Crna Gora - potpuno drugačiji pristup

• Začetnik teme Začetnik teme lungica
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa vjerovatno zato što je jeftinije,šta je tu čudno?:roll: kad bi svi čekali da odu na odmor ko gospoda ,mnogi ne bi nikad ni otišli...lako je kad si sam,ali kad neko ima porodicu,troškovi se drastično uvećavaju...zašto bi neko plaćao nešto višestruko skuplje (a znamo da je to tako u svim ljetovalištima),za nešto što mu je kod kuće "do džaba",a ima mjesta u gepeku...:)
mislim,znamo svi da je najljepše "all inclusive" :D i ko još voli da kuva na odmoru...ali nažalost,nije svačiji standard baš toliki da može da ispuni te želje...nemam ništa protiv "paradajz turizma"...bolje na odmor ikako,nego nikako...:)

U manjem turistickom naselju u kom sam ja letovala u avgustu cene(u prodavnicama) su bile skoro duplo vece nego ovde u Srbiji...Ali u gradovima,u malo vecim merketima, cene su potpuno iste kao ovde, mozda i za koji dinar jeftinije, u zavisnosti od proizvodjaca! To mogu da potvrdim...(ne znam da li sam neki fiskalni racun sacuvala...:confused: ) Tako da mi vec godinama( u pitanju je cetvoroclana porodica) ne nosimo nista od hrane! A ranije smo bili pravi paradajz turisti :-D Naravno plus je automobil kojim mozes da biras gde ces pazariti a da nisi primoran da kupujes u tim malim prodavnicama u kojima su nenormalno nabili cene...:sad:

Ja sam samo realna a i zivim u zemlji Srbiji.Nemamo svi para za Spaniju,Azurnu obalu,Maldive,itd.

Korona, koristim tvoj post da se javim svima. Odvano nisam dolazio na ovaj forum, pa slobodno možete da me kritikujete, a pravo da Vam kažem, evo mjesec dana samo ljenčarim i ne radim ništa i gluvarim po Podgorici, mom rodnom gradu... (o kojoj turisti imaju vrlo malo predstave ili nemaju pojma uglavnom osim što se jedva probijaju kroz nju u ljetnjim saobraćajnim kolapsima i jedva čekaju da produže dalje ka Cetinju i Budvi, ili Petrovcu)!

Ali, istina je da nemaju svi pare za gore pomenute exclusive destinacije tako da bi crnogorski planeri turizma trebali da uzmu u obzir i neke činjenice:

istina je da sve više ima "stranaca" u Crnoj Gori, ali je činjenica da je najveći broj tih stranaca iz Srbije, Makedonije, RS i Slovenije!

Od toga, čak 55% ukupnog broja turista koji posjete Crnu Goru dolazi iz Srbije.
I bez obzira na drastično manju platežnu moć od Rusa (koji u stvari najviše i troše jer ni Englezi, ni Njemci, ni Francuzi - nisu uopšte potrošači zbog kojih bi se morala dizati prevelika prašina).

Iako posjetioci iz bivših JU republika nemaju visok standard, kao potrošači, daleko su ispred gore pomenutih zapadnih turista, a daleeeekooo ispod ruskih.

Budva nije crnogorski turizam, ali je glavna tačka tog turizma, da ne filozofiramo previše.
Cijene su extremno skupe u odnosu na Srbiju recimo, posebno zelene pijace i mali marketi. Restorani su na istom nivou cijena kao i oni u bilo kom gradu u Srbiji (ako ne računam kafane pored puta gdje je sve ispod cijene smješno).

Gosti iz Ex Yu, dominiraju tradicionalno jeftinijim ljetovalištima u CG ali i u Budvi, tako da čine nevjerovatno važan stub u našem turizmu pa čak i onda kada se isti bude izjednačio sa brojem turista iz Rusije. Da ne pominjem da je veliki broj vlasnik nekrentina posebno u Budvi, Boki i Barskoj opštini, što ih čini sada takođe "bogatim".

