvu algu "tumor mediterana" ili tako nekako koja se siri po primorju .pomenuo je Budvu,Zanjice, bigovo valjda i ostrvo mala Gospa.kao pokusavaju daje lokalizuju da se ne siri itd.ali nije znao reci kakva opasnost preti od nje?zna li se sta o tome vise TurizamCG?![]()
@turizamcg
planiram ove godine letovanje sa porodicom u CG. Dete ima dve godine, dosao bih avionom do Tivta. U CG nisam letovao 10-ak godina pa me interesuje kako je Tivat povezan sa pescanim plazama, koja je najbliza, cuo sam da ima nekoliko... koliko staje prevoz do tih plaze i koliko se naplacuje ulaz na plazama? Da li je sa malim detetom, bez auta bolje da potrazim smestaj u nekom mestu na obali (mislim gde ima pescanih plaza) poput Milocera, Przna... ili nije veliki problem da se kombijem, brodicima, cime vec za kratko vreme stigne do neke lepe plaze?
Hvala.
Da, bilo je puno priče oko toga prošle godine... Međutim, opasnost od ovih algi je vezana za floru i faunu, jer se mijenja eko sistem, a nema opasnosti po ljude. Imajte na umu da su crnogosrka kupališta još uvijek među najčistijima na planeti. Ovo nije hvala tek da se hvalimo, nego prosto - takvo je okruženje i morska strujanja pa nam je Bog dao više sreće nego pameti po tom pitanju... Sa druge strane, u julu i avgustu, na javnim plažama na kojima je veliko mnoštvo ljudi, pri samoj plaži voda teško da može biti idealna za kupanje....
Dakle, bez straha u vodu!
@turizamcg
planiram ove godine letovanje sa porodicom u CG. Dete ima dve godine, dosao bih avionom do Tivta. U CG nisam letovao 10-ak godina pa me interesuje kako je Tivat povezan sa pescanim plazama, koja je najbliza, cuo sam da ima nekoliko... koliko staje prevoz do tih plaze i koliko se naplacuje ulaz na plazama? Da li je sa malim detetom, bez auta bolje da potrazim smestaj u nekom mestu na obali (mislim gde ima pescanih plaza) poput Milocera, Przna... ili nije veliki problem da se kombijem, brodicima, cime vec za kratko vreme stigne do neke lepe plaze?
Hvala.
moram reci da crna gora ima daleko kvalitetnije more u odnosu na bugarsku i da se uprkos razlici u cenama isplati odlazak u crnu goru.
PS:a i crnogorke su daleko lepse od bugarki
1. Nece me videti u naredna 3 zivota
2. CG je katastrofa i ne treb joj primirisati.
3. Puno lopova iz Italije
4. CG je uzasno mejsto po kome plutaju balege.
5. CG Prepuno kradenih automobila
Nećete nas SKORO videti
Turisti koji ove sezone budu dolazili u Crnu Goru sa sobom neće smeti da nose namirnice u većim količinama, propisuje crnogorski Zakon o bezbednosti hrane.
Ministar turizma Crne Gore Predrag Nenezić rekao je na Berzi turizma u Budvi da će na taj način biti zaštićeni turisti jer je bilo dosta problema sa hranom koja se prevozila u automobilima na temperaturama većim od 40 stepeni, što je, naveo je, izazivalo velike probleme.
"Moramo aktivno komunicirati sa kolegama sa tržišta iz regiona kako se u sezoni ne bi javljali problemi zbog nepoznavanja propisa", rekao je Nenezić.
U Nemačku ili Hrvatsku, na primer, ne možete uneti pršut jer ćete platiti kaznu od 300 evra ili veću količinu vina od dve flaše, kazao je Nenezić i dodao da se ni u Crnu Goru neće moći više unositi hrana.
On je naglasio da je Zakon o bezbednosti hrane donet isključivo zbog bezbednosti i u interesu zdravlja turista.
Izvor: Beta
Najpre moram da kažem: GNUSNE LAŽI na koje smo već navikli od strane tih bolesnika iz vlasti.
Čak i za vreme ''epidemije ludih krava'' se u Grčku BEZ OGRANIČENJA mogla unositi hrana, čak i sveže meso ....
