Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Tako to ide: najpre nekome oprostiš nešto, a onda oprostiš sebi što si mu oprostio. Kao vakcina: primiš najpre malu dozu, vrlo malu, koliko može tvoj organizam da podnese i odjednom postaješ imun i na ono najgore. I ne primetiš kada si postao drugi čovek, kako te se neki virusi ne dotiču, kako je neki deo tebe, nežan i osetljiv, nestao zauvek. Kad jednom pomeriš granice svoje tolerancije, onda je besmisleno da ih vraćaš nazad, jer ćeš sam sebi da izgledaš kao budala, što nije nimalo prijatno."

Aleksandar Đuričić

Сва су годишња доба пролазна - само је лето најпролазније. Једино је зима коначна, баш као и смрт.

Odvratnost prema stidu, istini i vrlini uspostavila je zapadnjački nihilizam koji nije globalizovao harmoniju, već sudbinski haos. Pred 'agresijom budućnosti', jedino oboženi čovek, koji ne pristaje da postoji kao leš bez svojstva, može da pobedi sebe i vampire 'novih saveznika i prijatelja „ (friendly fascism) „ ! …
P.D. Kijuk

Poslednja izmena:
Mi smo ničiji. Uvek smo na nekoj međi, uvek nečiji miraz. Vekovima mi se tražimo i prepoznajemo, uskoro nećemo znati ko smo. Živimo na razmeđu svetova, na granici naroda, uvek krivi nekome. Na nama se lome talasi istorije kao na grebenu. Otrgnuti smo a, ne prihvaćeni. Ko rukavac što ga je bujica odvojila od majke pa nema više ni toka, ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije... Mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odslužimo. Nesreća je što smo zavoleli ovu svoju mrtvaju i nećemo iz nje, a sve se plaća pa i ova ljubav. Svako misli da će nadmudriti sve ostale i u tome je naša nesreća ! …
Selimović

" Будите неповерљиви и стварни, строги према себи при извођењу сваке појединости, скромнији при њиховој оцени, али код постављања циљева будите храбри и великодушни, мислите смело и гледајте далеко... "

Na kraju ove i na početku nove godine,
mogli bismo se kao deca zakleti i reći makar sebi:
neću nikad više,
ili ću manje nego do sada,
ili ću samo onoliko koliko moram,
jer sam takav, kakav sam.

Nemojte se danas boriti za ono protiv čega ste se nekada borili;
Nemojte nikada tuđim greškama objašnjavati i pravdati svoje

Nemojte raditi ono čega bi se Vaši roditelji stideli,
I čega će se Vaša deca stideti.
Nemojte sebe proglašavati jedinima i najboljima.
Najbolji nisu više živi, a mi smo tu samo zato što njih više nema.

Oslobađajte se slugu.
Pomozite im da ne budu sluge čak i onda kada bi to hteli da budu.
Poštujte druge ljude, nemojte ih proglašavati prijateljima samo onda kada su Vam potrebni.

Nemojte se dokazivati pred gorima od sebe,
pred ravnodušnima,
pred onima kojima bi trebalo platiti piće da bi Vas slušali i da bi Vam verovali.

Nemojte stalno vikati i tražiti još.
Ponekad racite: "Dosta! Neću više! Ni ovo nisam zaslužio!"
Nemojte tražiti da Vam se unapred plati ono sto ćete tek uraditi.
Mogli biste pre toga uraditi ili vratiti ono što ste već uzeli.
Budite skromni zato što Vi tako hoćete,
a ne samo zato što Vam drugi ne daju."
Duško Radović
tumblr_myimz3uOtk1rfh959o1_500.jpg

С временом увиђаш ко је у стању волети те са свим твојим манама без жеље да те мења, и ко ти може пружити сву срећу коју желиш.

“Čovek lako prihvata da je neko srećniji, a teško pristaje da je iko nesrećniji od njega.
Začudilo bi nas ko bi se sve prijavio za konkurs za najvećeg mučenika.”

“Hodajte kroz život otvorenih očiju i s verom.
Zavirite u svaki ugao – nikad se ne zna gdje je sreća. Sreća je slijepa.
Na sreću svako ima pravo.
Sreća ne zna za razlike u boji kože, polu, socijalnom položaju, titulama i slično.”

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back