Mrs.Bi
Veoma poznat
- Poruka
- 13.373
Odlična ideja! Meni je to sjajno.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Odlična ideja! Meni je to sjajno.
Svojevremeno sam na mestu gde je stajala korpica sa pripremljenim štapićima za svadbu mog brata pre serviranja, našla 3-4 štapića koja su slučajno ispala i to bar 10-tak dana nakon svadbe. Zanimalo me je kako izgledaju pa sam probala... Nije im ništa falilo.Moram da vas pitam, pravim za rodjendan kuglice od kikirikija gdje ide margarin, jaje, so, brasno i u kuglicu kikiriki i to sve u susam pa se pece. E sad, posto je to prhko tjesto a ja imam nenormalno mnogo posla oko rodjendana, interesuje me da li mogu da napravim takve kuglice npr 4-5 dana ranije, a da za rodjendan te kuglice budu extra ukusa kao i prvi dan kad se naprave??? Sta mislite?
Ja sam jednom za neki dečiji rođendan koji je padao u vreme posta, sa majkom deteta dogovorila da bude sve posno...Po forumima, na FB i na internetu nalazim svakojake posne recepte ali interesuju me provereni.Ako je neka od vas pravila htela bih recept za slane posne stangle sa spanacem, rolat od lista oblande a unutra posni fil ( slan naravno ) i neke bombice koje su od posnih slanih krekera, mleven kikiriki i slicno.
Treba mi za sv.Nikolu jer moji roditelji slave, a mi spremamo pa bih htela nesto da promenimo.Probala sam neko testo sa spanacem ali mi izaslo tvrdo iako ukusno.![]()
Ja sam recept za te kuglice od kikirikija nasla na coolinarki, ucinilo mi se da djeluju fine i po komentarima djeluju ok. Nikad nisam radila nikakve slane kuglice, imaju li neke dobro za preporuku a da ne idu pileca prsa u njih??????
Da li mi mozete predloziti provereni recept za slanu koru, za slani rolat-zuta kora, a da ne puca? ja imam neki recept sa jogurtom, ukusna je, ali kad je uvijem, puca i cepa se.
Možeš i da skuvaš bešamel... malo gušći (dakle puter, brašno pa lagano dodaješ mleko paziš da se ne naprave grudvice), varijanta je i da umesto brašna staviš griz ili pola-pola pa dodaš 2-3-4 jaja (zavisi od količine)i i sve fino umutiš.Da li mi mozete predloziti provereni recept za slanu koru, za slani rolat-zuta kora, a da ne puca? ja imam neki recept sa jogurtom, ukusna je, ali kad je uvijem, puca i cepa se.
Zamolila bih vas za neki recept sa tunjevinom iz konzerve. Za neko predjelo, salatu...
Posnu varijantu, ali i neku mrsnu ako imate.
Vi ovde svasta lepo pravite pa verujem da je ovo za vas sitnica![]()
probacuAko ne treba da bude posna pravi isto kao za slatki rolat, običan patišpanj - brašno, jaja samo ne stavljaj šećer već malo soli.
Možeš i da skuvaš bešamel... malo gušći (dakle puter, brašno pa lagano dodaješ mleko paziš da se ne naprave grudvice), varijanta je i da umesto brašna staviš griz ili pola-pola pa dodaš 2-3-4 jaja (zavisi od količine)i i sve fino umutiš.
Odličan je i kad se doda spanać, ili se umesto mleka skuva sa paradajizom ili... šta ti padne na pamet. Varijacije su eskonačne![]()
Malo, vec zaboravljenih, posnih stvari sa slavske trpeze (podnevna i vecernja varijanta):
![]()
![]()