CIVAVE

Greetings from Bulgaria z:)

Prilozi

• chihi1.jpg
    chihi1.jpg
    69,4 KB · Pregleda: 32
  • chihi2.jpg
    chihi2.jpg
    66,1 KB · Pregleda: 30
  • 1seven_angell.jpg
    1seven_angell.jpg
    60 KB · Pregleda: 29
Cao svima...
Ja bih htela da kupim civavu,i cula sam od mnogih ljudi da prodaju civave...
Moji prijatelji takodje ih prodaju,jako su lepi,cene im nisu nesto previse visoke,a psi su super.
Posto mi je ovo prvi put da kupujem civavu,a brat mi je veterinar,tako da cu pre nego sto kupim jednu videti dali je sve ok sa njom.. Pre dve godine moje komsije su imale civavu,i bile su skroz ok,i hteli su da mi poklone jednu za rodjendan,a ja nisam htela,nazalost oni vise nemaju civave..
Htela bih jos da vidim neke,mozda ima lepsih,pa ako neko zna nekoga ko prodaje civave a da je tu u Beogradu,ili blizu Beograda,neka javi...:heart::heart::heart::heart:

Cao svima...
Ja bih htela da kupim civavu,i cula sam od mnogih ljudi da prodaju civave...
Moji prijatelji takodje ih prodaju,jako su lepi,cene im nisu nesto previse visoke,a psi su super.
Posto mi je ovo prvi put da kupujem civavu,a brat mi je veterinar,tako da cu pre nego sto kupim jednu videti dali je sve ok sa njom.. Pre dve godine moje komsije su imale civavu,i bile su skroz ok,i hteli su da mi poklone jednu za rodjendan,a ja nisam htela,nazalost oni vise nemaju civave..
Htela bih jos da vidim neke,mozda ima lepsih,pa ako neko zna nekoga ko prodaje civave a da je tu u Beogradu,ili blizu Beograda,neka javi...:heart::heart::heart::heart:

www.microschihuas.com
odgajivacnica iz Beograda

Jos uvek zelim civavu,ali posle filma "Marli i ja" uz koji sam toliko plakala :sad2:,imam neki strah....ne znam...plasim se tih bolesti,starosti...zao bi mi bilo....sta cu kad sam osetljiva...:roll:

Pozdrav svima! Devojka i ja smo pre dve nedelje uzeli chivavu. :) Vec je osvojio nasha srca, jednostavno mi smo odushevljeni ovim malim preslatkim bicem. Zove se Glisha i uzeli smo ga kod Tibora u Kanjizhi. Evo malo slichica.
usheto.jpg

Zdravo Vukashine! Glishi su se pre dva dana skroz ispravile ushi, :D , mnogo je smeshan :mrgreen: ,dajem mu svaki dan jogurt pojachan kalcijumom, tako da mislim da nema potrebe za josh nekim dodatnim kalcijumom. A na BK forumu me nema, skoro sam prochitao celu temu vezanu za chivave, previshe ozbiljno za mog Glishu :P Pozz!:bye:

Don Mikele bez uvrede tebi i tvom slatkom psicu (pretpostavljam da si ga kod njega kupio), ali Fazekas Tibor ima fabriku civava, koje stanca kako stigne.

Ajmo redom:
1. na sajtu Fazekas Tibora www.fazekastibor.com, imaju SAMO STENCI, gomile i gomile slika stenadi. gde su njihovi roditelji? Kakva je to odgajivacnica koja predstavlja samo male slatke stence?
Ima samo jedna slika odrasle kuje, kako lezi u nekoj prljavoj gajbi sa stencima i ta kuja ima SPUSTENE USI, sto je kod civava DISKVALIFIKACIONA MANA.

pod 2. Kakva je to odgajivacnica koja u priplod pusta kuje koje nemaju rasne odlike? Da ponovim opet, klempave usi na izlozbi nisu manja ocena, nego diskvalifikacija, sto znaci da je takvu kuju ZABRANJENO pariti, jer nema jednu od osnovnih rasnih odlika.

pod 3. Uslovi u kojima se drze ti stenci, a predpostavljam i ostali psi, sa ovih slika deluju bas uzasno. Nedopsutivo je pse drzati u malim kavezima na novinama ili u gajbama od voca.. A da, par njih ipak ima i karton kao podlogu za spavanje. Kakav ozbiljan odgajivac i ljubitelj ove osetljive rase ( posebno na hladnocu) moze to sebi da dozvoli?

pod 4. Vidi se da je odgajivacu glavni akcenat na PRODATI STO VISE STENADI, posto ima po celom sajtu slogane. Citiram " nase ponude samo ozbiljnim kupcima " i "ako ste za kupovinu pozovite nas u vecernjim casovima " . Pa pobogu, ne trguje on stvarima, nego zivim bicima!

Evo par slika, skinutih sa sajta , cisto da se zna na sta mislim:

majka sa KLEMPAVIM usima:

hrana koju jedu stenci

podloga na kojoj psi spavaju:

na cebetu je ili nesto sto je stene povratilo ili , jos gore, iskakilo

a evo malenih kaveza, u kojima se drze psi, u pozadini slike

Evo primera par sajtova ozbiljnih odgajivaca:
www.mistymeadowschis.com
www.chihuahua.it
www.chihua.ru
www.guichonchi.com
www.adorablepuppychihuas.com

mislim da tu ima dosta slika i materijala koji govore o tome koja je razlika izmedju fabrije pasa i odgajivacnice.

Osecam da ce se prvi osetiti prozvanim oni koji su kupili sovg ljubimca od Fazekasa ( a ima ih dosta, jer on stvarno ima puno pasa ), mada apsolutno nema razloga za to, jer se cela poenta mog pisanja odnosi samo i iskljucivo na kvazi-odgajivace, kojih nazalost kod nas ima jako puno i to u svakoj rasi. I u koje spada i spomenuti gospodin.

Poshtovana Rina ne da me niste uvredili nego ste me slatko nasmejali.:mrgreen: 1.Chovek mozhda nema najbolje uredjen sajt, ali ako odete kod njega videcete gomilu odraslih pasa koji ga prosto obozhavaju, za vashu informaciju ni jedan nema spushtene ushi, a ja sam od svog psa video i majku i oca. 2.Na slici za koju vi tvrdite da se nalazi majka sa spushtenim ushima, jasno se vidi da je to shtene, pogledajte malo bolje slike koje ste postavili, ispod je isti pas na vechernjim novostima za kojeg vi tvrdite da je klempava kuja:lol:toliko o tome. 3.Koliko ovaj chovek brine o svojim psima je mene pochelo i da nervira, pa njegovi svi shtenci se greju pod lampama, pobogu bozhe pa ovaj chovek spava sa svojim psima, i svi do jednog ga vole i obozhavaju. 4.To shto pishe zovite u vechernjim satima, pishe jer chovek preko dana fizikalishe, ne zaradjuje tako dobro od svoje fabrike chivava kako vi kazhete jer on ne drzhi monopol za razliku od drugih. Pozdrav i svako dobro!

Back