Zakon o zabrani unošenja hrane sigurno neće funkcionisati najmanje još 5 godina, jer crnogorski carinici nemaju mehanizme, niti ljudstvo, niti volje, niti je to moguće sprovesti u odnosu na liberalni režim što bržeg propuštanja turista preko granice u ljetnjim špicevima.

Dakle, oko toga se podiže prevelika prašina, a ovi naši iz Vlade bi trebalo da se u sledećih 5 godina pozabave mnogo ozbiljnijim pitanjima od takve trivijalne gluposti.

Zato, bez brige. Ja bih takođe donosio hranu koju volim ako imam mogućnosti za to... sa druge strane, ja sam velika ljenčuga i ne volim da teglim.. svako prema svojim navikama i mogućnostima...

e da, ipak se pripazite ako takav zakon dođe na dnevni red u vansezonskom periodu, jer tada je lakše sprovoditi kontrole na granici zbog manjih gužvi....

pozdrav i vidimo se ove zime na Zlatiboru!

12. jul - 2009. Bijelo Polje - Kako prenose agencije, danas je postavljen novi, jubilarni rekord crnogorske policije i carinske službe! 100.000 hiljaditom turisti je oduzet paradajz!

Vlasnici pomenutih namirnica su planirali da provedu ljetovanje u okolini Budve, a budući da je cijena paradajza tamo već 2 puta skuplja nego u njihovom kraju, odlučili su se za ovaj očajnički pokušaj. Domaćića pomenute porodice je izjavila: "kako ću provesti ljeto bez sataraša?" Muž pomenute gospoje, nije želio da da izjavu, vidno uzbuđen. Djeca su tješila roditelje sa očiglednom namjerom da ipak nastave put jer - more je more, pa makar bili svi na bureku (čija je cijena u cg, uzgred budi rečeno duplo veća nego u srbiji).

Vlasti su objavile da je udruženom akcijom navedenih organa, zaplijenjeno najviše paradajza i krastavaca tokom dvije godine od stupanja na snagu zakona o zabrani unošenja namirnica i kiselog mlijeka u CG.

Zavod za statistiku RCG proučava anomaliju u zbog čega ima najmanje zaplijenjenog patlidžana i tikvica, s obzirom da su prethodne dvije godine rekordne u prinosu pomenutih namirnica. Pretpostavlja se da je u pitanju inat Srbijanske vlade koja ne dozvoljava izvoz pomenutih namirnica u CG što je značajno narušilo bilateralne odnose dveju vlada.

Kriminogenoj grupi "Paradajz fridom" koja se bavi ilegalnim švercom paradajza preko granice i snabdijevanjem 16 kragujevačkih porodica i 4 porodice iz Raške oblasti - naručiocima ovog ilegalnog posla - ušlo se u trag i očekuje se brzo razbijanje ove grupe a pomenute porodice biće kažnjene gubljenjem prava na puni pansion u odmaralištu u Čanju!

Ako je vjerovati izvorima koji su željeli da ostanu anonimni, biznis šverca paradajza u Crnu Goru premašio je (u tonama) biznis šverca kokaina i ostalih narkotika, koji su sve popularniji kod ruskih turista, koji, usput budi rečeno - izuzetno poštuju zakon o zabrani prenosa hrane preko granice te time stiču svaku pohvalu!

Za utjehu, Carnex je povećao izvoz pašteta za Crnu Goru za 250%, te time garantuje svim domaćim ljubiteljima ovog specijaliteta da će istog u CG imati u izobilju. M.T.

Pa ovo je smesno! Ovde je crno , belo a belo, crno. Ko od nas ne zna sta je CG. Tu nekog poredjenja sa Grckom uopste ne moze biti! Grcka je za CG LasVegas. Broj suncanih dana i toplota vode... Cistoca... Ljubaznost... A ako se malo otvorite , pa umesto u sela odete na ostrva, onda necu imati sta da dodam.

