Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
"Moja je politika uvek bila da spalim sve mostove za sobom. Ja sam uvek okrenut licem buducnosti. Ako pochinim greshku, ona je kobna. Kad sam bachen unazad, padam do kraja - do sama dna. Jedina zashtita mi je elastichnost. Dosad sam uvek ponovo odskochio. Katkad je taj odskok nalikovao na usporen film, ali dragom Bogu brzina nije vazna."

Henry Miller

..."Prvo sto sam naucio u skoli bilo je to da su neki ljudi glupi;drugo,da su neki jos gluplji.Buduci da u tom uzrastu nisam shvacao da je stvar zrelosti,profinjenosti i gospodskoga drzanja pretvarati se da ne zamjecujes tu temeljnu i odredjujucu razliku u zivotu,jednako kao sto se pretvaras da ne vidis vjerske,rasne,spolne,klasne,imovinske ili(ovom popisu zadnje pridodane)kulturne razlike,na svako uciteljicino pitanje usplahireno sam dizao dva prsta kako bih pokazao da znam tocan odgovor."

Orhan Pamuk-Istanbul

Ратник уме да чека. Његова смрт седи на асури до њега и њих двоје су пријатељи. Његова смрт га саветује на тајанствен начин како треба да бира, да се опредељује и живи стратешки

Карлос Кастанеда

"Tako je već odavno ovde u nas: srčan i ponosan čovek brzo i lako gubi hleb i slobodu, imetak i život,
ali onaj koji povije glavu i preda se strahu, opet, toliko izgubi od samog sebe, toliko ga strah pojede, da mu život ne vredi ništa."

Ivo Andrić

Neko je jutros obuvao cipele drškom kašike za supu, pa se odjednom setio - otkad nije pojeo ništa kuvano i toplo! U zamagljene oči navrla su mu sećanja na majku, detinjstvo, na one žute i tople supe, na one tanke, guste i slatke rezance, na svečanu zvonjavu kašika u dubokim i punim tanjirima... Rasplakao se naš sugrađanin u polumraku antrea i nekoliko vrelih suza kanulo je u davno ohlađenu i zaboravljenu kašiku.
(Duško Radović)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back