Ne treba to meni, ja kad putujem, putujem kao gospodin čovek. I P A K, stvar je u principu....
A vi N I K A D A nećete biti Nemačka, do kraja sveta i veka, pa se NEMOJTE ni porediti sa njima .....
Još kad budu PRVI priznali Kosmet kao nezavisnu državu.....
![]()
Vijesti 09.02.2008. Prijeti saobraćajni kolaps
Budva - Crnogorsko turističko udruženje upozorilo je juče da će i ovoga ljeta najveći problem biti loši putevi.
Uvođenjem eko-takse za sva motorna vozila koja ulaze u Crnu Goru taj problem mogao bi biti ublažen. Eko-taksa bi imala destimulativni efekat kako bi se turisti drugačije i racionalnije organizovali i koristili druge vidove transporta.
Ono što nas ove godine malo više raduje nego prošle je što su određeni radovi počeli odmah po završetku prošle sezone i što smo svjedoci, konkretno u Budvi, da se intenzivno radi i da se radovi bliže kraju. Imamo uvjeravanja od ljudi iz nadležnih institucija da će krajnji rok za završetak radova, kada su u pitanju izgradnje trećih traka, bulevara, proširenja i rješavanja uskih grla biti 1. jun. Ministar saobraćaja je obećao da će turistički autobusi imati prioritet u saobraćaju - kazao je predsjednik CTU Predrag Jelušić na okruglom stolu "Saobraćajna infrastruktura u službi razvoja turizma" koja je organizovana u okviru Berze turizma na jadranskom sajmu.
Predsjednik sektora za saobraćaj pri CTU Boško Lučić ocijenio je da će ove sezone problem putne infrastrukture biti izuzetno veliki.
- Problem sa vodom i strujom možemo riješiti, ali dobar put ili autoput iz Njemačke ili bilo gdje iz Evrope ne možemo preseliti u Crnu Goru kada je špic sezone - kazao je Lučić.
On je, kao drastičan primjer, naveo izlete za Dubrovnik, koji su prepolovljeni, jer se turisti ne žele voziti satima ili provoditi mnogo vremena u kolonama.
- Broj izleta je minule godine bio prepolovljen u odnosu na 2006. Ove godine biće još gore jer je opalo interesovanje. Gosti iz Njemačke, ili Engleske dolete za dva sata, a treba im duplo više do Dubrovnika - kazao je Lučić.
V.L.
Poštovana gospodo iz Crnogorskog turističkog udruženja, ovo sigurno nije pravi pristup rešavanju problema. Crna Gora je jako interesantna destinacija za posetu zbog izuzetnih prirodnih lepota koje ima. To naravno treba prodati turistima ali na potpuno drugačiji način od ovoga koji Vi predlažete. Pošto Vam je turizam glavna privredna grana njemu (nama turistima) treba sve podrediti. Sve aktivnosti u toku dva meseca u kojima zaradite za celu godinu treba da budu podređena tom cilju. Znači saobraćajni kolaps koji evidentno imate rešavamte na sledeći način. Zabrana saobraćaja za sva vozila sa domaćim tablicama u određeno doba dana (vreme odlaska na plažu ili izlete, vreme povratka sa istih i sl.). Naravno izuzetak su vozila koja su u funkciji zarade od turista ( javni prevoz, taxi, renta car, turistički autobusi i kombiji i sl).
Kakav je Petrovac po pitanju vode? Mislim na pijacu vodu! Sda bas gledam ovu vilu Posejdon u Jazu i izgleda mi privlacno, narocito zbog blizine plaze Ploce! Interesuje me kolike su cene, bar okvirno?
Par godina sam letovao u inostranstvu ali ove godine hocu da idem u CG! U poslednje dve godine proveo sam godinu dana u inostranstvu i svega mi je dosta,i lose hrane i stranih jezika! Hocu negde gde bih se osecao kao kod kuce!
@turizamcg, ako imas nesto da preporucis bio bih zahvalan! Moze na bilo kom delu primorja, pa cak i da to bude neko malo selo ali samo da ima vode! Svejedno idem autom tako da mi udaljenost gradova ne predstavlja problem! Hvala una7pred!