12. jul - 2009. Bijelo Polje - Kako prenose agencije, danas je postavljen novi, jubilarni rekord crnogorske policije i carinske službe! 100.000 hiljaditom turistu je oduzet paradajz!

Vlasti su objavile da je udruženom akcijom navedenih organa, zaplijenjeno najviše paradajza i krastavaca tokom dvije godine od stupanja na snagu zakona o zabrani unošenja namirnica i kiselog mlijeka u CG.

Zavod za statistiku RCG proučava anomaliju u zbog čega ima najmanje zaplijenjenog patlidžana i tikvica, s obzirom da su prethodne dvije godine rekordne u prinosu pomenutih namirnica. Pretpostavlja se da je u pitanju inat Srbijanske vlade koja ne dozvoljava izvoz pomenutih namirnica u CG što je značajno narušilo bilateralne odnose dveju vlada.

Kriminogenoj grupi "Paradajz fridom" koja se bavi ilegalnim švercom paradajza preko granice i snabdijevanjem 16 kragujevačkih porodica i 4 porodice iz Raške oblasti - naručiocima ovog ilegalnog posla - ušlo se u trag i očekuje se brzo razbijanje ove grupe a pomenute porodice biće kažnjene gubljenjem prava na puni pansion u odmaralištu u Čanju!

Ako je vjerovati izvorima koji su željeli da ostanu anonimni, biznis šverca paradajza u Crnu Goru premašio je (u tonama) biznis šverca kokaina i ostalih narkotika, koji su sve popularniji kod ruskih turista, koji, usput budi rečeno - izuzetno poštuju zakon o zabrani prenosa hrane preko granice te time stiču svaku pohvalu!

Za utjehu, Carnex je povećao izvoz pašteta za Crnu Goru za 250%, te time garantuje svim domaćim ljubiteljima ovog specijaliteta da će istog u CG imati u izobilju. M.T.

turizamcg.com

NAPUŠI SE !......znaš već čega.....

Hladna supa i vruće pivo - to je osnovni moto i ideja vodilja crnogorskog turizma !

Možda neki od nas jesu paradajz turisti, ali nadjite sebi BOLJE !

Misliš da će te neko popreko pogledati u Alicanteu, kada izvadiš svoj sendvič iz ranca, da ga pojedeš na plaži ? NARAVNO DA NEĆE...pogledaće te popreko samo ako ne baciš posle omot od sendviča u kantu za smeće....kojih kod vas baš nešto...N E M A

Hladna supa i vruće pivo - to je osnovni moto i ideja vodilja crnogorskog turizma !

Možda neki od nas jesu paradajz turisti, ali nadjite sebi BOLJE !

Misliš da će te neko popreko pogledati u Alicanteu, kada izvadiš svoj sendvič iz ranca, da ga pojedeš na plaži ? NARAVNO DA NEĆE...pogledaće te popreko samo ako ne baciš posle omot od sendviča u kantu za smeće....kojih kod vas baš nešto...N E M A

Zbog toga sam i napisao moj post, koji je čista parodija na glupost vezano za pomenuti zakon o zabrani uvoženja namirnica. U pitanju su lične namirnice i, osim u zemljama koje su ekološkog, biološkog i u mnogo čemu drugačijeg podneblja kao što su Australija, Kanada, New Zeland itd... koje štite svoje građane od mogućih bolesti koje kod njih ne postoje, a postoje recimo u Evropi itd... - kod nas je ovaj zakon besmislen.

No, napominjem ponovo, čak i da se takav zakon donese, realno - on u praksi teško da može biti sproveden i 1%.

