Ćoše za slanoljupce (slani zalogaji, aranžiranje hrane)

attachment.php

Iako na ovoj temi ima mnogo boljih stručnjaka od mene, ja mirne duše mogu da ti preporučim recept za slane galete sa teme Post, posne slave
http://forum.krstarica.com/showthre...POSNA-JELA?p=11930355&viewfull=1#post11930355

Slane galete sa susamom

( mogu se peci i korpice za salate )

1 kg brašna,
300 g piva,
6 šoljica ulja,
prašak za pecivo,
kašika soli,
100 g susama.
(moze imleveni kim ko voli )

Zamesiti testo od svih sasojaka i ostaviti ga da se odmara pola sata. Praviti kuglice i peći u kalupu za galete, ko nema kalup moze ih peci i na el. grilu ili u modlicama za korpice

Neki preporučuju da se izbegne prašak za pecivo da ne bi rasle. Nisam probala bez, nisam stavljala ni pasulj i slično, samo dobro istanjim i utapkam, naročito dno. U deo testa sam dodavala i spanać, pa su bile zelene. Vrlo atraktivno. Susam sam prvi put stavljala, ali posle nisam, jer nema neki efekat. Kim ne volim, pa nisam ni stavljala.
I pravila sam pola mere i bude više od 50 korpica. Toliko imam modlica.

Planiram jednu proslavu za 12 do 15 ljudi kod kuće. Biće "švedski sto" sa slanim korpicama, pitama i neizostavnim prasećim pečenjem. E sad, pitanje je šta da napravim kao posni pandan pečenju?
Korpice i pite će biti u mrsnoj i posnoj varijanti, a treba mi nešto što će biti "pravo jelo". I uslov je da može da se služi hladno jer ne mogu nešto da spremam, niti da podgrevam dok su mi gosti tu.
Verujem da će neko od vas imati pravu ideju.

Planiram jednu proslavu za 12 do 15 ljudi kod kuće. Biće "švedski sto" sa slanim korpicama, pitama i neizostavnim prasećim pečenjem. E sad, pitanje je šta da napravim kao posni pandan pečenju?
Korpice i pite će biti u mrsnoj i posnoj varijanti, a treba mi nešto što će biti "pravo jelo". I uslov je da može da se služi hladno jer ne mogu nešto da spremam, niti da podgrevam dok su mi gosti tu.
Verujem da će neko od vas imati pravu ideju.

A šta misliš o dimljenom šaranu ili nekoj drugoj (dimljenoj) ribi?

Back