Crna Gora - izbori i nova vlada

Koliko će trajati nova vlada?

• Trajaće pun mandat

glasova: 6 37,5%
  • Trajaće 2 - 3 godine

glasova: 4 25,0%
  • Trajaće 1 godinu

glasova: 6 37,5%

• Ukupno glasova
    16
  • Anketa je zatvorena .
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Milo Šiptar.jpg

Ja mislim da ce stanje u Cg biti sve gore i gore posle ove pobede. Ovo lici na "pobedu" dosmanlija 2000. Pa smo videli kako su nas odvalili posle.

Meni iskreno nije jasno zašto Miroljub podržava Mila, kad je Vučić protiv Mila i podržava Amfilohija i Srbe u Crnoj Gori. To je očigledno, ja sam inače za Vučića, ali mislim da Miroljub ovde nepotrebno preteruje. Svakako je bolje da pobedi kakva-takva religijska opcija, nego da na vlasti ostane švercer cigareta Milo i njegovi mafijaši koji su daleko niži po pitanjima morala.

Избори су завршени. ДРПС је успио задржати подршку од неких 34-35%, у једном амбијенту гдје је било свега, притисака, пријетњи, ратнохушкачке реторике по монтенегринским режимским порталима, куповине гласова, брзинских издавања личних карата "својим бирачима" и уз већ провјерене методе "крађе" гласова су добацили до ове подршке за коју не вјерујем да су задовољни. Заједно са свим својим сателитима могу ићи до 38 или 39 мамдата у парламенту, немају већину, да ли ће успјети "купити" неки мандат међу посланицима 3 листе са којима су рекли да неће, показаће вријеме.

Опозиција је прошла како је прошла, да није било силних притисака и крађе гласова, било би боље, тако је како је, еуфорији не смије бити мјеста, јер оно што је извјесно, Црна Гора ће утонути у вишемјесечну политичку кризу.
ДРПС владу неће моћи формирати, и ако купе неки глас, ови сателити са минорном политичком снагом ће постати прескупи, превише незајажљиви, а да криминалац Мило повјери мандат премијера неком из опозиције која ће имати већину у парламенту нема ни теоретске шансе.
Криза и црногорска драма ће се наставити, нови ванредни избори (не знам како је код њих то дефинисао изборни закон) су вјероватан расплет те кризе.
О том потом, просрпски блок ће ојачати у парламенту ЦГ, сада ваља наставити оно што се започело величанственим литијама, један ид задатака ће бити стални захтјеви да се криминални закон о отимачини имовине СПЦ повуче, неће бити лако то прогурати.
Избори су тек једна епизода, ваља се припремати за попис наредне године и да добијемо реалну слику стања и када је национална структура у питању, тек ту ће бити притисака на које ваља одговорити, пуно посла је пред просрпским блоком.

Meni Milo nije delovao ni malo nenormalno na konferenciji za štampu.

Delovao je strogo i pedagoški na svoje clanove i konstatovao da imaju za sada 40 i da se glasovi broje a zatim je protrljao ruke i podigao obrvice govor tela znaci:

Opozicijo ko bi da zaradi par miliona evra bez mnogo znoja ?

Nije bilo euforije. Milo će prirediti slavlje kad Markovic produži mandat.

Meni iskreno nije jasno zašto Miroljub podržava Mila, kad je Vučić protiv Mila i podržava Amfilohija i Srbe u Crnoj Gori. To je očigledno, ja sam inače za Vučića, ali mislim da Miroljub ovde nepotrebno preteruje. Svakako je bolje da pobedi kakva-takva religijska opcija, nego da na vlasti ostane švercer cigareta Milo i njegovi mafijaši koji su daleko niži po pitanjima morala.

Vucic nije protiv Mila, nego je njegov pajtas i saveznik.. Vucic ne podrzava Amfilohija, vec naprotiv na sve nacine gleda da ga ukloni.. Vucic ne podrzava Srbe u Crnoj Gori, niti srpsku dijasporu uopste.. Ne podrzava ni ove Srbe koji zive u Srbiji.. Ti si izgleda dosta toga prespavao

Meni Milo nije delovao ni malo nenormalno na konferenciji za štampu.

Delovao je strogo i pedagoški na svoje clanove i konstatovao da imaju za sada 40 i da se glasovi broje a zatim je protrljao ruke i podigao obrvice govor tela znaci:

Opozicijo ko bi da zaradi par miliona evra bez mnogo znoja ?

Nije bilo euforije. Milo će prirediti slavlje kad Markovic produži mandat.
Tesko da ce da nahvata 2 mandata, jedan i nekako, ali razlika ce biti skoro sigurno 2 mandata.

A i zamislite, koliko bi Ranko Krivokapic trazio za svoja 2 mandata od strane DPS-a, posle onih sukoba?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back