A što se tiče opaske na temu smeća, u odnosu na stanje od prije recimo 3 ili 5 godina, ovdje je sada zaista puno urađeno po tom pitanju, iako još uvijek ima puno toga da se uradi, to ipak više nije značajniji problem (osim u čuvenoj Budvi koja je prebukirana sa gostima, tako da tu ima i najviše posla po pitanju odlaganja smeća).

Da, to je sasvim u redu razmišljanje. Odnosno to je GOLA činjenica, na žalost....

I slažem se da je Crna Gora M N O G O lepša od Paralije Keterini, Leptokarije, Stavros

I ja se slažem!!! Mnogo je lepša!! :razz:

U toj zaista skrnavoj Paraliji UVEK ima vode i struje, i čisti se plaža redovno, i NE NAPLAĆUJE se ni ulaz na plažu ni parking.....

I ljubazni su do bola, pogotovo kad čuju odakle smo...prosto ti bude neprijatno.....

Eee, ovde se ne slažem....meni se desilo u Paraliji da 5 puta dnevno iskoče osigurač, da nema tople vode baš uvek.... :roll:
A nisu toliko ni ljubazni! Imali smo uplaćenu hranu u jednoj taverni i nekoliko dana uzastopno je bila ista večera - užasna pljeskavica i pomfrit, a onda su promenili - riblji ćevapi i pomfrit! Za doručak je bio švedski sto i nije bilo loše ne mogu dušu da grešim

Dakle, evo jedne molbe za sve one koji su do sada pronasli da im je pomoć Turističkog Servisa Crne Gore bila korisna i koji imaju simpatije prema našem sajtu

Naime, svake godine se u Crnoj Gori odrzava dodjela nagrada najboljim turističkim firmama, hotelima, sajtovima itd... koja se zove Wild Beauty award.

Mozete pomoći da naš sajt udje medju najbolje jednostavnim slanjem maila na adresu:

U mailu kratko mozete napisati da glasate za web sajt Turističkog Servisa Crne Gore na adresi

Ukoliko zelite, mozete poslati naravno i siri opis, zasto glasate za nas sajt.

Hvala na podrsci i nadamo se da ovom malo "lobiranje" nije uznemirilo strasti (Jerotije, nadam se da ces prvi da glasas :) )

pozdrav,

Crna Gora?:lol:ove godine sam bio u Grckoj,prosle godine sam bio u Tunisu,2005 sam bio u Bugarskoj,2004godine sam bio u Egiptu...u Crnu Goru mi ne pada na pamet da idem pogotovo posle otcepljenja to je postala antisrpska drzava...nema vode,ljudi nekulturni ma zajebi bolje je da odem ko covek u Grcku i da se ekstra provedem,plus Grcka je neuporedivo lepsa od Crne Gore...

