Quantcast
  • Dragi prijatelji, forum "Hobi" smo prebacili u kategoriju "Zabava" i pripojili smo mu teme iz foruma "Аlbumi sa sličicama" i "Strip i Anime".

Citati koji opisuju naša osećanja

gost 172011

Ističe se
Poruka
2.141
...: Ja sam bolestan covek...Zao. Nesimpatican.
Mislim da me boli jetra. Doduse, ja pojma nemam o svojoj bolesti, i ne znam tacno sta me boli.
Ne lecim se i nikada se lecio nisam, iako postujem medicinu i lekare.Pored toga, ja sam jos i sujeveran do krajnosti, ili bar toliko da postujem
medicinu. ( Dovoljno sam obrazovan da ne budem sujeveran, ali sam ipak sujeveran.)
Ne, gospodo, necu da se lecim za inat. Vi to
sigurno ne mozete razumeti.
A ja, vidite, shvatam.
Dostojevski- Zapisi iz podzemlja
 

Irena Adler

Početnik
Poruka
3
"Prvo su, kažem, našli jednog savršeno gladnog psa i jednu izvanredno uznemirenu lastu, dodali su im malo kreča i pamuka, sve to zatvorili u kožu, ispisali krštenicu, i proglasili da sam to ja. Posle je, kažem, kreč izgrizao pamuk, a pas pojeo lastu. Sad se ujedaju pas i kreč." M.Antić
 

Net & Neta

Elita
Poruka
17.498
. "Morao sam proci kroz tolike gluposti, tolike poroke, kroz tolike zablude, gadjenja, razocaranja i jade, samo da bih ponovo postao dete i mogao poceti iznova. Ali, tako je trebalo da bude, moje srce se s tim slaze, moje oci se smese. Morao sam da dozivim ocajanje, da potonem do najbudalastije medju svim mislima, do pomisli na samoubistvo, da bih doziveo milost, da bih opet cuo om, da bih mogao istinski da spavam i da se istinski probudim" ... (Herman Hese - "Sidarta")
 

Net & Neta

Elita
Poruka
17.498
Pobacaj naše stare slike. To nismo na njima mi, već neko nama drag i poznat: naš most iz jednog bića u neko sasvim drugo biće.
Neprekidno prolazimo kroz privide. Tek što na sebe naviknemo, već smo stranci. Jesmo li ovo mi, ili tek naše mogućnosti?
Hajde sedi i popij sa mnom bar jedan litar daljine. Prisetimo se malo šta je bilo pre vremena. Grane nam niču iz ušiju. Neka se rascvetaju. Mi smo više od proleća nego proleće. Vodoskok mleka i mermera.
Hej, ja! Povedi me, ne sa sobom, već sa mnom. Pobacaj naše stare slike. To nismo na njima mi, nego uspomena na nas.

Miroslav Antic – Moskva, hotel «Peking», 1972.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.