Coton de Tulear

• Začetnik teme Začetnik teme Žozi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moj komš'a uz'o keru :) Sada, pored jednog chow-chow, jedne labradorke, imamo i cotona u ulazu! Prekrasni mališa, juče sam ga video, pufnica mala! Pročitao sam par strana ove teme, da bih se pravio pametan kada odem na kafu kod komšije!

Postovani dr.Mijatovicu,
zovem se jelena i od skoro sam i sama ponosni vlasnik cotona.Zivim u Minhenu i poprilicno se tesko snalazim sa prikupljanjem informacija i upoznavanjem sa pravilima izlozbi pasa.
a i ako sve to stavim na stranu kao manje bitno-potrebno mi je par iskrenih saveta oko pravilnog odgoja- ito od nekog ko ovu rasu iskreno voli.Bila bih srecna ako bih mogla da dobijem vas mail.pozdrav jelena

Kakvo je moje iskustvo do prosle godine, nije mi trebalo nista, ali mi stene niko nije ni video, a jedva da su i nas videli. Inace mi je stene imalo exportni rodovnik (koji njih i ne zanima nesto), uredno je bilo vakcinisano, i cipovano.

i ja sam prije nekoliko dana kupio zenku zove se luna.tulearski psi(coton de tulear)su rijetka rasa sa francuskim imenom.mogu ziveti u stanu i ne treba im nikakvo trcanje(osim za igru).uglavnom je to zdrava rasa ali pate od displazije kuka i problema sa ocima.lako ih je dresirati i meni to cini zadovoljstvo z:lol:
zbog njihove duge dlake potrebno ih je cetkati svaki dan pa bilo to samo na brzinu!
uklapaju se u sve tipove porodica.toliko od mene:zjelka:

Pozdrav svima!
Sada sam tek naisla na ovu temu, koja je koliko vidim malo zamrla, ali se ipak nadam da ce se reaktivirati. :)
Imam muzjaka tuleara starog 3 godine i volela bih da mu nadjem partnerku za parenje. Pomalo sam pesimisticna s obzirom koliko su retki, ali eto, nije na odmet pokusati. :)

Pozdrav svima!
Sada sam tek naisla na ovu temu, koja je koliko vidim malo zamrla, ali se ipak nadam da ce se reaktivirati. :)
Imam muzjaka tuleara starog 3 godine i volela bih da mu nadjem partnerku za parenje. Pomalo sam pesimisticna s obzirom koliko su retki, ali eto, nije na odmet pokusati. :)
Uvek ista prica..... nisu toliko retki, posebno ne muzjaci...
Idi na temu pudle, na poslednjim stranama se bas o parenju i trazenju devojke pisalo, pa iscitaj, da se ne ponavljamo :)
I jos nesto...ne pate oni od displazije kukova... cak je ona karakteristicnija kod vecih rasa, vec sve zavisi od genetike. Ako uzgaivaci ne paze s kim i sta pare, patice oni od mnogocega, ali se to ne moze staviti kao karakteristika jedne rase!!!

Zdravo,svima! Ja sam saznala za Kotoncima pre godinu dana i dosta istrazivala o njima ,trazila na izlozbama kod nas. Vidla sam sta ova zena prodaje i radi u Seni i nije mi se bas svidelo,malo je komercijala. Tako da sam uzela musko stene u Madjarkoj u poznatoj odgaivacnici sa pedigreo,pasosem,ociscen,vakcinisan za 650 eura. Ako je neko zainteresovan imace zena februarko leglo i donosi do Beorada. Mogu da se vide slike roditelja i prethodnih stenaca. Ovaj moj ima sedam nedelja,presladak je i skroz blesav! Svi su se u mojoj okolini zaljubili u njega! pozdrav svimaaa!:bye:

Zdravo,svima! Ja sam saznala za Kotoncima pre godinu dana i dosta istrazivala o njima ,trazila na izlozbama kod nas. Vidla sam sta ova zena prodaje i radi u Seni i nije mi se bas svidelo,malo je komercijala. Tako da sam uzela musko stene u Madjarkoj u poznatoj odgaivacnici sa pedigreo,pasosem,ociscen,vakcinisan za 650 eura. Ako je neko zainteresovan imace zena februarko leglo i donosi do Beorada. Mogu da se vide slike roditelja i prethodnih stenaca. Ovaj moj ima sedam nedelja,presladak je i skroz blesav! Svi su se u mojoj okolini zaljubili u njega! pozdrav svimaaa!:bye:

Ja bih voleo da dobijem kontakt odgajivacnjce iz Madjarske jer zelim kupiti jedno stene kao poklon svojoj cerkici, ako neko ima preporuku gde mogu kupiti kvalitetno stene moze me kontaktirati na mail arandjelovac@gmail.com

Hvala!

Koliko godina ima cerkica? Pas je velika obaveza i malo ga je nezahvalno poklanjati nekome za koga nismo 100% sigurni da ga zeli i da je spreman da se brine o njemu. Ali izbor rase je dobar, tulearski kotoni, cini mi se, imaju najstabilniji karakter, zdravstveno stanje i najmanje zahtevno odrzavanje od svih "belih pufnica" od kuca, svakako bi iz te kategorije i meni bili prvi izbor.