Vijesti, 25.11.2007

RUSKA KOMPANIJA "MIRAX GROUP" PLANIRA DA IZNAD BUDVE IZGRADI ATRAKTIVNI TURISTIČKI KOMPLEKS

"Hajat" niče na Zavali

Budva - Ruski milijarder Sergej Polonski planira da na rtu Zavala izgradi luksuzni hotel iz lanca "Hajat", a da bi ideju sproveo u djelo spreman je da od Opštine otkupi još četiri hektara zemlje kako bi formirao parcelu od sto hiljada kvadrata ili da uđe u zajedničko ulaganje - saznaju "Vijesti".
Ovaj 35- godišnji bogataš, čije se bogatstvo procjenjuje na oko milijardu dolara, ujedno je najmlađi ruski milijarder, i rangiran je na 71. mjestu "Forbsove liste" ruskih oligarha.
Naime, Polonski i njegova firma "Mirax group" otkupila je prije pola godine zapadni dio rta Zavala, plativši za nešto manje od pet hektara oko četiri i po miliona eura starobudvanskim porodicama u čijem se vlasništvu nalazilo zemljište.
Polonski planira da otkupi još toliko zemlje koja je u vlasništvu Opštine. Međutim, lokalna uprava je čvrsta u odluci da ne prodaje svoju parcelu i, kako saznajemo, na prošlonedjeljnom sastanku opštinari su izrazili spremnost da sa "Miraxom" uđu u joint ventur, odnosno zajednično ulaganje, gdje bi Opština imala svoj udio u izgradnji luksuznog hotela.
- Opština raspolaže sa 40.000 kvadrata zemlje na Zavali. Planiramo da uđemo u zajednički posao, ukoliko Rusi ispune uslove koje Opština traži. Tražimo da vidimo projektni zadatak jer prostornim planom na tom području predviđena je zona za izgradnju turističkih kapaciteta visoke kategorije. Nećemo da prodajemo zemlju, iako su oni izrazili spremnost da je kupe - kazao je za "Vijesti" gradski menažer Aleksandar Tičić.
U međuvremenu, kompanija "Mirax" je ogradila svoj dio parcele i započela čišćenje rta koje je obraslo gustom mediteranskom šumom. Po svoj prilici ubrzo bi trebalo da bude postignut dogovor između zainteresovanih strana, jer izgradnju najluksuznijeg hotelskog kompleksa na Jadranu najavio je i sam gradonačelnik Budve mr Rajko Kuljača prilikom predstavljanja investicionog ciklusa za narednu godinu.
Ruski graditelji, trenutno među najrenomiranijim u toj zemlji, predstavili su svoj projekat Opštini, po kome je predviđeno da na vrhu rta bude izgrađen luksuzni hotel, od koga bi╩kaskadno, niz brdske strane do obale bile bi izgrađene vile. Najatraktivniji dio projekta, svakako, predstavlja izgradnja visoke kule koja bi dominirala Budvom i time ubuduće, pored Staroga grada, postala njen zaštitini znak. Cijeli projekat koštao bi oko 200 miliona eura, a Polonski bi ovim realizovao svoju ideju izgradnje lanca luksuznih hotela na Mediteranu.
Član borda direktora korporacije╩Maksim Privezencev u intervjuu ruskim medijima ╩pojasnio je da kompanija ne planira da osvoji cijelo strano tržište već samo regione sa velikim potencijalom za razvoj.
- Poslije Ukrajine i Turske, Tunisa, Grčke slijede Crna Gora, Hrvatska, a takođe i Majami. Na tržišta zemalja u koje dolazimo želimo da postanemo glavni igrači - naglasio je on.
Inače, "Mirax Group" je╩za 340 miliona dolara kupila turski hotel "Sungate Port Royal" sa pet zvjezdica i pod tim brendom želi da sagradi mrežu luksuznih hotela u popularnim odmaralištima. Investicije premašuju 500 miliona dolara. Da planiraju da postanu lideri elitnog turizma potvrdili su otvoranjem luksuznog hotela u Kambodži na egzotičnom ostrvu Ko Dek Kul.

Vristala sam od smijeha na reportazu o kriminalnoj grupi Paradajiz freedom.
I na onaj neukusan komentar na nju.
Ali uopste nije smijesno.
I ja sam isla na ljetovanja. Ako ne mogu da priustim sebi kupovinu paradajza tamo - sjedacu kuci. To je sramota. Gledala sam likove koji rasire sator iznad auta i dovlace sve sem hleba - wc papir, paradajz, konzerve, sokove, mlijeko itd... Pored puta. Uzas. To nije smijesno. Tuzno je sto neko ne moze drugacije priustiti svom djetetu da udise morski vazduh i pliva na suncu. Strasno.

Svi komentari ovdje su ovakvi:

1. CG je apsolutno savrseno mejsto za odmor.
2. CG je katastrofa i ne treb joj primirisati.
3. CG je najbolja drzava i najbojle ljetovalist en aplaneti
4. CG je uzasno mejsto po kome plutaju balege.
5. CG ...

A ni jedno ni drugo nije tacno. Sve je nekako izmedju.

Back