openbox
Poznat
- Poruka
- 7.814
чудну ствар сам приметио када погледам у зубе животиња. биљоједи имају зубе сличне човеку (лево на слици) док месоједи имају тотално другачије зубе (десно на слици). ово ме води да закључим да је човек биљојед. А НЕ КАКО СУ НАС УЧИЛИ У ШКОЛИ ДА СМО "СВАШТОЈЕДИ"!
анализирајући дубље месо као храну дошао сам до пар проблема:
1) да би одгајили 1кг меса потребно вам је око 5х више земље него да одгајите 1кг биљне хране!
2) да би огдгајили 1кг меса потребно је 10х више воде него 1кг биљке!
3) да би имали месо, морате убити животињу - а једна од 10 Божијих заповести каже "Не уби"!?
4) да би одгајили месо - животиње морате ставити у "затвор", да притом знате шта им треба (што људи углавном не знају па им дају неке концентрате..) - и морате их дадиљати 24 сата, што код биљака није случај!
5) када једете месо оно је углавном женка - што може да проузрокује хормонски дисбаланс код мушкараца.
6) животиње које се гаје на фармама пуне су лекова.. што дође до човека на крају.
7) онај ко се наједе меса мора да одмара после - ко се наједе биљне хране не мора да одмара!
8) када једем биљну храну - много сам смиренији, и мислим паметнији?!
оно што би ја закључио да је месо само једна степеница у поробљавању и обмани људи/човечанства!
да ли сте икада мислили о овоме, да ли вам смета месо?
анализирајући дубље месо као храну дошао сам до пар проблема:
1) да би одгајили 1кг меса потребно вам је око 5х више земље него да одгајите 1кг биљне хране!
2) да би огдгајили 1кг меса потребно је 10х више воде него 1кг биљке!
3) да би имали месо, морате убити животињу - а једна од 10 Божијих заповести каже "Не уби"!?
4) да би одгајили месо - животиње морате ставити у "затвор", да притом знате шта им треба (што људи углавном не знају па им дају неке концентрате..) - и морате их дадиљати 24 сата, што код биљака није случај!
5) када једете месо оно је углавном женка - што може да проузрокује хормонски дисбаланс код мушкараца.
6) животиње које се гаје на фармама пуне су лекова.. што дође до човека на крају.
7) онај ко се наједе меса мора да одмара после - ко се наједе биљне хране не мора да одмара!
8) када једем биљну храну - много сам смиренији, и мислим паметнији?!
оно што би ја закључио да је месо само једна степеница у поробљавању и обмани људи/човечанства!
да ли сте икада мислили о овоме, да ли вам смета месо?