Cerkica ima 5 godina, i mislim da je vreme da pocne da ima obaveze i odgovornost prema necemu, mada koliko primecujem mama se vise raduje i broji dane kada ce kuca stici.
Dugo sam ramisljao gde da kupim psa, granice i novac mi nisu problem, ali kada sam citao sve sto pise na ovoj diskusiji vidim da ljudi za male pare rade nehumane stvari,
stvarno nebih voleo da se to desi i meni...
Za 7-8 dan bi trebao da bude u nasem domu.
Sve sto znam o ovoj rasi sam procitao na internetu, tako da ako je pola istina to je stverno dobar pas.
Sada 25.08 ima izložba pasa u Kostolcu počinje od 9.30 Izložba se održava na plaži ako mi vreme dozvoli skoknucu da pogledam par primeraka
cisto da imam stvarnu opipljivu sliku rase.

Poslednja izmena:
Mislim da su u regionu (a i sire) dugo bili najkvalitetniji psi gospodje Gordane Vuk iz Zagreba, divnog uravnotezenog temperamenta u celom "coporu", divnog belog krzna. I mislim da ce sa petogodisnjim detetom i tako malim psom biti neophodan konstantan nadzor. Moja cerka je, da se razumemo, odrasla uz malog psa, atrakcija su bili kad je ona stasala da drzi povodnik, ali moj Gizmo je vec bio tu kad je ona rodjena, bojim se, da ne bude malo komplikovanije raditi sa detetom i stenetom istovremeno? Svakako budite spremni da nece sve ici kao po loju, ali verujem da cete se snaci i uhodati. :)

Hvala na smernicama za moguce probleme u vezi deteta i psa, ja nemam iskustva sa psima, ali mi deca nisu strani pojam.:) Danas sam bio u Kostolcu na izlozbi pasa sa suprugom i mogu vam preneti utiske sa prvim dodirom i upoznavanjem vlasnika jednog odraslog Cotona. Prvi utisak, prelep snezno beli pas, dugacke dlake sa snalicama na glavi, nepomicno lezi na stolu, tek po neki pokret njuskicom i repom. Utisak izuzetan, dlaka kao pamuk (Coton). Nemam reci, ni premali ni preveliki pas. E sada jedina stvar koja mi se nije dopala je, strasno "prljava" ofarbana i mokra bradica i brkovi. Toliko mi je to upalo u oko da je malo reci da sam se skoro povukao od kupovine psa. Dugo sam pricao sa vlasnicima o resavanju tog problema koji njima (mozda iz navike na psa) nije smetao. Sve u svemu ja sam danas kupio, krevetic, posudicu za hranu i pojilicu (po preporuci) da pokusamo da izbegnemo prljanje njuskice.

Ja sam nova na ovaj for I nedavno sam saznala za ove rase I sam se bukvalno zaljubila u nju. Mogla sam nesto procitati I sad ne znam sta da kazem. Htela sam pitati kakvo je vase iskustvo sa odgajivacem www.malipsi.com. Jel neko zna dal je taj covek proveren I sve to. Insto videla sam da neki covek dimitrije prodaje cotone on je iz kostolac I da ih prodaje jeftinije ali nemaju rodovnika. Mene mnogo ne interesuje rodovnik nego zelim imati kucu tacnije cotona I zelimda bude zdrava kuca.molim vas za odgovor. Havala I sretan bozic svima

Ja sam nova na ovaj for I nedavno sam saznala za ove rase I sam se bukvalno zaljubila u nju. Mogla sam nesto procitati I sad ne znam sta da kazem. Htela sam pitati kakvo je vase iskustvo sa odgajivacem www.malipsi.com. Jel neko zna dal je taj covek proveren I sve to. Insto videla sam da neki covek dimitrije prodaje cotone on je iz kostolac I da ih prodaje jeftinije ali nemaju rodovnika. Mene mnogo ne interesuje rodovnik nego zelim imati kucu tacnije cotona I zelimda bude zdrava kuca.molim vas za odgovor. Havala I sretan bozic svima

Draga moja, cim neko gaji 10 rasa pasa taj nije uzgaivac vec stancer. Niti moze, niti hoce kontrolisati ko se s kim pari niti posle zna sta je od te papazjanije ispalo. Kada su mali svi lice jedni na druge, tako da ako hoces kotona, kotona i kupi, a ne mesanca koga mozes i u azilu pokupiti. Isto vazi i za pse bez rodovnika, jer pas bez rodovnika se vodi kao mesanac, pa i predhodna prica vazi isto i za njega.
Koton je retka i skupa rasa i ko god ih prodaje za sitne novce, opet se vracamo na predhodnu pricu, neces dobiti to sto platis, jer i 50eura je puno za mesanca.
Kloni se kvazi "uzgaivaca" 10 kojekakvih rasa i pasa bez rodovnika, bolje skupljaj novac pa kupi psa s rodovnikom da bi bar znala sta si kupila. Uostalom, uzimas zivo bice koje treba s tobom provesti 15-18 godinam ne zaleci se i ne zuri....
Sretan Bozic i tebi i puno srece u trazenju odgovarajuceg psica.

Back