Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
"Sad uviđam: gubiti je strašno samo tako dugo dok se ne izgubi sve, jer gubiti malo donosi žalost i suze; i dok god možemo na preostalom mjeriti veličinu izgubljenog, teško nam je, ali kad jednom izgubimo sve, onda osjetimo lakoću za koju nema imena, jer to je lakoća prevelikog bola.
Lagan sam, lagan da poletim!
Sve izgubljeno je u mojoj svijesti, samo bez težine i gorkosti zemaljskih stvari; ja imam opet sve što izgubih, preobraženo i uljepšano - u sjećanju. I još: ja imam veliku slobodu onog koji ništa nema i mir onog koji je prežalio i konačno se rastao.''
" Ne lutajmo mislima i ne gledajmo šta drugi rade, nego gledajmo šta mi radimo. Šta od nas proizilazi: da li tešimo ili osuđujemo, da li praštamo ili volimo. "
Kada god čvrsto odlučite da krenete stazama kojima nikada prije niste išli,
uvijek ćete, bez izuzetka, na njima pronalaziti odgovore na pitanja koja ste
sebi ranije stalno postavljali.
Zivot bez ljubavi, bez vaznosti je. Ne pitaj se kakvu bi vrstu ljubavi trebao traziti, duhovnu ili materijalnu, Makedonsku ili svjetovnu, istocnjacku ili zapadnjacku… Podjele vode samo do dodatnih podjela. Ljubav nema oznake, nema odrednica. Ona je to sto jest, cista i jednostavna. Ljubav je voda zivota. A onaj tko ljubi dusa je vatre! Svemir se okrece drugacije kad vatra voli vodu. "
- Elif Safak
A ko nas to plaši? Naravno, prvo mi sami sebe. Potom „ostale strukture“, da upotrebim tu neuhvatljivu reč mladih političara. Strukture koje odlučuju, drže snagu i moć. Snagu naše nevelike pameti, i moć našeg straha. A stvar je vrlo jednostavna! Na dohvat ruke, takoreći. Treba samo reći – NEĆU VIŠE TAKO! Svega tri reči, neizgovorene ili zaturene negde za ovih 2000 godina. I možda još dve – MARŠ TAMO! Znači, sve zajedno pet reči ! ...
Zoran Radmilović
Za većinu ljudi, životna zadovoljstva nepotrebno nestanu sa godinama. Bezrazložno se predaju mitu po kojem stariji ljudi trebaju žrtvovati sebe, svoje karijere i živote, kako bi „napravili mesta za mlađe“. Sa takvom predajom, čovekova sreća tamni ! ...
B. Frenklin
I kada vas gađaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Slijedite svoj cilj, polako koračajte, istrpite svaku nedaću i uspjeh je neminovan. Onda ćete se osvrnuti, pogledati sve njih, bijednike, koji i dalje stoje na istom mjestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas će veličati, govoreći da su oni zaslužni za vaš uspjeh. Oprostite i sažalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspjeli, a oni su ostali iza vas.
Mislim, ako recimo zaključite kako je sve besmisleno, onda to ne može biti sasvim besmisleno, jer ste već svjesni da je besmisleno i ta svijest o besmislenosti samim tim daje neki smisao. Znate na šta mislim? Kao neki optimistični pesimizam. Charles Bukowski