Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Када творац света одлучи да створи коња рече ветру:

"Ти ћеш ми родити биће које ће носити моје поштоваоце. Њега ће љубити и поштовати моји робови.
Нека буде на страх свима који не поштују моју заповест."

И тако створи коња и рече му:

"Тебе сам начинио без премца! Сва блага света леже међу твојим очима.
Ти ћеш под своја копита бацити непријатеље, а пријатеље ћеш носити на својим леђима.
То нека буде место одакле ће се молитва к мени уздизати. Нека си срећан на читавој
земљи и буди према свима осталим створењима добар и љубав господара земље
нека припада теби.Ти ћеш летети без крила и побеђивати без мача!"

арапска легенда

emo063.jpg

Пре него што кренете да тражите срећу, проверите - можда сте већ срећни.
Срећа је мала, обична и неупадљива и многи не умеју да је виде.

Душко Радовић

" Слободна душа је ретка појава, али када је видиш лако ћеш је препознати, пре свега зато што се са њом или у њеној близини осећаш врло добро. "

~ Буковски

Ono što nas najneposrednije usrecuje jest vedrina uma- ova je dobra osobina sama sebi nagrada. Stoga bi razvijanje vedrine u sebi, valjalo staviti ispred svih drugih težnji.

Nemoguce je u životu ne biti slab. Nemoguce se uvijek održati na nogama, ne proplakati, ne osjetiti samosažaljenje i muku, ne upasti u depresiju, nemoguce je ne naljutiti se, ponekad ne baciti koplje u trnje, ne doživjeti mracne trenutke, kad ti se cini da su ti svi ljudi neprijatelji i da život nema smisla.

Borhes

Ako tvoja sreca zavisi od postupaka drugih osoba onda zaista ne možeš biti sretna osoba.

Ljutimo se cesto, ne na one koji su nas uvrijedili, vec na one koji namjeravaju da nas uvrijede, tako, dakle, vidiš, da se gnjev ne rada iz uvrede. Gnjev je želja da se zlo vrati zlim.

Seneka

Ponekad ne mogu da odredim granice između sebe i ljudi koje volim: gde završavam ja, a gde počinju oni. Kao da smo svi mi jedno, kao da smo isti – ista duša, želja koja traži nešto…zajedničko svima nama.
Svi smo u istom čamcu. A opet, svi smo različiti i posebni, izrazito individualni.
Postoji jedna posebna, retka vrsta ljudi koje ja zovem moji ljudi. To su ljudi koje puštam u svoj prostor, u sebe. Svi moji ljudi su u nečemu isti:
Njihovo traženje je stvaralačko. Oni ne ruše, već nešto grade. Ne žele da vladaju, jer vladanje gubi sjaj u očima,…
Moji ljudi imaju isto osećanje života. Nije više bitno kako ćemo nazvati naše odnose i koji će oblik oni imati. Forme naših odnosa se mogu menjati, ali to osećanje povezanosti nečim iznad nas, većim od nas, što nas zove i spaja, ostaje.
Mi nekako nabasamo jedni na druge i naše se sudbine pomešaju zauvek, čak i ako nismo zajedno.Kao da smo neke boje koje se lako mešaju međusobno, a mnogo teže sa drugom vrstom. Boje koje se rastvaraju pomoću svetla…

Nebojša Jovanović

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back