Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
O, budite uvereni da Kolumbo nije bio srecan tada kada je pronasao Ameriku, nego dok ju je trazio. Budite uvereni da je najuzviseniji momenat njegove srece bio mozda bas tri dana pre pronalaska Novog sveta, kad pobunjena posada iz ocajanja umalo nije vratila brod nazad u Evropu! Nego, ovde nije stvar u Novom svetu, djavo neka da njegov nosi. Kolumbo je umro skoro i ne videvsi ga, i ne znajuci, u stvari, sta je pronasao. Stvar je u zivotu, jedino u zivotu, njegovom neprekidnom i vecnom trazenju, a nikako u pronalasku!"-"Idiot", Dostojevski

Ne vjeruj zato što je to mudrac rekao,
Ne vjeruj zato što je to uobičajeno mišljenje,
Ne vjeruj zato što je to zapisano,
Ne vjeruj zato što je to prorečeno,
Ne vjeruj zato što neko drugi to vjeruje,
Ali vjeruj sam onom što si sam prosudio da je istina.
buda-1.jpg

" Када бих имао један комадић живота, доказивао бих људима колико греше када мисле да престају да се заљубљују када остаре, а не знају да су остарили када престану да се заљубљују. "

~ Габријел Маркез

" Величина се достиже када заборавимо ранг онога ко је изнад нас и када се исто то деси у вези са оним ко је испод нас, када човек није надмоћан у односу на понизне, нити понизан у односу на надмоћне. "

~ Антони де Мело

Отићи ћу, рекао сам, и затворио очи, спустио капке, као визир, као капију, да утамничим њену несталу слику. Отићи ћу, да те не гледам, отићи ћу, да не мислим на издају.
– Знаш ли како ми је било? Знаш ли како ми је и сад?
Отићи ћу, да те не мрзим, да ми постане свеједно. Расуо сам твој лик по далеким путевима, разнијеће га вјетрови и спрати кише, надам се. У мени ће га потрти позлијеђеност.
(Дервиш и смрт)

10176122_628274613916117_632756800162536024_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back